X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyn ladnie, tak delikatnie cos sie pojawia. Ja jeszcze zdjec nie robię - przy takich wymiotach i braku apetytu u mnie plsaska deseczka :) juz sie nie waze, nie martwie bo to tylko szkodzi. Jestesmy od wczoraj w 15 tyg mam nadzieję ze moj prawdopodobnie synus sobie jakos radzi inie gloduje.
    Dziwna sprawa my dla dziewczyny imie wybrane od dawna dla chlopaka pomyslu brak. Nie zgadzamy sie w tej kwestii kompletnie :)

Filipek - 09.03.17 :)
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A test pappa robilam pomimo tego ze dopiero skoncze 25lat bo mi gin dal skierowanie i powiedzial ze mam zrobic to wtnik bedzie dokładniejszy jak doda do tego usg. To sie posluchalam i choc byly nerwy to gdybym nie zrobila to bym zalowala i rozmyslala co by bylo gdybym jednak miala komplet tych badan.

Justyna Sz lubi tę wiadomość

Filipek - 09.03.17 :)
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 14:02

Omon lubi tę wiadomość

Awf3p2.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyn zazdroszczę takiego brzuszka :) ja mam już taki jak z Córcia w 6 miesiącu! Wyszły niestety słabe mięsne brzucha heh :/

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieniaczek u mnie dzisiaj padła Lilka. Na dzień dzisiejszy rozważAnia między Lilka a Lidka :)
    Dziewczyny właśnie znalazłam mój fotelik samochodowy marzen. KIDDY isize. I chyba nadal pozostanie w marzeniach bo cena z iso-fix to JEDYNE 1800.

No chyba ze zamiast wózka. .. ;) będę sobie nosić jak torebkę chanel ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 11:32

Omon lubi tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 14:02

Awf3p2.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She, wiek nie wpływa na wynik pappa tylko na wyjściowe ryzyko przy obliczeniach statystycznych. Na to wyjściowe ryzyko nakłada się pomiary z usg i wyniki biochemiczne krwi. Też słyszałam, że suplementacja progiem ma wpływ na produkcję białka pappa.
    Ja w pierwszej ciąży nie robiłam krwi i na ryzyko wyjściowe z wieku nałożyli tylko pomiary z usg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 11:47

She Wolf lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• karolyn Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie teraz zmartwilyscie:( ja biore luteine co prawda 2x1 ale jednak.... Czy to badanie krwi musi byc na pusty zolodek?
    Martwie sie ta pappa zwlaszcza ze czasem wychodzi zle mimo ze dzidzia zdrowa:(

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    Ja w pierwszej ciąży nie robiłam krwi i na ryzyko wyjściowe z wieku nałożyli tylko pomiary z usg
    Mnie też wczoraj genetyk na ryzyko wieku (1:300) nałożył wyniki z usg i wyszło mu ryzyko ZD 1:3300. I datę go powiedział że pappa nie byłoby co robić gdybym miała za nie płacić.

kahaśka lubi tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super widać już brzuszek.
    Ja do dzisiaj nie plamilam. A dziś znowu takie brązowe plamienie z takim śluzem.

gannrjjgludxthfp.png[img][/img]tjkgv4f.pngwp12us3.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolyn wrote:
    To mnie teraz zmartwilyscie:( ja biore luteine co prawda 2x1 ale jednak.... Czy to badanie krwi musi byc na pusty zolodek?
    Martwie sie ta pappa zwlaszcza ze czasem wychodzi zle mimo ze dzidzia zdrowa:(
    Nie musi być na czczo

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny.

Donia, jestem na 99% pewna ze u nas to badanie jest podstawowe bez oceny ryzyka przedwczesnego porodu :/ Gdyby to sprawdzali to bym wtedy sie nie zastanawiala

Kahaska, juz rozumiem :) im wiecej o tym czytam, tym bardziej jestem skolowana haha!
    Moze po prostu zobacze jak wyjdzie USG i wtedy zdecyduje :)

kahaśka, Donia12 lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam refundowane i sama nie wiem, że PAPPa pobierają dopiero po USG jeśli coś jest nie tak czy jeśli USG wyjdzie ok to już nie....:/
    Sama wolałabym chyba USG bo tego testu boję się jak ognia. KOleżanka robiła w tamtym roku, straszne jej wyszły te statystyki, nifty wyszło super.

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Dzieki dziewczyny.

