WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • klaudik93 Debiutantka

Wysłany: 26 września 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby.. musze im jak najszybciej powiedzieć, bo zaświadczenie do pracy wypadało by zanieść.. może nie będzie źle.. tym bardziej jak im powiem że mi się łożysko odkleja delikatnie.. miał ktoś tu cos takiego na początku ciąży?

• Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelika1984 wrote:
    Ta mój lekarz nawet kurcze nie mierzy dziecka. Zobaczy że się rusza to oki koniec usg. Druczek zdjęcia no i zapyta czy widzę jak się rusza no i zdjęcie w łapę i dowidzenia.

Angelika - a jaki Ty widzisz sens tych wizyt skoro nic z nich nie wynosisz? Mierzenie dziecka to podstawa, skoro tego nie chce mu się zrobić to zmieniłabym lekarza, co będzie później jak przyjdzie mu oceniać narządy wewnętrzne, skoro on płeć dopiero będzie w stanie odróżnić za 2 miesiące? Wybacz ale dla mnie to jakiś konował, i nie spałabym spokojnie nie mając pewności, że zostało sprawdzone WSZYSTKO! Czemu nie zmienisz lekarza? Dopytujesz w ogóle ile dziecko ma dzisiaj cm? Może on bada, ale Ci nie mówi? Ja bym ciągnęła za język. Tak samo nie widzę sensu robienia tych prenatalnych w 15tc :( Jeśli nie było terminów to dzwoniłabym gdzie indziej, choćbym miała dojechać, bo lekarz prawdopodobnie i tak odprawi Cię z kwitkiem. Może pokaże Ci jedynie tak jak ten, że dzidziuś ślicznie macha łapkami ale badanie przezierności czy kości nosowej nie będzie już miało sensu bo nawet wykresy nie obejmują tak późnego tygodnia, ale pieniądze rzecz jasna policzy ;) Przepraszam jeśli Cię urażę, no ale kurcze.. ja poruszyłabym niebo i ziemię a nie pisała, że się nie da bo nie ma terminów, przemyśl to jeszcze.. Może inaczej do tego podchodzę bo to moje pierwsze dziecko, Ty już masz doświadczenie i może podchodzisz do tego z zimną krwią :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 19:07

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelika1984 wrote:
    Ta mój lekarz nawet kurcze nie mierzy dziecka. Zobaczy że się rusza to oki koniec usg. Druczek zdjęcia no i zapyta czy widzę jak się rusza no i zdjęcie w łapę i dowidzenia.
    Ja tez uwazam ze szkoda tylko czasu i nerwow dla takiego lekarza.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    Angelika, wyszukaj na fb mamaginekolog i w jej wpisach jest o tym :)

Tylko warunek taki, że zdjęcie musi być idealnym przekrojem dziecka czyli CRL, które u Angeliki nie zostało zmierzone, więc i przekroju nie ma :( Z innego zdjęcia nie da się odczytać płci.

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah Nutelka wiem wiem. Dzieki za informacje cje, :) ja dzis bylam w up i nie przyznalam die do ciazy xd

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziele Masakra. Mam dola jak stąd nie wiem gdzie. Idę szukac w necie czegoś

gannrjjgludxthfp.png[img][/img]tjkgv4f.pngwp12us3.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia12 wrote:
    Ja w poprzedniej ciąży miałam lat 30 i pappa tez nie robilam. Usg było ok, wiec nie było podstaw. Teraz robie chyba tylko dlatego ze mam za free z racji wieku. Jakbym miała płacić to bym chyba uzbierala na NIFTY

Mnie dzisiaj pani genetyk z Genomedu, gdzie robia nifty powiedziala, ze jak robi sie nifty to mozna olac pappe.
    Ja zrobilam wczesniej ale pani mi zasugerowala abym odebrala sobie pappe chwilke lrzed nifty i razem z nia obejrze te wyniki.

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    Dziewczyny mam pytanir. Do dzis nie zrobilam badan krwi i moczu. A jestem w 9 tyg. Wg belly w 10. A czytalam ze mozna je robic do 10 tygodnia. Wiec co o tym myslicie?

Mozesz te w kazdej chwili, wazne zebys mialamna wizyte.
    Ja morfologie i mocz robie na kazda wizyte

Lokokoko lubi tę wiadomość

• annak Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Mnie dzisiaj pani genetyk z Genomedu, gdzie robia nifty powiedziala, ze jak robi sie nifty to mozna olac pappe.
    Ja zrobilam wczesniej ale pani mi zasugerowala abym odebrala sobie pappe chwilke lrzed nifty i razem z nia obejrze te wyniki.

O, Antonelko,
    Właśnie czekałam na wiadomości od Ciebie.
    I jak, poza tym, przebiegła ta wizyta + badanie? Możesz napisać w dwóch słowach?
    Ja idę w poniedziałek za tydzień. Chciałam w czwartek lub piątek, ale okazało się, że tej pani wtedy nie ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 20:29

Antonelka lubi tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Mnie tez Pati nie uspokoiła :)
    Z drugiej strony Roszkowski mnie zaskoczył na prenatalnych:
    Ja mowie ze mam mutacje MTHFR a on machnął ręką i mówi eeeeeeeeee to nic takiego.

Czytalam o tym, ze 50% populacji ma mutacje wiec stad takie podejscie.
    Ja tez mam i tez sie jakos tym leakrze nie przejmuja poza moja ginekolog

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    nie, moga miec kosc nosowa niestety. Od paru dni cos mnie opetalo i przegrzebalam internet. I tyle przeczytalam, ze juz teraz zaluje.

