Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Sallvie ja wiem, że wszystko będzie okej. Wyluzuj się i ciesz, że już niedlugo zobaczysz maleństwo.
Dziewczyny moglibyście mi napisać ile u was wynosi ryzyko przedwczesnego porodu?? Juz kiedyś o tym pisałam, ale nie daje mi to spokoji.Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
aniołkowa mama wrote:Lokokoko, co do braku pomysłów co robić, ja sobie zamówiłam (i aktualnie czekam) na obrazki z muliną do wyszywania haftem krzyżykowym
Powieszę nad łóżeczkiem dzidzi. Nie umiem tego robić ale się nauczę ^^
a masz jakąą stronkę z tutorialem jak to robić? Szyć nie umiem, ale taki haft może bym przeskoczyła xD Fajnie tak w sumie zamiast obrazka, powiesić dziecku np. oprawiony w ramkę hafcik z traktorkiem
Wiecie co.. nie wiem czy sobie wmawiam ale wczoraj chyba poczułam te PRAWDZIWE ruchy dzidziNie jakoś naciągane bulgotania, wyczekiwane w skupieniu. Pilnowałam dzieciaczka u szwagierki i siedziałam na łożku z podkulonymi nogami i na brzuszku miałam położoną rękę tak, że lekko dociskałam nią brzuszek. I nagle poczułam takie 3 zabawne łaskotania.. Nie bąbelki, nie przelewanie, ale dosłownie łaskotanie. jakby ktoś opuszkiem palca lekko posmyrał mnie po skórze. Oczywiście od środka, nie na dłoni. Myślę, że to było TO, chociaż później już się nie powtórzyło
Niebieskaa - moja siostra jakiś czas temu zaparła się, ze nauczy się szyć dla siebie i robiła dużo takich rzeczyPoszewki na jaśki i na kołdry, jakies plecione dywaniki na szydełku, materiałowe laleczki, zajączki i właśnie literki
Super pomysł! Ja niestety nie mam maszyny a trochę mi szkoda kupować, bo pewnie okaże się, że byłby to słomiany zapał. Fakt, że maszyna się w domu zawsze przyda ale teściowa ma i reperuje nasze rzeczy xD No a teraz duuużo wydatków...
Taśka - gdzie się wybieracie? :> Oj ja bym się teraz chętnie nad morze przejechała albo w góry!
Lokokoko - u mnie na wynikach nie mam w ogóle słowem wspomniane o ryzyku przedwczesnego porodu..
Aaa.. witamy się w 17tc! Jeszcze tydzień i wskoczymy w 5 miesiąc! SZOK!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 09:47
Milka1991, Lokokoko, Omon lubią tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
Różowy kordonku, na razie nie szukałam tutorialu ale to jest bardzo proste tylko czasochłonne z tego co mi wiadomo. Zawsze można poprosić Kjopę o tutorial
Chciałam pokazać co będę wyszywać ale nie wiem jak się zdjęcia wstawia:D może ktoś podpowie?
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
W ogóle zaczyna mnie denerwować to, ze po każdym ważeniu u ginekologa ona coś komentuje.. Nie złośliwie, raczej reguje na moje łapanie się za głowę
ale nigdy nie powiedziała mi, że jest ok i nie mam się czym martwić tylko zawsze daje jakieś "dobre" rady i zaczynam się zastanawiać czy faktycznie aż tak dużo przytyłam? Najpierw jak się zaśmiałam z mojej wagi i mówię jej, że jeszcze godzinę temu w domu ważyłam kilo mniej to śmiała się "a to dopiero początek" i mówi, że jeśli może coś doradzić w tej kwestii to wystarczy zrezygnować ze słodyczy i ograniczyć węglowodany typu białe pieczywo czy ziemniaki. Mąż parschnął śmiechem i mówi, że ziemniaki to moja najukochańsza potrawa pod każdą postacią xD
Wczoraj jak podałam jej wagę to znowu wtrąciła, że prawidłowo powinnam w ciąży przybrać 9-10 kgNo wiem, że to tak książkowo ale bez przesady.. Belly prawidłowy zakres wagi pod koniec ciąży podaje dla mnie 10-15 kg.. Może niesłusznie ale czuję się za każdym razem tak jakbym przytyła niewiadomo ile i była przez to wyrodna matką, która tuczy swoje dziecko.. Od początku ciąży mam teraz 4,5 kg na plusie w domu z rana. U niej zawsze waga jest 1kg więcej bo jestem po śniadaniu, ale od pierwszego pomiaru 61,2 do ostatniego 65,2 to też jest 4kg, więc przyrost taki sam. Wszędzie czytam, że na tym etapie zazwyczaj mamy od 2,5 do 4,5 kg na plusie więc wydaje mi się, że jakoś specjalnie nie grzeszę..
