WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina jak wyszedł hemoroidy. Ja w tamtej ciąży w 37 tc zaczęłam krwawić z odbytu z hemoroida. Wtedy szok był.

gannrjjgludxthfp.png[img][/img]tjkgv4f.pngwp12us3.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Raczej osobiscie no chyba, ze mialoby jej nie byc jakos dluzej.
    Powiedziala, ze wyniki 7-9 dni roboczych.
    Kolejna wizyte u mojej gin mam 6.10. ale pewnie nie uwina sie z tym - no nic - zobaczymy :-)

No to teraz trzymam(y) już kciuki za suuuper wyniki! :-)
    A jeszcze podpytam (jeśli pozwolisz): wzięliście zakres podstawowy czy rozszerzony? No i czy będziecie chcieli poznać płeć? ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 23:25

Antonelka lubi tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Ewelina 3 Ekspertka

Wysłany: 26 września 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja sama w szoku byłam jak zobczyłam krew i ten ból,,, może raz w życiu miałam...

córeczko czekamy na Ciebie <3
    w4sq43r8r4rmbt6w.png
    74di20mmtq5kyqbu.png
    74dix1hpqenjra5g.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka dopiszesz mnie wkońcu na.1strone ?:)
    dzieciątko starsze o tydzień ale.wpiszw datę z om 9.04.
    badania prenatalne ok :).na 90%dziewczynka:)
    niestety po badaniu bardzo krwawienia ale.bez boli i skrzepow więc znów leżeć.

Szczęśliwa Mamusia, Niebieskaa, niania.ogg, Milka1991, nutella_, Kjopa3 lubią tę wiadomość

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płeć z reguły potwierdzają dopiero na polówkowych. Moja kuzynka do 8 mca miała mieć chłopca a potem okazało się, że dziewczynka :) i wcześniej miała nabrzmiałe wargi sromowe. A z poprzedniego forum było prawie 50% błędnych diagnoz z prenatalnych. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 07:50

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• angelika1984 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mamy pierwsza dziewczynke

• kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 10:45

kahaśka, Niebieskaa, Milka1991, Antonelka, pati87, Kjopa3 lubią tę wiadomość

Awf3p2.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niania - absolutnie sie zgadzam, pozniej dziecko mierzy sie po obwodzie glowki ale to ma miejsce po 13/14 tc. Z wypowiedzi Angeliki wywnioskowalam, ze lekarz w ogole nie ma takiego zeyczaju, przeciez na tym etapie dzidziusia widac calego... nie wiem.. mnie sie jakis takie podejscie lekarza nie podoba, ale moze za malo lekarzy z NFZ widzialam :)

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem co zrobić. Inni prywatnie. Inny lekarz wgl ma złą opinię.

• angelika1984 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tamtych ciążach wszystko mierzył. A teraz nie czaję. Może zacznie mierzyć.

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonek, teoretycznie według NFZ pierwsze usg to w 11-14 tygodniu, więc plus, że w ogóle podglądał, ale z tymi prenatalnymi to dał dupy po całości. Może on z tych propisowskich co chcą zakazu badań ;)

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• niania.ogg Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelika1984 wrote:
    Niania kochana robił usg co wizyta tak na szybko. Nie robił prenatalnych. Nie mierzył dzidzi. Jak zapytałam już przy biurku ile ma. To glupio odpowiedział a nie widziałaś. Przecież nie mierzył to jak miałam widzieć. Gada tylko że stan zapalny a zapytałam czy z dzieckiem wszystko dobrze to powiedział że tak.
    W ogóle Ci w ciąży dziecka nie mierzyl??? No pewnie, że go Zmień jeśli mu nie ufasz.. Tylko czy masz taką możliwość? Macie w przychodni innego gina? Są w ogóle w Człuchowie gabinety prywatne? Bo pewnie ciężko by Ci było dojeżdżać... na nfz to chyba trudno o inne standardy. Mi się i chodząc prywatnie zdarzało trafić na buca albo olewacki stosunek. A czy myślałas już o polowkowych? To sobie załatw, to ważne. Ja już za chwilę będę rezerwować termin żeby nie zostać aby na lodzie i robić tam gdzie chcę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 08:28

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dwóch już ciążach mierzył. Teraz raz jak mu powiedziałam. A teraz lipa.

