X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lis87 wrote:
    Witam, czy któraś z Was stosowała bądź stosuje czopki glicerynowe? Mam ostatnio bóle jelit, zaparcia, wzdęcia. Biorę no spe w takich przypadkach, rano pije dzień wcześniej zrobiona miksturę z suszonych śliwek, odżywiam sie dość zdrowo wiec jogurt itp są w mojej diecie a jednak takie problemy. Pobolewa mnie raz po prawej, raz po lewej stronie, dzisiaj mocno na środku nad pępkiem. Wyczytałam, ze dobre są te czopki, stad moje pytanie czy któraś testowała :)

moja siostra brała dość często bo strasznie męczyły ją zaparcia, dzwoniłam do niej - brała Eva Qu. pomogły jej bardzo, mówiła, że gdyby nie to to by nie załatwiała swoich potrzeb wiele dni.

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin wrote:
    Iga dzięki, z wagą to tylko sie cieszyć. Ja najpierw muszę nadrobić zgubione 7kg a dopiero potem zacznę tak naprawdę tyc. Nie spieszy mi sie bo widzę że brzuch tak nisko zmienia się więc zakładam że dzidzia się rozpycha i rośnie ale waga stoi w miejscu no chyba że wymiotuje dużo to leci w dół. Zjadłam śledzia to chyba był błąd ...

ja nie wymiotowałam praktycznie w ogóle, a waga stoi w miejscu. na ostatniej wizycie był niecały kg na plus, a teraz znowu waga spadła. ja się tym nie martwie, zaraz przybędzie, choć już brzuszek mam :) jem regularnie, staram się zdrowo więc dzidziuś ma raczej pod dostatkiem :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu2017 wrote:
    Mi w 12t4d powiedziął że bedzie chłopak :) rzeczywiście sama widziałam siusiaczka -ułożył sie maluszek idealnie :)

Dlaczego bierzesz clexane?

W 8tc robiłam badania i mam obniżone białko S.

Mrik piękne maluchy :-)

Edit:She Wolf będzie dobrze. Nie stresuj się za bardzo :-)

Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi. Omonno tak jak zaciśnie nogi to koniec nic nie zobaczy lekarz ale byłam ciekawa teoretycznie czy już w ogóle coś tam widać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 20:43

Misiu2017, She Wolf lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    moja siostra brała dość często bo strasznie męczyły ją zaparcia, dzwoniłam do niej - brała Eva Qu. pomogły jej bardzo, mówiła, że gdyby nie to to by nie załatwiała swoich potrzeb wiele dni.
    Dziękuje bardzo za odpowiedz. Ja już chwytam sie czego sie da. Te sliwki z rana są okropne, ale jak trzeba to pije. Teraz spróbuje te czopki. Czytałam właśnie, ze gorzej jest mieć zaparcia niż brać te czopki dlatego sie skusilam na ich kupno. Już przed ciąża miałam z tym problemy, ale wtedy można było więcej sobie pomoc tabletkami ziołowymi, teraz sama natura.
    Co do dziecka, to my na prenatalnych mieliśmy 6,7cm i widziałam tez pupkę itp, ale pani doktor nie mówiła czy chłopczyk, czy dziewczynka. Chyba wolałabym sie dowiedzieć już na takie 95% ;) wtedy tez będzie można wybrać sie na zakupy. Raczej z M poczekamy do połówkowych, wtedy wielki remont i mebelki :) w listopadzie wybieramy sie kupić wózek, będzie to prezent dlatego tez znamy już datę :) chciałabym wstawić zdjęcie mojej dzidzi ale niestety nie umiem, nie wiem który stres kopiuje sie tutaj :)

atdc2n0anx2cx72s.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w listopadzie zmieniamy mieszkanie, także fajnie by było jakby na połówkowych dzidziuś się pokazał w całej okazałości ;p bo chcemy powoli kupować mebelki itp

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, aby zacząć cos kupować dla boba najpierw trzeba mieć miejsce :) my to samo, czekam aż sie dowiemy wtedy ruszamy z zakupami :) byle by dzidzia nie była wstydnisiem to długo sie nie dowiemy :)

atdc2n0anx2cx72s.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na zaparcia jem 2-3 jabłka dziennie i pomaga :)

Kurczę niemam jak zaglądać na bierząco przy moim synku, jest bardzo absorbujący

Dzis byłam na pierwszym genetycznym i dowiedziałam sie ze bedzie drugi synek :) a termin porodu przeskoczył mi na 22 kwietnia

Omon, macduska lubią tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę usunęłam przez przypadek suwaczki

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Pati Gratki,bardzo pięknie <3

Misiu witaj. ja mam podobny zestaw. Cleaxane, Euthyrox,luteina dowcipna,duphaston.

