WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koko tylko na pewno idź, to są naprawdę ważne badania, jakoś przeżyjesz to wkłucie, naprawdę ;)

Aga to u mnie tak samo, tydzień obsuwy, no chyba że maluch nadrobił, teoretycznie mam termin na 29.03 ale dzidek młodszy więc jestem wpisana na później, może to jutro zweryfikujemy z ginkiem i ustalimy termin ;)
    Zatem wpiszę Ci na razie pierwszy termin a później najwyżej zmienimy :)

pati co w końcu wymyśliłaś z tą pracą, umową itd...?
    fajnie, że macie już duże dziewczynki, na pewno duża pomoc :)

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati nasz pediatra mówi, żeby się nie martwić bostonką, bo to nawet w połowie nie taka zła choroba dla nas jak różyczka, cytomegalia albo toxo, choć gorsza niż zwykła infekcja. W razie czego najłatwiej zarazić się przez kał, a u Was to już nie problem, ja swojego bąbla jeszcze przewijam więc musiałam dezynfekować ręce po każdej zmianie pieluchy.

Aha, moja koleżanka pocieszała mnie, że jej dwie koleżanki zaraziły się od starszych dzieci w ciąży i obie dziewczynki urodziły się zdrowe, jedna miała tylko nietypowy kształt paznokci i lekarz mówił, że powodem mogła być bostonka, ale w ciągu 3 miesięcy kształt sie wyrównał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 11:21

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 10:45

Donia12, Milka1991, Lokokoko lubią tę wiadomość

Awf3p2.png
  • Aga1991 Ekspertka

Wysłany: 26 września 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka: dzięki.
    Za tydzień moje pierwsze badania prenatalne, to zobaczę jak maleństwo się rozwija :)

Milka1991 lubi tę wiadomość

6.04 waga 3kg. 23.02 waga synka 1870g
    Kolejna wizyta 20.04
    w57v43r8i8i95mmy.png

k,NDAwNjgyODUsNTIyMTIx,f,1911.gif
  • Biszkopciki Ekspertka

Wysłany: 26 września 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Próbuję nadrobić weekendowe zaległości. Musze się pochwalić, że udało mi się wyjechać na 3 dni nad morze do spa i chyba mnie nie nawiedzili (wiadomo kto). Zabieram się za czytanie :)

Milka1991, MagdaWaw, sy__la lubią tę wiadomość

13.04.2017 Nasze Szczęście jest już z nami ♡
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już pisałam, że u mnie swędzenie to osutka ciążowa. Moze warto byłoby wybrać się do do dermatologa ? :)

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorosli nie tak łatwo zarażają się Bostonką. Synek miał dwa lata temu ni e zaraziłam się ani nikt z rodziny. Sasiadki synek miał 3 miesiące temu i ani jego siostra (lat8) ani moj synek ani żaden dorosły sie nie zaraził, więc może nie jest aż tak z tym źle:)

Dziewczyny a dopiszecie mnie na listę?
    termin 26.04 :)

No pobieranie krwi nie jest przyjemne ale porównując z porodem to jest mega przyjemna sprawa:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 12:09

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż ma dziś wolne i jedziemy na cały dzień na wieś. Mąż robi wszystko, żeby wymigac się od remontu łazienki :)

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka
    Zrezygnowalam z pracy. Bo nie dam rady. A pieniadze w zyciu nie sa najważniejsze. Maz zrozumial moja decyzje po rozmowie i sie nie wtracal w nia.

Dziewczynki pomagaja jesli o to poprosze bo tak to ciezko im sie samemu domyslec. Pomoc mam np odkurzanie, mycie naczyn, wieszanie prania. Chyba je ostatnio bardziej wykorzystuje przez mojego lenia. Wogole wychowuje je na osoby ktore mam nadzieje poradza sobie w zyciu Potrafia samemu zrobic jajecznice, omlet, nalesniki
    Itp

Teraz chodza do 4klasy. Duza roznica wieku bedxie miedzy rodzenstwem bo 11lat. Ale mi to nie przeszkadza. Chyba jestem pewnie jedna z nielicznych na tym forum z ta roznica wieku.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• karolyn Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati a TY jesteś rocznik 87? :) ja jestem 89 , byłaś bardzo młodziutką mamą. Moja mama mnie urodziła gdy miała 19 lat , jest najlepszą mama jaką mogłabym sobie wymarzyc. Moja koleżanka zaszła w ciąże w liceum, miała 17 lat, dziś ma 10 letniego synka, 5 letnią corke i trzecie w drodze, niesamowita z niej mama:)

U mnie różnica taka sobie 4 lata i 8 miesięcy ;) czyli prawie 5 lat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 12:19

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Edyta91 Debiutantka

Wysłany: 26 września 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Obserwuję Was od dłuższego czasu ale moje lęki przed powtorka z poronień są tak silne że boje sie udzielać. Cieszę się z Waszych bardzo dobrych wyników badań. Ja jestem teraz w 13 tyg 3 dni leżałam ponad miesiąc bylo to u mnie wskazane wczoraj wybrałam się na spacer podczas spaceru poczułam silny ból w dole pleców i uczucie jakby parcia na odbyt. Zdarza się wam tak?

