X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat kochana, ja też się bałam oglądać, bałam się że się przywiążę do dzidziusia i coś się stanie złego. Co prawda nie mam takiej trudnej historii jak Ty i niektóre dziewczyny, ale w pierwszej ciąży byłam strasznie rozdarta kiedy w 11 tc koleżanka bez pytania przywiozła mi worek ciuchów ciążowych i karton ubranek dla dziewczynki. Mało mi oczy nie wypadły, serce mnie ciągnęło z całej siły, ale bałam się jak diabli. Mam te rzeczy w pawlaczu, bo Frania okazała się Franciszkiem :) Teraz też bałam się przywiązać, ale na USG zobaczyłam jak maluszek śpi sobie na boczku, z łapkami pod buzią i przepadłam, nie mogłam mu serca nie oddać.

atat, Milka1991 lubią tę wiadomość

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam wczoraj na tym usg doplerowskim żył i nie mam żadnych skrzepów. Jeśli ddimery wyjdą niskie to pewnie odstawią Clexane. I mam w związku z tym obawy, ale chyba lekarze wiedzą co robią :/

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    CZeść.
    ja jeszcze listy nie mam przesłanej ale na podstawie waszych wypowiedzi wtrące parę spostrzeżeń co do potrzebnych i niepotrzebnych. też szukałam oszczędności bo u nas się nie przelewa.

chciałaś listę?? bo może nie zauważyłam i nie wysłałam. jak coś to daj meila i wyśle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 12:13

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat , aniołkowa mama Ja tak samo trzęsę się jak osika , boję się dosłownie o wszystko , moja siostra ostatnio do mnie to kiedy będziesz kupować rzeczy itp , kupię dopiero w lutym / marcu i tak wszystko mam na strychu jedynie do szpitala muszę kupić torbę i kosmetyki dla siebie i dzieckav.

• sy__la Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    0-3 to 62 a newborn bądź 0-1 to 56 ;)
    Dzięki za informację :) no właśnie czasami było 0-3, a na niektórych newborn i te newborn były troszkę jakby mniejsze od tych 0-3 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 12:23

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Dzięki za informację :) no właśnie czasami było 0-3, a na niektórych newborn i te newborn były troszkę jakby mniejsze od tych 0-3 :)
    A tak w ogóle to trzeba przymierzać, bo rozmiar rozmiarowi nie równy. ;)

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Venice Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macduska bardzo mi przykro. Nie mogę przestać o Tobie myśleć, nie wiedziałam, że na tym etapie jeszcze może się to przytrafić.

p19us65gm2vs5uf6.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska no fartem mi się jakoś udało z tymi ciuszkami. Bratowa całą trójkę rodziła w Szkoji (2 chłopców i 1 dziewczynka) - także mam i dla dziewczynki i dla chłopca. A że musiała wysłać stary dekoder telewizyjny bo prosiła mnie abym jej oddała do punktu to przy okazji taką wielką pakę ciuszków wysłała i dla niemowlaków i dla dzieci starszych do 4 roku życia. Za kilka lat chcą wrócić do Polski i tak powoli chciała pozbyć się rzeczy które tam nagromadziła, żeby mniej gratów było przy przeprowadzce. Wtedy jak wysyłała tą paczkę to jeszcze nie wiedziała, że ja jestem w ciąży :) A do tego już koleżanka też się zapowiedziała, że jak już będzie wiadomo czy chłopczyk czy dziewczynka to z siostrą ma dużo ciuszków dla niemowlaków też dla obydwu płci :-D

Niebieskaa lubi tę wiadomość

Aniołek 7t5d [*]
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sy-la masz rację z gąbką. Moja koleżanka też mi tak mówiła. Mój synek jak się urodził to pierwszy tydzień kapania to była masakra bo ryczał jak szalony. Nie lubił się kąpać dlatego ta gąbka uratowała mi życie. Położyłam Go na tej gąbce szybko umyłam i do ręcznika. Ona kosztuje z 12zł więc można nawet co 2 tyg. wymieniać. Jak dziecko już jest nieco większe to można już jej się pozbyć ;-)

Kahaśka też bym się bała odstawić. Mówią,że jak już zacznie się brać to do porodu nie powinno się odstawić. Jak masz możliwość pogadaj z kilkoma lekarzami jak to jest.

Antonelko ja urodziłam się 3560g a mój P 3750g a synek 3705g. Może więc da się jakoś wykalkulować na ile można się spodziewać wagi dziecka ;-)

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, spójrzcie, tak wygląda sprzątanie z małym pomocnikiem. U nas kubek w kubek tak samo, przypomniał mi się ten filmik bo właśnie swoją zabawkową miotełką porozgarniał mi śmietki które zmiotłam na stertę i poszłam po zmiotkę. A tak będą wyglądać nasze święta już niedługo :D I z tymi kartonami to też racja, żadna wypasiona zabawka nie jest taka fajna jak opakowanie od niej :D
    https://www.youtube.com/watch?v=_bP0Uf3Shd0
    https://www.youtube.com/watch?v=fbnmvS-lRAk

Milka1991, Omon lubią tę wiadomość

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka ja szczerze mówiąc nie slyszałam o odstawieniu wcześniej clexane. Nawet po porodzie podają ale każda z nas to inny przypadek.
    Ja acard mam brać to 36 tyg.

