Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej.
Ja tradycyjne poleze jeszcze w lozku do 11ej az sie skonczy dd tvn.
Potem ogarne dom, nastepnie zrobie obiad udka (wczoraj wieczorem mąż mi naszykowal je w przyprawach) do tego ziemniaki (ostatni raz je jadlam chyba na własnym weselubo tak to jemy zazwyczaj kasze, ryz, makaron ale dzis mam na ziemniaki ochotę) i buraczki zasmazane mamusia mi je zrobila.
Po 15ej maz wroci z pracy to pojedziemy na cmentarz do synka bo dzis dzien dziecka utraconego jest.
Takze sobota cala nam zleci.
Mam nadzieję ze znajde troche czasu na czytanie książki.
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie kochane , nie nadrobię znowu was.
Byłam dziś na wizycie ale to tylko było omówienie badań wydałam 100 zł, za samo przyjście , zawsze robił USG teraz nic nawet zasugerowałam o USG , a ten że nie trzeba ze ostatnio było robione , wizyta teraz 12 listopoda o 9 rano , mam zrobić znowu badania morfologię krwi , mocz i na toxo czyli wyszłam dziś z niczym , wyniki badań mam super i tyle dowiedziałam się z wizyty.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 10:34
-
Pati.. dobrze, że przypomniałaś... zapomniałam
To dziś zrobię coś dla całej trójki moich dzieciaczków. Dla dwoje pójdę znicze zapalić, dla trzeciego obejrzeć wózki i ciuchyMilka1991, Lokokoko lubią tę wiadomość
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Nutella ja też bardzo bym chciała aparat założyć. Czytałam różne opinie, jedni w ogóle się w ciąży nie podejmują, bo zęby są słabsze (o niedobór wapnia chyba chodzi) inni mówią, że ewentualną przeszkodą jest konieczność zrobienia zdjęcia. No ale z drugiej strony to któraś tu pisała, że musi zdjęcie zrobić i są jakieś pracownie bezpieczne dla kobiet w ciąży?
I jak to jest z tymi 8? W każdym wypadku trzeba je usunąć? Bo ja mam ósemki, wyrastały mi jedna za drugą jak byłam w liceum i później dentystka je widziała i nic nie mówiła na ich temat, ja nie pytałam.
Ja też dziś sen miałam mistrzowski. Za dużo pierwszej miłości chyba oglądam, bo śniło mi się, że jestem Melką, Dragon mnie przetrzymuje i nagrywałam filmik dla Marysi -
A mi sie snilo ze byla u mnie Magda Gesler!
I ze bylo pelno klakow moich psow wszedzie i ja przepraszalam. A potem robilysmy razem frytki haha!
Do tego snilo mi sie ze urodzilam dziewczynke i dalam jej na imie Sophie.
[*]][*][*] dla wszystkich aniolkow w Dniu Dziecka Utraconego.
Ps. moj aniolek wlasnie mial sie tego dnia urodzic w 2014
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 12:09
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Omon wrote:Nutella ja też bardzo bym chciała aparat założyć. Czytałam różne opinie, jedni w ogóle się w ciąży nie podejmują, bo zęby są słabsze (o niedobór wapnia chyba chodzi) inni mówią, że ewentualną przeszkodą jest konieczność zrobienia zdjęcia. No ale z drugiej strony to któraś tu pisała, że musi zdjęcie zrobić i są jakieś pracownie bezpieczne dla kobiet w ciąży?
I jak to jest z tymi 8? W każdym wypadku trzeba je usunąć? Bo ja mam ósemki, wyrastały mi jedna za drugą jak byłam w liceum i później dentystka je widziała i nic nie mówiła na ich temat, ja nie pytałam.
Ja też dziś sen miałam mistrzowski. Za dużo pierwszej miłości chyba oglądam, bo śniło mi się, że jestem Melką, Dragon mnie przetrzymuje i nagrywałam filmik dla Marysi
Omon mi dentystka mówiła że trzeba wyrwać ósemki, u mnie dwie, a w związku z tym potrzebnych byłoby kilka rtg, no i rzeczywiście zęby słabsze i podatniejsze na uszkodzenia -
Dziekuje jeszcze raz za wiarę w to, że bedzie dobrze, za cieple słowa i wsparcie
Pocieszam się właśnie pumpkin spice latte i od razu świat wygląda jaśniej
mam plan: Jeśli po pappie ryzyko nadal bedzie wysokie, to zrobię amniopunkcję. Powiedziałam wczoraj córeczkom o maleństwie i sa zachwycone, juz o imionach dyskutują
po prostu musi być dobrze!!
