X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati dobre wieści :))!
    Biszkopciki w takim razie dobrze, że miałaś wizytę u lekarza z certyfikatem.
    Moja też mi robiła badanie z 10 minut ale dała skierowanie na USG genetyczne do właściwego specjalisty.
    W czwartek mam wizyte na 13:45. Jejku jak się boję....

pati87 lubi tę wiadomość

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu2017 wrote:
    Widze ze tez bierzecie clexane . Ja oprócz tego letrox i luteinę oraz polocard . Któraś z Was tez ma taki zestaw ?
    Witaj ;) gratuluję Dzieciątka i oby wszystko było dobrze tym razem.
    Ja nie biorę Clexane ale za to biorę Acard i duphaston. Są tu dziewczyny, które mają tzw. "żelazne zestawy leków".

Misiu2017 lubi tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama stwierdziła dzisiaj, że się głodzę, bo jeszcze nic nie przytyłam

AmyLeah lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati super że wszystko ok, ale biedna się trochę naczekalas.. ;)
    Dziwne z tym pobraniem krwi skoro genetyczne dopiero za 9 dni, ja miałam tego samego dnia co usg.
    Misiu te Twoje Aniolki na pewno czuwają teraz nad Wami ;)
    Ja też mam swojego Aniołka.. A wiesz co było powodem tych dwóch strat?

pati87 lubi tę wiadomość

Aniołek 7t5d [*]
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, czy któraś z Was stosowała bądź stosuje czopki glicerynowe? Mam ostatnio bóle jelit, zaparcia, wzdęcia. Biorę no spe w takich przypadkach, rano pije dzień wcześniej zrobiona miksturę z suszonych śliwek, odżywiam sie dość zdrowo wiec jogurt itp są w mojej diecie a jednak takie problemy. Pobolewa mnie raz po prawej, raz po lewej stronie, dzisiaj mocno na środku nad pępkiem. Wyczytałam, ze dobre są te czopki, stad moje pytanie czy któraś testowała :)

atdc2n0anx2cx72s.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Gratki,bardzo pięknie <3

Misiu witaj. ja mam podobny zestaw. Cleaxane, Euthyrox,luteina dowcipna,duphaston.

Dziewczyny które poznały płeć na prenatalnych czy genetycznych.Ile wasze maluchy miały cm? Ja my mieliśmy dziś prawie 7cm to mogę się spodziewać,że coś mi wywróżą? :-P

Misiu2017, pati87 lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Dziewczyny które poznały płeć na prenatalnych czy genetycznych.Ile wasze maluchy miały cm? Ja my mieliśmy dziś prawie 7cm to mogę się spodziewać,że coś mi wywróżą? :-P
    U mnie 6,7 cm i bardziej przypomina chłopca niż dziewczynkę. Nie przywiązuje jeszcze wagi do tego :)

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Pati super że wszystko ok, ale biedna się trochę naczekalas.. ;)
    Dziwne z tym pobraniem krwi skoro genetyczne dopiero za 9 dni, ja miałam tego samego dnia co usg.
    Misiu te Twoje Aniolki na pewno czuwają teraz nad Wami ;)
    Ja też mam swojego Aniołka.. A wiesz co było powodem tych dwóch strat?
    Nie mam pojęcia - pierwsze straciłam w 6tc a drugie w 11 tc( rozwijało się do 9tc)
    Także teraz lekarz zapisał zapobiegawczo clexane bo nie zdążyłam zrobić badań w kierunku krzepliwości.
    Ty znasz przyczynę ?

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Pati Gratki,bardzo pięknie <3

Misiu witaj. ja mam podobny zestaw. Cleaxane, Euthyrox,luteina dowcipna,duphaston.

Mi w 12t4d powiedziął że bedzie chłopak :) rzeczywiście sama widziałam siusiaczka -ułożył sie maluszek idealnie :)

Dlaczego bierzesz clexane?

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w 11t6d dzidziuś miał 6,2 cm i z dużym prawdopodobieństwem chłopak :)

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Omon Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie wielkość dziecka a jego ułożenie decyduje o tym czy lekarz powie płeć czy nie :) U mnie w piątek było 6,8 ale nóżki złączone i nie było widać co tam ma :)
    Wczoraj moja mama powiedziała, że obstawia chłopca, mój mąż mówi już, że to Wojtuś i nie dopuszcza do siebie w ogóle myśli o istnieniu innej płci :)

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu2017 wrote:
    Nie mam pojęcia - pierwsze straciłam w 6tc a drugie w 11 tc( rozwijało się do 9tc)
    Także teraz lekarz zapisał zapobiegawczo clexane bo nie zdążyłam zrobić badań w kierunku krzepliwości.
    Ty znasz przyczynę ?
    Nie znam, nie robiłam badań, wierzę ze to był pech i zły podział komórek, bo jak jeszcze nie wiedziałam o ciąży byłam 4 dni mocno przeziebiona i bralam bardzo gorące kąpiele... Myślę ze wirus namieszal. Choć teraz mój gin dał mi profilaktycznie acard po doglebnej analizie wyników krwi które miałam robione.. Póki co jest wszystko ok, nie plamilam, żadnych objawów ciąży jedynie czasem piersi bolały i teraz się powiększyły trochę. Zresztą obydwie ciążę to bezobjawowe aż czasem miałam schizy..ps. Ja poronilam pod koniec 8 tc samoistnie, nie zdążyłam pójść do lekarza ani na usg..

