X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teklaa wrote:
    ponoć w ciazy to częste wzrost TSH tylko dlaczego nie karzą robic tego badania od samego początku? Nie wiem heh

W ciąży zazwyczaj spada TSH bo B-HCG jest budową podobna do TSH i organizm myśli, że ma go pod dostatkiem, wiec go nie produkuje. Ale wzrost raczej nie jest naturalny, choć pewnie często występuje. Myślę, że to dlatego, że zapotrzebowanie na hormony tarczycy fT3 i fT4 jest wówczas większe niż przed ciążą i stąd szybszy wzrost TSH w ciąży. Poza tym dziwię się, że nie chcą zlecać TSH czytając jakie skutki dla dziecka może mieć niedoczynność, zwłaszcza w I trymestrze. Moja też mi nie zleciła, sama sobie je wykonałam a jak wyszło nie tak to kazała się migiem do endo umawiać, więc nie rozumiem tej polityki :/ Dzisiaj człowiek musi się na wszystkim znać i wszystkiego sam pilnować, heh..

Lokokoko-daj spokój z tym tyciem, to powinno być w tej chwili Twoim najmniejszym problemem.. Myślę, że nadwaga dotyczy niewyregulowanej tarczycy, bo to jeden z objawów, po których można coś u siebie podejrzewać. Jeśli od początku będziesz brała tabletki to raczej ok :) Ja przytyłam 3 kilko tylko dlatego, że przyszłam na wieś i przestałam się ruszać, bo wszędzie auto a poza tym cały czas ważyłam tyle samo a też musiałam już mieć przed ciążą. Przed zajściem na pewno miałyśmy lekką niedoczynność, bo ja rok temu hormony miałam ok, natomiast sama ciąża zaostrza ten stan, bo zapotrzebowanie na hormony tarczycy jest większe, więc i TSH szybciej przyrasta. Ja w USG miałam potwierdzony stan zapalny, ale był on niewielki.

Powiem Wam, że my zmieścimy spokojnie łóżeczko, ale jadąc w odwiedziny do mojej mamy, gdzie zostajemy na cały weekend to też przydałoby mi się coś lekkiego i przenośnego. Kosz mojżesza czy kołyska odpadają, bo krótko posłużą, myślałam nad łóżeczkiem turystycznym, żeby kupić jakieś tanie o zostawić u mamy.

mrik - a może sportowy? Ja na razie nosze normalne, tylko zmieniłam rozmiar. na tym etapie mi to wystarczy, niestety piersi nie chcą dalej rosnąć hehe ;D Ale jeśli masz duży biust to chyba sportowy najlepszy, jest miękki ale dobrze trzyma biust :)

Kjopa3 lubi tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati87 wrote:
    Hej dziewczyny.
    Ja przez ostatni tydzień codziennie w nocy sie budze i nie moge zasnac. Moze to przez stres przed poniedzialkowymi prenatalnymi. Zobacze jak bedzie ze spaniem po poniedziałku.

Jutro i pojutrze juz sie nie wyspie bo o 8 musze wstac bo mam zajecia na 9. Jutro jeszcze idziemy do kina na "Wołyń" takze jutrzejszy dzien na pewno szybko zleci.
    Łączę się w bólu. Ja też sobota i niedziela od 8 do 16. I też planowaliśmy do kina na coś iść, ale zostajemy przy zakupach :D

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do wstawania, mąż się nadziwić nie mógł, że ja taki śpioch a zawsze wstaję o 6 czy o 7. Mówię mu, że to kwestia przyzwyczajenia, bo jak do pracy wstaję to i w weekend się tak budzę. No i masz.. tydzień siedzenia w domu zrobił swoje, wczoraj pospałam do 10 ;D Okna zasłonięte, na dworze szaro, w domu cicho, nic tylko spać ;) A dzisiaj teściu mnie o 7 obudził bo córka zostawiła mu pod opieką dzidziusia a on musiał iść na dwór coś kopać, więc zeszłam i przytulałam się od rana z małym bobo ;D Wszystko fajnie gdyby nie to, że leżenie mu się nie podoba i musieliśmy się cały czas nosić. O rany jakie to miłe tulić takiego dwumiesięcznego chłopaczka, ten zapach niemowlaka! Tylko ręce za słabe to ciągłego noszenia ;D

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam, że sama jestem z tym wstawaniem w nocy. A widzę, że my wszystkie mamy z tym problemy.

