X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia12 wrote:
    Antonelka - wydaje mi się czy nowy suwaczek?
    U nas już po obiadku. Teraz oglądamy Dorę - fascynujące ;) i zjadamy misie haribo. Ale to nie było to o co mi chodziło. Chyba musze wyżebrać gofry

Kolorek paseczka i w podpisie dodana coreczka hi hi hi

kahaśka, Donia12, Milka1991 lubią tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od czwartku na malym wyjzedzie na wzgorzach dylewskich a ja w ramach relaksu przegladam oferte sklepow internetowych i notuje sobie, co bym chciala dla dziecka.
    Stwierdzam, ze musze napasc na bank ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 17:16

kahaśka, Lokokoko, Milka1991, Reni1982 lubią tę wiadomość

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że mam prawie wszystko ;) Jeszcze jakby jajka nie urosły to tylko becika brakuje ;)

Antonelka lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Lokokoko Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj pierniczek nie wstawiony do pieca-pieknie pachnie i juz myślałam, że jestem dzisiaj kobieta spełniona. Czysty swmochod, ogrod, wymarzony obiad zjedzony. Zapach piernika unoszący się w domu. Myślałam tak o tym spełnieniu dopóki nie przeczytałam posta Doni o gofach... No i co? Zaczynamy gonitwe o gofry, ale takie domwe. A co za tym idzie musze kupić gofrownkce i zdobyć przepis nq pyszne gofry...
    Fenk ju Donia!! :*

kahaśka, Donia12, Milka1991, aneczka1983, mada87 lubią tę wiadomość

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Mika3006 Koleżanka

Wysłany: 15 października 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Dawno się nie odzywałam, ale po pierwsze niedoczas mam ostatnio i trochę przerażało mnie tempo na tym forum ;) nie nadążałam za Wami ale spróbuję jeszcze raz może się uda częściej zaglądnąć i coś naskrobać.
    U mnie prenatalne były koło miesiąca temu. Wstępnie na 90% dziewczynka. Ciekawe czy potwierdzi się na połówkowym. A najważniejsze wszystko jest ok :)
    Nie dam rady nadrobić Was :/ ale postaram się być od teraz na bieżąco.

Antonelka, Lokokoko, Milka1991, IGA.G, niania.ogg, aneczka1983, Reni1982, mada87, Kjopa3, AmyLeah lubią tę wiadomość

Wizyta 08.11 :)

oar8qqmz4v0qfog6.png
    2yvepjn.png
    fibrwdj.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loko - ja juz wcinam. Mam taką gofrownice 3w1. Przepis jakby co podrzucę :) może nie są jak te z budki z goframi ale zaspokajają potrzebę gofrow. I najlepsze ze jest to, że to nie ja je musze robić :D Życie jest piękne w ciąży :)

Lokokoko lubi tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co sprawdza się ta gofrownica??
    Co wchodzi w jej skład? Toster?

Jak już zakupie to będę prosić o przepis :)

Poki co zrobiłam se owocowa miche i jem na przemian z schabowym. "życie jest DZIWNE w ciąży" :d

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, właśnie chce sobie zamówić jakieś spodnie ciążowe(za tydzień wylatuję z Polski) i nigdy nie byłam w bardziej zaawansowanej ciąży. Myślicie, że założyć, że przytyję "wszędzie"? Czy raczej wziąć ten rozmiar co noszę teraz (jeśli chodzi o szerokość w udzie np.), wiadomo, że pas i panel ciążowy w tych spodniach będzie szeroki i tak :)

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Dziewczyny, właśnie chce sobie zamówić jakieś spodnie ciążowe(za tydzień wylatuję z Polski) i nigdy nie byłam w bardziej zaawansowanej ciąży. Myślicie, że założyć, że przytyję "wszędzie"? Czy raczej wziąć ten rozmiar co noszę teraz (jeśli chodzi o szerokość w udzie np.), wiadomo, że pas i panel ciążowy w tych spodniach będzie szeroki i tak :)[/QUOTE

To moja pierwsza ciaza na takim etapie wiec ekspertka nie jestem ale chyba warto kupic wieksze bo pozniej moze bardziej zbierac sie woda w organizmie a przyszlej mamie zalezy na komforcie wiec po co ma sie cos wbija i wzynac :-)
    Ja kupilam wieksze

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołkowa ja kupiłam spodnie ten sam rozmiar co teraz mam, a moja siostra na to "Ciekawe ile w nich pochodzisz? :)" także jestem nastawiona na kolejny zakup, ewentualnie pożyczkę od koleżanki bo zaaoferowała się przywieść trzy pary spodni

