X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • atat Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O temat słodyczy!
    Ja bardzo długo w ogóle nie jadłam cukru. Nawet nic co w skłądzie miało cukier - czyli ketchupów, kabanosów i innych takich też nie.
    Zero gotowych dań. Nic. Tak było minimum póltora roku.
    Zaszłam w ciaze i zaczyna mnie ciągnac do cukru. Raz na jakis czas zjem jakas czekoladke czy kawalek ciasta. Szok, bo myslalam, ze juz w ogole nie potzrebuje i jakos mi z tym dobrze. A tu watpie czy dziecko potrzebuje cukru, ale czasami powstrzymac sie nie umiem.
    Z nowych dolegliwisci - dziąsła. Puchna i bola :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 11:49

Reni1982 lubi tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobas2015 wrote:
    Nutella jakie placki smażysz Małej? Mój ostatnio słoiki bo brak sił....
    A różne. A to biorę jakieś przepisy z neta. Ostatnio są hitem na ciescie nalesnikowym z kawałkami jabłek, naleśniki albo racuchy :) robię normalnie na mleku krowim (wczesniej kombinowałam bez lub na mm , ale dużo nie daje więc raz na jakiś czas nie zaszkodzi ) :) teraz mam w planach zrobić na kaszce mannie. Moze takie kosteczki owocowe zrobimy.

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    A różne. A to biorę jakieś przepisy z neta. Ostatnio są hitem na ciescie nalesnikowym z kawałkami jabłek, naleśniki albo racuchy :) robię normalnie na mleku krowim (wczesniej kombinowałam bez lub na mm , ale dużo nie daje więc raz na jakiś czas nie zaszkodzi ) :) teraz mam w planach zrobić na kaszce mannie. Moze takie kosteczki owocowe zrobimy.
    A na czym smazysz?

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobas2015 wrote:
    A na czym smazysz?
    Na oleju normalnym albo oliwie. Tak wiem niezdrowe, no ale.. daje dosłownie kropelke i najpierw smażę nam naleśnik, a np drugiego (bez dolewania oleju) Julce.
    A jajecznicę i inne rzeczy na maśle.

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajecznice juz jej dajesz? O rany u nas jeszcze nic snazonego nie było...

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że przewijał się temat spodni :) ja kupiłam jedne legginsy, takie szare imitujące trochę spodnie. Całkiem fajne leżą ale myslę, że będa maks do 6 miesiąca.
    Od kolezanki odkupilam dwie pary jeansow ciążowych z H&M (rewelacja!)mega wygodne.
    Normalnie za dwie pary zapłaciłabym 300 zł, a tak mam dwie za 100 zł;) no i pewnie spokojnie po porodzie je sprzedam.

Co do plackow, to ja bardzo czesto robilam i robie synkowi:) przeróżne już próbowaliśmy. Uwielbiamy z selera ;)

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobas jajecznica nie musi być smażona, mam parowar i jest tam pojemniczek do robienia jajecznicy. Na talerzyku nad garnkiem z wodą też można.

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobas2015 wrote:
    Jajecznice juz jej dajesz? O rany u nas jeszcze nic snazonego nie było...
    Nooo. A czemu nie ? :) nie trzymam się twardo reguł, bo nic bym dziecku nie dawała. :P kotleciki też dostaje. Nie przyprawiam solą. I obieram, odkrawam tą warstwę spieczona. Środek daje.

Kad lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajajajaaj dziewczynki, powiedzcie ze juz bedzie dobrze... ja musze odejsc od komputera na dobre. Wyhaczylam mala promocje na wanienke, ktora chcialam kupic i zamowilam...boshshs...juz przysiegam sobie, ze nic nie zamowie... bo przeciez roznie moze byc..ale to mnie tak cieszy... dzisiaj ciagle mysle o tym jak ozdobie pokoj...mam wizje tipi w pokoju, indianskie motywy, naklejki: jez, lis...niedzwiedz ... Jak dziewczynka to troche "oslodze"pokoik.. Jejku jakbym chciala zeby juz bylo dobrze... a strach nie mija...

Ktora pierwsza idzie na badanie polowkowe?? bo to juz coraz blizej:) sluchalam dzisiaj serduszka i niesamowite, ze to juz drugi raz kiedy bardzo wyraznie i glosno slychac tetno..moze to znaczy ze dziecko jest juz wieksze i latwiej wychwycic to serduszko.

A widzialyscie gdzies spodnice ciazowe? zerkne w sklepach w moim miescie. Cos nie moge sie wizualnie przekonac do tych spodni z hm, poki co nosze czesto moje sukienki oversize. Tych bardziej obcislych jeszcze nie nosze, bo jeszcze dalej ociagam sie z powiadomieniem ludzi w pracy o ciazy. Wiedza tylko dwie kolezanki, a one na pewno nikomu nie powiedzialy.

Co do bardziej "niewinnych" slodyczy to ja podjadam daktyle, figi, batoniki musli albo weganskie, podsmazam slonecznik z brazowym cukrem, podjadam tez czasem suszone sliwki albo ciemna czekolade. Topie czasami czekolade 70-90%kakao i wrzucam tam orzeszki i inne bakalie. Lubie tez ostatnio ciasteczka digestive z nutella, ale to niekoniecznie zdrowa opcja:) Ostatnio zrobilam tarte z jagodami i to tez w miare "zdrowa" opcja (dodalam mniej cukru). Chociaz ja nie mam slodyczowego glodu w ciazy. Typowy slodyczowy glod to mialam jak uczylam sie np. do matury albo egzaminow na studia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 13:23

Reni1982 lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    Nooo. A czemu nie ? :) nie trzymam się twardo reguł, bo nic bym dziecku nie dawała. :P kotleciki też dostaje. Nie przyprawiam solą. I obieram, odkrawam tą warstwę spieczona. Środek daje.
    Heh nie no spoko. Mój je generalnie zupki z różnych warzyw i mies jajo w zapach i różne kasze i takie tam .. smażenia chciałam zostawić ma później bo mi się to ciężkie wydaje no i ogólnie średnio zdrowe.. ale przyznam Co się ze ja gotować nie lubię i teraz ogólnie zbieram się za coś smażone ale mi nie idzie;)

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołkawa. Cóż przy wyrzynanii się ósemki to normalne, że jest obrzęk. No, ale po co się męczyć. A w ciąży do obrzęku przyczynia się też większy przepływ krwi. Dziąsła same z siebie sa rospulchnione...