Aniołek 7t5d [*]
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie wieczorowa pora.
    W koncu i ja dotrwalam do 2 trymestru.

Jutro mam prenatalne i zaczelam troche panikowac. Jutro pewnie w portki narobie ze strachu :/
    Prosze Was trzymajcie kciuki.
    Zazdroszcze tym ktore sa juz po ;)

Moj T wyciagnal mnie wczoraj na maraton po sklepach. Spieszylo mu sie do ogladania wozkow, lozeczek, smoczkow i innych pierdolek.
    Ja za to zakupilam sobie 2 ciazowe topy, a dzis zamowilam ciazowe jeansy i legginsy, bo brzuch mi sie w nic oprocz dresow nie miesci :P
    Wkurza mnie, ze mieszkam w Londynie, a sklepow z ciazowymi ubraniami jak na lekarstwo. Co druga baba z wozkiem lazi, to gdzie one sie ubieraly? Wszystko online? Ja przed ciaza tez tylko zakupy online, ale teraz przeciez trzeba przymierzyc czy ciuch bedzie pasowal.

IGA.G, niania.ogg, kahaśka, macduska lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    The Wolf będzie dobrze!

She Wolf lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy boli was brzuch takie jakby zakwasy nisko, mam wrażenie ze to pęcherz. Boli jak cos zjem i chodzę po jedzeniu. Oszaleje do czwartkowej wizyty :( nie mam żadnych plamien tylko te bole jak zakwasy. Nie umiem co prawda określić ale brzuch chyba twardy nie jest. Sory ze tak marudze ale nie mam już kogo zapytać wszyscy krzyczą że mało jem że stracę dziecko a męża nie chcę już zameczac :(

Filipek - 09.03.17 :)
  • mrik Ekspertka

Wysłany: 10 października 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja juz po prenatalnych melduje sie.

82c5cc3f0d945b70med.jpg

Dzidziulki w porzadku, NT 1.6, kosci nosowe obecne, serduszka, raczki, nóżki, uslyszalam tylko ''all wonderful'', badania krwi na syndromy wykonane :) a wczesniejsze wyniki tez w porzadku, toxoplazmozy nigdy nie przechodzilam. Ruszały sie jak szalone, jeden sie ulozyl to drugi odbijal sie nogami albo krecil wokol wlasnej osi <3
    To byl najlepszy film jaki dane nam bylo obejrzec :) Cos pieknego, nie mam slow :)

Gakin, Kadabra, IGA.G, karolyn, agnieszkaa, misKolorowy, Kjopa3, niania.ogg, kahaśka, macduska, sy__la, Misiu2017, Taśka22, Omon, kasieniaczek, Donia12, Antonelka, vitae13, neharika, Teklaa, Niebieskaa, pati87, Szczęśliwa Mamusia, Aga1991, Biszkopciki, Milka1991, AmyLeah lubią tę wiadomość

o148l6d8octf4x0k.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrik piękne dzieciaczki :)

mrik lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin wrote:
    Dziewczyny czy boli was brzuch takie jakby zakwasy nisko, mam wrażenie ze to pęcherz. Boli jak cos zjem i chodzę po jedzeniu. Oszaleje do czwartkowej wizyty :( nie mam żadnych plamien tylko te bole jak zakwasy. Nie umiem co prawda określić ale brzuch chyba twardy nie jest. Sory ze tak marudze ale nie mam już kogo zapytać wszyscy krzyczą że mało jem że stracę dziecko a męża nie chcę już zameczac :(

Gakin mnie dzisiaj ginek uspokoił, że jak nie ma plamień, skurcz to jest wszystko w porządku. ja mam tak, że tydzień, dwa jest luz, nic nie czuje, a później dwa dni pobolewa to tu to tam, taki tępy ból, w pachwinach, czasem z boku brzucha, czasem w podbrzuszu itp jak wezmę no spe i polezę to przechodzi powoli. mój gin powiedział, żeby szybko się u niego zjawić jak będą plamienia/krwawienie i / lub skurcze regularne. a jak boli to no spa, magnez, potas, odpoczywanie

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do jedzenia to dzisiaj się zważyłam u gina, i mam taką samą wagę jak w lipcu, na co się zapytał czy ja coś jem ;p a jem :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga dzięki, z wagą to tylko sie cieszyć. Ja najpierw muszę nadrobić zgubione 7kg a dopiero potem zacznę tak naprawdę tyc. Nie spieszy mi sie bo widzę że brzuch tak nisko zmienia się więc zakładam że dzidzia się rozpycha i rośnie ale waga stoi w miejscu no chyba że wymiotuje dużo to leci w dół. Zjadłam śledzia to chyba był błąd ...

Filipek - 09.03.17 :)
‹‹ 501 502 503 504 505 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