X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutelka aż sama się zastanawiam.
    Czekaj zrobię se powtórkę nie w głowie co zjadłam.
    To chyba nie aż tak dużo :d
    Zresztą skądś te trzy kilogramy się musiały się wziąć. :ad

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!
    Ja dzisiaj pojechalam na wycieczke do innego miasta...i zaskoczona jestem jak mnie to zmeczylo, ale bylo przepieknie, u nas (srodkowa Norwegia) jest 12-15 stopni i juz prawie 10 dni przepiekne slonce<3 i zero chmur... caly dzien chodzilismy w okularach przeciwslonecznych.
    Wracajac zaczepilismy o ikee i tak mnie korcilo, zeby cos kupic maluszkowi...i wlasnie tak zrobilam, kupilam to i owo...no bo coz... jak ma byc dobrze to i tak bedzie dobrze, niezaleznie od innych czynnikow. Ale nic z tych rzeczy nie rozpakowuje, czeka sobie grzecznie na odpowiedni moment.

Ehhh dzisiaj przybila mnie mysl, ze nasza ciaza wypada w nieco nieodpowiednim momencie. Tak, wiem, ze to grzech tak mowic, ale pare osob mi to dalo do zrozumienia. W Norwegii nabor do przedszkoli jest tylko w sierpniu, a jak zdecydujemy sie na rok macierzynskiego z 80procent pensji to i tak zostaja 3 miesiace do przedszkola. Jeszcze wezme urlop, wiec troszke sie wydluzy...ale wyobrazcie sobie, ze sporo kobiet rodzi w takich miesiacach, zeby dziecko moglo pojsc do przedszkola zaraz po urlopie...paranoja!!! ja Bogu dziekuje, ze dotrwalam do takiego momentu, a mnie tu tak ludzie sprowadzaja na ziemie. A to dlatego, bo papiery zw. z macierzynskim musze zalatwiac szybko...bo juz w styczniu. Tzn. tak mi sie wydaje, ze to dosc szybko.

Piszecie o jedzonku i ciuchach. Ja caly czas chodze w moich ubraniach, ale zamowilam czarna sukienke i czarna koszulke ze stronki cangaroo.pl ,
    nie wysylaja do Norwegii wiec maz przywiezie mi ja jak odwiedzi Polske w listopadzie...to tak dziwne dla mnie, ze ja nie moge leciec...zazwyczaj latam do Polski co okolo 2 miesiace, a tutaj nagle taka przerwa:) pamietam jak sie poryczalam, kiedy lekarka mi o tym powiedziala...dzisiaj wiem, ze moge nie latac jeszcze dluzej jesli tylko to pomoze w jakis sposob maluszkowi.

Co do jedzonka to u mnie dzis gotowany losos, gotowane ziemniory i warzywa z ikei.... no coz:) taki oto obiad przy okazji zakupow.

Czekam na moje usg 1.11...wieki....to jeszcze cale wieki!!! Sluchalam dzis serduszka...skoro bije, to maluszek chyba tez rosnie:)

Lokokoko, zarzuc gofrem! mhmm jakbym zjadla takiego pachnacego z cukrem pudrem. mniami!
    Ja jutro robie ciasteczka, bo wreszcie w ikei kupilam foremki.

Antonelka, przegladasz internet i robisz liste...ja juz na fali entuzjazmu w drugiej ciazy zrobilam taka liste..skonczylo sie jak sie skonczylo:( ale lista zostala, troche ja zmodyfikowalam i za jakis czas trzeba bedzie ja realizowac. Nie wiem jak to jest w Polsce, ale pare rzeczy postaram sie tutaj poszukac na stronce, gdzie ludzie sprzedaja nowe lub uzywane rzeczy. Norwedzy potrafia sprzedawac wiele raz uzywanych lub nieuzywanych rzeczy... Niedawno widzialam swietna dostawke do lozka rodzicow...polowe taniej a nowa. Podobnie z fotelikami do auta, czesto sprzedaja prawie nowe, oczywiscie wszystko dobrej jakosci. Tutaj nie ma tak jakby taniej polki cenowej, wszysttko co dla dzieci to raczej mocna srednia i wysoka polka jakosciowa i cenowa. Zbieram na te szalenstwa od pozytywnego testu:) alez to bedzie mile....! obym tylko dotrwala, bo strach czasami paralizuje. Tez nigdy nie zaszlam tak daleko jak teraz..

