X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vitae- ja też dzisiaj szaleję... I chyba głupio, bo jestem przeziębiona, kaszlę i boli mnie brzuch. Także sama sobie gratuluję, bo jak widać nerwy na pewno mi nie pomagają. Mam wizytę na 16:20, widzę, że Ty jeszcze później, więc doskonale rozumiem jaki ten dzień jest długi.

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    No dopiero jak pojde do endokrynologa to bede wiedziala, jaka dawke dostane
    A kiedy to nastąpi? :) masz już wizytę umowioną?

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • vitae13 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolczyk, powodzenia dziś :)
    Umówmy się na wieczorne zdawanie relacji z udanych wizyt :) :) :)

Karolczyk lubi tę wiadomość

CHŁOPCZYK OLEK :)
    qjn3p1.png1kjSp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Madelenka <3 straszne musi być to co przebywasz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I bry.

Ja mam jednego lekarza. Bardzo mi pomógł, zrobił trzy operacje, dzięki czemu mogłam zajść w ciążę, chociaż było to mocno trudne.
    Ufam mu w 100%
    Przez te prawie cztery lata nie zauważyłam ny bardzo leciał na kasę bo wiele razy przyjmował mnie w szpitalu, lub w gabinecie i nie brał kasy jeśli to była piąta wizyta w ciągu tygodnia. Różnie bywało.

Teraz mam wizyty co 3-4 tygodnie. Wcześniej co 2. Trochę trzepie po kieszeni, koszt 150 zeta w tym usg, ale dziecko kosztuje. Wiadomo.

I zawsze badanie szyjki.
    Owszem można nie badać, ale skąd wiadomo wtedy czy coś się tam nie dzieje?

• Meridian Ekspertka

Wysłany: 6 października 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj wypuscili ze szpitala. Wszystko jest juz ok. Moja dzidzia ma 8,14 cm. Choc trudno bylo zmierzyc bo strasznie bryka :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 11:00

Szczęśliwa Mamusia, vitae13, Donia12, macduska, nutella_, IGA.G, Niebieskaa, pati87, Antonelka lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]qb3cupjyeop1tpt9.png[/link]

Meridian
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny plamie na brązowo. Dzwonilam do mojego gina i nie ma go az do poniedziałku. Co mam robić.

gannrjjgludxthfp.png[img][/img]tjkgv4f.pngwp12us3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika Jedź czym prędzej na IP.

• Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika leć na IP. Niech sprawdzą co się dzieje.

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macduska u mnie kazde badanie po 18 tyg powodowalo niestety skurcze. Badalo mnie kilku ginekologow z racji pobytow w szpitalu i niektore badania byly tak bolesne ze nie sadze zeby nie mialy wplywu na szyjke. Ginekolog moze tez ja zmierzyc za pomoca usg. Za to wczoraj badanie ginekologiczne mnie zaskoczylo trwalo chwile.kompletnie nie bolalo ale lekarka ma wlasnie na uwadze to ze mam slaba szyjke i nie gmerala tam.

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelika1984 wrote:
    Dziewczyny plamie na brązowo. Dzwonilam do mojego gina i nie ma go az do poniedziałku. Co mam robić.

Jedz do szpitala na Izbę Przyjęć.

• annak Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    Dziewczyny aż brak mi słów,ciąża obumarla jutro szpital

Madlene,
    Strasznie mi przykro z powodu tego, co Cię spotkało...
    I brak mi słów, aby napisać, jak bardzo Ci współczuję. Zresztą z doświadczenia wiem, że takich słów nie ma.
    Gdybyś potrzebowała rozmowy, możesz zawsze napisać do mnie na priv. Nie wahaj się ani chwili.
    Zapraszam Cię też na nasz wątek "Zaczynamy znowu starania" na Ovu. Tam spotykamy się w gronie wielu dziewczyn, które przeżyły stratę (albo kilka) i wspieramy się w nowych staraniach o dziecko. To miejsce, gdzie można znaleźć mnóstwo wsparcia.

