Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
macduska wrote:Dziękuję za miłe słowa.
Dostaję Clexane.
Co do objawów to nagle zaczęła mnie boleć łydka nad kostką, zrobiło się tkliwe zgrubienie, skóra napięta, zaczerwienieniona i wyraźnie cieplejsza. Ból przy dotykania, chodzeniu ale też przy leżeniu.
Trafiłam w nocy w czwartek na SOR a rano mój gin kazał mi się zgłosić do szpitala.
I jestem.
Z drugiej strony mój gin pracuje w szpitalu, więc jakby trzeba było to by chyba wysłałale ja nie miałam aż takich objawów i po paru dniach przeszło.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 10:21
-
macduska dużo zdrówka i wracaj szybko do domku.
Mnie też miłe zaskoczyły koleżanki bo myślałam że będę musiała ciuszki kupić i leżaczek a tu wszystko będę miećnawet podgrzewacz mi już jedna obiecała. Dla mnie to było wielkie zaskoczenie bo oddałam wszystko po starszym synu i jak zaszłam w ciążę musiałam większość potem kupić. Koleżanka której dałam najwięcej nawet nie zapytała czy czegoś nie potrzebuje jak się dowiedziała o mojej ciąży. Było to przykre więc po młodszym synku mam sporo i ciuszki chce sprzedać jeżeli potwierdzi się córka
U nas też dziś brzydkożałuję że wczoraj nie wyszłam z chłopcami ale męża nie było musiałam z starszym lekcje zrobić pouczyć się i nie wyrobiliśmy się.
Dziś mężu robi pizzę na obiad mój kochany (ostatnio to bym go za wszystkie czasy wyściskała i wycałowała)
potem jedziemy na zakupy. Młodszy od kilku dni śpi w "dorosłym" łóżku i obiecaliśmy mu nagrodę. Zażyczył sobie motor. Przy okazji kupię mu rękawiczki.
A z USG to ja będę miała dopiero pod koniec listopada połówkowe. Mój gin stwierdził że bezcelowe byłoby robienie mi częściej. Więc zazdroszczę że zobaczycie szybciej maluszki.Milka1991 lubi tę wiadomość
-
Lokokoko wrote:Witam z okropnym bólem głowy...
Ide się kąpać i zbieramy się do kościółka...
Nutelka dałaś mi do myślenia, musze troszkę Przystopowac z tym jedzeniem :adale ja ci nie karze nie jeść. Jesteś i tak chudzinką. Po prostu pisałaś ,że jesz to i tamto , a o kilogramach nic nie przeczytałam (chyba nie zauwazyłam). Pozazdrosciłam ci przemiany materii
Poza tym o ile się nie myle osoby szczuplejsze mają prawo troszkę więcej przytyć w ciąży
Także tu nic nie było uszczypliwieprzynajmniej dajesz mi pomysły na dania
-
Monika34 wrote:dziewczyny czy na naszym etapie można używać prenalen do ssania umrę z bólu gardła zaraz
-
Monika34 wrote:dziewczyny czy na naszym etapie można używać prenalen do ssania umrę z bólu gardła zaraz
-
Magni dzięki za podpowiedź co do ubrań. To będę zamawiać najwyżej troszeczkę większe, bez żadnej przesady.
Monika, ja myślę, że można prenalen, ja ssałam... to w końcu dla kobiet w ciąży i zobacz składniki... tam tak naprawdę "nic" nie ma
Mika, zgłosiłabym się po ewentualne ciuszki ale nie mam pojęcia jaka u mnie będzie płećGeneralnie nie mam zupełnie nic więc jak będę znała płeć to pewnie będę pytać czy macie coś dla dziewczynki/chłopczyka do odsprzedania
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 10:37
Mika3006 lubi tę wiadomość
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Lokokoko, z tego co Nutella pisała raczej jesteś szczupła? Ja jestem wysoka i dość szczupła, moja mama też i choć przytyła w jednej z ciąż ok 22 kg, po 3 miesiącach nie miała już nic nadprogramowego
I to podobno prawda, że jak się jest szczupłym nawet powinno się przytyć troszkę więcej choć no jest to bardzo różnie. Niektóre mają tylko taką "piłeczkę" fajną a inne tyją wszędzie. Niestety cos mi się zdaje, że będę się zaliczać do tych drugich
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
nutella_ wrote:Moje dziecko tak mi daje ostatnio popalić w nocy, że mam ochotę wyjść i nie wrócić. Jestem tak wypoczeta, że krew mi z nosa od rana leci. Ale nic... zwijamy dupe i idziemy do mamy wprosic się na obiad
przynajmniej stanie przy garach i zmywanie mnie ominie, a mała będzie pod opieką dziadków i cioci.
tylko nie mam gdzie iść się wbić. Moja młoda dostanie słoik, a ja się bez obiadu obede, nie mam sił gotować dla jednej osoby. Byle do środy, w środę wraca mąż.. a twój Nutella już pojechał?