Milej niedzieli dziewczyny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 20:51

Antonelka, Donia12, Milka1991, neharika lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Mika3006 Koleżanka

Wysłany: 15 października 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podaję linka do całej stronki :)

http://odziezciazowa-outlet.pl/sklep/

spodnie zamówiłam te czarne bo jeansy mam z poprzedniej

http://odziezciazowa-outlet.pl/produkt/spodnie-xandro-ii-gat/

my mamy sporo po dzieciach rzeczy a to łóżeczko stelaż do wózka wanienkę itd a ciuszki to już koleżanki mi trzymają jakby była serio córa a jak znów syn to mam całą piwnicę :) z jednej strony szkoda że nie mogę poszaleć po sklepach ale niestety przy trójeczce to już cieżko ;)

Niebieskaa lubi tę wiadomość

Wizyta 08.11 :)

oar8qqmz4v0qfog6.png
    2yvepjn.png
    fibrwdj.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, ja za tydzień właśnie mam przed sobą samolot ale sie zastanawiam czy wracać do Polski na święta... Ty będziesz w ogóle latała?? Nie boję się tyle samolotu co męczącego dnia bo to 2 pociągi + 2 samoloty. I mamy dylemat co robić. Nie wyobrażam sobie świąt bez rodzinki :(

Dziękuję Mika.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 21:12

Mika3006 lubi tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniolkowa mama, a gdzie mieszkasz? Moje zdanie jest takie, ze latanie samolotem nie jest szkodliwe, jesli nie ma krwawien i roznych komplikacji. Lekarze w Norwegii patrza troche na mnie jak na jakas panikare, jak im mowie ze nie bede latac samolotem i tak zaleca moj lekarz z Polski. I nie polece... moja lekarka prowadzaca jest dosc radykalna i stanowczo powiedziala, ze mam zakaz latania, wiec po prostu slucham jej zalecen. My jedziemy autem, jest to dluga wyprawa, ale jedziemy na pewno. Biore w grudniu 2 tygodnie wolnego. Dla mnie brak spontaniznych wyjazdow do Polski juz i tak wzmacnia tesknote, wiec swieta beda na pewno w Polsce.

neharika lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszkam w Szwajcarii, teraz jestem w Polsce od początku ciąży. No ja osobiście uważam, że jechanie ileś tam godzin samochodem jest bardziej niebezpieczne/męczące. Mi lekarz (polski) pozwolił lecieć już 3 tygodnie temu ale zdecydowałam poczekać do 2 trymestru. Święta są na razie zagadką.. :(

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 04:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , a ja od godziny juz nie moge spać :(
    Do lekarza dopiero za 10 dni ide. Chciałabym juz poczuć ruchy , byłabym spokojniejsza . Dotychczas cos czułam ale noe jestem pewna na 100% bo wczoraj juz nie czułam tego .

Miłej niedzieli Wam życzę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 04:59

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2016, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Widzę że tematy jedzeniowo-wyprawkowe na tapecie.
    U mnie sprawa przedstawia soe tak, że większość rzeczy dla malucha dostaniemy.
    Jestem tym bardzo mile zaskoczona.
    Myślałam, że wszystko będę musiała kupić od nowa, ponieważ po moich dzieciak już rozdane, a tu takie zaskoczenie.
    Jednak dobre uczynki do człowieka wracają.
    :-)
    A co do jedzenia, to jestem skazana na to co mi dadzą. Jak to w szpitalu.
    Wylądowałam tutaj w piątek z zapaleniem żył. I leżę.
    A mieliśmy akurat teraz wyjechać z mężem na weekend. Także ten...

Niebieskaa, neharika lubią tę wiadomość

• Donia12 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macduska no to sobie nie podogadzasz z jedzeniem
    Mam nadzieję że szybko opanuja zapalenie i Cię wypuszcza do domu. Ale może przy okazji pokażą Ci dzieciątko?
    Ja nie śpię od 5.30. Moje dziecko wstalo siku i mówi że ta noc strasznie długa i nudna :/ dla mnie wprawdzie była jeszcze za krótka ale mnie nikt nie pytał o zdanie...
    Zaraz będzie trzeba wstać i zrobić śniadanie a mi się tak nie chce...

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej macduszka, a jakie miałaś objawy?

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Korcia Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macduszka,szybkiego powrotu do zdrowia i do domu!
    Dziewczyny dały nam pospać aż do 7. W nocy oczywiście 4 pobudki w końcu młodsza spała z nami. Nie pamiętam kiedy przestałam całą noc. Do tego mój mąż tak słodko chrapie, że jak wracam od dzieci yo mam ochotę go udusic.
    Miłego dnia:)

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • Magni Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewuszki :) Ale tempo macie :D
    U nas w porządku. Mam wrażenie, że czas na zwolnieniu płynie jeszcze szybciej niż w pracy. Odwózka młodego do szkoły, potem szybkie ogarnięcie chaty, jakiś obiad, potem znów do szkoły i jak nie na piłkę to do szkoły muzycznej musimy iść, odrobić lekcje, poćwiczyć instrument i tak leci. Jak byłam w pracy to te tematy ogarniała mama, teściowa i mąż.