Wiem, jak bardzo jest Ci teraz trudno.
    Pamiętaj, żeby pozwolić sobie na płacz, smutek. Bądź dla siebie dobra.
    Ściskam mocno. I bardzo, bardzo współczuję.

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• karolyn Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika jesli nie da rady do swojego gina to ip koniecznie.

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba zostanę przy moim lekarzu (choć jest na NFZ ),ale ciągle ze sobą walczę i zbieram informacje. Wizyty mam co 3 tygodnie i jestem naprawdę zadowolona. Wszystkie kobiety w przychodni go sobie chwalą, moja ciocia cztery ciąże u niego prowadziła i była mega zadowolona. Nie jest młodym lekarzem, wiec liczę ze ma spore doświadczenie. Specjalizuje się typowo w położnictwie...co mnie cieszy (położna mówi ze jak już doktor podejmuje się powiedzenia o płci to nigdy się nie myli:) ). Liczę ze przeprowadzi mnie przez ciąże i wszystko będzie ok:) A żeby się upewnić po prostu zrobię 4D prywatnie. Czy chwalicie sobie wizyty na NFZ ?? I czy bardzo się różnią od tych robionych prywatnie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 13:20

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • Venice Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika lepiej jedź na izbę przyjęć, lepiej to skontrolować i znaleźć przyczynę. Ale nie martw się na zapas, dopóki nie jest to czerwona krew, powinno być wszystlo w porządku. Być może jakiś czas temu pękło Ci jakieś naczynko i stąd to plamienie, u mnie plamienie od początku ciąży było i dwa razy krwawienie i wszystko jest ok. Pewnie dadzą Ci jakieś leki i będziesz musiała dużo odpoczywać.

p19us65gm2vs5uf6.png
  • Omon Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene bardzo mi przykro, nawet sobie nie chcę wyobrażać co czuje kobieta po stracie na takim etapie :(

Justyna jeśli jesteś zadowolona z obecnego lekarza to ja nie szukałabym już prywatnie :) Ja chodzę tylko prywatnie, bo na NFZ nacięłam się na tylu konowałów, że wolę zapłacić i czuć się komfortowo. A dziewczyny które chodzą prywatnie i na nfz to do tego drugiego raczej po skierowania i recepty tylko chodzą, więc jak masz dobrego lekarza na fundusz to nic tylko się cieszyć :)

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelika1984 wrote:

Brązowe to jeszcze nic groźnego.
    Możesz pojechać na IP dla pewności.

Nie wspolzyłaś przypadkiem? To częste po stosunku.
    Sama tak miałam w dodatku razem z czerwoną krwią. Odechciało nam się sexu na amen.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 11:40

• sunshine Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    No dopiero jak pojde do endokrynologa to bede wiedziala, jaka dawke dostane :3

Nutella trzymam kciuki!!! :*

Koko skoro gin nie przypisała ci nic na tarczycę, to powinnaś jak najszybciej iść do tego endokrynologa. Tak wysokie tsh jest niebezpieczne w ciąży.

atdc2n0at8s9ecys.png
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ju wróciłam do domu. Dostałam zjebe jak nic. Zrobił mi badanie na fotelu. Potem usg przez brzuch. Lekarz dyzurujacy zapytał ile po cięciu. I zapytał kto wychowa dzieci jak umrę bo za szybko na następną ciaze i czemu zaszlam tak szybko. Włączył tętno dziecka słyszałam bicie serduszka. Coś tam mierzyl. No i stwierdził Że plamienie od tego że nadżerka i schodzi stan zapalny.

pati87 lubi tę wiadomość

• angelika1984 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/764c1fefd2d9.jpg

niania.ogg, Donia12, pati87, vitae13 lubią tę wiadomość

‹‹ 469 470 471 472 473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