Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Lokokoko wrote:Czesc
Dawno sie tu nie odzywałam, ale meczy mnie okropna depresja. Kloce sie sama ze sobą. Sprzeczne mysli mna targaja...
Kloce sie z D przez to. Zachowuje sie jal wariatka i zdaje se z tego sprawe zbyt pozno. Przez co zaluje i wyjr po nocach. Trzymam za was mocno kciuki.
Albo odwiedz jakiegos dobrego specjaliste. Moze lepiej bedzie abys dla dobra dziecka brala anrydepresanty
Sama mialam dlugi czas depresje. Leczylam ja i nawet nie wiedzialam ze leki ktore biore sa bezpieczne w ciazy.
Ciagly stres jest szkodliwy dla dziecka. A dziecko jest w tej chwili najwazniejsze.
Zycze duzo siły -
podwyższone crp wskazuje na stan zapalny ale nie wiadomo czy źródłem są bakterie czy wirus, wobec którego antybiotyk i tak będzie bezradny, Dobrze byłoby znaleźć źródło zapalenia, ale zapobiegawczo antybiotyk może nie zaszkodzi. Wiem, że na bakterie w moczu ginekolog niechętnie chciała mi dać antybiotyk bo uznała, że nie do końca jest on neutralny dla dziecka i musiałam powtórzyć posiew by mieć pewność, że to nie zanieczyszczenie materiału. W ostateczności dostałam antybiotyk, ale z tego co wiem tu też dużego wyboru dla ciężarnych nie ma. Po receptę byłam u lekarza ogólnego i ze wszystkich antybiotyków, na które bakteria była wrażliwa ona mogła mi przepisać tylko jeden z amoksycyliną bo ponoć najłagodniejszy i najbezpieczniejszy..Najbliższa wizyta 15.03
-
Lokokoko wrote:Czesc
Dawno sie tu nie odzywałam, ale meczy mnie okropna depresja. Kloce sie sama ze sobą. Sprzeczne mysli mna targaja...
Kloce sie z D przez to. Zachowuje sie jal wariatka i zdaje se z tego sprawe zbyt pozno. Przez co zaluje i wyjr po nocach. Trzymam za was mocno kciuki.
Jeśli ci to pomoże to służę pomocą na priv lub tutajWiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2016, 22:10
-
Lokokoko wrote:Dzieki dziewczyny
mam pytanir. Okropnie swedzi mnie skora na wieczor. Lydki. Lydki z przodu. Uda. Wzgorek lonowy. Plecy. Ramiona. Glowa. Przedramiona. Lopatki! Wszystko!!! Co to moze byc???
Mam identycznie... Nie wiem o co chodzi -
Ewelina, w Rydgierze. Rodzilam tam syna, bylam zadowolona, tylko to bylo 4 lata temu, troche inna kadra tam pracowala.
Teraz nowy ordynator ale po prostu zaczelam chodzic do niego na wizyty
Co do luxmedu, sam pakiet tutaj ma sie nijak do nfz. Tzn jesli jestes ubezpieczona to masz prawo do opieki w ramach nfz. W luxmed mozesz dodatkowo wykupic pakiet i tylko w ramach pakietu, lub dodatkowo platnie (jesli uslugi pakiet nie pokrywa) korzystac z ich opieki medycznej. Z tego co wiem to indywidualne pakiety sa dosc drogie wiec ja mysle ze sama bym nie wykupywala. Czemu chcesz akurat u nich? -
Dziewczyny ja kiedys czytalam, ze we wczesnej ciazy czesto swedzi skora, wiec moze po prostu taki urok? Mnie czasem swedzi ale nad pepkiem, wiec tlumacze to sobie rozciaganiem.. moze po prostu sprobujcie nawilzyc czyms skore?Najbliższa wizyta 15.03
-
Hej! Witam się w poniedziałek. Oczywiście z pracy
Mnie też swędzi często skóra - mam w domu emolium emulsja trójaktywna czy coś takiego i ona pomaga na swędzenie, kupiłam ją kiedyś dla małego, bo się drapał to teraz sama mogę korzystać
co do luxmedu to tak jak pisze Vitae - luxmed to Twoja dodatkowa opieka medyczna, poza NFZ. Tak jakbyś sobie prywatnie chodziła do lekarza.
Zanim jednak podejmiesz decyzję to przekalkuluj czy to się w ogóle opłaca. Bo jak masz zapłacić ze 150 zł miesięcznie i za to iść raz na miesiąc do wątpliwej klasy "specjalisty" to lepiej te 150 zapłacić dobremu lekarzowi.