Są te apteczne sachol... Ale ja jak miałam problem tez związany z wzrastaniem ósemk to stosowałam naturalne metody. Ogólnie ja jestem anty lekarstwa...

Dać Ci dwa sposoby sprawdzone. Papka z kurkumy. Zmieszaj kurkume z przegotowaną chłodna woda aż powstanie Papka i na waciku przyłoż do bolące Dziąsła.
    Później z imbirem. Obierz imbir pokrój nq plasterek i przyłoż do obrzęku.

Gdy mojego D bolał ząb robiłam mu wywar z goździkow. Łyżeczkę goździków zalewalam nie wrzatkiem. Przykrywwlwm na moment az wystygnie. O i zalewalam ale nie do pelna tylko tak mniej niż ćwiartka szklanki :) jak ostyglo to tez na razie watke i do żabka. Ogólnie goździki mają właściwości znieczulajace i bakteriobójcze. Wiec sądzę, że pomoże :)

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spodnice ciazowe widzialam na allegro.

Właśnie gotuje rosół, mam jeszcze wczorajsze udka na obiad ale ich nie zjem. Bo wczoraj w trakcie jedzenia udko zaczelo mi smierdziec.
    Wiec zjem rosol. Ziemniaki, marchew z groszkiem i do tego jajko sadzone.

Niebieskaa, Milka1991 lubią tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Gabi 19 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam ani jednej ósemki. Pani w aptece poleciła mi asmagb. Lekarka mówiła mi ze głową mogła boleć mnie z powodu braku magnezu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 13:31

2nn3ugpje3080cv7.png

1usa20mmk6qkf2j1.png

https://www.maluchy.pl/sl-72637.png

• nutella_ Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobas2015 wrote:
    Heh nie no spoko. Mój je generalnie zupki z różnych warzyw i mies jajo w zapach i różne kasze i takie tam .. smażenia chciałam zostawić ma później bo mi się to ciężkie wydaje no i ogólnie średnio zdrowe.. ale przyznam Co się ze ja gotować nie lubię i teraz ogólnie zbieram się za coś smażone ale mi nie idzie;)
    Moja zup nie chce (od świeta zje) :( kaszy nie, ryżu nie. Ziemniaki tylko. Jajka w zupie tym bardziej. Może gdyby nie była wybredna wstrzymałabym się. A tak to.. daje praktycznie to co my jemy.
    Nie ma problemów brzuszkowych. :)

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Gabi 19 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Połowkowe badanie mam 17 listopada. A u mojej pani doktor wizytę mam 10 listopads

Niebieskaa lubi tę wiadomość

2nn3ugpje3080cv7.png

1usa20mmk6qkf2j1.png

https://www.maluchy.pl/sl-72637.png

• Mika3006 Koleżanka

Wysłany: 16 października 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama w razie czego mam od 68 rozmiaru bo te małe dałam koleżance i mimo że ma córe nie oddała mi :/

Co do słodkiego mi bardzo pomagają owoce :) przeniosłam się na nie jak w 2 tyg przytyłam 3 kg ;)

Mi ósemka dokuczała w poprzedniej ciąży ale bez czyszczenia i antybiotyku się nie obyło.

Powiem szczerze że też bym coś z chęcią już pokupowała już szukałam strony gdzie mają tańsze butelki z firmy której chce i inne produkty też oglądałam

Wizyta 08.11 :)

oar8qqmz4v0qfog6.png
    2yvepjn.png
    fibrwdj.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak będzie synek, będę miała kilka kartonów ciuszkow do opchnięcia w bardzo dobrym stanie. Uzbiera się na wyprawkę dla syna. No, ale zobaczymy. Jak na razie chłopiec :)

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko dzięki za tyle podpowiedzi :) Na pewno wykorzystam. To nie pierwszy raz ale teraz chyba mocniej to czuję. Mam wszystkie cztery ósemki więc czasem się zdarza....

Mika, nutella, no ja na razie nie znam płci więc tak sobie gdybam z tymi ubrankami.Ale jak będę wiedzieć to chętnie :D Nie będę zapeszać z jakiej płci bardziej bym się cieszyła. Denerwuje mnie, że jest tak mało ubranek typu "unisex" i dużo różowych/niebieskich. A co do rozmiaru obstawiam, że nasza dzidzia może być duża. Ja mam prawie 180 cm wzrostu a mąż prawie 2 m :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 13:51

Lokokoko lubi tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniolkowa mama to chyba nie ma sensu kupować malutkich rozmiarów tylko zacząć od 62. Chociaż różnie może być z wielkością :P

Ja miałam spinę z mamą, bo oznajmiłam jej, że nie chce karmić piersią. I jestem tą najgorszą. Ale cóż... przeżyję :)

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołkawa mam nadzieję, że pomogłam :*

Atat, te dziąsła to od większego przepływu krwi w organizmie. Używaj szczoteczki soft do dziąseł i delikatnie je masuj :* powinno pomóc. :)

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
‹‹ 551 552 553 554 555 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