Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Vitae i Justyna, dzis razem sie stresujemy
Ja mam prenatalne na 12, wlasnie powoli sie zbieram.
Tak sie zastanawiam jak wytrzymam do badania z pelnym pecherzem. Ja juz przed ciaza mialam czestomocz, a teraz to czasem co 10-15 minut latama jeszcze jak zacznie mi brzuch przyciskac glowica :p moze ubrac pampersa w razie czego haha!
Powodzenia na wizytach. KciukiIGA.G, Justyna Sz, Lokokoko, Szczęśliwa Mamusia, vitae13 lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
She Wolf wrote:Vitae i Justyna, dzis razem sie stresujemy
Ja mam prenatalne na 12, wlasnie powoli sie zbieram.
Tak sie zastanawiam jak wytrzymam do badania z pelnym pecherzem. Ja juz przed ciaza mialam czestomocz, a teraz to czasem co 10-15 minut latama jeszcze jak zacznie mi brzuch przyciskac glowica :p moze ubrac pampersa w razie czego haha!
Powodzenia na wizytach. Kciuki
Ja jak miałam prenatalne (przez brzuch) to nic mi nie mówili, że mam mieć pełny czy pusty pęcherz. Miałam taki pewnie w połowie pełny, bo siku mi się w ogóle nie chciało.... a wszystko było widać fantastycznietakże chyba nie ma co się aż tak męczyć i katować z tym NIEsiusianiem do badania USG
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 11:25
She Wolf, Justyna Sz, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
sy__la wrote:Ja jak miałam prenatalne (przez brzuch) to nic mi nie mówili, że mam mieć pełny czy pusty pęcherz. Miałam taki pewnie w połowie pełny, bo siku mi się w ogóle nie chciało.... a wszystko było widać fantastycznie
także chyba nie ma co się aż tak męczyć i katować z tym NIEsiusianiem do badania USG
Oczywiscie masz racje Kochana. Ja postanowilam pic troszke w drodze do szpitala i na poczekalni
W liscie ze szpitala, napisali ze trzeba wypic litr wody godzine przed badaniem. Chyba ocipieli
Jak nie bedzie widac, to niech robia usg dowcipnieLokokoko, sy__la, vitae13, kahaśka lubią tę wiadomość
17 cs2.11.2019
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
SheWolf no pewnie, oni są od tego, żeby zrobić pomiar, czy to przez brzuch czy dowcipnie
a jak się tak mocno chce siku to o niczym innym się nie myśli tylko o kibelku, a przecież trzeba się skupić na tym co lekarz mówi w trakcie badania
Lokokoko - ja miałam w 1 trymestrze takie na brodzie, co jakiś czas jak jeden mi się zagoił to kolejny duży wyskakiwał, ale nie żeby go wyciskać tylko taki bolący. A od jakiegoś czasu mam już spokój a cera gładziutka jak pupka niemowlakaLokokoko lubi tę wiadomość
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Kuwa kawałek. Skory i miesa z palca sobie obcielam nozyczkami. Krew juz sie leje 25minut. Jestem sama nikt nie moze do mnie przyjsc. Najbardziej sie boje ze prz3lewalam woda utleniona poltora roku po terminie ale piana byla.
Tak skracalam taki twardy kijek tzn podporke do kwiatka doniczkowego.
Juz mi malo krew leci ale gazika nie zdejme bo sie boje ze bedzie znowu sie mocno lałoWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 11:47
-
Pati owin palca i reke trzymaj do gory. Tak wyzek serca,!!!!!!!
Ja tak raz opuszek caly odcielam. Nie stresuj sie tylko owijaj i lapka do gor. Usiądź i wtedy podnies:)
Bedzie dobrze!!pati87 lubi tę wiadomość
Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
She Wolf, hahaha
Trzymam kciuki!
U mnie było słabo widać więc dziś ide na lepszy sprzęt i też kazał mi zapchać pęcherz bo ostatnio strasznie pusty był. Ale ja dokładnie tak jak Ty, bardzo często latam do toalety i zawsze nim wyjdę z domu to przynajmniej 2 razy dla pewności muszę siku
Także ten, mam nadzieję że się nie posikam wieczorem!!!
