X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Teklaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanda - ja nie wiem co tacy lekarze robią w służbie zdrowia :/ poprostu brak słów :/ jak mozna takie rzeczy mowic :/

mhsvhdgexfg3d4nx.png
    kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella zgadzam sie z wanda. Ja bym nie chciala chodzic do takiego idioty. Jsk w ogole moze poeiedziec ze nie wezmie pacjentki no kurde... a jak u niego zostaniesz to kto wie czy sobie ciebie nie zapamieta i to raczej zle.
    Dziewczyny ja mam pytanie do bardziej doświadczonych - zaczynalam ciaze z waga 61,7 dzis na wadze 54,8. Zalamalam sie, nie jem jakos duzo ale cos juz daje radę to czemu waga leci :( i pobolewa mnie brzuch i jajniki. Nie tak zebym myslala o nospie no ale czuje. Jutro koncze 14tydz, wizyte mam rowno za tydzień, nie wiem czy panikowac czy nie. Boje sie o mojego maluszka bardzo :( co sadzicie?

Filipek - 09.03.17 :)
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koko, z tsh 7 nie dostalas leków natychmiast??? Przepraszam, że to napiszę, ale współczuję Ci ginekologa. Oczywiście, że dobrze jest się skonsultować z endo, ale euthyrox przepisują w tej chwili nawet interniści i ustawiają dawki. Co to ma za znaczenie czy Hashimoto czy choroba Orda czy zwykła niedoczynność, jak na wszystko jest i tak jeden lek? Nic innego, magicznego, endokrynolog nie wskora. Ze niby jak zrobisz usg tarczycy i atpo czy atg to co to zmieni? Już euthyrox może się okazać niepotrzebny przy tsh 7? Ale mnie to ruszylo, sorry, musiałam. Dobrze, że jesteś obrotna i tak szybko masz wizytę.

IGA.G, Antonelka, Lokokoko lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin wrote:
    Nutella zgadzam sie z wanda. Ja bym nie chciala chodzic do takiego idioty. Jsk w ogole moze poeiedziec ze nie wezmie pacjentki no kurde... a jak u niego zostaniesz to kto wie czy sobie ciebie nie zapamieta i to raczej zle.
    Dziewczyny ja mam pytanie do bardziej doświadczonych - zaczynalam ciaze z waga 61,7 dzis na wadze 54,8. Zalamalam sie, nie jem jakos duzo ale cos juz daje radę to czemu waga leci :( i pobolewa mnie brzuch i jajniki. Nie tak zebym myslala o nospie no ale czuje. Jutro koncze 14tydz, wizyte mam rowno za tydzień, nie wiem czy panikowac czy nie. Boje sie o mojego maluszka bardzo :( co sadzicie?

Gakin co do bólu brzucha w okolicy jajników - ja jestem przypadkiem takiego bólu, boli dwa trzy dni, później trochę spokoju (czasem tydzień, czasem dwa) i znowu boli... niby nie jest to ból mega duzy, ale kazał mi brać 3 razy dziennie no spe, potas i magnez, a i luteinę 2x100. z dzidzią wszystko dobrze, powiedział, że czasem tak bywa że boli i widocznie taka moja uroda. staram się odpoczywać dużo, jak przychodzą dni gdzie czuje brzuch

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 13:54

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga ja na l4 jestem wiec od dwoch miesiecy glownie leze takze juz wiecej odpoczywac sie nie da :) kiedys lekarka mi mowila ze będzie boleć bo sie rozciaga wszystko a po szpitalu ze jesli nie plamie to luteiny mam nie brac. Ile to sie człowiek nadenerwuje

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin ja wlasnie od miesiąca na zwolnieniu, wlasnie przez to przede wszystkim. i dobrze robi spacer, podobno dobrze bujać biodrami idąc - na mnie działa. ja też większość czasu odpoczywam, czytam, oglądam filmy. ważne aby dzieciaczki nasze się urodziły zdrowe! życzę ci spokoju i sobie też :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ciebie boli ciągle, czy tak jak mnie kilka dni boli, i później spokój? ja bylam na wizycie w trakcie dnia gdzie dośc mocno czułam, lekarz powiedział, że wyniki książkowe. i opowiedział o innych pacjentkach z bolącymi ciążami, niektóre na kroplówkach przecibólowych były a dzieciaczki urodziły zdrowe. ważne aby się nie denerwować, bo to może tylko nasilać ból i szkodzić

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki. Ja wczorajszą wieczorem miałam strasznego doła tak źle sie czulam ze az wyłam. I mi sie do głowy ukradła myśl że coś jest nie tak. No ale pewnie za każdym razem jak będzie tydzien do wizyty to sie będę martwić.

