Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny.
Teklaa pierwsze serdyszko mowi ze mija najwieksze zagrożenie utraty ciąży, a drugie że od tego dnia można wykonać badania prenatalne.
Ewelina3, ja będę rodzić w Krakowie:)Teklaa, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Tekla
11 tydzien
https://zapodaj.net/2ae9d2eb66b2b.png.html
12 tydzien
https://zapodaj.net/6946389d6155b.png.html
13 tydzien
https://zapodaj.net/39998a2ab58e9.png.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2016, 15:57
Teklaa lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za informacje z tymi serduszkami!
Ja tez nie wiem co to za pozytywny objaw z tym brakiem energiimoze tylko ma to na celu uspokoić ze nic złego sie nie dzieje heh
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Cześć
Cały week próbowałam Was nadgonić.. Skrobiecie a skrobiecie
Ale to dobrze, jest co czytać. Ja po 10 godzin w pracy i nie bardzo mam czas się udzielać. ale myślę, że jeszcze max 3 tyg. i idę na zwolnienie. Chociaż jak lekarz usłyszał, że będę potrzebowała 5 sztuk, to stwierdził, że chyba mi nigdy nie wypisze
22 września byłam na badaniach. Dzidziuś 4 dni starszy niż wskazuje OM. Mierzył wtedy 4.56cmFikał, brykał, cudowny widok
Na prenatalne idę 6 października, choć już na ostatniej wizycie mówił, że wszystko wygląda prawidłowo.
Moja waga startowa to 51 kg, teraz mam 53.5. W poprzedniej ciąży przytyłam 20 kg, ale wszystko zgubiłam i ważyłam długi czas 48kg. Rozstępów też nie mam. Używałam głównie oliwki johnnsona na mokre ciało.
Cudowne zdjęcia wrzucacieMam nadzieję, że na L4 będę się częściej udzielać, bo poruszacie fajne tematy, a po czasie ciężko się do wszystkiego odwołać. Spokojnego popołudnia
Teklaa lubi tę wiadomość
Płeć - Synuś
Następna wizyta 13 kwietnia
-
Martynka1234 wrote:Rozowy Kordonek gratuluje chlopca! Wpadnij do nas na forum i sie pochwal, dziewczyny napewno chcialyby wiedziec
))
U mnie jeszcze nie widac
Teklaa - ja mam wykupiony abonament - pod serduszkiem z 11tc - mija okres największego zagrożenia a pod 12tc - od dziś możesz wykonać badanie przezierności kartowej z oceną ryzyka statystycznego wad genetycznych a ostatnie serduszko z 12tc - podziel się wiadomością o ciąży ze znajomymiWidzę, że dziewczyny Ci już napisały ale doczytałam dalsze wpisy po uskrobaniu odpowiedzi xD
Teklaa lubi tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
nick nieaktualnyRóżowy_Kordonek wrote:Martynka - trochę mi głupio bo mało się tam udzielam i nie jestem na bieżąco heh..
Teklaa - ja mam wykupiony abonament - pod serduszkiem z 11tc - mija okres największego zagrożenia a pod 12tc - od dziś możesz wykonać badanie przezierności kartowej z oceną ryzyka statystycznego wad genetycznych a ostatnie serduszko z 12tc - podziel się wiadomością o ciąży ze znajomymiWidzę, że dziewczyny Ci już napisały ale doczytałam dalsze wpisy po uskrobaniu odpowiedzi xD
-
Ospamox 3 razy po 2 tabletki i jak probuje porozmawiac z lekarzwm to mnie zbywa i mowi, ze rano ordynator mi wszystko wytlumaczy... a prawda jest taka, ze ordynator nic nie tlumaczy i jest obraza majestatu jak sie tylko kobieta go o cos zapyta...
-
AmyLeh no tak to jest z tymi bucami. Niestety chyba masz rację że jutro niczego się nie dowiesz... antybiotyk chyba bezpieczny w ciąży ale fajnie by było się dowiedzieć gdzie ten stan zapalny...
Ja wieczorem nagotowalam sobie rosołubo musiałam. ...
-
AmyLeah wrote:Lekarz na obchodzie powiedzial, ze badania ok tylko crp podwyzszone i ze zaraz mi rozpisze antybiotyk. Jest sie czym martwic?
-
Krew i siku mialam badane i najpierw byly wyniki inne a za pare min przyszedl i powiedzial, ze sa wyniki z crp, wiec wychodzi na to, ze bakterii w moczu nie ma, skoro nic o tym wczesniej nie powiedzial.
Obawiam sie jednego. Bol plecow i na dole brzucha (okolice lewego jajnika) juz od doby nieprzerwanie boli. Tak jakby ktos mi jajnik w imadlo wlozyl i nieprzerwanie sciskal... Glowa nabita roznymi myslami, tylko plamienia brakuje tfu tfu.
Dziekuje dziewczyny za info. Moze jutro sie dowiem co i jak -
Czesc
Dawno sie tu nie odzywałam, ale meczy mnie okropna depresja. Kloce sie sama ze sobą. Sprzeczne mysli mna targaja...
Kloce sie z D przez to. Zachowuje sie jal wariatka i zdaje se z tego sprawe zbyt pozno. Przez co zaluje i wyjr po nocach. Trzymam za was mocno kciuki.Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
Ewelina 3 wrote:dziewczyny mam do was pytanie czy jeśli wykupie ubezpieczenie w luxmed to bede mogła leczyć się tylko u nich?? pytam bo ktoś mi napomknął że mogę sie ubezpieczyć u nich tylko nie wiem właśnie jak to wygląda hmm
Ja też mam u nich pakiet. To jest opieka prywatna więc możesz u nich i na NFZ. -
Ewelina ja mam pakiet w luxmedzie ale z pracy. Mogę się leczyć we wszystkich ich placówkach. Dodatkowo mam coś takiego jak "swoboda leczenia" - czyli idę prywatnie do lekarza gdziekolwiek (pod warunkiem że danego specjalistę mam a pakiecie) i lux zwraca mi 70% kasy za wizytę (i tak np z 320 zł za usg u genetyka oddadza mi ponad 200). Mam jeszcze coś takiego jak standardy dostępności - w zależności od lekarza muszą mi zapewnić wizyte w terminie od 12h do kilku dni, a jak nie ma wolnych miejsc to sami mi załatwiają wizytę gdzieś indziej i za nią płacą.
Natomiast wydaje mi się że pakiet który mam jest chyba dość bogaty - nie taki standardowy. Musiałabys popytać.
Kolejna rzecz- w moim mieście są 3 placówki, ale znaleźć tam dobrego specjalistę to jest dopiero sztuka ! Dobrzy lekarze nie chcą pracować w luxmedzie. Mają swoje gabinety prywatne.
Przejrzyj sobie może najpierw opinie i przemyśl czy jest za co placic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2016, 22:05