She Wolf, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Vitae mam to samo z sikaniem. A do tego ledwo wyjde a znowu mi sie chce. W miejscach publicznych pierwsze co to lokalizuje toalety
vitae13, Lokokoko, Karolczyk, sunshine, Milka1991 lubią tę wiadomość
17 cs2.11.2019
She Wolf wrote:Vitae mam to samo z sikaniem. A do tego ledwo wyjde a znowu mi sie chce. W miejscach publicznych pierwsze co to lokalizuje toalety
najgorzej jest w trasie jak nie ma CPN
wtedy szukanie dobrego zjazdu do lasu
Szczęśliwa Mamusia, vitae13, She Wolf lubią tę wiadomość
-
vitae - dałam radę
Wszystko osobno podsmażyłam, wymieszałam w takiej wieeelkiej metalowej misce i teraz przełożyłam do garnka, niech pyrka jakiś czas
Ledwo się zmieściło, bo jak już robię to hurtowo na 2/3 dni
Justyna Sz - no a żeby było śmiesznie to ja nie mam zachcianek a mąż ma i ja je spełniamNo przynajmniej się w domu nie nudzę
MagdaWaw - bigos robiłam pierwszy raz i to w sumie taki trochę oszukanyale jak na pierwszy raz to i tak dziwię się, że wyszedł, wiec warto spróbować a później dopiero rzucać się na głęboką wodę i robić prawdziwy hehe
Ja dałam kapustę mieszaną, pół białej i pół kiszonej
link -> http://gotuj.skutecznie.tv/2011/11/oszukany-bigos-czyli-kapusta-z-miesem-i-grzybami/
Martynka1234 - na pewno kojec wygodniejszy bo dziecko się nie uderzy a dla noworodka tez się nada bo są teraz takie dwupoziomoweTylko moja szwagierka ma i mnie się kompletnie nie podoba
Dla mnie to trochę wygląda jak namiot
Myślę więc nad zwykłym łóżeczkiem ale ochraniacz myślę nałożyć dopiero kiedy dziecko zacznie siadać.
Czy Wy też już teraz macie problemy z przewracaniem się w łóżku na drugi bok? Mam wrażenie, że brzuch mnie "ciągnie"Pewnie wynika to z faktu, że boję się mocniej napinać mięśnie brzucha i przekręcanie się lub wstawanie z łóżka wygląda u mnie bardzo nieporadnie
Ja chyba będę jedyną, która w ogóle nie odczuwa częstszej potrzeby korzystania z wc? w sumie zawsze dużo piłam to i dużo sikałam, wiec może dlatego nie widzę różnicy? Jedynie w nocy nigdy nie wstawałam a teraz obudzę się jeden raz, ale to wszystko. Spokojnie wytrzymam 5/6h trase samochodem ;]Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 12:22
vitae13, MagdaWaw lubią tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
Oj ja też sikam jak najęta!! ciągle mi się chce.
Któraś pytała o zaparcia. Więc ja mam problem od zawsze. Tydzień bez kibelka to u mnie norma. Przed ciążą tylko FIGURA 1 na mnie działała, a teraz nie można, Próbowałam wszystiego - śliwki, jabłka, woda, woda z cytryną z rana, Laxi mama z apteki i nic nie działa. Ale.. odkryłam siemię lniane. Całe ziarna zalewam zimną wodą i po 10 min. piję to i jem te ziarenka gryząc je. jedną porcję jem na czczo a drugą przed spaniem. Nie chcę zapeszać, ale na razie działa! Polecam.
Płci mi lekarz na prenatalnych nie zdradził, bo powiedział, ze jeszcze nie widać.
Powodzenia na badaniach :*sy__la, Justyna Sz, Karolczyk lubią tę wiadomość
Płeć - Synuś
Następna wizyta 13 kwietnia