WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • MagdaWaw Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2016, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki. Dzisiaj ja mam wizytę prenatalną u Szymańskiego w Poznaniu na 15:20, chociaż wejdę pewnie koło 16:30. Wieczorem napiszę wam jak było. Proszę trzymajcie kciuki, bo ja mega się stresuję. A tak poza tym to życzę wam udanego dnia.

AmyLeah, Donia12, Peg, Antonelka, Szczęśliwa Mamusia, Milka1991, pati87, macduska, Aga1991, kasieniaczek, Kjopa3 lubią tę wiadomość

MagdaWaw
    w4sqdqk3clrtejnc.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kahaska masakra....brak słów.
    Magda trzymam kciuki.
    Ja dziś wstalam a tu mnie ciągnie jak w 7tc a już prawie zapomnialam co to
    mdłości a jednak czasem wracają oby ma chwilę bo dziś wyjazd do łodzi i to ciągle plamiaca po badaniu. Oby nic się nie wydarzyło. Ja też wam życzę miłego dnia a i tak będę was podczytywac:)

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • agnieszkaa Znajoma

Wysłany: 28 września 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaWaw wrote:
    Hej Dziewczynki. Dzisiaj ja mam wizytę prenatalną u Szymańskiego w Poznaniu na 15:20, chociaż wejdę pewnie koło 16:30. Wieczorem napiszę wam jak było. Proszę trzymajcie kciuki, bo ja mega się stresuję. A tak poza tym to życzę wam udanego dnia.

MagdaWaw - Ja dziś mam prenatalne u Kocyłowskiego w Poznaniu...

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dziewczyny !! :)

MILKA! Gratulacje :) Świetne wyniki :)

AmyLeah, MagdaWaw, Antonelka, Milka1991, macduska, Kjopa3 lubią tę wiadomość

f2w39n7335cuhpbo.png

Kolejna wizyta 25.10
  • mrik Ekspertka

Wysłany: 28 września 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny przesylam kciuki za Wasze kolejne wizyty! :) ja mam swoja 10.10 i wtedy bede miala wykonane Nuchal Transculency.

A Wy robicie NT za pomoca scanu tylko? czy badania krwi rowniez?

MagdaWaw lubi tę wiadomość

o148l6d8octf4x0k.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NT to tylko za pomocą USG, badanie Pappa podaje tylko prawdopodobieństwo wystąpienia wady - wyliczone na podstawie badania krwi, usg oraz wywiadu z matką :)

Ja dzisiaj można powiedzieć pospałam, więc mam nadzieję, że nie będę przysypiać w ciągu dnia :)

MagdaWaw, agnieszkaa - powodzenia dzisiaj na wizytach! Trzymamy kciuki i czekamy na wieści :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 08:01

mrik, MagdaWaw lubią tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • gosiunia Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) wpadam zyczy powodzenia,piekny miesiac na pord Wam sie trafi,kciuki za bezproblemowe ciaze i szybkie bezbolesne porody :)

kwietniwka 2015,2016 :)

Antonelka, AmyLeah, Milka1991, pati87, Aga1991, kasieniaczek, Kjopa3, Omon lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wasze wizyty. Będzie dobrze.
    Udusilabym taka teściowa.
    Ja zmagam się z autami:( skutek wizyty u dentysty. Uwieral mnie gazik i rurka do odsysania śliny. Tak mało.ki trzeba. Boli jak szlag,zmuszam się do jedzenia. Za parę dni minie.

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.

Nie odzywałam się wczoraj, bo to był okropny dzień:( bliska koleżanka straciła dzidziusia w 18 tc (serduszko przestało mu bić ) straszne, mysalam, ze to juz bezpieczny etap, a tu niestety różnie bywa:( tak mi strasznie jej szkoda, nie wiem w ogóle jak się zobaczymy, jak rozmawiać, jak pocieszyć, koszmar:(

Z lepszych wieści to to, że po 6 latach przerwy (mam licencjat) jestem znów studentką na studiach magisterskich :)
    Dowiedziałam się w ZUS i jeśli lekarz nie widzi przeciwskazań, mogę uczęszczać na zajęcia bez problemu.

Miłego dnia dziewczyny, ja dziś robię porządki w szafkach, niestety nie mieścimy się już...ciężko na 50 m2 ;) a tu jeszcze maleństwo dojdzie ale nie ja jedna, damy radę;)

Kjopa3 lubi tę wiadomość

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • mrik Ekspertka

Wysłany: 28 września 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy temat byl juz poruszany bo nie mam czasu ogarnac forum od a do z.. moze za wczesnie na takie pytania.. ale zastanawiam sie kiedy nadchodzi ten czas by zaczac zbieranie ciuszkow, akcesoriow dla dziecka. Lozeczko, fotelik, wanienka...
    W sumie to nie mamy wplywu na to co sie wydarzy badz nie.. ale niektorzy wierza tez w przesady..
    Osobiscie boje sie wchodzic w dzialy dzieciece bo mysle, ze oszaleje <3

o148l6d8octf4x0k.png
  • Biszkopciki Ekspertka

Wysłany: 28 września 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie wymiary musi mieć dzieciątko przy prenatalnych? Ciągle się boję, że moje będzie za duże 13+0 i drugi raz 13+4

13.04.2017 Nasze Szczęście jest już z nami ♡
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrik ja w pierwszej ciąży już po 12tygodniu zaczełam szaleństwo zakupowe. :) jeden z większych plusów to nie odczułam tego aż tak finansowo i zazwyczaj kupowałam jak jakąś promocja czy coś :P
    Teraz pewnie jak będę wiedziała płeć dziecka. Może po polowkowych większa pewność będzie. Jeśli dziewczynka to brakuje mi tylko drobnych rzeczy, które się zuzyły i paru rzeczy z wyprawki do szpitala. A jeśli chłopczyk.... to będzie trzeba poszaleć na zakupach :)

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i na drobne rzeczy skusze się pewnie wcześniej, ale wózek i fotelik kupie coś koło stycznia, lutego :)
    Łóżeczko, wanienke i takie pierdółki mam.