Co do wyprawki to ja oprocz spodni ciążowych nic nie kupiłam jeszcze.
    Pajacyków mam parę co prawda po synku ale większość sprzedałam bądź rozdałam.
    Na razie nie kupuje bo nie mialabym tego trzymać (musze kupić komodę) no i prać dwa razy też mi się nie chcę ;) bo większość będzie z ciucholandów pewnie, a nie moglabym tego trzymać w domu nie wypranego...no way;)
    no chyba, że przed porodem tylko bym przeprasowała....to w sumie też jest dezynfekcja ;) ale wolałabym czyste, pachnące :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 12:45

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu paraliżuje mnie strach.
    Byłam ostatnio w SMYKu z bratem i siostra - kupowalismy prezenty dla siostrzeńcow.
    A oni lataja po polkach dla noworodkow i wybieraja dla mnie maty, karuzele i takie tam. Aż zamarłam. Tlumaczylam ze sie boje, ze strach nawet myslec, a tu nawet Pani sprzedawczyny mowi - ze dobrze kupowac wczesniej i zeby brac.
    Ostatecznie sie poplakalam i ucieklam. Tak si enie da zyc :(

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • aprilova Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj przyszedł mój detektor tętna. Znalazłam serduszko po kilku minutach i się zakochałam! Ale dzidzia odpływa nie chce żebym mu przeszkadzała :D jutro wizyta!

Lokokoko, Justyna Sz, Donia12, Milka1991, Kjopa3, nutella_, Omon lubią tę wiadomość

Liliana
    40tc - 3,6kg
    jspytbd.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    Sy-la masz rację z gąbką. Moja koleżanka też mi tak mówiła. Mój synek jak się urodził to pierwszy tydzień kapania to była masakra bo ryczał jak szalony. Nie lubił się kąpać dlatego ta gąbka uratowała mi życie. Położyłam Go na tej gąbce szybko umyłam i do ręcznika. Ona kosztuje z 12zł więc można nawet co 2 tyg. wymieniać. Jak dziecko już jest nieco większe to można już jej się pozbyć ;-)

Kahaśka też bym się bała odstawić. Mówią,że jak już zacznie się brać to do porodu nie powinno się odstawić. Jak masz możliwość pogadaj z kilkoma lekarzami jak to jest.

Antonelko ja urodziłam się 3560g a mój P 3750g a synek 3705g. Może więc da się jakoś wykalkulować na ile można się spodziewać wagi dziecka ;-)

A jak wykalkulować u mnie ile może wazyć Dzieciątko?? hehe ja ważyłam coś około 3500 g, a mój M. 1600 g bo urodził się w 7 miesiącu :-) teraz jest normalnym facetem, 82 kg 178 cm. Hmmmm.. chyba tak się nie da do końca wyliczyć... waga dziecka pewnie w dużym stopniu zależy od tego jak mama się odżywia w ciąży, jakie je produkty, czy ma cukrzycę itd. Tak mi się wydaje.

Aniołek 7t5d [*]
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj zauważyłam, że wychodzi mi linea nigra! Od pępka w dół zawsze miałam pasek ciemniejszych włosków, więc nie zwracałam na to uwagi, ale od pępka w górę tez mam taką delikatną linię.. Jestem w szoku i sama nie wiem czemu ;D Chyba myślałam, że nie będę jej mieć, w końcu brodawki mi wcale nie pociemniały, więc czemu akurat tylko na brzuchu miałby się odłożyć pigment ;)

Starałam się zrobić jakieś zdjęcie, ale linia jest delikatna, nie wiem czy aparat uchwyci? Myślicie, że to to?

2hxaivk.jpg

A przy okazji 16 tygodniowy brzuszek :) Jest już co dźwigać xD

34i61z9.jpg

Justyna Sz, atat, Donia12, karolyn, sy__la, kahaśka, Peg, Milka1991, Taśka22, Kjopa3, Gakin, Antonelka, pati87, vitae13, IGA.G, niania.ogg, Omon lubią tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny! :*

Maceduska bardzo mi przykro. Tule Cię z całej siły i wierzę że już niebawem znów będziesz się mogła cieszyć ciąża :*

U temat ciuszków... Ja póki co w ogóle o tym nie myślę. Pewnie zacznę po wesel :)

Dziewczyny, mam pytanie odnośnie prenatalnych... Czy też jest na nich badanie na fotelu ginekologiczny m?

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonek, to Twoja pierwsza ciaza?
    Raju jaki sliczny równy brzuszek :)
    Zakochałam sie!!

Lokokoko lubi tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanda1986 - superowe te filmiki na youtube, aż buzia się cieszy podczas oglądania, a w praktyce pewnie nie jest tak śmiesznie jakby się mogło wydawać :-D

Aniołek 7t5d [*]
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loko - tylko usg przez brzuch. Choć ja tez miałam badylem, bo dr chciał obejrzeć moją torbiel i wydawało mu się że widzi też mięśniaka. Ale tylko na leżąco zsunelam Portki z tyłka żeby miał dojście :) także luz :)

Różowy_Kordonek - no jak byk wygląda na Linea! Nieźle. W poprzedniej ciąży to mi się pojawiła chyba dopiero po 32 tygodniu :) ależ masz ładny brzuszek ! Okrągły ciążowy :) nie to co moja spozywka.

Lokokoko lubi tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonku jaki cudowny brzunio!! Taki okrąglutki, symetryczny, równiusieńki... pozazdrościć tylko! ja niby też coś mam, ale na goło wygląda bardziej na spożywczy, a jak założę rajstopy ciążowe, legginsy i potem na to bluzkę to wtedy widać ładny ciążowy taki okrągły... ehhh... może za 1,5 tyg też będę miała taki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 13:03

Aniołek 7t5d [*]
‹‹ 571 572 573 574 575 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