Dzisiaj całą noc śniła mi się Pappa, ciągle widziałam 1:80, 1:600, 1:380 itd. Budziłam się milion razy, zasypiałam i znowu śniło mi się to samo. Nie usg, nie pobranie krwi, tylko te prawdopodobieństwa. Masakra.
A moje pierwsze usg prenatalne dopiero za 11 dni -
Dziewczyny, musze podrążyc temat bólu żóladka.
Ja przez to, ze mialam wrzodu, teraz kazdy bol brzucha traktuje jak nawrot.
Ale w czerwcu, czyli tuz przed cyklem w ktorym zaszlam mialam gastroskopie kontrolna po leczeniu i bylo czysto. Wiec dla mnie niemozliwy bylby tak szybki powrot wrzodow. Tez bole inne.
Wy tak swietnie umiecie te dolegliwosci poznac i opisac.
Boli mnie żoładek ale niezaleznie od jedzenia, czasem am wrazenie, ze cos tam mam, jakies cialo obce.
Bardzo szybko sie najadam. Czy tez macie dolegliwosci zoladkowe?ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
nick nieaktualnyEwelina 3 wrote:dziewczyny mam do was pytanie czy jeśli wykupie ubezpieczenie w luxmed to bede mogła leczyć się tylko u nich?? pytam bo ktoś mi napomknął że mogę sie ubezpieczyć u nich tylko nie wiem właśnie jak to wygląda hmm
Ja mam pakiet luxmed, ale praktycznie nie korzystam z niego. Tak jak juz ktoś napisal...znaleźć tam dobrego lekarza to sztuka! Ja jak byłam w szpitalu i pokazałam usg z luxmed to lekarz pow, ze oni usg z luxmed nie uznają bo tam usg nie robia specjaliści. Powiedział, żebym usg robiła u dobrego lekarza a nie w luxmed ( to było usg piersi). Generalnie dużo złych doświadczeń mam z luxmedem. Nawet na początku ciąży poszłam do gina i chciałam tylko skierowania na podstawowe badania...to sam gin z luxmed powiedział, żebym nie robiła tu usg prenatalnego...
Ja mogę Ci polecić ubezpieczenie medyczne w allianz. -
Czytam o tej pappie i kurcze ja nie miałam zleconego tego testu w poprzedniej ciąży, a miałam bardzo wnikliwą P. Doktor, byłam nawet na Echo Serduszka i takim godzinnym specjalistycznym USG.
Prenatalne w 12 tc wyszło dobrze i pewnie nie widziała takiej potrzeby.
No a moze też mój wiek był ok ( 23 lata) chociaż z tego co teraz czytam, dużo młodych kobiet robi te testy.
Ja się boję trochę tej pappy bo często wychodzi źle a jest wszystko ok. Na amniopunkcje nie zgodziłabym się, bo jednak jest ryzyko poronienia, a nifty niestety dla mnie za drogie.
ehh mam nadzieję, że wszystko będzie ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 09:18
-
Kurcze a ja nawet nie wiem co to ten pappa. Zwykle takie pobranie krwi??? Hmm ja nie rozumiem. Przyszłam właśnie na komisję z synem. On ma 153 zł. Ale taka zadyszkę miałam że szok. W klatce piersiowej taki ból aż do pleców. Nigdy tak nie mialam. Czułam taki ciężki oddech. Przestraszyła się.
[img][/img]
-
nick nieaktualnyWitajcie kochane :*:*:*.
Przepraszam że tak was zaniedbałam , postaram się nadrobić was , za wizyty trzymam kciukasy z całych sił i za wasze szczęścia :*:*:*. A co u mnie a u mnie wszystko dobrze , apetyt dopisuje jescze trochę i w Sobotę wizyta , w Piątek wkroczymy w II trymestr ciąży , uwierzę jak znów zobaczę nasze małe cudo :* :* :*.Ostatnio doszły mi znów ból pleców , katar już mi minął dzieci tez zdrowe.
Angelika Każda ciąża jest inna , i ma się takie czasami nie wiem dolegliwości jakich wcześniej nawet nie miałyśmy , np moja taka koleżanka to przez prawie pół ciąży miała tak silne migreny , że nawet proszki jej nie pomagały , w końcu poszła do lekarza ale co jej miała przepisać jedynie co jej powiedzieli to że paracetamol i okłady robić , na szczęście same jej te migreny w końcu przeszły .Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 10:13