Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia12 wrote:
    Antonelka - wydaje mi się czy nowy suwaczek?
    U nas już po obiadku. Teraz oglądamy Dorę - fascynujące ;) i zjadamy misie haribo. Ale to nie było to o co mi chodziło. Chyba musze wyżebrać gofry

Kolorek paseczka i w podpisie dodana coreczka hi hi hi

kahaśka, Donia12, Milka1991 lubią tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od czwartku na malym wyjzedzie na wzgorzach dylewskich a ja w ramach relaksu przegladam oferte sklepow internetowych i notuje sobie, co bym chciala dla dziecka.
    Stwierdzam, ze musze napasc na bank ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 17:16

kahaśka, Lokokoko, Milka1991, Reni1982 lubią tę wiadomość

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że mam prawie wszystko ;) Jeszcze jakby jajka nie urosły to tylko becika brakuje ;)

Antonelka lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Lokokoko Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj pierniczek nie wstawiony do pieca-pieknie pachnie i juz myślałam, że jestem dzisiaj kobieta spełniona. Czysty swmochod, ogrod, wymarzony obiad zjedzony. Zapach piernika unoszący się w domu. Myślałam tak o tym spełnieniu dopóki nie przeczytałam posta Doni o gofach... No i co? Zaczynamy gonitwe o gofry, ale takie domwe. A co za tym idzie musze kupić gofrownkce i zdobyć przepis nq pyszne gofry...
    Fenk ju Donia!! :*

kahaśka, Donia12, Milka1991, aneczka1983, mada87 lubią tę wiadomość

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Mika3006 Koleżanka

Wysłany: 15 października 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Dawno się nie odzywałam, ale po pierwsze niedoczas mam ostatnio i trochę przerażało mnie tempo na tym forum ;) nie nadążałam za Wami ale spróbuję jeszcze raz może się uda częściej zaglądnąć i coś naskrobać.
    U mnie prenatalne były koło miesiąca temu. Wstępnie na 90% dziewczynka. Ciekawe czy potwierdzi się na połówkowym. A najważniejsze wszystko jest ok :)
    Nie dam rady nadrobić Was :/ ale postaram się być od teraz na bieżąco.

Antonelka, Lokokoko, Milka1991, IGA.G, niania.ogg, aneczka1983, Reni1982, mada87, Kjopa3, AmyLeah lubią tę wiadomość

Wizyta 08.11 :)

oar8qqmz4v0qfog6.png
    2yvepjn.png
    fibrwdj.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loko - ja juz wcinam. Mam taką gofrownice 3w1. Przepis jakby co podrzucę :) może nie są jak te z budki z goframi ale zaspokajają potrzebę gofrow. I najlepsze ze jest to, że to nie ja je musze robić :D Życie jest piękne w ciąży :)

Lokokoko lubi tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co sprawdza się ta gofrownica??
    Co wchodzi w jej skład? Toster?

Jak już zakupie to będę prosić o przepis :)

Poki co zrobiłam se owocowa miche i jem na przemian z schabowym. "życie jest DZIWNE w ciąży" :d

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, właśnie chce sobie zamówić jakieś spodnie ciążowe(za tydzień wylatuję z Polski) i nigdy nie byłam w bardziej zaawansowanej ciąży. Myślicie, że założyć, że przytyję "wszędzie"? Czy raczej wziąć ten rozmiar co noszę teraz (jeśli chodzi o szerokość w udzie np.), wiadomo, że pas i panel ciążowy w tych spodniach będzie szeroki i tak :)

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Dziewczyny, właśnie chce sobie zamówić jakieś spodnie ciążowe(za tydzień wylatuję z Polski) i nigdy nie byłam w bardziej zaawansowanej ciąży. Myślicie, że założyć, że przytyję "wszędzie"? Czy raczej wziąć ten rozmiar co noszę teraz (jeśli chodzi o szerokość w udzie np.), wiadomo, że pas i panel ciążowy w tych spodniach będzie szeroki i tak :)[/QUOTE

To moja pierwsza ciaza na takim etapie wiec ekspertka nie jestem ale chyba warto kupic wieksze bo pozniej moze bardziej zbierac sie woda w organizmie a przyszlej mamie zalezy na komforcie wiec po co ma sie cos wbija i wzynac :-)
    Ja kupilam wieksze

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołkowa ja kupiłam spodnie ten sam rozmiar co teraz mam, a moja siostra na to "Ciekawe ile w nich pochodzisz? :)" także jestem nastawiona na kolejny zakup, ewentualnie pożyczkę od koleżanki bo zaaoferowała się przywieść trzy pary spodni

