X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie lekarka na ostatniej wizycie badala przez brzuch - w sensie usg ale tez wstadzila ten wziernik i badala pozniej manulanie.
    Mowila, ze szyjka uformowana, zamknieta.
    Zapomnialam tylko zapytac co to znaczy, ze lozysko na dnie macicy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 08:26

Justyna Sz lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo napisałyscie podczas mojego pobytu w szpitalu,bardzo cieszę się że u was wszystkich jest ok.Nie życzę nikomu na świecie tego płaczu strachu które nadal przeżywam.Bog tylko wie jaki był w tym cel.Tak bardzo czekałam na ten mały cud a tak szybko mi go zabrano.Musze uciec z tad na jakiś czas ponieważ serce mi się kraje.Zycze każdej dużo szczęścia wytrwałości w ciąży i szczęśliwych rozwiązań.

Milka1991, Teklaa lubią tę wiadomość

ckai9n73kv974yz0.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene ją przeszłam 5poronien uwierz wiem co czujesz . jak chcesz pogadać to pisz na priv .
    dziewczyny bierze którąś z was magnez ?
    mnie poleciła asmag pani w aptece narazie biorę tak jedną co kilka dni bo trochę na własną rękę biorę go bo zasugerowała go endokrynolog jak mówiłam że miałam skurcza podczas prenatalnych.
    bralyscie?

Karolczyk lubi tę wiadomość

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Madlene,
    Strasznie mi przykro z powodu tego, co Cię spotkało...
    I brak mi słów, aby napisać, jak bardzo Ci współczuję. Zresztą z doświadczenia wiem, że takich słów nie ma.
    Gdybyś potrzebowała rozmowy, możesz zawsze napisać do mnie na priv. Nie wahaj się ani chwili.
    Zapraszam Cię też na nasz wątek "Zaczynamy znowu starania" na Ovu. Tam spotykamy się w gronie wielu dziewczyn, które przeżyły stratę (albo kilka) i wspieramy się w nowych staraniach o dziecko. To miejsce, gdzie można znaleźć mnóstwo wsparcia.

Wiem, jak bardzo jest Ci teraz trudno.
    Pamiętaj, żeby pozwolić sobie na płacz, smutek. Bądź dla siebie dobra.
    Ściskam mocno. I bardzo, bardzo współczuję.
    Dziękuję za wsparcie, wszystkim których nawet nie mam siły szukać i cytować.

Milka1991 lubi tę wiadomość

ckai9n73kv974yz0.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek Mamuśki wrrr!!! Pisze po raz trzeci! Bo belly coś nie zapamiętuje z telefonu..
    Nadrabiam was od rana bo naskrobalyscie tyle stron ze szok!
    My dla chłopca jesteśmy zgodni Mikołaj z poprzedjiej ciąży kiedy to Mikołaj zamienił się w Zuzanne.
    A do dziewczynki to mi się marzy Melania ale mąż protestuje.. Mela nie..
    a wspólny wybór dla drugiej dziewuszki to Zofia - Zosia :)

PS. Jak ja się cieszę że ten weekend mam wolny od uczelni bo bym się z łóżka nie wygmerala :) dzień lenią mam :)

Miłego dzionka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 09:12

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was

gannrjjgludxthfp.png[img][/img]tjkgv4f.pngwp12us3.png
  • Gabi 19 Ekspertka

Wysłany: 8 października 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venice wrote:
    Gabi 6 lat temu jak byłam w ciąży to dla chłopca było wybrane MIkołaj, wtedy jeszcze nie popularne, teraz fakt co drugi to Mikołaj.
    Mój syn urodził się 3 lata temu

2nn3ugpje3080cv7.png

1usa20mmk6qkf2j1.png

https://www.maluchy.pl/sl-72637.png

• sunshine Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój mąż wymyśłił sobie że nad imieniem to pomyśłi przed samym porodem...taaa...biorąc pod uwagę, że kurtkę zimową kupował przez 2 lata bo się zastanawiał jaką :) to na pewno dobry pomysł...no nic przycisnę go jak poznamy płeć.
    Mi dla dziewczynki podoba się Natalia i Amelia, a dla chłopca Kuba i Igor.

AmyLeah lubi tę wiadomość

atdc2n0at8s9ecys.png
  • Gabi 19 Ekspertka

Wysłany: 8 października 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam brata Igora. A mój chrzesniak to Kuba

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 09:38

sunshine lubi tę wiadomość

2nn3ugpje3080cv7.png

1usa20mmk6qkf2j1.png

https://www.maluchy.pl/sl-72637.png

• Jula222 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz już tak Mikołaje nie rządzą;) co drugie dziecko w Polsce od 2014 ma na imię Jakub, Szymon, Staś i Jan a co do dziewczynek to Julia, Oliwia, Zuzia, Lena, Wiktoria. W żłobku jest taki problem ze dzieci mają numerki bo tyle takie samych imion, podobnie w przedszkolu Kuba 1 Kuba 2. Julia 1 Julia 2. Troszkę kłopotliwe ale trzeba sobie radzić :)

