X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga- jeśli wędzony na ciepło to można :)

IGA.G lubi tę wiadomość

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołkowa mama myślę, że nie musisz przepraszać, nie wiedziałaś po prostu :)
    jednak faktem jest to, że na naszym wątku nie wszystkie ciąże są takie szczęśliwe i idealne jakby to się mogło wydawać. Są tutaj dziewczyny po bardzo dużych przejściach i ta obecna ciąża to jeden wielki strach o Maleństwo czy wszystko aby na pewno jest z Nim w porządku. Jak wiadomo na każdym etapie ciąży może coś się stać, niestety to nie zależy już od nas, choćbyśmy się bardzo mocno starały. To, że kobieta jest w stanie błogosławionym to można powiedzieć o takiej co niczym się nie przejmuje w ciąży i nigdy nie została doświadczona przez życie. Nie mniej jednak ja mam ogromną nadzieję, że wszystkie jak tu jesteśmy szczęśliwie donosimy zdrowe i piękne Dzieci :) a w kwietniu 2017 będziemy się nimi chwaliły :)

Ps. z resztą Ty też już swoje przeszłaś... ;-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 13:42

Antonelka, IGA.G, Szczęśliwa Mamusia, aniołkowa mama, neharika lubią tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolczyk wrote:
    Iga- jeśli wędzony na ciepło to można :)

no wlasnie te które dzisiaj widziałam byly na zimno... poszukam dalej :) dzisiaj kupiłam szpinak :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Jejku... dziękuję Sy_la i bardzo przepraszam Pati87... nie wiedziałam. Mam nadzieję, że wybaczysz. Jestem nowa a żeby przeczytać wszystkie Wasze historie i ten wątek (ponad 500 stron!!) potrzebowałabym bardzo dużo czasu. Już się więcej nie wyrywam :( Trzymam kciuki :*
    Alez nie masz za co przepraszac

IGA.G, aniołkowa mama lubią tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• ilae Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do siusiania to mi chyba działa bardziej psychika. Przed położeniem sie w łóżku byłam w toalecie, położyłam sie, obejrzeliśmy z moim pół godzinki serialu i zaś do wc ;) a tam tylko kilka kropelek. Za to zaparcia mnie meczą, przed ciążą to codziennie rano a teraz 4-5 dni nie moge iśc... Czas zakupic suszone śliwki i kiwi :)
    I wczoraj już sie swojemu pochwaliłam, że mdłości chyba poszły sobie, a dzisiaj rano z pustego żołądka wymiotowałam w sumie niczym. Okropne uczucie jak jest odruch i naciąga, a nie ma czym :( Mam nadzieje, że to była jednorazowa taka sytuacja.

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    A propo pappa to mamaginekolog na fb dodała filmik. Obejrzę, jak dziecię uśnie ;)
    Obejrzalam i dobrze ze zrobilam pappe bo jakbym nie to bym zalowala po zobaczeniu :)
    Dziewczyny ktore macie l4 juz do konca to wynika z zagrozenia czy ktoras poprostu tak zdecydowala?

kahaśka, Korcia lubią tę wiadomość

Filipek - 09.03.17 :)
  • ilae Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin wrote:
    Obejrzalam i dobrze ze zrobilam pappe bo jakbym nie to bym zalowala po zobaczeniu :)
    Dziewczyny ktore macie l4 juz do konca to wynika z zagrozenia czy ktoras poprostu tak zdecydowala?

Ja chciałam byc na L4, ponieważ dla mnie praca po 12h co drugi dzień była bardzo mecząca. Po takiej dniówce czułam sie jak po maratonie... Poza tym samopoczucie mi szwankowało, cieżko przy pracy z klientem ciągle sie uśmiechac z odruchem wymiotnym :)

Jest to moja pierwsza ciąża, chciałam odpocząc, nacieszyc sie tym czasem, bo kolejne ciąże takie spokojne nie bedą, jak bedzie już mały szkrab do opieki :)

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin powiedział, że samo to, że miałam cc i ciąża po roku od cc, jest wskazaniem do l4. I tak koduje na l4, że stan po cc. Nie musi być zagrożenia. Mogą być inne przesłanki

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Gakin Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za odpowiedzi. Tak pytam bo zdecydowalam przejsc na stale i sie wkradla do glowy mysl a co jak nie bedzie chcial dac :) moja praca w biurze przy takich mdłościach ciezko wytrzymać dodatkowo zajmuje sie wysyłką paczek tzn otwieranie przenoszenie przepakowywanie itp wiec mysle ze nie powinnam tego robic w ciąży.