Donia, jestem na 99% pewna ze u nas to badanie jest podstawowe bez oceny ryzyka przedwczesnego porodu :/ Gdyby to sprawdzali to bym wtedy sie nie zastanawiala

Kahaska, juz rozumiem :) im wiecej o tym czytam, tym bardziej jestem skolowana haha!
    Moze po prostu zobacze jak wyjdzie USG i wtedy zdecyduje :)
    Ja tak zrobiłam z Basią, że usg wyszło super, więc pappa odpuściłam. A teraz gin mnie namawiał, żeby jednak zrobic. Niby mam dwa lata więcej, ale ryzyko z racji wieku skończyło bardzo. NT też mogłoby być lepsze. Jednak krew poprawiła wyniki, więc mam nadzieję, że wzystko ok. Kasy na nifty nie mam. Oszczędzamy teraz każdy grosz, bo musimy kupić mieszkanie. Jakby trzeba było to bym pewnie na amnio się zdecydowała.

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolyn - no ja takiego brzucha to nawet przed ciążą nie miałam. Dzisiaj to już w ogóle wyglądam jak piłka, kupiłam nawet spodnie ciążowe, czarne rurki. Waga też mnie przeraziła, wiecie, że przez tydzień siedzenia w domu przytyłam 2 kg?! Matko i córko :( Przez pierwsze 3 miesiące przytyłam 3 kg a teraz w tydzień 2 ;( Mąż mnie pociesza, że to dobrze, że on chce żebym była okrąglutka, że jemu się podoba i dzidziusiowi niczego nie brakuje no ale ludzie.. nie ze skrajności w skrajność, to dopiero 4 miesiąc, co będzie później?! Jestem załamana.. jak nie wyegzekwuję L4 chodzącego to chyba urodze w domu bo nawet się z domu nie wyczołgam..

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż ciężko uwierzyć, że to moja pierwsza ciąża..

4h8ab7.jpg

Czy tylko ja rosnę w takim tempie?! Wszystkie macie brzuszki jak Karolyn?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 12:43

Kjopa3, karolyn, kahaśka, Taśka22, Jula222, IGA.G, Omon, Justyna Sz, niania.ogg, AmyLeah lubią tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    Ja tak zrobiłam z Basią, że usg wyszło super, więc pappa odpuściłam. A teraz gin mnie namawiał, żeby jednak zrobic. Niby mam dwa lata więcej, ale ryzyko z racji wieku skończyło bardzo. NT też mogłoby być lepsze. Jednak krew poprawiła wyniki, więc mam nadzieję, że wzystko ok. Kasy na nifty nie mam. Oszczędzamy teraz każdy grosz, bo musimy kupić mieszkanie. Jakby trzeba było to bym pewnie na amnio się zdecydowała.

No wlasnie. Tak sobie mysle, ze na nifty kasy brak, a na amnio w zyciu sie nie zecyduje, wiec jakby co, to martwilabym sie do polowkowych albo i do konca ciazy. A tak czuje ze wszystko jest ok :)

kahaśka lubi tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 14:03

Awf3p2.png
  • Biszkopciki Ekspertka

Wysłany: 8 października 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja pierwsza córeczka miała na imię Liliana i bardzo mi się to imię podoba. Od kiedy zrobiłam test wiedziałam, że będzie Liliana. Dla dziewczynki ja wybieram imię, a dla chłopaka tata. Od pierwszej ciąży dla chłopca czeka imię Gabriel, ewentualnie Hubert, a córeczka będzie Łucja. Ja mam na imię Ania i w latach 80. to było bardzo popularne imię, w klasie było 5 Ań. Chciałabym, żeby moje dzieci miały trochę oryginalniejsze imiona, ale nie dziwaczne.

Omon lubi tę wiadomość

13.04.2017 Nasze Szczęście jest już z nami ♡
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf ja odpuściłam pappe, chociaż pewnie zrobiłabym gdyby lekarka po USG powiedziała, że są wskazania. Słyszałam, że wyniki wychodzą różne, a jeśli amniopunkcja nie wchodzi w grę, a leki mogą zmienić wynik to chyba rzeczywiście nie ma co wydawać kasy w Twoim przypadku :) Ja też nie zrobiłabym amniopunkcji, bo chyba bym zwariowała gdybym w wyniku badania straciła dziecko. Oczywiście wiem, że to zdarza się rzadko, ale jednak zdarza. A mam niezgodność grup krwi z małżonem, więc amniopunkcja to dla mnie dodatkowa polka z immunoglobulinami i tym bardziej zagrożenie. Przyjaźnię się z dziewczyną, której pappa dwa razy dała wysokie ryzyko zd i denerwowała się aż do porodu, a obu synków ma zdrowych.

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
‹‹ 486 487 488 489 490 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