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    madlene ją przeszłam 5poronien uwierz wiem co czujesz . jak chcesz pogadać to pisz na priv .
    dziewczyny bierze którąś z was magnez ?
    mnie poleciła asmag pani w aptece narazie biorę tak jedną co kilka dni bo trochę na własną rękę biorę go bo zasugerowała go endokrynolog jak mówiłam że miałam skurcza podczas prenatalnych.
    bralyscie?
    Jak mogę wysyłać wiadomość priv?

ckai9n73kv974yz0.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula jak piszesz z tel to nie dodawaj minek tylko rób to automatycznie, np. : ) wtedy Ci nie usunie wiadomości ;)

madlene musisz wysłać Monice zaproszenie do przyjaciółek i wtedy priv ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 10:03

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja po dlugiej przerwie. Czytam, ale tyle produkujecie, ze nie mam jak pisac :p

Taska, karolyn, ja tez studentka. Zachcialo mi sie na stare lata. Tak sobie mysle, jak to bedzie na zaliczeniach. Porod w polowie kwietnia a zaliczenia w maju... No ale bede sie tym martwic pozniej ;) ostatnio sie smialam, bo mam przerwe swiateczna od 15.04, wiec akurat urodze, a na nastepny tydzien powrot do nauki ;)

We wtorek mam prenatalne. Powiedzcie, czy jest sens robic tez papp-a? Mam ciagle watplieosci. W koncu to statystyki, a moj wiek moze je zanizyc. Do tego biore ogromne dawki progesteronu 820 mg dziennie a to podobno moze wplynac na wynik.

Madlene, strasznie mi przykro :/ tule Cie mocno. Dbaj o siebie :*

Monika ja biore magnez codziennie, pomimo ze tabletki mi staja w gardle i mam odruch wymiotny. Magnez dobrze wplywa na miesnie i jest rozkurczowy.

U nas jest problem z imieniem bo mieszkam w UK, a do tego moj T jest anglikiem. On wymysla jakies oryginalne imiona, a ja wole cos prostego i jednoczesnie uniwersalnego i w PL i w UK. Z dziewczecych podoba mi sie Izabella, Aurelia, Amelia, a z chlopiecym jak wiekszosc z Was mam problem ;)

A no i jeszcze dolaczam do grona cierpiacego na bezsennosc a jednoczesne zmeczenie. Do tego od miesiaca codziennie boli mnie glowa. No ale wszystko przezyje oby tylko junior byl zdrowy :)

AmyLeah lubi tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Teklaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf ja zrobiłam pappe bo zrobiłam, ale w sumie nie chciałam wierzyłam w słowa doktora wszystko robiłam na własna rękę bo z racji wieku mi nie przysługiwało, dodatkowo myślałam ze lekarz powie czy robic, czy nie ma potrzeby, ale nie mogl tak powiedzieć i decyzje zostawił nam, tego samego dnia byłam u mojego gina i patrząc na usg powiedział że jest dobrze, zapytałam sie o pappe to niestety to samo, ze nie moze za nas decydować, ale dodał że bywa tak że na wynikach wychodzą dziwne wartości i wtedy trzeba amniopunkcję, albo nifty w końcu zrobiłam, wyszło ok, oczywiscie białko cos mogło byc większe ale mimo wszystko było ok potem czytałam ze białko przez duphaston wlasnie moze świrować i prosze juz te szacowanie świruje. W przyszłości pewnie zrobię pappe jesli bedzie nam dane, po bede w okolicach 30lub po, ale napewno teraz o tym nie myśle.

mhsvhdgexfg3d4nx.png
    kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171
  • ilae Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam skierowanie od swojego ginekologa na prenatalne, a już tam nawet nie mówili mi, że to PAPPA, a krew mi pobierali. Dopiero jak wyniki prenatalnych przejrzałam, to zauważyłam zapis, że pobrano też krew na PAPPA. Wiec w sumie do gadania dużo nie miałam :)

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Milka :) mam nadzieje ze rozwiąże to problem ;)

Milka1991 lubi tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry.
    She, ja robiłam pappa test. Gin się uparł że warto.
    Też myślałam z wiek i progesteron sprawia że wynik wyjdzie zły, ale się pomyliłam. Wyszło mi bardzo niskie ryzyko wad.

Zawsze to jakaś ulga, chociaż statystycznie dalej można być tym jednym przypadkiem na ilestam tysięcy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imion to wahamy się między Matyldą, Anielą i Polą.
    Dla chłopca z kolei nie mamy żadnej propozycji. Mamy już dwóch synów więc będzie ciężko znaleźć. :-)

IGA.G, Antonelka lubią tę wiadomość

• Donia12 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj lekarz powiedział ze gdyby nie to ze mi się należy ze względu na wiek to on by odradzal. Powiedział ze jedyne czego mogę się tam dowiedzieć nowego to jakie jest ryzyko przedwcześnego porodu i ryzyko starzenia łożyska.
    Za tydzień w piątek idę na nfz właśnie na usg i pappa

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postanowiłam dodać porównanie, bo w końcu widać różnicę.
    Ostatnia fotka to w ciąży z synkiem na tym samym etapie:)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ac2bde022ba2.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e91071f0e0ba.jpg
    Ciąża z synkiem w 12 tc 0 d
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/69f83c868154.jpg

Milka1991, Donia12, Kjopa3, Omon lubią tę wiadomość

q5Anp2.pngT2kLp2.png
‹‹ 485 486 487 488 489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