Czy Wasze lekarki coś Wam mówię na temat Waszej wagi?Najbliższa wizyta 15.03
-
Ja mam za tydzień i tez zaczynam zastanawiać sie czy wszystko ok zatem norma
Powiem Wam ze na własna rękę odstawiłam duphaston możecie na mnie nakrzyczeć, ale nie mogłam patrzeć na te tabletkinie wzięłam dzien przed pobraniem krwi i wczoraj, mąż się pyta co jest? Ja w łożku trzymam blister gdzie zostało 6dawek i prawie ze łzami w oczach, że ja ich nie chce, że czuje, że to od nich się tak ciagle źle czuje, mąż powiedział abym... nie brała bo faktycznie dziś (czyli wczoraj) byłam inna, weselsza i wiecej mocy, tak wiec położyłam na stolik nocny i poszłam spac, jestem w 15dc zaraz 16 moje ciało naprawdę juz ich nie chciało, tak czułam, to moja pierwsza ciaza i nie wiedziałam ze przed wzięciem duphastonu trzeba było zbadać poziom progesteronu, ze lekarze lubia przypisywać te tabletki, nie wiedziałam o tym, brałam dlatego ze w dniu spodziewanej miesiączki miałam pojedyncze tyci plamienie, nie powtórzyło sie pózniej, a wizyte u gina miałam 2dni od tego incydentu, nie wiem moze wtedy niepotrzebnie spanikowałam z tym tyci plamieniem, ale wiecie pierwsza ciaza to inaczej uffff wyrzuciłam to z siebie
nie chce tego duphastonu
koniec!
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
aniołkowa mama wrote:Różowy kordonku, na razie nie szukałam tutorialu ale to jest bardzo proste tylko czasochłonne z tego co mi wiadomo. Zawsze można poprosić Kjopę o tutorial
Chciałam pokazać co będę wyszywać ale nie wiem jak się zdjęcia wstawia:D może ktoś podpowie?
Na pierwszej stronie masz instrukcje odnośnie wstawiania zdjęćNajbliższa wizyta 15.03
-
Teklaa, ja miałam poronienia i plamienie i nie brałam oraz nie biorę duphastonu, mam luteinę dopochwową. Niektórzy lekarze też ok 12 tyg. odstawiają specyfiki z progesteronem ale musisz jednak spytać lekarza... może po prostu zamieni na luteinę jak uzna, że powinnaś nadal brać progesteron.Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Moj gin wagi nigdy nie komentowal.
Dziewczyny ze mną jest źle zrobilam siestrasznie nerwowa od wczoraj przez stres. Meczy mnie ta wysoka beta. Moze przez to ryzyko mi tak wzroslo 9 krotnienizz samego USG. Bo pappe mialam 10 a usg 19. Dodam ze jako jedyna wczoraj w przychodni nie mialam robionego usg w dniu pobrania pappy. A pappa niby spada wraz z wiekiem ciąży.
Juz mnie szlak ze wszystkim trafia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 10:05
-
Różowy Kordonek dla mnie ruchy dziecka i brzuch to aktualnie abstrakcja wiec jestem ciekawa tego "uczucia" i brzucha
Co do wagi to interesuj się tylko ta poranna przed śniadaniem (na czczo) pózniej gromadzą sie gazy, woda u siebie to zauważyłam rano brzuch prawie płasko, a pózniej w miarę dnia rośnie i kompletnie inna waga. Zauważyłam jednak ze talia mi zanika, hmmm a pytałaś się jej w prost czy masz za duza wagę, skoro tak komentuje? Moze ona poprostu tak asekuracyjnie, wiesz ile ma dziewczyn i słyszy pewnie non stop o tej wadze, to moze ma taka gadkę? Ja z kolei jestem z tych ktore patrzą czy jest deko wiecej, niestety te nudności robią swoje
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Lokokoko - Staram się ale po nagłej wizycie w szpitalu dwa tygodnie temu już nie tak łatwo być spokojnym
za dużo sobie sama wkrecam
Martynka1234 - Jak miłoa na kiedy masz termin?
