Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Różowy_Kordonek wrote:Dziewczyny a taka kołyska posłuży Wam na dłużej czy tylko do 6 m-ca? Co kiedy dziecko zacznie siadać? Wtedy i tak trzeba będzie chyba kupić łóżeczko to nie lepiej od razu?
-
Lokoko ja jestem z tych wiecznie szczupła i nigdy nie miałam problemów z tarczyca, tak myśle bo kiedyś hematolog sprawdzał i mowil ze jest ok, w lutym miałam około 2,0 pierwszego kontaktu mi sprawdzała i informowała że przy staraniu poniżej 2,5 ma być, tylko teraz te całe TSH w ciazy mi podskoczyło robiłam jakos na początku 5-7tydz dziewczyny ciagle tu pisały o TSH, a ze miałam zaległe badanie do wykonania na NFZ to podreptałam i było 2,97 napisałam ginekologowi i kazał przyjść po eutoryx ostatnio zeszło do 2,63 ciekawe jak bedzie za 2tygodnie mam nadzieje ze spada, ponoć w ciazy to częste wzrost TSH tylko dlaczego nie karzą robic tego badania od samego początku? Nie wiem heh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 21:45
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Hmmm. Ja juz sie gubie w tym wszystkim. Wychodzi na to, ze przrd ciaza juz musialam miec tarczyce skoro teraz moje tsh wynosi az ponad 7..i tez bylam szczupla. Ale to sie tyje od samej choroby? Czh wlasnir od tabletek?Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
Ja z synkiem miałam i kolyske i łóżeczko od samego początku. Kolyska stała w sypialni a łóżeczko u małego w pokoju.
Teraz będziemy musieli pokombinować więc pewnie najpierw kolyska na 4-5 miesięcy w sypialni a potem łóżeczko ale pewnie na początek dalej w sypialni (tylko nie wiem gdzie).
Kołyski drewniane sosnowe nowe były (wtedy) po 420zł. Mi udalo sie upolować taką samą, sprzedawana po jednym dziecku za 110zl. Odmalowalam na biało i zachwycał am się jak dziecko. Poszukam jutro zdjęcia to wam pokaże:)
Kolorowych snów:)Teklaa lubi tę wiadomość
-
Lokoko cieżko mi powiedzieć, wydaje mi sie że ciaza rządzi sie swoimi prawami i tez pierwsze co szukałam to czy się nie tyje (skad to sie wzięło ? Skoro byłam/jestem szczupła?) niby nie i tabletki rowniez nie powodują tycia (ze nie ma to związku ), dziecko nie produkuje sobie samo na początku tych hormonów i zabiera od mamusi, ale jak to jest dalej nie wiem przestałam czytać.
Rany mąż musiał rano wstać i mnie obudziłWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 05:56
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Ja nie wczytywałam się na temat tycia ale u mnie zaczęło się od podwyższonego TSH. Zaczęłam brać leki w lipcu. Zmieniłam endo końcem sierpnia i wreszcie dostałam skierowanie na wszystkie badania tarczycowe. Właśnie wczoraj dowiedziałam się że mam Hashimoto. Jeszcze wczesny stan no ale...
Wczoraj też endo mnie zapytała - jak z wagą no i odpowiedziałam jak jest - jem mało, dużo mniej a waga +1. Tylko że ja od zawsze mam problem z wagą. Może to faktycznie szalejące hormony.
Ps. Dzień dobry
Ja dzień zaczęłam o 5.00 i juz od 5.30 pracujęUwielbiam pracę z domu. Koc, herbata i jedziemy. Zaraz pewnie synek wstanie. Dziś odwiozę go do przedszkola
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 06:50
Teklaa lubi tę wiadomość
-
Nie moge zasnąć :p chyba nie ma juz sensu
A moze kosz Mojżesza? Patrze aby moze odkupić tak do 150zł czytam pozytywne opinie na blogach, tylko że nowy drogiwiec chciałabym odkupić
Kołyska po kupieniu a potem z Młodym juz pomalowana. Nie mogę znaleźć zdjęcia całej pomalowanej...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a7f1aa644d5d.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/92b948abadef.jpgTeklaa, nutella_, niania.ogg, karolyn, Magni, Omon, Peg, Kjopa3 lubią tę wiadomość
-
Witam ranne ptaszki, rowniez od 4 nie spie... z tym spaniem to dziwna sprawa, raz spie ponad 10h i czuje sie zmeczona, a raz od 4 na nogach.. dzis obudzil mnie potworny glod wiec od rana dzialam i gotuje jajeczka na kanapke
milego piateczku wszystkim mamusiom!
