X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie :)
    Ja po badaniach krwi...
    Wyniki dopiero w poniedziałek... :/

Szczęśliwa wracaj do zdrowia! :*"

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniolkowa mama dziękuję za poradę kochana. Ale lekarz dyzurujacy powiedział że schodzi stan zapalny i nadzerka. W środę tak mnie poinformował. Ale nic mnie.nie swędzi i nie wiem.
    To plamienie jest takie sluzowate i klejące. Przepraszam za opis.

Poszłabym do.mojego gina u ktorego byłam 2 tyg temu.

A ginekologicznie i usg byłam badana tydzień temu w srode. Nie za często by to było hmm???

gannrjjgludxthfp.png[img][/img]tjkgv4f.pngwp12us3.png
  • Teklaa Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika ale pamietam ze byłaś na IP i nic nie dali? Jakieś zalecenie? Ile to moze trwać takie brązowe plamienie, kiedy ewentualnie sie zgłosić jak dalej bedą te plamienia? Kurczę chciałabym Ci pomoc, ale jestem kompletnie zielona, kiedy masz wizytę u swojego gina? Moze zadzwoń i przyspiesz powiedz co sie dzieje.

Pati ja byłam w 13tyg na usg było 12+2 i maleństwo 6,5

pati87 lubi tę wiadomość

mhsvhdgexfg3d4nx.png
    kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reklama ja wiem że jestem marudna. Taki charakter przepraszam. Przypomnialam sobie że powiedział że jak w.przyszlym tyg tak będzie to mam.isc.do swojego lekarza.
    Bo moj lekarz od wczoraj znowu jest.
    Martwię się kurcze.
    Zalecenia takie że podmywac się tantum rosa.

• angelika1984 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tekla.

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przede wszystkim lez . Najważniejsze że nie ma skurczy

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ja plamilam to co 3dni miałam.usg

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelika, lepiej iść za dużo razy niż żeby miało się coś stać. Ja poszłam z czymś "niepokojącym" w moczu i wtedy mnie nie badał tylko zlecił badania. A plamienia nie wolno lekceważyć. Jak mówisz, że jest tego sporo to tymbardziej. Zresztą USG w 15 tygodniu masz robione przez brzuch więc Ci tam w trakcie "nie grzebią". Ja bym poszła, a przynajmniej zadzwoniła do swojego lekarza. A niech mają nas za wariatki, ważne żeby dzieci były zdrowe... Dodatkowo na IP zwykle nie znasz lekarza więc jak nadal masz wątpliwości lepiej udać się do swojego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 10:26

neharika lubi tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika no właśnie ja leżeć.nie bardzo mogę. Usg mam dopochwowe u mojego gina zawsze. Muszę za pół godziny iść do szkoły. W piatki prowadząc na 18 do kościoła na scholke. Po 19 odbierać. Dodatkowo zapisał się wczoraj.na dodatkowe szkolne atrakcje. Co tydzień w środy na 16 do 17.30 nauka przez zabawę eksperymenty itd.
    A w domu roczne dziecko. Niedługo.calymi dniami będę lazic.

• angelika1984 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wizytę powinnam mieć dopiero za 2 tyg. 24 października w poniedziałek

• aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja, tak jak Monika myślę, że powinnaś trochę przystopować, odpocząć... może to przemęczenie. Są rzeczy ważne i ważniejsze.. Lekarza możesz poprosić o badanie przez brzuch. Ja tak ostatnio zrobiłam i tak mnie właśnie zbadał.

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • atat Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika bezwzględnie idz do lekarza.
    Może dostaniesz luteinę ale przynajmniej lekarz obejrzy.
    Żadnej innej rady Ci nie damy. Ja wiem, że masz dwójkę dzieci i nie ma ich z kim zostawić no ale to jest plamienie, może lepiej nie lekceważyc.

Mi zatoki powoli odpuszczaja, glowa juz tak nie boli cale dnie, zaczyna sie normalny katar. Dostalam antybiotyk - mam wziac jak nie przejdzie po plukankach i na apapie.
    Nie pamietam która mi tu poleciła irigasin ale to jest niesamowite! Ulga natychmiast, co prawda ból w zatokach wracal za jakies pol godziny ale dziekuje! Super sprawa!

Moj junior w 13t3d miał 62 mm. Tydzień wczesniej jeden lekarz juz okreslil, ze bedzie chlopak, w tym 13.3 drugi powiedzial to samo.
    Ostatnio na kolejnym w 15t0d nadal lekarz utrzymuje, ze chlopak. Podobno jak juz sie stwerdzi ze chlopak to tak bedzie, pomylic sie mozna z dziewczyna.

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Gabi 19 Ekspertka

Wysłany: 11 października 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Dzisiaj idę z przyjaciółka na warsztaty mamo to ja. Nie mogę doczekać się piątku i wizyty.

Lokokoko, neharika lubią tę wiadomość

2nn3ugpje3080cv7.png

1usa20mmk6qkf2j1.png

https://www.maluchy.pl/sl-72637.png

• Lokokoko Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!!!!!! Moja twarz wygląda jak ser dziurawiec. Sa jakies metody na pryszcze w ciazy?

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    Dziewczyny!!!!!! Moja twarz wygląda jak ser dziurawiec. Sa jakies metody na pryszcze w ciazy?
    Samo minie

Lokokoko lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podejście numer 2 do labu nieudane. No takie kolejki jak za komuny :O
    Jutro już musi się udać, bo jutro wizyta :)

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w tą paskudną pogodę :( mnie coś zaczyna szczypać w gardle, uruchomiłam już naturalne leczenie co by się nie rozwinęło.

witam Aniołkową Mamusią - w czwartek będę trzymała szczególni za Ciebie kciuki!

za dzisiejsze wizyty już od rana trzymam!

co do płci - ja mam nadzieje, że po jutrze się dowiem ;p na prenatalnych gin powiedział, że wróży nam córeczkę, ale to raczej żart był :)

Anglika jak ja miałam kiedyś nadżerkę (przed ciążą) to kochana plamiłam długo, nie powiem ci ile dokladnie, ale na pewno z miesiąc, półtorej

Szczęśliwa Mamusia, Justyna Sz lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koko Niestety chyba nie ma , ja miałam pryszcze na całej twarzy potem na szyji trochę , strasznie wyglądałam aż fluidem się malowałam pełno pryszczy , teraz jest lepiej nie ma żadnego pryszcza same poznikały ;) .

Angelika Powinnaś według mnie zadzwonić zapytać się zapytać co i jak , wiem że na pewno Ci ciężko ja też staram się odpoczywać , choć nic mi nie leci tfu tfu , a przy trójce dzieci też mam co robić .

• Karolczyk Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati- u nas było 65 mm w 13t1d, ale lekarz powiedział, że ciąża wygląda na 12t5d.

A mnie dzisiaj rano obudziły straszne zaparcia, mam z nimi problem od początku ciąży :/ Do tego ból brzucha. Co dziwne, zasnęłam jeszcze na dwie godziny i tym razem pobudka, ale z biegunką...

Miewacie biegunki? Internet, jak zawsze, paskudnie straszy :(

pati87 lubi tę wiadomość

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koko- od początku ciąży, na jednym policzku mam zgrupowanie prycholi;) Chyba się przyzwyczaiłam ;)

8p3ougpjhoxgctvx.png
‹‹ 505 506 507 508 509 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