Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, od pary dni mam czarnowidztwo... boje sie ze normalna przeziernosc karkowa nic nie znaczy. Niestety doczytalam sie historii, ze przeziernosc byla w normie, wiek matki nie byl wysoki, kolejne usg i bach...dziecko z zespolem Downa...teraz boje sie badan polowkowych. Jest cos szczegolnego na co trzeba zwrocic uwage albo pytac lekarza?Chociaz to jeszcze kawal czasu:))
Mi apetyt juz wraca, chodze na basen, a dzis po raz kolejny ide na spinning. Jade swoim ciazowym tempem, zeby sie mocno nie zmeczyc.
Robicie jakies cwiczenia na wzmocnienie np. plecow albo innych strategicznych miejsc?Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Ja kiedyś często na basen chodziłam, ale jakieś 2-3 lata temu takie zmiany porobili, że kupę kasy tam trzeba zostawić. Jak kiedyś się płaciło 5-7 zł za godzinę i ta godzina to była godzina pływania, tak teraz są porobione bramki przy kasie, w ramach tego, że instalacja tej całej elektroniki kosztowała to za godzinę teraz trzeba zapłacić 13-20 zł i w ten czas liczy się przebranie, prysznic, suszenie włosów. A do suszarek zawsze kolejka, ja same włosy 20 minut suszę, więc takie rozwiązanie kompletnie mi się nie podoba i nie opłaca mi się chodzić, bo pływam godzinę a płacę za dwie
Ale w przyszłości chciałabym chodzić z dzieckiem, bo podobno od pierwszych miesięcy to jest bardzo wskazane -
Ja mam caloroczny karnet wiec teraz chodze czesciej, ale na krocej. I faktycznie, na basenie pelno mam z niemowlaczkami. Nawet widzialam takie specjalne wozeczki/nosidelka w ktorych sadza sie niemowlaka i wchodzi z tym do wody:))
-
Aaaaaaaaaaaaaaaa Niebieska wariatkoooooooooooo!
Ja tez sie juz tyle naczytalam ze głowa mała. Myslisz ze jak razem pojdziemy do psychiatry to dostaniemy jakas zniżke?
A moze w ciazy psychiatra jest darmowy jak dentysta?
Pamietaj, ze za tydzien Twoj stres odbiera tez dziecko! Wiec keep calm!
[Powiedziała atat i sama poszla sie nakrecac]Szczęśliwa Mamusia, Kjopa3 lubią tę wiadomość
ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
Niebieska mi tak właśnie myśl przyszła do głowy jak to jest z niemowlakiem w wodzie. Normalnie się z nim w chodzi i dziecko jest w zwykłym pampersie czy na basen są jakieś specjalne? Pewnie głupie pytanie, ale co jak zrobi kupkę, taki zwykły pampers odpowiednio to "zabezpieczy"? Nigdy się nie interesowałam tematem, więc przepraszam jak brzmi to idiotycznie
Czy trzeba mieć specjalne nosidełka jak piszesz?
-
Omon wrote:Niebieska mi tak właśnie myśl przyszła do głowy jak to jest z niemowlakiem w wodzie. Normalnie się z nim w chodzi i dziecko jest w zwykłym pampersie czy na basen są jakieś specjalne? Pewnie głupie pytanie, ale co jak zrobi kupkę, taki zwykły pampers odpowiednio to "zabezpieczy"? Nigdy się nie interesowałam tematem, więc przepraszam jak brzmi to idiotycznie
Czy trzeba mieć specjalne nosidełka jak piszesz?
Mysle, ze to jakis wymysl basenu w moim miescie, ze maja nosidelka. Norwegia jest po prostu przyjazna dzieciom, a na pewno basen w moim miescie. W przebieralni sa przewijaki, wanienki dla dzieci itd. A niemowlaczki widzialam ze maja nieprzemakalne pieluszki:) albo moze to jakies takie gatki nieprzemakalne a w nich jakies specjalne pieluszki. W kazdym razie wyglada to jak basenowa pieluszka:D
Omon lubi tę wiadomość
-
Omon wrote:Ja kiedyś często na basen chodziłam, ale jakieś 2-3 lata temu takie zmiany porobili, że kupę kasy tam trzeba zostawić. Jak kiedyś się płaciło 5-7 zł za godzinę i ta godzina to była godzina pływania, tak teraz są porobione bramki przy kasie, w ramach tego, że instalacja tej całej elektroniki kosztowała to za godzinę teraz trzeba zapłacić 13-20 zł i w ten czas liczy się przebranie, prysznic, suszenie włosów. A do suszarek zawsze kolejka, ja same włosy 20 minut suszę, więc takie rozwiązanie kompletnie mi się nie podoba i nie opłaca mi się chodzić, bo pływam godzinę a płacę za dwie
Ale w przyszłości chciałabym chodzić z dzieckiem, bo podobno od pierwszych miesięcy to jest bardzo wskazane
U mnie jest w godzinach 6-14 i 20-22 za godzinke 8zł, w tym już jest wliczone 10min na przebranie sie, a suszarki do włosów są już jakby po przejściu przez bramki,także nie płace za suszenie włosów. Także jakbym chodziła co drugi dzień, na miesiąc wyjdzie mi 120zł, wiec tragedii nie ma
A z maluszkiem też planuje chodzic, u mnie są nawet zajecia dla maluszków powyżej 3 miesiąca życia i na pewno bedziemy sie zapisywac -
Rozowy Kordonek, wyniki z iloscia bialka zobacze jak dostane wypis, wiec ewentualnie kontrolne badania moge zrobic, ale to jak wyjde ze szpitala, ale na razie sie nie zapowiada...
Swoja droga jestem ciekawa czwmu faszeruja mnie antybiotykiem zamiast dowiedziec.sie co mi dolega i czemu to bialko tam jest. Mamaa do mnie dzwonila i mowilaa, ze jak byla ze mna w ciazy to tez mialaa bialko w moczu, miala ucisk na nerki i dlatego nie dzialaly one prawidlowo...
Angelika dobrze, ze poszlas do lekarza, wg mnie lepiej dmuchac na zimne...
Omon, dla dzieciaczkow kupuje sie pielucho-majtki takie specjallne na basen. W roznych supermarketach one sa
Ooo wlasnie na teleexpresie mowili, ze ludzie zaczynaja nie puszczac dzieciaczkow do przedszkoli, bo panuje bostonka, ale gdzie to nie dosluchalam, bo pisalam tutaj do was...
Dziewczynki, mam juz 10 tydzien!!!
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
angelika1984 wrote:A urosło dzieciatko. Fikalo nóżkami ładnie. Płci nie powiedział hahah spojrzał na mnie i mówi jeszcze 2 miesiące i wtedy będę widział.
-
Donia, tak zaczynam 11, ale nie wiem czemu mi moja gin caly czas mowi np 10 tydzien i iles tam dni, wiec w sumie tez tak mowie
Angelika, dlugo mu to zajmie, moze sie przejezyczyl... -
A może chodziło mu o to, że za 2 miesiące będzie na 100 % pewny ? Niektórzy lekarze wolą być ostrożni. Lekarka kiedyś opowiadała mi, że podała płeć, a okazała się inna. Pani ją chciała po sądach prowadzać i oskarżać za to