EDYTA91
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolyn wrote:
    Pati a TY jesteś rocznik 87? :) ja jestem 89 , byłaś bardzo młodziutką mamą. Moja mama mnie urodziła gdy miała 19 lat , jest najlepszą mama jaką mogłabym sobie wymarzyc. Moja koleżanka zaszła w ciąże w liceum, miała 17 lat, dziś ma 10 letniego synka, 5 letnią corke i trzecie w drodze, niesamowita z niej mama:)

U mnie różnica taka sobie 4 lata i 8 miesięcy ;) czyli prawie 5 lat.
    Tak 87. Corke urodzilam miesiac po maturze majac 19lat. A 5 lat jest roznicy miedzy mna a moja siostra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 12:29

iv09df9hp0ju3od9.png

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopcik to piona, bo mnie też nie :P

Aga Jesteś rocznik 91 jak ja? to Twoja pierwsza ciąża?

karolyn Jesteś od dawna wpisana :D

pati to gratuluję podjętej odważnej decyzji :* odpoczywaj sobie :)
    a dziewczyny, no cóż, normalka że same się nie domyślą, haha :D coś o tym wiem. Ale jak mamusia poprosi to ma być zrobione i już, i dobrze. Moja mama zawsze prosiła mnie o pomoc, np. przy praniu czy gotowaniu. Dzięki niej mój M jest teraz bardzo szczęśliwy że ma taką zaradną, porządnicką żonkę :)
    wiesz ucz córy, a na pewno na złe im to nie wyjdzie :)
    11 lat to jeszcze nie tak dużo, naprawdę, moja koleżanka ma braciszka 22 lata młodszego ;)

Edyta witaj, rozumiemy Twój strach i czekamy na stałe dołączenie do naszej grupy :)
    Ja też mam różne dolegliwości ale staram się ich zbytnio nie analizować.
    Jeśli było to jednorazowe to powodów może być tysiąc: zaparcia, jakieś zakwasy...powiedz o tym ginkowi na najbliższej wizycie...

Ja np. miałam dwa razy bardzo dziwną sytuację i to teraz w ciąży, nigdy wcześniej. Otóż bardzo chciało mi się siusiu, czułam parcie, poszłam do kibelka, i nic, wysilam się jak nie wiem co, skupiam, modlę i nic!!! ani kropelki. Ból niesamowity, tak jakby mocz dopłynął do cewki i coś go nagle zablokowało. Mega nieprzyjemne okropne uczucie, jakbym się miała zsikać, a tu nic. Odpuściło po jakiejś godzinie. Za pierwszym razem o tym zapomniałam ale jakieś dwa tygodnie temu powtórka z rozrywki...chyba już rozumiem co to znaczy mieć chorą prostatę...z moczem wszystko ok, więc nie wiem skąd takie coś. Jutro wspomnę o tym ginkowi.

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Biszkopciki Ekspertka

Wysłany: 26 września 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati pisałaś, że wady u synka wyszły dopiero po połówkowych, a na pierwszych prenatalnych wszystko było ok?

• Aga1991 Ekspertka

Wysłany: 26 września 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka: Tak jestem rocznik 91 ;) to w sumie moja druga ciążą. Pierwszą poroniłam w 6tyg na początku roku. Teraz wg gin wszystko się dobrze rozwija, ale i tak są obawy żeby nic złego się nie stało.

Milka1991 lubi tę wiadomość

Kolejna wizyta 20.04
    w57v43r8i8i95mmy.png

• Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AmyLeah wrote:
    Lokokoko. Tez zachowuje sie jak wariatka, jak cos mnie ugryzie to potrafie o wszystko sie przyczepic do mojego M :(

Rozowy Kordonek. Mi nawet nie chcieli powiedziec, ze crp wynosi 25, a co dopiero cos wiecej. A jeszcze powiedzieli, ze mam bialko w moczu i nic wiecej, hmmm...

Hmmm... bialko w moczu wskazuje na chorobee nerek, ja mialam przy zapaleniu nerek, nic Cie nie boli?

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopciki wrote:
    Pati pisałaś, że wady u synka wyszły dopiero po połówkowych, a na pierwszych prenatalnych wszystko było ok?
    Tak prenatalne ok. Nt 1.5 kosc nosowa obecna. Ale wady cewy nerwowej sa dopiero widoczne na usg od okolo 17tc. Nawet nifty czy harmony ich nie wykrywa tylko bbadania inwazyjne i tylko w przypadku otwartej przepukliny kregoslupa czyli tej najpowazniejszej.

Dlatego tez ja bede dopiero troche spokojniejsza po połówkowych.

A i wazne jest aby chodzic do dobrego gina. Ktory potrafi rozpoznac wady. Moj gin np jezdzi na nauki do dr Roszkowskiego od 9lat.

Oczywiście ja swojego gina nie zmieniam od 11lat. Ale mimo ze jest dobry jade do Warszawy na najważniejsze usg do jeszcse lepszych specjalistow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 13:16

iv09df9hp0ju3od9.png

• Aga1991 Ekspertka

Wysłany: 26 września 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze tak piszecie o tych prenatalnych. Ja mam w przyszły tydzień we wtorek i trochę się obawiam czy maleństwo rozwija się prawidłowo....

Kolejna wizyta 20.04
    w57v43r8i8i95mmy.png

• Edyta91 Debiutantka

Wysłany: 26 września 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1991 wrote:
    Milka: Tak jestem rocznik 91 ;) to w sumie moja druga ciążą. Pierwszą poroniłam w 6tyg na początku roku. Teraz wg gin wszystko się dobrze rozwija, ale i tak są obawy żeby nic złego się nie stało.
    Hej ja też poronilam w lutym też jestem 91 i wtedy też w 6 tyg teraz na ostatniej wylizycie wszystko ok z dzieckiem kolejna za 2 tyg... Ale stres niesamowity

EDYTA91
  • Biszkopciki Ekspertka

Wysłany: 26 września 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati to mnie nie uspokoiłaś :(

‹‹ 406 407 408 409 410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