-
Ja też już wstałam. W ciąży tak mam, że o której bym się nie położyła to przed 7 się budzę. Może ten etap minie
Dzień dobry wszystkim! Mój syn się właśnie obudził, leży w kojcu i ciągnie się za uszy. Pewnie od tego ma już takie odstające jak Stitch z Lilo i StitchMilka1991 lubi tę wiadomość
-
A mi przyszlo do glowy takie pytanie.. jakie staniki polecacie na okres ciazowy? Czuje, ze musze jakis nowy, wygodny sobie sprawic, nieuciskajacy, moze bardziej elastyczny. Moze ktoras z Was moglaby cos polecic? Czy w ogole sa jakies specjalne linie ciazowe
-
Hej dziewczyny.
Ja przez ostatni tydzień codziennie w nocy sie budze i nie moge zasnac. Moze to przez stres przed poniedzialkowymi prenatalnymi. Zobacze jak bedzie ze spaniem po poniedziałku.
Jutro i pojutrze juz sie nie wyspie bo o 8 musze wstac bo mam zajecia na 9. Jutro jeszcze idziemy do kina na "Wołyń" takze jutrzejszy dzien na pewno szybko zleci. -
pati87 wrote:Hej dziewczyny.
Ja przez ostatni tydzień codziennie w nocy sie budze i nie moge zasnac. Moze to przez stres przed poniedzialkowymi prenatalnymi. Zobacze jak bedzie ze spaniem po poniedziałku.
Jutro i pojutrze juz sie nie wyspie bo o 8 musze wstac bo mam zajecia na 9. Jutro jeszcze idziemy do kina na "Wołyń" takze jutrzejszy dzien na pewno szybko zleci.
kochana mi tez chyba juz podswiadomosc dziala bo i sny sie pojawiaja o prenetalnych.. Oj dzieje sie w glowie.. Tez czekam na weekend a raczej jego koniec, do poniedzialku!!
A o ktorej masz wizyte? Ja mam 13.30 -
Mrik
Do dr Roszkowskiego jade najpierw gdzies o 7ej bede w rejestracji a od 9 przyjmuje tylko nie wiem ktory nr dostane.
Potem na 16.30 jade do dr Dangel.
Ja za duzo sie juz w zyciu nacierpialam moze dlatego sie coraz bardziej boje.
Jakos musze wytrzymac do poniedzialku a potem do polowkowych. Po polowkowych pewnie bedzie mi juz łatwiej.
Na polowkowe tez zamierzam jechac do Warszawy do tych samych lekarzy.
-
mrik wrote:A mi przyszlo do glowy takie pytanie.. jakie staniki polecacie na okres ciazowy? Czuje, ze musze jakis nowy, wygodny sobie sprawic, nieuciskajacy, moze bardziej elastyczny. Moze ktoras z Was moglaby cos polecic? Czy w ogole sa jakies specjalne linie ciazowe
-
Dzień dobry. Ja też dzisiaj pół nocy nie spałam. Zasnęłam jak dziecko tuż po 21, obudziłam się o północy bo mi się śniły jakieś głupoty z TSH
Jak nic przez Loko
A potem do rana to już budziłam się co chwilę bo myślałam o dzisiejszych prenatalnych badaniach. Byle do 14 wytrzymać ...Lokokoko lubi tę wiadomość
-
MagdaWaw wrote:Antonelka ile czekałaś dokładnie na wyniki Nifty?
Krew oddawalam w Genomedzie w ubiegly poniedzialek ok 12:00 a w srode przed wczoraj zadzwonili, ze wyniki sa do odbioru.
Czyli 8 dni. Odbieralam wczoraj osobiscie. Przez tel nie podaja. Moga omowic jak masz je juz u siebie jesli np wybierasz dostawe kurierem.
Tez bedziesz robila w genomedzie?7.03.2017 - Nina jest z nami
-
MagdaWaw a jak się czujesz kochana? Dajesz jakoś radę? Wiem, że to ogromne nerwy, ale jestem na 100% przekonana, że lekarz tylko napędził Wam stracha i tak naprawdę wszystko będzie dobrze. Kiedy robiliście NIFTY? Trzymam kciuki nieprzerwanie.