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zastanawiam sie nad dwoma lozeczkami - jedno w pokoju dziecka a drugie chcialabym na dole no bo caly czas nie bede kisila sie z dzieckiem w pokoju a tak ja moge sobie cos robic na dole a dziecko lezec lub spac. I mysle o jakims fajnym drewnianym lozeczku co wkomponuje sie w czesc dzienna lub wlasnie jakie sprytne turystyczne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 08:45

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przy hashimoto to ponoć normalne, że jest się szczypiorem, bo zła praca tarczycy powoduje, że bilans hormonów w organizmie jest nie właściwy, tak mi kiedyś dawno lekarka tłumaczyła. Ja w okresie dojrzewania ważyłam około 40kg i byłam bardzo, bardzo szczupła, jak dostałam leki to zaczęłam przybierać na wadze i aż pojawiły mi się rozstępy, ale nie zrobiłam się gruba tylko w końcu normalna. Później jakiś czas nie brałam leków, zaczęłam znowu je brać jak zaczęliśmy starania, czyli ponad rok temu, w rok przytyłam 3kg, które teraz na początku ciąży spadły mimo, że dawkę leków mam zwiększaną, więc bez stresu dziewczyny ;)

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • MagdaWaw Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Krew oddawalam w Genomedzie w ubiegly poniedzialek ok 12:00 a w srode przed wczoraj zadzwonili, ze wyniki sa do odbioru.
    Czyli 8 dni. Odbieralam wczoraj osobiscie. Przez tel nie podaja. Moga omowic jak masz je juz u siebie jesli np wybierasz dostawe kurierem.
    Tez bedziesz robila w genomedzie?

Ja Antonelka robiłam badanie u swojego lekarza w zeszły czwartek. Laborantka powiedziała mi, że krew będzie w Warszawie w piątek i od piątku maksymalnie 9 dni roboczych. Czyli w przyszłą środę, myślałam, że może jednak coś szybciej będzie, ale skoro mówisz, że ty miałaś po 8 dniach to raczej nie :)

MagdaWaw
    w4sqdqk3clrtejnc.png
  • MagdaWaw Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanda1986 wrote:
    MagdaWaw a jak się czujesz kochana? Dajesz jakoś radę? Wiem, że to ogromne nerwy, ale jestem na 100% przekonana, że lekarz tylko napędził Wam stracha i tak naprawdę wszystko będzie dobrze. Kiedy robiliście NIFTY? Trzymam kciuki nieprzerwanie.

Wanda robiliśmy badanie w czwartek w zeszłym tygodniu, ale próbki były w Warszawie w piątek. Stres jest, chociaż staram się myśleć pozytywnie, bo wiem, że stres źle wpływa na maleństwo, a to ono jest najważniejsze. Przy mężu staram się być twarda, chociaż czasem w nocy uronię nie jedną łzę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 08:52

MagdaWaw
    w4sqdqk3clrtejnc.png
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vitae13 wrote:
    Kołyska po kupieniu a potem z Młodym juz pomalowana. Nie mogę znaleźć zdjęcia całej pomalowanej...
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a7f1aa644d5d.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/92b948abadef.jpg
    Piękna ta twoja kołyska i za takie pieniądze ci się udało kupić :)
    Ja poluje na olx na coś fajnego, bo na allegro drogo strasznie.

vitae13 lubi tę wiadomość

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) dobrym rozwiazaniem zamiast kolyski jest lozeczko dostawne ktore zajmuje malo miejsca , mozna dolaczyc plozy zeby pokolysac.Mama nie musi wstawac tylko dziecko jest jakby u niej na lozku:) swietna sprawa. sprawdzcie. W linku mozna obejrzec:) http://allegro.pl/lozeczko-dostawne-kolyska-3w1-filip-3-materac-i6207928167.html

dee63d8bcd1accdemed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 09:11

Antonelka, Szczęśliwa Mamusia, Milka1991 lubią tę wiadomość

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaWaw wrote:
    Ja Antonelka robiłam badanie u swojego lekarza w zeszły czwartek. Laborantka powiedziała mi, że krew będzie w Warszawie w piątek i od piątku maksymalnie 9 dni roboczych. Czyli w przyszłą środę, myślałam, że może jednak coś szybciej będzie, ale skoro mówisz, że ty miałaś po 8 dniach to raczej nie :)

Kolezanka z innego miasta tez robila u swojego gina i nie bylo wcale wydluzenia z tytulu posrednictwa.
    Nie wiem czy lekarz Ciebie uprzedzal ale czasami tak jest, ze stezenie dna moze nie byc jeszcze wysokie w krwi i wtedy potrzebuja chwili dluzej na badanie albo wogole ponownie pobieraja krew. Ale mam nadzieje, ze to dotyczy bardziej 10 tygodnia.

MagdaWaw lubi tę wiadomość

• Biszkopciki Ekspertka

Wysłany: 7 października 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny też się napaliłam na ten kosz Mojżesza, ale zastanawiam się, nad inna kwestią, czyli przewijakiem. Ja mam taki nakładany na łóżeczko, a gdybym miała początkowo tylko kosz, to gdzie będę przewijać? :D Macie jakieś pomysły?