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wiadomo że nie wiadomo do końca jaką płeć.

Antonelka lubi tę wiadomość

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonku, usg na każdej wizycie i pomiary to są ekstrasy niestety, a nie standard. I za to trzeba placic. W ciąży z Hela miałam 3 duże usg, a co dwa tygodnie tylko szybkie zmierzenie główki czy brzuszka i widzi pani serduszko? Jak będzie w tej ciazy i u tego gina nie wiem. Siostra z kolei miała co wizytę mini prenatalne. A jeszcze inna koleżanka też prywatnie i tylko 3 usg, bo lekarz uważał, że tyle jest wystarczająco. Angelika powinna mieć prenatalne i przynajmniej tam zmierzony crl i jej lekarz, masz rację, dał dupy po całości.

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    No to teraz trzymam(y) już kciuki za suuuper wyniki! :-)
    A jeszcze podpytam (jeśli pozwolisz): wzięliście zakres podstawowy czy rozszerzony? No i czy będziecie chcieli poznać płeć? ;-)

Wzielismy caly zakres ale bez tych innych chorob skoro nie ma potwierdzinej skutecznosci.
    Plec tez - o ile wiadomo plec nie jest kluczowa to milo bedzie zwraca sie do dzidziusia w brzuszku jako On/Ona a moze nawet imieniem :-)

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    Płeć z reguły potwierdzają dopiero na polówkowych. Moja kuzynka do 8 mca miała mieć chłopca a potem okazało się, że dziewczynka :) i wcześniej miała nabrzmiałe wargi sromowe. A z poprzedniego forum było prawie 50% błędnych diagnoz z prenatalnych. ;)

Mnie wczoraj lekarka powiedziala, ze plec z prenatalnych to na 60% a bardziej, ze pacjent cisnie to lekarz cos stara sie dojrzec :-)
    U nas skora do mowienia nie byla :-) no ale w koncu powiedziala z komentarzem, ze do potwierdzenia za jakos czas.

kahaśka lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • atat Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lekarzy nie pytałam o płeć.
    A jeden tuż przed prenatalnymi na zwykłym USG powiedział, ze widac ze chlopak.

Drugi na prenatalnych bez wahania - ooo chłop jak dąb!

Może się mylą, ale dziwna była ich taka pewność.

Teraz po prenatalnych tylko doczekać do wyników PAPPY...
    Ja żyję od wizyty do wizyty i już kombinuje jak tu na jakieś USG pójść popodglądać.

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Aga1991 Ekspertka

Wysłany: 27 września 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do lekarzy to trzeba na nich uważać. W pierwszej ciąży wydawało mi się,że mój lekarz jest dobry chodziłam do niego przez parę lat, ale przy poronieniu powiedział,że tak się zdarza. Nie uprzedził wcześniej,że pęcherzyk jest za mały...jednym słowem porażka. Teraz chodzę do dobrego i cieszę się,że zmieniłam. Więc jeśli Wam podpada gin to lepiej go zmienić.

Za tydzień badania prenatalne moje pierwsze- miałam nadzieje,że już będę znać płeć maleństwa ;)

6.04 waga 3kg. 23.02 waga synka 1870g
    Kolejna wizyta 20.04
    w57v43r8i8i95mmy.png

k,NDAwNjgyODUsNTIyMTIx,f,1911.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry.

Co do płci to u mnie na prenatalnych gin tylko stwierdził, ze wyrostka płciowego nie widać, więc jest nadzieja, ze się nie pojawi ale to jeszcze malo pewne.

U mnie jeszcze 3 dni do wyników Pappy.

Wczorajszy dzień tak mnie przeczołgał, że dzisiaj ciężko się pozbierać.

Aga1991, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

‹‹ 411 412 413 414 415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