Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Madlene mi również jest bardzo przykro. Bardzo się zasmuciłam, gdy przeczytałam Twoją wiadomość. Wiem, jakie to musi być trudne, ja straciłam dzieciątko, które już miałam przy piersi, ale się nie poddałam. Mam nadzieję, że masz przy sobie bliskich i faceta, który Cię weźmie pod swoje skrzydła i już za niedługo znajdziesz siłę, żeby próbować starać się o następny cud, bo na pewno na niego zasługujesz. Uściski dla Ciebie :*
Justyna 8921, Lokokoko lubią tę wiadomość
13.04.2017 Nasze Szczęście jest już z nami ♡ -
Madlene
serduszkiem przy Tobie
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
karolyn wrote:Dziewczyny mam mieć prenatalne 13 października to ma być dokładnie 12 tc i 1 dzien
Czy mogę liczyć na USG przez powłoki brzuszne?
Ja w 12t5d usg genetyczne miałam przez powłoki brzuszneto pewnie zależy od tkanki tłuszczowej na brzuchu jaką kobieta posiada i nie wiem czy od czegoś jeszcze
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
sy__la wrote:Ja w 12t5d usg genetyczne miałam przez powłoki brzuszne
to pewnie zależy od tkanki tłuszczowej na brzuchu jaką kobieta posiada i nie wiem czy od czegoś jeszcze
13.04.2017 Nasze Szczęście jest już z nami ♡ -
Antonelka wrote:Odebralam nifty - wszystko super.
I na 98% (bo taka jest skutecznosc badania plci w ramach nifty) - Córeczka
Antonelko,
Gratulacje!
Dzisiaj po południu jechałam taksówką odebrać samochód z przeglądu, około 15:30, i zaczęłam myśleć o Tobie i zastanawiać się, czy odebrałaś wynik. Nagle nawiedziła mnie nieznanego pochodzenia myśl - to będzie dziewczynka!
I wygląda na to, że sprawdziło się.Antonelka lubi tę wiadomość
-
Mi lekarka mówiła, że waginalnie jak nie da się czegoś dokładnie zobaczyc. Wskazaniem do bezwzglednego zrobienia jest duza otylosc brzuszna i to taka w okolicy 150kg i to głównie dlatego, ze niewyraznie widac ale przede wszystkim ze niedokladnie mozna serca uslyszec.ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
Madlene,
Doczytałam Twoje kolejne posty.
Strasznie mi przykro.
Gdyby można było na odległość i wirtualnie przytulić... To jedyne, co przychodzi mi do głowy. Bo żadne słowa nic nie dadzą.
Wyobrażam sobie, jak ciężko Ci jest ze świadomością, że nadzieja trwała te kilka tygodni dłużej niż powinna.
Z własnego doświadczenia mogę Ci tylko napisać, że ten pobyt w szpitalu jest trudnym, ale takim przełomowym momentem, po którym potem powoli, powoli, ale jednak wraca się do życia.
Pamiętaj, gdybyś potrzebowała rozmowy, daj znać.madlene88 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny trzymajcie kciuki.. Za pół godziny mam badania prenatalne. Liczę też na l4, bo ledwo wyrabiam na zakrętach
Mimo, że dobrze się czuję.
Madlene.. trzymaj się. Bardzo bardzo mi przykro
pati87, Teklaa lubią tę wiadomość
Płeć - Synuś
Następna wizyta 13 kwietnia
-
Magni będzie dobrze!
a tak zastawiam się dlaczego na ten test podwójny w sumie czeka się długo, jak dziś sama byłam świadkiem, że to kwestia wpisania parametrów i już wszystko jest heh no ale "myśleć" to ja sobie mogę
Nadal nie wiem co o tym całym teście pappa myśleć, zrobić, zrobiłam wyniki ok ale nawet przed chwilą wyczytałam na jednym forum "Po wizycie na połówkowym u Roszkowskego dowiedziałam się, że testy Pappa traktowane są już jako b. mało wiarygodne i że dobry sprzęt usg weryfikuje kwestie wad wystarczająco dobrze."
Ten cały test podwójny potrafi namieszać, a są to tylko wyliczane statystyki, więc dziewczyny nie stresować się!
Czytałam też, ale nie potwierdzam, bo nie pytałam się lekarza, że jak się bierze np. duphaston to może być zaniżone białko i wyniki są inne, więc widzicie wiele rzeczy może mieć wpływ na ten test podwójny.
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Dziewczyny...
Co do TSH mam wynik... W sobote zaniose go endokrynologowi.
Co do pozostalych badan. ROBIE!! Ale nie dostane wynikow do soboty! Wiec zabiorę na nastepna wizytę u endokrynologa...
Przeciez wiem, ze mam powazna sytuacje, ale nic nie przyspiesze. Bardzo bym chciala ald nie dam rady. Ide z tym co mam zeby juz zaczac cos dzialac.
Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
sy__la wrote:Ja w 12t5d usg genetyczne miałam przez powłoki brzuszne
to pewnie zależy od tkanki tłuszczowej na brzuchu jaką kobieta posiada i nie wiem czy od czegoś jeszcze
-
Lokokoko wrote:Dziewczyny...
Co do TSH mam wynik... W sobote zaniose go endokrynologowi.
Co do pozostalych badan. ROBIE!! Ale nie dostane wynikow do soboty! Wiec zabiorę na nastepna wizytę u endokrynologa...
Przeciez wiem, ze mam powazna sytuacje, ale nic nie przyspiesze. Bardzo bym chciala ald nie dam rady. Ide z tym co mam zeby juz zaczac cos dzialac.trzeba zacząć brać żeby zaczął działać i potem na spokojnie szukać co to za problem.
-
misKolorowy wrote:Oj nie wiem, czy to zależy od tkanki tłuszczowej, bo ja należę do tych szczupłych osób (ważę 49kg), a skierownie od mojego gina na to badanie dostałam na usg transwyginalne... ale w sumie to nie ważne jak, ważne żeby zmierzyli maleństwo i wszystko było dobrze
wydaje mi się, że na skierowaniu jest napisane po prostu "skierowanie na badania prenatalne" - bynajmniej ja tak miałam, a to w jaki sposób zostanie ono przeprowadzone to zależy wyłącznie od lekarza robiącego badanie. Gin kierujący nie ma tu nic do tego, bo jeśli lekarz nie będzie dobrze widział przez brzuch to po prostu zrobi przez pochwę i odwrotnieMarysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Karolczyk? Wywołuje Cię
jak po wizycie?
Ja wlasnie wróciłam ale lekarz przełożył mi badanie na wtorek bo w tym akurat gabinecie miał trochę gorszy sprzęt i powiedział że nie chciałby zgadywać albo niedokladnie cos pomierzyć. Tylko po co w takim razie tam umawiaja na prenatalke...
Z Maluchem wszystko ok. Wyrównał się wiekiem z OM 12w4d.
Zaraz spróbuję załadować zdjecieIGA.G, Karolczyk lubią tę wiadomość
-
misKolorowy wrote:A mam pytanie do tych już doświadczonych Mam, czy któraś korzystała z kosza mojżesza w pierwszych miesiącach, bo my nie mamy możliwości wstawienia do sypialni łóżeczka, a taki kosz to zajmuje mniej miejsca i moglibyśmy mieć maleństwo przy sobie, więc rozważam jego kupno... Jeśli któraś korzystala to będę wdzięczna za opinie
chcieliśmy coś małego w sypialni
misKolorowy lubi tę wiadomość