13.04.2017 Nasze Szczęście jest już z nami ♡
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka a moze tiny love 3 w 1 ma opcje spania dla noworodka a potem robisz bujaczek:) dla mnie fajna sprawa i ja to bede miala jako przenosne np gdy bede robic cos w kuchni albo w salonie. Nad kolyska jeszcze sie zastanowie oprocz kosztow kolyski trzeba liczyc sie tez z kupnem dosc drogiego wyposazenia jesli np. Chcemy komplet z minky a takich kompletow lepiej miec ze dwa bo wiadomo nie raz pieluszka przecieknie chocby rzadka kupka. Jesli chodzi o wyposazenie lozka to ja mam kolderki 2 posciele przescieradelka wiec zastanawiam sie czy ta kolyska faktycznke taka niezbedna dla nas.

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • MagdaWaw Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka to mi lekarz powiedział, że w 12w+1d nie powinno być już problemu z małym stężeniem DNA.

Antonelka lubi tę wiadomość

MagdaWaw
    w4sqdqk3clrtejnc.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopciki wrote:
    Dziewczyny też się napaliłam na ten kosz Mojżesza, ale zastanawiam się, nad inna kwestią, czyli przewijakiem. Ja mam taki nakładany na łóżeczko, a gdybym miała początkowo tylko kosz, to gdzie będę przewijać? :D Macie jakieś pomysły?
    A może jakaś półka na przewijak
    5niu6h.jpg
    Albo jakaś komoda
    wks3mp.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 09:28

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • MagdaWaw Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w rachubę jeszcze wchodzi ikea:

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/categories/departments/childrens_ikea/18701/

i jeszcze dopytam, czy któraś z was ma doświadczenie z takimi przewijakami razem z wanienką?

http://nodik.pl/wanienka-z-przewijakiem-cuddle-bubble-comfort-chicco-wild-p-4511.html?gclid=CP6U--qVyM8CFaLacgodGFEB3Q

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 09:29

Antonelka lubi tę wiadomość

MagdaWaw
    w4sqdqk3clrtejnc.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzialam do tiny love 3 w 1 ale na ten moment jakos mnie nie przekonuje - tzn chodzi o to, ze w pozycji kolyski to jest chyba niskie i srednio mi sie to podoba z wygladu. Ale patent jest fajnie wymyslony nie powiem.
    ja raczej myslalam o takim jajowatym lozeczku stokke a bujak pewnie oddzielnie - tylko ono jest koszmarnie drogie. Moze gdzies znajde uzywane
    Fajne tez jest lozeczko takie dostawne z odpinanym bokiem chicco/w sumie prawie wyglada jak turystyczne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 09:44

• Magni Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) Piszę z domu!! Jupi:) Normalnie czekałby mnie 10-godzinny dzień pracy i kilkadziesiąt kilometrów do przejechania :)

Wczoraj byłam na badaniach. Wszystko w porządku. Kość nosowa jest, pęcherz również, przezierność 0,08. Czy taka wartość jest normalna? że aż tak niska? Lekarz mówił, że wszystko w jak najlepszym porządku, ale z tak niską przeziernością to się chyba nie spotkałam.

Również cierpię na bezsenność. Z pierwszej ciąży tego nie znam. Teraz budzę się ok 3-4 i do rana nie śpię, tu trzeba było na tyle godzin do pracy iść. Dobrze, że teraz będę mogła w dzień odespać, bo ciężko było.

Piękne te kołyski. Mieszkając w bloku taka kołyska była zbędna, bo z pokoju do pokoju 2 kroki, ale teraz mieszkamy w domu i przyda się na pewno coś co będzie stał na dole i na górze. Ale już koleżanka mi obiecała, że mi odda po swoich dzieciach kołyskę.

Dziś nadrabiam zaległości porządkowe i pranie robię. Muszę jeszcze okna wyczyścić, ale dziś sobie dam spokój. Poczekam na jakieś natchnienie ;) Miłego dzionka!

Szczęśliwa Mamusia, Milka1991, Teklaa, kahaśka, Omon, pati87, niania.ogg, AmyLeah lubią tę wiadomość

Płeć - Synuś
    Następna wizyta 13 kwietnia
    va5bvkcbvumpepc0.png
  • Magni Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa no i dzidziuś mierzy równo 6cm a następna wizyta 3 listopada. W jakich tygodniach wykonuje się badania połówkowe? W którym tygodniu najwcześniej można takie badanie wykonać?

Szczęśliwa Mamusia, Milka1991, AmyLeah lubią tę wiadomość

Płeć - Synuś
    Następna wizyta 13 kwietnia
    va5bvkcbvumpepc0.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magni wrote:
    Aaa no i dzidziuś mierzy równo 6cm a następna wizyta 3 listopada. W jakich tygodniach wykonuje się badania połówkowe? W którym tygodniu najwcześniej można takie badanie wykonać?

Polowkowe 18-22 :-)

‹‹ 477 478 479 480 481 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