Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Atat mnie hematolog tlumaczyla, ze w ciazy sa podwyzszone ale jesli beda duzo podwyzszone to wyedy bedzie reagowac lekami.
Ja bylam u hematologa w lux medzie ale lekarka, ktora koedys pracowala w instytucie hematalogii - pierwsza wizyta super a druga do banii - sama nie wiem po co kazala mi przyjsc.
Generalnie powiedziala, ze powinnam byc pod opieka instytu ale czekam na wyznaczenie terminu bo tam dostac sie to koncowka 2017 ale maja dzwonic jak uzgodnia termin z lekarka.7.03.2017 - Nina jest z nami
-
annak wrote:Telepatia!
Pisałyśmy chyba w tym samym momencie!
Ha ha ha ....
Jeszcze nie mam ....mogliby juz zaprosic po odbior - 7 dni roboczych u mnie uplywa w srode.
Co prawda czwartek/piatek bede miala urwanie glowy bo samochod musze zarejestrowac i odebrac no ale wiadomo to wazniejsze.
Mam tez z tylu glowy, ze moze oni w czwartki i piatki cos maja bo mnie nie chcieli zrobic nifty w pt, Tobie tez nie wiec moze maja inne aktywnosci.7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Antonelka wrote:Ha ha ha ....
Jeszcze nie mam ....mogliby juz zaprosic po odbior - 7 dni roboczych u mnie uplywa w srode.
Co prawda czwartek/piatek bede miala urwanie glowy bo samochod musze zarejestrowac i odebrac no ale wiadomo to wazniejsze.
Mam tez z tylu glowy, ze moze oni w czwartki i piatki cos maja bo mnie nie chcieli zrobic nifty w pt, Tobie tez nie wiec moze maja inne aktywnosci.
Jak ja się zapisywałam na wizytę (chciałam na czw/pt), to mi powiedzieli, że wtedy nie ma pani genetyk.
I ja mam takie podejrzenie, że może oni mają taki system, że np. w poniedziałki i wtorki pobierają krew (czemu towarzyszy rozmowa z panią genetyk), a w czwartki i piątki mają odbiory i również konsultacje z genetykiem. I to by się wtedy zgadzało, że osoby które zrobią badanie w pon/wt odbierają je mniej więcej po 8-miu dniach, czyli w czw/pt.
Chyba muszą mieć jakiś taki system, bo inaczej pewnie mieliby kłopot z tymi konsultacjami po wynikach. Oczywiście każdy może je odebrać w dowolnym dniu, ale myślę, że oni wiedzą, że pacjenci przyjeżdżają po odbiór jak najszybciej. Zresztą pani genetyk dzisiaj mi to powiedziała.
I mówiła też, że dzisiaj i jutro ma cały dzień spotkań z pacjentkami (takich przed pobraniem).Antonelka lubi tę wiadomość
-
Ewelina 3 wrote:antonelka aha kurcze bo u mnie wiek ciazy wedlug usg 12+5 crl 6.31cm a nt 2.3 martwi mnie to choc lekaka mowiła ze jest wszytko w porzadku z dzidzia
Jak lekarka mowi, ze dobrze to dobrze. Chyba przy moim rozmiarze dziecka nie powinno byc wiecej niz 2,8, u Ciebie pewnie porobnie ale nie mam jak spr bo teczke z wynikami mam na dole a juz nie chce lazic po nocy7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Cześć Kobietki,
u mnie zakatarzony bezsennikGorączki nie mam, ale katar, kaszel i boląca głowa na najwyższym poziomie. I tak leżę i myślę. Brak snu na dwa dni przed prenatalnymi to nic rozsądnego
1. Dreptać do rodzinnego? Chyba powinnam wygrzać się w wyrku, a nie do pracy?
2. Co trzeba zabrać ze sobą na badanie prenatalne?
3. Czy u którejś z Was w bliskiej rodzinie był przypadek rozszczepienia wargi? Czy miało to wpływ na wynik badania?
-
Karolczyk wrote:Cześć Kobietki,
u mnie zakatarzony bezsennikGorączki nie mam, ale katar, kaszel i boląca głowa na najwyższym poziomie. I tak leżę i myślę. Brak snu na dwa dni przed prenatalnymi to nic rozsądnego
1. Dreptać do rodzinnego? Chyba powinnam wygrzać się w wyrku, a nie do pracy?
2. Co trzeba zabrać ze sobą na badanie prenatalne?
3. Czy u którejś z Was w bliskiej rodzinie był przypadek rozszczepienia wargi? Czy miało to wpływ na wynik badania?
Ja bym poszła do rodzinnego. Pamiętaj, że jeśli w pracy wiedzą o ciąży i nie ukrywasz to rodzinny ma prawo wystawić l4 z kodem B (100% płatne)
Ode mnie na prenatalnych nic nie chcieli. Tylko ustny wywiad. -
Ja na prenatalne zabralam ostatnie usg :p acz lekarz nawet do niego nie zajrzal wypytal tylko co I jak bylo.
Wczoraj myslalam ze nie zdarze na to badanie , w takim korku utknelismy ze masakra , akurat czarny protest sie rozchodzil. Ale na ostatnia chwile wparowalam do gabinetu
Maluszek fikal tak ze ciezko go bylo zlapac ale I tak mam mase zdjec. Najwazniejsze jest ZDROWY piekny I mojnt u nas 1,8
Teklaa, Antonelka, niania.ogg, Kjopa3, AmyLeah lubią tę wiadomość
-
"
Meridian ktoras z Dziewczyn tez pisala o tym ale nie chce pomylic. Ma chyba mieczakladany szef.
A jak wyczulas, ze cos sie dzieje. Sama czy lekarz w trakcie badania?[/QUOTE]
Miałam wczoraj wizytę u lekarza i stwierdził to podczas badaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 07:32
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
Meridian -
Antonelka wrote:Monika ja mam poprostu normy i wynik w innych jednostkach miary - u mnie norma jest 0-0,50 µg/ml a ty masz pewnie na µg/l i wysdy faktycznie jest do 500.
Aptt nie robilam, robilam inr i wskaznik protrombinowy.
Atat mnie hematalog kazal zrobic to zrobilamWiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 08:02
Monika34 -
Dziewczyny,
Od kilku dni - to pewnie bedzie juz ze dwa tygodnie, codziennie boli mnie głowa.
W pierwszym trymestrze nie miałam tego problemu.
Teraz to jest dzień w dzień, apap nie za bardzo pomaga. Poza tym chyba też z apapem nie ma co przesadzac.
Też tak macie? Czy to normalne w ciąży?
ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
atat wrote:Dziewczyny,
Od kilku dni - to pewnie bedzie juz ze dwa tygodnie, codziennie boli mnie głowa.
W pierwszym trymestrze nie miałam tego problemu.
Teraz to jest dzień w dzień, apap nie za bardzo pomaga. Poza tym chyba też z apapem nie ma co przesadzac.
Też tak macie? Czy to normalne w ciąży?
Monika34 -
Monika34 wrote:ją mam mg/l i mam 0,29 czyli mega rozrzedzona krew? i nie mam podanych norm. to mój ostatni wynik.czyli pewnie mam normę do 0,5
To pewnie jest tak jak piszesz bo ja mam gesta wiec badam sie w drugim kierunku7.03.2017 - Nina jest z nami