Moja ciąża:
    - waga +3 kg
    - biust urósł sporo i nadal boli, szczególnie po bokach
    - włosy bez zmian
    - wyskakują mi pojedyncze pryszcze, co wcześniej raczej się nie zdarzało
    - apetyt bez zmian, zachcianek nie mam, jedynie jem duuużo mniej słodkiego i wybieram smaki pikantne, kwaśne
    - libido wraca do formy

Kupiłam sobie ostatnio spodnie ciążowe na OLX - xs. Z brzucha jeszcze zjeżdżają, z tyłka lekko też, bo na brzuchu nie ma co trzymać (choć wydaje mi się, ze już brzuch sporo widać) a w udach tak na styk. Więc pewnie długo w nich nie pochodzę.
    W poprzedniej ciąży miałam spodnie z h&m "s" i mimo że przytyłam 20kg, to całą ciążę do samego końca w nich chodziłam i było jeszcze sporo miejsca. Ogólnie zasada jest taka, żeby ciążowe ubrania kupować w rozmiarze sprzed ciąży.

venice!! powiedz proszę, czy na siłowni mogę korzystać z orbitreka, rowerka stacjonarnego i bieżni (szybki marsz)?? Polecałabyś coś jeszcze ze sprzętów na siłowni, które są bezpieczne w ciąży?

U nas wczoraj też ok. 16-17 stopni, słoneczko a dziś za oknem deszcz i szaro. Wybieramy się dziś na "Sekretne życie zwierzaków domowych" :) Spokojnej niedzieli :)

Płeć - Synuś
    Następna wizyta 13 kwietnia
    va5bvkcbvumpepc0.png
  • Magni Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I spotkałam wczoraj znajomą, która mi wywróżyła córkę, bo ponoć na twarzy się zmieniłam ;) Ja tam niczego nie widzę. Ciekawe czy jej wróżba się sprawdzi ;)

Płeć - Synuś
    va5bvkcbvumpepc0.png
  • neharika Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macduska polubiłam post za to że dobro powraca a potem zobaczyłam że jesteś w szpitalu. Co Ci podają?

• Magni Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak, wszystko będzie dobrze, zobaczysz :)

Płeć - Synuś
    va5bvkcbvumpepc0.png
  • sunshine Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magni co do siłowni i ćwiczeń to najlepiej zapytać lekarza co się może a co nie. Tak będzie najbezpieczniej dla maleństwa i dla ciebie. Ćwiczenia w ciązy to bardzo indywidualna sprawa. Ja się dobrze czułam, szykowałam się zapisać na siłownię, znalazłam na youtube fajne zestawy ćwiczeń dla kobiet w ciąży, ale na wizycie okazało się, że mam niedomkniętą szyjkę. Teraz muszę leżeć i co najwyżej króciótki 10-15 min spokojny spacer od czasu do czasu. Na szczęście mogę też wstać i ugotować obiad bo jakbym była zdana na popisy kulinarne męża...to byłoby ciężko...

atdc2n0at8s9ecys.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko tak mi daje ostatnio popalić w nocy, że mam ochotę wyjść i nie wrócić. Jestem tak wypoczeta, że krew mi z nosa od rana leci. Ale nic... zwijamy dupe i idziemy do mamy wprosic się na obiad :) przynajmniej stanie przy garach i zmywanie mnie ominie, a mała będzie pod opieką dziadków i cioci.

Milka1991 lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    Nutelka aż sama się zastanawiam.
    Czekaj zrobię se powtórkę nie w głowie co zjadłam.
    To chyba nie aż tak dużo :d
    Zresztą skądś te trzy kilogramy się musiały się wziąć. :ad
    Już myślałam, ze nic nie przytyłaś, a tyle jesz :P
    Taką ochotę na pyszności robisz...

Milka1991 lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za miłe słowa.

Dostaję Clexane.

Co do objawów to nagle zaczęła mnie boleć łydka nad kostką, zrobiło się tkliwe zgrubienie, skóra napięta, zaczerwienieniona i wyraźnie cieplejsza. Ból przy dotykania, chodzeniu ale też przy leżeniu.

Trafiłam w nocy w czwartek na SOR a rano mój gin kazał mi się zgłosić do szpitala.

I jestem.

• Lokokoko Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z okropnym bólem głowy...

Ide się kąpać i zbieramy się do kościółka...

Nutelka dałaś mi do myślenia, musze troszkę Przystopowac z tym jedzeniem :ad

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
‹‹ 549 550 551 552 553 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