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Gabi 19 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj cały dzień w kuchni. Na obiad gulasz ja z kasza chłopaki z ziemniakami i sałatka z kapusty pekinskiej. Zupa kupnik. Z golonka będę robić galaretkę. A i jeszcze zrobiłam ciasto chatke baby jagi

2nn3ugpje3080cv7.png

1usa20mmk6qkf2j1.png

https://www.maluchy.pl/sl-72637.png

• Reni1982 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venice wrote:
    Ja robiłam z Thermomixu takie a'la pieguski z kawałkami gorzkiej czekolady. Robi się szybko i zawsze wychodzą. Miało być ciasto, ale córka chciała ciasteczka :)

To muszę wypróbwać, takiego mam smaka że nie wiem...a w 1 trymestrze odrzucało mnie od słodkiego...już mi przesło..niestety.

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    Moj pierniczek nie wstawiony do pieca-pieknie pachnie i juz myślałam, że jestem dzisiaj kobieta spełniona. Czysty swmochod, ogrod, wymarzony obiad zjedzony. Zapach piernika unoszący się w domu. Myślałam tak o tym spełnieniu dopóki nie przeczytałam posta Doni o gofach... No i co? Zaczynamy gonitwe o gofry, ale takie domwe. A co za tym idzie musze kupić gofrownkce i zdobyć przepis nq pyszne gofry...
    Fenk ju Donia!! :*

Jak zdobęziesz przepis na pysznę, chrupiące gofry to się podziel :))
    Ja gofrownice mam :)
    A gofry uwielbiam

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny szacunku za to gotowanie. Podziwiam. Dajcie mi trochę tego talentu i natchnienia!

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    I co sprawdza się ta gofrownica??
    Co wchodzi w jej skład? Toster?

Jak już zakupie to będę prosić o przepis :)

Poki co zrobiłam se owocowa miche i jem na przemian z schabowym. "życie jest DZIWNE w ciąży" :d
    Toster i niby grill na mięsko. Kupiona w lidlu. Na razie się sprawdza, choć grill tyłka nie urywa.
    Zjadłam dwa gofry i przegryzlam ogorkami kiszonymi. Także wiem o czym mówisz Loko :D

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj jadłam pomidorową z ogórkiem kiszony na zagrychę ;p jednocześnie oczywiście :) ogólnie ogórki u mnie schodzą słoikami, na szczęście mamusie mnie zaopatrzają co jakieś dwa tyg :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 19:12

kahaśka lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Mika3006 Koleżanka

Wysłany: 15 października 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My gofry kupujemy w biedronce gotowe jak chłopcy chcą ciepłe to mikrofali na 15 sek i są w sam raz :) chciałam gofrownicę ale doszłam do wniosku że znów będzie leżeć ;)

aniołkowa mama ja poprzednie ciąże przeletałam w tych samych spodniach dziś też zamówiłam mój rozmiar oby były dobre bo przez neta troche strach ale dużo tańsze niż w stacjonarnych sklepach i bluzeczkę też zamówiłam :)

W pierwszej ciąży mnie odrzuciło od ogórków kiszonych i do dziś nie przepadam ;) a kiedyś uwielbiałam. U mnie szał na owoce co chwila kuję czy nektarynki czy winogrona :)

Gotować też średnio lubie ale tylko dlatego że mam niejadków w domu i wiecznie fochy co do jedzenia to mi zbrzydło wymyślanie żeby wszyscy jedli

Wizyta 08.11 :)

oar8qqmz4v0qfog6.png
    2yvepjn.png
    fibrwdj.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A. To chyba wiem ktorw ta gofrownica...
    To ja chyba wole tylko gofrownice, bo to. Sumie mam opiekacz kenwooda :) i sprawdza się super jako toster i grill. No ale gofra juz w nim nie zrobię :d

No i na wieczór nadszedł mnie smak na frytki z kefirem, to moj biedny przyszły małż pojechał do sklepu po kefir, ale jednak mi się odniechcialo i zrobiłam domowe burgery. :d jeszcze później zjem i ocowa miche i będzie git.
    Teraz leżę i odpoczywam, bo jestem zmęczona jak nigdy... :/

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko skąd bierzesz na to wszystko miejsce ?

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko ale Wy macie zachcianki :D pomidorowa z ogórkami, frytki z kefirem. Ja jem po staremu... :)

Mika podrzuć linka do spodenek, może znalazłaś coś fajnego bo tak oglądam i oglądam... chyba chciałabym takie jeanso-podobne :) i leginsy jakieś.

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
‹‹ 548 549 550 551 552 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