Co do spodni ciążowych to ja przed ciążą wchodziłam w 34, tylko niestety po ciąży nie mogłam się już dopiąć i wskoczylam na 36 - z tym, że miałam w nich jeszcze sporo zapasu ( w nóżkach jeno niestety). Natomiast ciążowe rurki z hm musiałam wziąć 38. Jeżeli chodzi o nogi to spodnie są tak samo opiete praktycznie jak te mniejsze, normalne obcisłe rurki, natomiast dopiero w 38 panel na brzuch wydał mi się odpowiednio duży. Te 34 miały panel tak na teraz, 36 były niby ok, ale już czułam, że noszę, a 38 są idealne i jak naciągne to czuję, że mam zapas.i powinny te spodnie wystarczyć mi do końca. W poprzedniej ciąży miałam od 30 tyg ogromny brzuch, bo miałam wielowodzie.
Annak, myślami jestem z Tobą. Jeszcze troszkę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 10:55
https://www.maluchy.pl/li-71898.png
https://www.maluchy.pl/li-72950.png -
Witajcie kwietniowe mamusie 2017
ja jestem kwietniowka 2016 i czasem z sentymentu zagladam na Kwietniowe Szczescia 2017
Kwietniowe dzieciaczki sa bardzo fajne, urodzicie na wiosne i cale lato bedzie sie cieszyc spacerkami z Maluszkami. Zycze Wam radosci z ciazy, lekkich porodow i fantastycznych, zdrowych Maluszkow!
nutella_, sunshine, pati87, atat, Niebieskaa, Kjopa3, Reni1982, Milka1991, karolyn, Antonelka, Taśka22, IGA.G, Omon, Justyna Sz, kasieniaczek, AmyLeah lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny... wracam do problemów dentystycznych bo nie mogę wytrzymać. Przy ósemce spuchnięte, bolące dziąsło. Prawdopodobnie znowu się "ruszyła" i rośnie. Macie jakieś sposoby bez leków? Znalazłam płukanie wodą z solą przeciwbakteryjne, czyscić nicią nie dam rady w tym miejscu, usunąć zęba w ciąży nie bardzo bo to i rtg i znieczulenie itp..Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
niania.ogg wrote:Rany, mam tak samo...
tylko nie mam gdzie iść się wbić. Moja młoda dostanie słoik, a ja się bez obiadu obede, nie mam sił gotować dla jednej osoby. Byle do środy, w środę wraca mąż.. a twój Nutella już pojechał?.
Jeśli chodzi o obiady to ja też nie gotuje. Julce usmażę jakiegoś placka, zrobie kopytka czy cokolwiek. U nas słoik odpada -
Reni1982 wrote:Dziewczyny czym zaspokojacie głód słodyczowy?
W 1 trymestrze nie mogłam na nie patrzeć, teraz jadłabym non stop...Też tak macie?
Jakie słodkości jecie bez wyrzytów sumienia?Reni1982 lubi tę wiadomość
-
Gabi 19 wrote:Dziewczyny biezecie magnes.Jesli tak to jaki bo musze sobie kupić na te bóle glowy
A i w pewnym momencie brałam nawet 6 razy dziennieGabi 19 lubi tę wiadomość
-
Aniołkowa mama znieczulenie w ciąży nie jest zabronione.
A płukanie szałwią ? Może warto wybrać się do dentysty?
Lokokoko uczyła się czegoś związanego z dentysta... higienistka czy asytentka (wybacz, nie pamiętam). Może ona rzuci jakaś cenną radę -
Dzięki nutella, Lokokoko będę wdzięczna za poradę. Szałwię zaraz skoczę kupić. Niestety "mam" tylko tydzień i nie bardzo mi się uśmiecha wyrywanie ósemek teraz
One tak mi co jakiś czas robią ale poza ciążą brałam leki przeciwbólowe i było ok. Dentysta mówił, że nie trzeba usuwać jak byłam ostatnio (całkiem nie dawno).
Co do magnezu też słyszałam, że aspargin jest dobry. Naprawdę magnez pomaga na ból głowy...? Co do leków przeciwbólowych, prenalenu i innych dozwolonych leków w ciąży będę pytać w czwartek mojego ginaZdam relację
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 11:28
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]