Jesli mas mozlwosc zrob nifty.
    Niestety zdarza sie, ze usg jest ok ale choroba jest. Oczywiscie to sa rzadkie sytuacje bo wieksZosc cosz jest zdrowa.

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    O, Antonelko,
    Właśnie czekałam na wiadomości od Ciebie.
    I jak, poza tym, przebiegła ta wizyta + badanie? Możesz napisać w dwóch słowach?
    Ja idę w poniedziałek za tydzień. Chciałam w czwartek lub piątek, ale okazało się, że tej pani wtedy nie ma.

Wizyta bajka.
    Najpierw jest spotkanie z lekarzem genetykowm, ktory szczegolowo opowiada o badaniu. Przeglada wyniki usg poniewaz te dane tez wpisuje do kwestinariusza. U mnie powiedziala, ze cieszy sie, ze dobre usg.
    Wyniki mozna odberac osobiscie - i ta forme rekomenduje - lub moga wyslac kurierem a potem telefonicznie skonsultowac.
    Pani dr jest bardzo serdeczna.
    Potem przyszedl pan i pobral krew - kompletnie nic nie czulam - najlepsze pobieranie krwi jakie mialam. Potem wrocila do mnie pani dr i podsumowala wizyte.
    Ogolnie jestem bardzo zadowolona bo czulam sie zaopiekowana.
    Zaplacilam karta ale mozna gotowka lub przelewem.

• annak Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za info.
    I będziesz odbierać wyniki osobiście?
    Brzmi dobrze, ale pewnie to trochę opoźnia odbiór, skoro ta pani jest tylko w wybrane dni tygodnia.

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Dziękuję za info.
    I będziesz odbierać wyniki osobiście?
    Brzmi dobrze, ale pewnie to trochę opoźnia odbiór, skoro ta pani jest tylko w wybrane dni tygodnia.

Raczej osobiscie no chyba, ze mialoby jej nie byc jakos dluzej.
    Powiedziala, ze wyniki 7-9 dni roboczych.
    Kolejna wizyte u mojej gin mam 6.10. ale pewnie nie uwina sie z tym - no nic - zobaczymy :-)

• angelika1984 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Włożyłam czopek ale odczucie jak dziewica. Nie umiem tego robić. Nigdy sobie z czopkami nie radzilam.

• niania.ogg Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czerwony Kordonku, mi w ciąży z Helenka ostatni raz mierzyli crl na genetycznych. Dzisiaj miałam wizytę i gin dzidzi nie mierzyl już i pewnie już nie zmierzy, bo jak pójdę za miesiąc to się już Bąbel nie będzie mieścił na ekranie ;) i zmierzenie nie będzie możliwe, ewentualnie takie szacowanie pi razy drzwi. To mierzenie na początku jest istotne, a potem to już po prostu człowiek ciekawy jest ;) teraz niedługo zaczną nam oceniać dzieciaki po obwodzie główki, brzuszka, a od polowkowych zaczną ważyć. Takie są przynajmniej moje doświadczenia :)
    Ja tam myślę, że jak na nfz to Angelika ma super lekarza...usg w ogóle zrobił. Rozpusta.
    No i ja chodzę prywatnie, a gdy teraz czy wcześniej dopytywałam o płeć to też padał podobny termin jak u Angeliki, znaczy okolice polowkowych. I u tego i poprzedniego gina. Z Helenka poszłam do zupełnie obcej lekarki prywatnie i tylko i wyłącznie po to, więc mi wieszczyla przycisnieta do ściany, ale niechętnie i nie była pewna. W 18 tyg byłam się upewnić jeszcze gdzie indziej i też usłyszałam "chyba". Lekarze się boją mówić za szybko. U mojej siostry od 13 do 23 tygodnia miała być dziewczynka. Cała wyprawka różowa. A Na polowkowych siusior. Była tak wkurzona, że w środku ciąży zmieniała prowadzącego. :)
    Ale fakt, Angelika, że Cię ten twój gin z tymi prenatalnymi zrobił na szaro, że Ci nic nie powiedział... przecież one się Tobie należały na nfz za darmo. Słuchaj, a może on Ci sam zrobił? Miałaś takie dłuższe usg u niego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 22:28

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, Różowy Kordonku... co ja ciągle z tym czerwonym??? ;) Kajam się ;)

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • Ewelina 3 Ekspertka

Wysłany: 26 września 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny przepraszam za niesmaczny opis ale probowałam znalec cos w necie i nic... czy to normalne dziś od rana dziwnie bola mnie jelita czasami to az taki kurczowy bók że musiaąłm przykucnac wiem ze to jelita bo mialam problem z zalatwianiem a na koniec wszystkiego wyszedl mi hemoroid cały dzien mecza mnie wymioty i mdlosci jesyem wyczerpana

córeczko czekamy na Ciebie <3
    w4sq43r8r4rmbt6w.png
    74di20mmtq5kyqbu.png
    74dix1hpqenjra5g.png
  • Ewelina 3 Ekspertka

Wysłany: 26 września 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i ja tez jestem rocznik 91 mam dwoje dzieci i trzecie w droodze :) <3

AmyLeah, Aga1991 lubią tę wiadomość

córeczko czekamy na Ciebie <3
    w4sq43r8r4rmbt6w.png
    74di20mmtq5kyqbu.png
    74dix1hpqenjra5g.png
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niania kochana robił usg co wizyta tak na szybko. Nie robił prenatalnych. Nie mierzył dzidzi. Jak zapytałam już przy biurku ile ma. To glupio odpowiedział a nie widziałaś. Przecież nie mierzył to jak miałam widzieć. Gada tylko że stan zapalny a zapytałam czy z dzieckiem wszystko dobrze to powiedział że tak.

‹‹ 410 411 412 413 414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