Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny.
Teklaa pierwsze serdyszko mowi ze mija najwieksze zagrożenie utraty ciąży, a drugie że od tego dnia można wykonać badania prenatalne.
Ewelina3, ja będę rodzić w Krakowie:)
Teklaa, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Tekla
11 tydzien
https://zapodaj.net/2ae9d2eb66b2b.png.html
12 tydzien
https://zapodaj.net/6946389d6155b.png.html
13 tydzien
https://zapodaj.net/39998a2ab58e9.png.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2016, 15:57
Teklaa lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za informacje z tymi serduszkami!

Ja tez nie wiem co to za pozytywny objaw z tym brakiem energii
moze tylko ma to na celu uspokoić ze nic złego sie nie dzieje heh

kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Cześć
Cały week próbowałam Was nadgonić.. Skrobiecie a skrobiecie
Ale to dobrze, jest co czytać. Ja po 10 godzin w pracy i nie bardzo mam czas się udzielać. ale myślę, że jeszcze max 3 tyg. i idę na zwolnienie. Chociaż jak lekarz usłyszał, że będę potrzebowała 5 sztuk, to stwierdził, że chyba mi nigdy nie wypisze 
22 września byłam na badaniach. Dzidziuś 4 dni starszy niż wskazuje OM. Mierzył wtedy 4.56cm
Fikał, brykał, cudowny widok
Na prenatalne idę 6 października, choć już na ostatniej wizycie mówił, że wszystko wygląda prawidłowo.
Moja waga startowa to 51 kg, teraz mam 53.5. W poprzedniej ciąży przytyłam 20 kg, ale wszystko zgubiłam i ważyłam długi czas 48kg. Rozstępów też nie mam. Używałam głównie oliwki johnnsona na mokre ciało.
Cudowne zdjęcia wrzucacie
Mam nadzieję, że na L4 będę się częściej udzielać, bo poruszacie fajne tematy, a po czasie ciężko się do wszystkiego odwołać. Spokojnego popołudnia
Teklaa lubi tę wiadomość
Płeć - Synuś
Następna wizyta 13 kwietnia

-
Martynka - trochę mi głupio bo mało się tam udzielam i nie jestem na bieżąco heh..Martynka1234 wrote:Rozowy Kordonek gratuluje chlopca! Wpadnij do nas na forum i sie pochwal, dziewczyny napewno chcialyby wiedziec
))
U mnie jeszcze nie widac
Teklaa - ja mam wykupiony abonament - pod serduszkiem z 11tc - mija okres największego zagrożenia a pod 12tc - od dziś możesz wykonać badanie przezierności kartowej z oceną ryzyka statystycznego wad genetycznych a ostatnie serduszko z 12tc - podziel się wiadomością o ciąży ze znajomymi
Widzę, że dziewczyny Ci już napisały ale doczytałam dalsze wpisy po uskrobaniu odpowiedzi xD
Teklaa lubi tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03

-
nick nieaktualnyJa za to tutaj nie daje rady czytac, dwa fora to za duzoRóżowy_Kordonek wrote:Martynka - trochę mi głupio bo mało się tam udzielam i nie jestem na bieżąco heh..
Teklaa - ja mam wykupiony abonament - pod serduszkiem z 11tc - mija okres największego zagrożenia a pod 12tc - od dziś możesz wykonać badanie przezierności kartowej z oceną ryzyka statystycznego wad genetycznych a ostatnie serduszko z 12tc - podziel się wiadomością o ciąży ze znajomymi
Widzę, że dziewczyny Ci już napisały ale doczytałam dalsze wpisy po uskrobaniu odpowiedzi xD
-
Ospamox 3 razy po 2 tabletki i jak probuje porozmawiac z lekarzwm to mnie zbywa i mowi, ze rano ordynator mi wszystko wytlumaczy... a prawda jest taka, ze ordynator nic nie tlumaczy i jest obraza majestatu jak sie tylko kobieta go o cos zapyta...
-
AmyLeh no tak to jest z tymi bucami. Niestety chyba masz rację że jutro niczego się nie dowiesz... antybiotyk chyba bezpieczny w ciąży ale fajnie by było się dowiedzieć gdzie ten stan zapalny...
Ja wieczorem nagotowalam sobie rosołu
bo musiałam. ...

-
Ja wczoraj skończyłam antybiotyk bo crp było podwyższone jutro robie kontrolę mam nadzieję, że spadło i jest ok. Crp mówi tylko, że w organizmie jest stan zapalny nie wiadomo gdzie przynajmniej u mnie tak jest nie wiadomo czy to krwiak robiły czy tarczyca bakterie w moczu czy cokolwiek innego zobaczymy jak jutro badania wyjdąAmyLeah wrote:Lekarz na obchodzie powiedzial, ze badania ok tylko crp podwyzszone i ze zaraz mi rozpisze antybiotyk. Jest sie czym martwic?
-
Krew i siku mialam badane i najpierw byly wyniki inne a za pare min przyszedl i powiedzial, ze sa wyniki z crp, wiec wychodzi na to, ze bakterii w moczu nie ma, skoro nic o tym wczesniej nie powiedzial.
Obawiam sie jednego. Bol plecow i na dole brzucha (okolice lewego jajnika) juz od doby nieprzerwanie boli. Tak jakby ktos mi jajnik w imadlo wlozyl i nieprzerwanie sciskal... Glowa nabita roznymi myslami, tylko plamienia brakuje tfu tfu.
Dziekuje dziewczyny za info. Moze jutro sie dowiem co i jak -
Czesc
Dawno sie tu nie odzywałam, ale meczy mnie okropna depresja. Kloce sie sama ze sobą. Sprzeczne mysli mna targaja...
Kloce sie z D przez to. Zachowuje sie jal wariatka i zdaje se z tego sprawe zbyt pozno. Przez co zaluje i wyjr po nocach. Trzymam za was mocno kciuki.Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

[
-
Ewelina 3 wrote:dziewczyny mam do was pytanie czy jeśli wykupie ubezpieczenie w luxmed to bede mogła leczyć się tylko u nich?? pytam bo ktoś mi napomknął że mogę sie ubezpieczyć u nich tylko nie wiem właśnie jak to wygląda hmm
Ja też mam u nich pakiet. To jest opieka prywatna więc możesz u nich i na NFZ. -
Ewelina ja mam pakiet w luxmedzie ale z pracy. Mogę się leczyć we wszystkich ich placówkach. Dodatkowo mam coś takiego jak "swoboda leczenia" - czyli idę prywatnie do lekarza gdziekolwiek (pod warunkiem że danego specjalistę mam a pakiecie) i lux zwraca mi 70% kasy za wizytę (i tak np z 320 zł za usg u genetyka oddadza mi ponad 200). Mam jeszcze coś takiego jak standardy dostępności - w zależności od lekarza muszą mi zapewnić wizyte w terminie od 12h do kilku dni, a jak nie ma wolnych miejsc to sami mi załatwiają wizytę gdzieś indziej i za nią płacą.
Natomiast wydaje mi się że pakiet który mam jest chyba dość bogaty - nie taki standardowy. Musiałabys popytać.
Kolejna rzecz- w moim mieście są 3 placówki, ale znaleźć tam dobrego specjalistę to jest dopiero sztuka ! Dobrzy lekarze nie chcą pracować w luxmedzie. Mają swoje gabinety prywatne.
Przejrzyj sobie może najpierw opinie i przemyśl czy jest za co placic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2016, 22:05