Milka1991, sunshine, mada87, kahaśka, Kjopa3, vitae13 lubią tę wiadomość
16.09 dwa centymetry człowieka
14.10 - usg prenatalne
8.11 - 146g, SYNUŚ!!!
28.04.2017- NA ŚWIAT PRZYSZEDŁ NASZ OKRUSZEK
[/ur
-
Misiu2017 wrote:Dziewczyny u mnie 14 tydzień - a ja jak leżę w łożku na płasko dotykam brzuszka to nie czuje powiększonej macicy . Czy Wy tez tak macie ?
Misiu2017 lubi tę wiadomość
-
Ja juz posprzatalam.
Właśnie zaczelam czytac o cc i znieczuleniu.
Ja w zyciu mialam 2 znieczulenia tzn narkoze ogólna ale na krotko bo 30minut. Po pierwszej narkozie makabra: wymioty, bole glowy, gdy siadalam na łóżko mdlalam. Trwalo to kilkanaście godzin.
2 narkoza (przed narkoza pow ze kiedys po strasznie sie czulam ale oczywiście nie wiedzialam jakie srodki mialam podane) po 2 narkozie bylo ok tylko spiaca troche bylam.
Przy cc najczęściej znieczulenia sa w kręgosłup. W necie czytalam ze po nim często sa mdłości. Mozecie powiedzieć jak u was bylo po cc?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 13:15
-
Ja miałam raz znieczulenie ogólne przy innym zabiegu i było dokładnie tak jak u Ciebie, mdlosci, wymioty dwa dni,natomiast przy cc znieczulenie w kręgosłup i pod względem znieczulenia było ok.https://www.maluchy.pl/li-71898.png
https://www.maluchy.pl/li-72950.png -
Ja nie rodziłam więc nie miałam cc ale miałam takie samo znieczulenie w kręgosłup. Potem kazali mi leżeć płasko i nie podnosić głowy ileś tam godzin ale ja się uparłam i poszłam do łazienki. Zemdlałam
Poza tym takie osłupienie i może leciutki ból głowy.
Raz w życiu miałam też znieczulenie ogólnie ale takie 15-minutowe. Nic mi po tym nie było. Godzinę później szłam do domu.Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
cc nie miałam ale, ja każde inne znieczulenie wspominam źle. Miałam dwa razy (na krótko) przy zabiegu. Wymioty, mdłości, senność. Nawet po znieczuleniu przy wyrwaniu zęba źle się czuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 13:26
-
Misiu2017 wrote:Dziewczyny u mnie 14 tydzień - a ja jak leżę w łożku na płasko dotykam brzuszka to nie czuje powiększonej macicy . Czy Wy tez tak macie ?
Moje ciążowe obserwacje:
- waga bez zmian (+/- 0,5kg od wagi wyjściowej)
- biust urósł z 70C do dużego D
- za to nogi i tyłek schudły, wszystkie spodnie na mnie wiszą
- włoski na brzuchu nad i pod pępkiem
- cera raczej bez zmian, tzn. nadal tragiczna
- na plus mniejsze przetłuszczanie się skóry na twarzy i włosów
- ciągłe zmęczenie i brak kondycji
- apetyt bez zmian
- rozkojarzenie
- zerowe libidoLokokoko lubi tę wiadomość
-
Ja miałam cc z ogólnym, ale ja dobrze znoszę narkozę. To była moja 4.
Moja kuzynka po ZZO miała zespół popunkcyjny czy jakoś tak. Przez parę dni nie mogła wstawać z łóżka, była cały czas na ketonalu, bo głowę jej rozsadzał ból. Potem długo musiała spać na płasko. Ale podobno to rzadko się zdarza. -
Ja miałam ogólne przy cc, pamiętam tylko że darłam się w maskę na skurczu a potem już jak mnie wiozą na pooperacyjną. Przez 24h nie jadłam, a potem miałam dietę, żeby nie sprowokować wymiotów, ale czułam się dobrze, przez pierwsze godziny byłam tylko senna.