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin ja też wczoraj miałam czarne myśli i wiesz co - brzuch robolał bardziej! mąż ustawił mnie do pionu ;p będzie dobrze :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam mieć prenatalne 13 października to ma być dokładnie 12 tc i 1 dzien
    Czy mogę liczyć na USG przez powłoki brzuszne?

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Omon Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin ja też się martwię swoją wagą, mam podobny problem. Tak jak ty dużo wymiotowałam i jem zdecydowanie mniej niż przed ciążą. Chociaż u mnie to głównie wchodzi w grę odstawienie kalorycznych posiłków - taki hamburger czy frytki z oleju wiadomo, że nie są bombą witaminową, ale kalorii mają masę co się odbija na wadze, teraz nie dam rady takich rzeczy jeść, od słodyczy też mnie odrzuciło, więc waga leci.
    Startowałam z 52,7 zeszłam do 48,2 ale już odbiło do 49,7 więc cieszyłam się, że zaczęłam przybierać, ale wczoraj znowu 48,4 dzisiaj znowu wymiotowałam całe przedpołudnie i boję się na wagę stanąć :/

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyn ja miałam dokładnie w tym dniu i przez brzuch :)

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie będzie 12.0 i tez miałam o tym pisać bo juz nie pamiętam jak to było ponad 6 lat temu :) czyli można liczyć ze ominie nas przyjemność z badylem? :)

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyn ja tez miałam przez brzuch w terminie mniej więcej jak ty. Choc ten lekarz juz w 9 tyg przez brzuch mi robil i wszystkio pięknie widzial.
    Omon nie wiem co robic, chyba pojde wcześniej na wizyte. To juz 7kg wiec duzo. Nic innego sie nie dzieje a ja sie boje ze z dzidzia cos nie tak będzie :(

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolyn wrote:
    Dziewczyny mam mieć prenatalne 13 października to ma być dokładnie 12 tc i 1 dzien
    Czy mogę liczyć na USG przez powłoki brzuszne?

ja miałam przez brzuch :) ale nastaw się na dwie opcje. mi mój gin mówił, że jak dzidziuś się ułoży niekorzystnie to wtedy dopochwowo będzie

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Venice Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyn ja w takim terminie miałam przez brzuch

p19us65gm2vs5uf6.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga mnie brzuch nie boli codziennie. Wcześniej raz na jakis czas teraz twz tylko czasem i nie mocno nie caly dzien. Kurde chyba swiruje. Internet mowi ze dużo kobiet tak schudlo i to nic zlego

• pati87 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna sz
    U mnie bardzo sie różnią wizyty na nfz a prywatnie. Przede wszystkim usg na nfz u mnie jest standardowo czyli 3razy w ciąży. Ginka nie ma aparatu w gabinecie wiec nie ma mozliwosci czesciej robic.
    Ja bym osiwiala jakbym miala miec 3usg przez cala ciążę.
    Ja na nfz poszlam bo musialam dostac skierowanie na prenatalne. Ginka tez mi dala na krew i jest bardzo mila dlatego tez bede do niej chodzila.

Uwazam ze najważniejsze to wybrac sobie lekarza ktory pracuję w szpitalu w którym będziemy rodziły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 14:49

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• nutella_ Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w mieście jest niewiele wartych uwagi ginekologow. W sumie dwóch na nfz. Jeden niby ten, a do drugiego nie mam szans się dostać w tym roku. Wszyscy pouciekali do wiekszego miasta obok. Niestety nie stać mnie na prowadzenie ciąży prywatnie i niestety nie będę mogła dojeżdżać do innego miasta. Autobus- pociąg- tramwaj. A maz rzadko jest w domu, dziecka nie mam z kim zostawić.
    Nie wiem co mam zrobić. Jest 13 tydzien, a ja nie mam lekarza. Nie ma sensu szukać dalej, bo ja nie mam kogo już szukać.

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin wrote:
    Iga mnie brzuch nie boli codziennie. Wcześniej raz na jakis czas teraz twz tylko czasem i nie mocno nie caly dzien. Kurde chyba swiruje. Internet mowi ze dużo kobiet tak schudlo i to nic zlego

ja trzymam wagę na razie, raz na wadze było +1 kg, teraz zwnowa waga startowa, ale ja nie wymiotowałam. moja bratowa schudła na początku ciąży duzo, wymiotowała i mało jadła, w ciąży przytyła 9 kg w po wyjściu z porodówki ważyła mniej niż przed ciążą a dziecko zdrowe. ja nie boli codziennie, i nie nasila się z godziny na godzinę z dnia na dzień, to mi lekarz mówił że jest ok :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
‹‹ 471 472 473 474 475 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