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • mrik Ekspertka

Wysłany: 28 września 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella, to fakt wiele mozna upolowac na przecenach posezonowych, wyprzedazach.. Zastanawialam sie nad tym wlasnie i rzeczy typu lozeczko, wozek, fotelik mysle ogarniac po nowym roku, oczywiscie w moich przypadu wszystko razy dwa :) ale chcialabym znac plec moich blizniat, ulatwiloby wiele :) ale mysle, ze tak jak Ty 'oszaleje' duzo wczesniej, zwlaszcza z ciuszkami :)

Aga1991 lubi tę wiadomość

o148l6d8octf4x0k.png
  • Biszkopciki Ekspertka

Wysłany: 28 września 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyn to przerażające co piszesz :( a czy dzieciątko było w pełni zdrowe? Wiadoma jest przyczyna? Współczuję bardzo :(

Mrik nie ma co panikować z wyprawką, nawet po porodzie zdążysz dokupić brakujące rzeczy. Sklepy są teraz bardzo dobrze wyposażone, jest też internet. Ja po półmetku zrobiłam listę i kupowałam powoli rzeczy, no i u mnie niestety sprawdził się scenariusz z "zapeszaniem" i teraz nawet moja mama powiedziała, że kupi coś dopiero jak dziecko będzie w domu. Ja nie wierzę w przesądy, ale nie będę nic kupować, bo wszystko już mam. Liczę, że to dziewczynka, bo mam dużo różowego, ale jak będzie chłopiec to nie będzie problemu z dokupieniem.

mrik, MagdaWaw lubią tę wiadomość

• nutella_ Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrik wrote:
    ale mysle, ze tak jak Ty 'oszaleje' duzo wczesniej, zwlaszcza z ciuszkami :)
    Mnie mąż hamował. Ale zawsze na zakupach przy kasie okazywało się, że nagle coś wpadło do koszyka. Samo :D

mrik, Aga1991, Omon lubią tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrik Kochana ja to bym zaczęła od II trymestru szykować , najdroższe z tego to wózek , łóżeczko np. meble do pokoju dziecka ja dopiero w lutym będę kupować , ale to tylko drobiazgi typu kosmetyki dla dziecka , do szpitala tak to wszystko mam .

karolyn Kochana bardzo współczuję , twojej koleżance . Słowa nic nie dadzą , po prostu przy niej bądź , nie musisz nic mówić wsparcie dużo daje .

Kochane ja daleko w tyle jestem , trzymam kciukasy za wasze wizyty i za cudne maleństwa :*:*:*:*.

Wczoraj wieczorem brzuch mnie bolał i do tego żołądek , dziś już lepiej a się urządziłam zjadłam wczoraj loda , i teraz gardło mnie boli apetytu nie nam wręcz muszę na przymus jeść , bo mi zaraz słabo się robi , głowa mi pęka zimno jak nie wiem ja chcę już lipiec i upały :) . Marysia dziś wycieczkę , a się martwię czy tam się pilnuje , jadą pociagiem a potem na 12 wrócą :) . Jeszcze tylko jutro , Piątek i wizyta .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 09:18

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plus posiadania dzieci w małym odstępie jest taki, że większość rzeczy już jest ;)
    Tylko jeśli płeć będzie inna to będę coś dokupować. No i nie miałam becika, bo to był lipiec, a teraz będę kupować ;)

Milka1991 lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• karolyn Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopciki nie wiadomo, jego serce przestało bić, do tej pory wszystko było ok, wczoraj musiała urodzić:( Może coś się wyjaśni, chociaż nie musi :(

U nas wyprawka jeszcze czeka, nie mam już takiego ciśnienia jak z synem. Połowę rzeczy nie kupię tylko jedno mi się marzy to łózeczko- bujaczek z tiny love 3 w 1.

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • mrik Ekspertka

Wysłany: 28 września 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopciki zgadzam sie z Toba, teraz wszystko dostepne, wszystkiego pelno czego tylko dusza zapragnie, ja chyba poki co nie mialabym jeszcze 'odwagi' zabierac sie za kupowanie... narazie czekam do prenatalnych, na echo serduszek.. bo wiadomo ciaza blzniacza bardziej zagrozona, do tego duzy miesniak.. i mimo, ze w glebi duszy czuje, ze wszystko bedzie pomyslnie, nadal potrzebuje czasu by oswoic sie z ta mysla, ze niedluga beda ze mna dwa male cuda, na ktore tak czekam :)

o148l6d8octf4x0k.png
  • Biszkopciki Ekspertka

Wysłany: 28 września 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się strasznie boję, że znowu wszystko będzie gotowe, a dziecka nie będzie ;( Jak każda mama wszystko miałam już przygotowane, łącznie z zaścielonym łóżeczkiem, a potem musiałam to wszystko schować, w między czasie odciągać pokarm z piersi i wylewać do zlewu. Chyba nie powinnam takich rzeczy Wam pisać, niepotrzebnie straszyć. Na 99,9% u Was wszystko będzie dobrze i tylko tego trzeba się trzymać. To ma być czas radosny i każdy mi tak mówi, ale łatwo jest mówić osobom, które tego nie przeżyły. Staram się jak mogę być dobrej myśli.

Szczęśliwa Mamusia, MagdaWaw lubią tę wiadomość

‹‹ 418 419 420 421 422 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