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Gabi 19 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj cały dzień w kuchni. Na obiad gulasz ja z kasza chłopaki z ziemniakami i sałatka z kapusty pekinskiej. Zupa kupnik. Z golonka będę robić galaretkę. A i jeszcze zrobiłam ciasto chatke baby jagi

2nn3ugpje3080cv7.png

1usa20mmk6qkf2j1.png

https://www.maluchy.pl/sl-72637.png

• Reni1982 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venice wrote:
    Ja robiłam z Thermomixu takie a'la pieguski z kawałkami gorzkiej czekolady. Robi się szybko i zawsze wychodzą. Miało być ciasto, ale córka chciała ciasteczka :)

To muszę wypróbwać, takiego mam smaka że nie wiem...a w 1 trymestrze odrzucało mnie od słodkiego...już mi przesło..niestety.

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    Moj pierniczek nie wstawiony do pieca-pieknie pachnie i juz myślałam, że jestem dzisiaj kobieta spełniona. Czysty swmochod, ogrod, wymarzony obiad zjedzony. Zapach piernika unoszący się w domu. Myślałam tak o tym spełnieniu dopóki nie przeczytałam posta Doni o gofach... No i co? Zaczynamy gonitwe o gofry, ale takie domwe. A co za tym idzie musze kupić gofrownkce i zdobyć przepis nq pyszne gofry...
    Fenk ju Donia!! :*

Jak zdobęziesz przepis na pysznę, chrupiące gofry to się podziel :))
    Ja gofrownice mam :)
    A gofry uwielbiam

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny szacunku za to gotowanie. Podziwiam. Dajcie mi trochę tego talentu i natchnienia!

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    I co sprawdza się ta gofrownica??
    Co wchodzi w jej skład? Toster?

Jak już zakupie to będę prosić o przepis :)

Poki co zrobiłam se owocowa miche i jem na przemian z schabowym. "życie jest DZIWNE w ciąży" :d
    Toster i niby grill na mięsko. Kupiona w lidlu. Na razie się sprawdza, choć grill tyłka nie urywa.
    Zjadłam dwa gofry i przegryzlam ogorkami kiszonymi. Także wiem o czym mówisz Loko :D

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj jadłam pomidorową z ogórkiem kiszony na zagrychę ;p jednocześnie oczywiście :) ogólnie ogórki u mnie schodzą słoikami, na szczęście mamusie mnie zaopatrzają co jakieś dwa tyg :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 19:12

kahaśka lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Mika3006 Koleżanka

Wysłany: 15 października 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My gofry kupujemy w biedronce gotowe jak chłopcy chcą ciepłe to mikrofali na 15 sek i są w sam raz :) chciałam gofrownicę ale doszłam do wniosku że znów będzie leżeć ;)

aniołkowa mama ja poprzednie ciąże przeletałam w tych samych spodniach dziś też zamówiłam mój rozmiar oby były dobre bo przez neta troche strach ale dużo tańsze niż w stacjonarnych sklepach i bluzeczkę też zamówiłam :)

W pierwszej ciąży mnie odrzuciło od ogórków kiszonych i do dziś nie przepadam ;) a kiedyś uwielbiałam. U mnie szał na owoce co chwila kuję czy nektarynki czy winogrona :)

Gotować też średnio lubie ale tylko dlatego że mam niejadków w domu i wiecznie fochy co do jedzenia to mi zbrzydło wymyślanie żeby wszyscy jedli

Wizyta 08.11 :)

oar8qqmz4v0qfog6.png
    2yvepjn.png
    fibrwdj.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A. To chyba wiem ktorw ta gofrownica...
    To ja chyba wole tylko gofrownice, bo to. Sumie mam opiekacz kenwooda :) i sprawdza się super jako toster i grill. No ale gofra juz w nim nie zrobię :d

No i na wieczór nadszedł mnie smak na frytki z kefirem, to moj biedny przyszły małż pojechał do sklepu po kefir, ale jednak mi się odniechcialo i zrobiłam domowe burgery. :d jeszcze później zjem i ocowa miche i będzie git.
    Teraz leżę i odpoczywam, bo jestem zmęczona jak nigdy... :/

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko skąd bierzesz na to wszystko miejsce ?

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko ale Wy macie zachcianki :D pomidorowa z ogórkami, frytki z kefirem. Ja jem po staremu... :)

Mika podrzuć linka do spodenek, może znalazłaś coś fajnego bo tak oglądam i oglądam... chyba chciałabym takie jeanso-podobne :) i leginsy jakieś.

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
‹‹ 548 549 550 551 552 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