• Meridian Ekspertka

Wysłany: 11 października 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy macie jakies typy co do imion? Przeszukalismy cały kalendarz i nic nam sie nie spodobalo

[link=https://www.suwaczki.com/]qb3cupjyeop1tpt9.png[/link]

Meridian
  • ilae Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelka albo Oliwka <3 jeśli bedzie dziewczynka. Z wyborem imienia dla synka bedziemy miec problem :)

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati jeśli nie chcesz nie pisz ale jeśli chcesz napisz jeszcze raz:)
    twoja dzidzia była wygieta w banan? co to oznaczało ? i wtedy w 12tc mialas usg i pappe i było ok ? ivo się dalej stało?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do sikania to ja chodzę jak ten kot z pełnym pęcherzem :-P .

Koko Narobiłaś mi smaka na barszcz czerwony ;-) :-D .

IGA.G Za mną chodzą wędzone ryby , śledzie zjadłabym taką wędzoną rybę :-P.

Gakin Moja siostra że względu na tryb pracy od razu poszła na L4 , siedzi przed biurkiem od 8 do 16.00 a to coś przynieść , zanieść ktoś Cię szturchnie itp wolała nie ryzykować . Mojej siostry koleżanka że względu na bardzo zagrożoną ciążę , miała na całą ciążę zwolnienie L4 nie musiała jeździć i tam prosić o przedłużenie zwolnienia .

Meridian Co do imion to na 100 %dla córeczki ja chciałabym Anię mąż woli Madzię ;-) :-D , dla synka Kubuś lub Sebastian :-D ;-) .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 15:05

Lokokoko lubi tę wiadomość

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas córeczka Anielka :) a z imieniem dla synka mamy problem :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    no wlasnie te które dzisiaj widziałam byly na zimno... poszukam dalej :) dzisiaj kupiłam szpinak :)

Ja też! Właśnie szperam w necie co tu z niego wyczarować :)

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpinak najpyszniejszy z kawalkiem łososia z piekarnika i pomidorkami koktajlowymi. Mmmm uwielbiam szpinak ze śmietaną ale nie mige :( albo ciasto francuskie z lososiem i szpinakiem :)

• pati87 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    pati jeśli nie chcesz nie pisz ale jeśli chcesz napisz jeszcze raz:)
    twoja dzidzia była wygieta w banan? co to oznaczało ? i wtedy w 12tc mialas usg i pappe i było ok ? ivo się dalej stało?
    Mozg byl w ksztalcie banana i cytryny, synek mial wodogłowie i otwarta przeepukline kręgosłupa.

Pappy nie robilam ale i tak bym wyniki miala dobre. Tak samo nifty i harmony nie wykazuje tych powaznych wad.

Otwarta przeepukline kręgosłupa okreslaja badania amniopunkcja, biopsja i kordoceneza. No i usg na dobrym sprzecie i u dobrego lekarza. No i na usg dopiero jest widać od okolo 17tc.
    Dlatego badania polowkowe sa tez bardzo wazne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 15:29

iv09df9hp0ju3od9.png

• pati87 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz pappe zrobilam tylko dlatego ze na nfz mi przysługuje.
    Bo tak to uwazam ze tylko badania inwazyjne daja pewny obraz. Zreszta takie sa fakty. Tylko ze inwazyjne sa ryzykowne. Nawet nifty i harmony sie myli i to w obie strony. Sa juz nawet przypadki w pl. Poza tym jest to bardzo drogie badanie a nie wykrywa wsztstkich powaznych chorob.

iv09df9hp0ju3od9.png

• Gakin Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati bardzo przykre i trudne to co cie spotkało :( te wszystkie testy badania to tylko moga dac nadzieje ale tak naprawdę nie mamy wplywu na nic :(

• nutella_ Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz wchodzę do gina :)

Omon, vitae13, Lokokoko lubią tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
‹‹ 508 509 510 511 512 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