Dziewczyny które poznały płeć na prenatalnych czy genetycznych.Ile wasze maluchy miały cm? Ja my mieliśmy dziś prawie 7cm to mogę się spodziewać,że coś mi wywróżą? :-P

Kurczę a to nie to samo?
    Z pierwszym synem poznałam płeć w 11tydz 5dni na pierwszym tym długim usg kiedy bada sie przezorność karkowa itp, niewiem czy to genetyczne czy prenatalne? Z drugim tez, dzis 12tydz 2dni wg usg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 21:25

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety mogę max jedno jabłko, bardzo podnoszą mi cukier a przy cukrzycy ciążowej muszę po posiłku sprawdzać onaczej czeka mnie dluuuugi spacer i zbijanie cukru :)

atdc2n0anx2cx72s.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lis jest jeszcze syrop Lactulosum. Pamiętam ze w pierwszej ciąży pilam z gwinta :) tylko nie wiem czy on nie jest jakiś slodzony

neharika lubi tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrik wrote:
    I ja juz po prenatalnych melduje sie.

82c5cc3f0d945b70med.jpg

Istne cuda! Teraz już wiem że może być piękniejszy obrazek niż dzidziol w brzuchu - dwa dzidziole!

neharika, macduska, Omon, Milka1991 lubią tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia12 wrote:
    Lis jest jeszcze syrop Lactulosum. Pamiętam ze w pierwszej ciąży pilam z gwinta :) tylko nie wiem czy on nie jest jakiś slodzony
    Nie pomagał mi przed ciąża, a teraz jest gorzej wiec chyba teraz tez nie bede mogła na niego liczyć ;) ja to potrzebuje jakaś konkrecizne ;)

atdc2n0anx2cx72s.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez nic innego nie pomaga - stosuje zwykle czopki glicerynowa .

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lis a kapusta kiszona? Mi pomaga zamiast jabłek bo też muszę cukru pilnować.

Kurde mol, mąż zrobił pieczeń w marynacie z sosu sojowego. Jadłam dwa razy kaszę z sosem z tej pieczeni, a teraz patrzę i co? Na białym winie ten sos. Kto leje białe wino do sosu sojowego? Pierwszy raz widzę. 80 ml zużył, resztę koncentrat pomidorowy i olej, w tym sosie też pewnie główny składni to woda a nie białe wino, bo produkcja by się przestała opłacać. No i pieczenie też część odparowało, ale mimo wszystko jestem zła na siebie, że nie przeczytałam etykiety. Wszędzie mogłabym się spodziewać alkoholu, ale nie w sosie sojowym. A Wy co myślicie o tej informacji, że alkohol odparowuje w obróbce termicznej? Bo w kilku miejscach znalazłam, że to mit i teraz się stresuję...

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanda kapusta niestety tez nie działa, trochę gazy mam po tym i tyle. I na czczo piłam sam sok z kapusty i tez nic :) ciężki ze mnie przypadek zaparć ciążowych :) jutro spróbuje czopki

atdc2n0anx2cx72s.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanda alkohol odparowuje :-)

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka tak sobie właśnie pomyślałam, że skoro alkohol paruje w 70 stopniach to w 200 powinien parować jak cholera, ale chemikiem nie jestem, mogą tam zachodzić reakcje, których mój blond móżdżek nie ogarnie, dlatego pytam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 23:30

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • neharika Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobas2015 wrote:
    Neharika no ale jaka masz grupę krwi? To się chyba nie zmienia?
    MamA minus. Nie zmienia się. W poprzednich 3ciazach nie było przeciwciał, brałam immunoglobuline i myślałam.że jestem bezpieczna

• neharika Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    IGA.G super,że wszystko ok. na wizycie.

Ja już też po. Dzidzia ma 69mm USG robiła przez brzuch,też mam trochę tłuszczyku i wszystko ładnie widać. Byłam u lekarki na NFZ i bez patrzenia w wyniki dała mi receptę na cleaxane. Następna wizyta 26.10 a w środę prenatalne.

Pati szkoda,że tyle się naczekałaś,taka długa podróż a tak szybo Cię zbyli.

Ja miałam znieczulenie ZZO i nic nie czułam jak się wkłuwał lekarz a jeszcze mnie w tym czasie skurcz złapał. Rodziłam SN i teraz też bym chciała ale bez znieczulenia spróbować.
    Czemu masz clexane? Też mam, niestety nie refundowane

‹‹ 502 503 504 505 506 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