Niebieskaa - Również myślałam o takich literkach żeby zrobić i powiesić maleństwu nad łóżeczkiem -
aniołkowa mama wrote:Teklaa, ja miałam poronienia i plamienie i nie brałam oraz nie biorę duphastonu, mam luteinę dopochwową. Niektórzy lekarze też ok 12 tyg. odstawiają specyfiki z progesteronem ale musisz jednak spytać lekarza... może po prostu zamieni na luteinę jak uzna, że powinnaś nadal brać progesteron.
Hmmm a czy jest sens kontynuować jak juz teraz pominęłam dwie dawki? Organizm nie bedzie świrował? Ja ich nie chcena sama myśl mi niedobrze
tak sobie pomyslałam że maleństwo już się tam w środku "trzyma po swojemu" minął ten okres zagrożenia, jest 2trymestr, nie miałam tez mocnego zagrożenia, tylko te tyci plamienie w dniu spodziewanej miesiączki w sumie tylko na papierze toaletowym, ehhh sama nie wiem
Pati... proszę uspokój się... to naprawdę nie pomoże. Wiem, że łatwo mówić, ja też się wszystkim denerwuje. Najmniejszym odstępstwem w wynikach. Poryczałam się jednego dnia, że mam krwiomocz, kamienie w nerkach, ronię czy nie wiadomo co jeszcze bo miałam czerwony mocz. A to były BURAKI, które jadłam dzień wcześniej. Zrób sobie meliskę i idź na spacerek. Założę się, że moje ryzyko po wywiadzie też będzie duże ale to tylko i wyłącznie ryzyko. Na to, że trafisz szóstkę w totka też masz jakieś szanse ale jak przyjdzie co do czego do sama wiesz... możesz wysyłać kupon codziennie. Jakby Twoje wyniki były nawet 1:123457890 to i tak dziecko mogłoby urodzić się chore :* Dodatkowo jak sama mówisz badanie krwi miałaś kiedy indziej niż USG a wtedy wynik nie jest tak miarodajny. Trzymaj się. Na pocieszenie wstawiam (albo postaram się wstawić) zdjęcie z miśkami, które postaram się wyszyć
Tekla, spytaj lekarza. I tak musi Ci przypisać luteinę jak coś bo bez recepty nie dostaniesz :* Zadzwoń do niego i powiedz jak jest... on musi wiedzieć. Może powie, że już nie musisz brać :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 10:14
pati87, Kjopa3, Teklaa, Milka1991, Omon lubią tę wiadomość
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
pati87 wrote:Moj gin wagi nigdy nie komentowal.
Dziewczyny ze mną jest źle zrobilam siestrasznie nerwowa od wczoraj przez stres. Meczy mnie ta wysoka beta. Moze przez to ryzyko mi tak wzroslo 9 krotnienizz samego USG. Bo pappe mialam 10 a usg 19. Dodam ze jako jedyna wczoraj w przychodni nie mialam robionego usg w dniu pobrania pappy. A pappa niby spada wraz z wiekiem ciąży.
Juz mnie szlak ze wszystkim trafia.
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
pati87 wrote:Moj gin wagi nigdy nie komentowal.
Juz mnie szlak ze wszystkim trafia.
Pati a nie mozesz skonsultować tego szybciej ze swoim ginem? Będziesz spokojniejsza, zobacz co sie z Toba bidulko dziejenie denerwuj sie! nie intepretuj sama wyników pappy, poproś nawet o konsultacje, tak jakbyś chciała receptę, albo nawet podejdź dzisiaj bezpośrednio jak przyjmuje, niech spojrzy na wyniki, powiesz ze nie mogłaś wytrzymać 3tyg do wizyty, moje nie odeśle Cie z kwitkiem
Ja mam tak z luteiną
biorę podjęzykową, bo dopochwowa powoduje infekcje. Smak jest obrzydliwy, nie mówiąc już o tym, że mi po niej nie dobrze. Mam ją odstawić w 15 tygodniu, więc wytrzymam jeszcze te 2 tygodnie chociaż mam już jej serdecznie dość.
Kordonku moja nie komentuje mojej wagi jak na razie... tyle, że ja mimo, że nie wymiotuje spadam z wagi...i trochę się boję, że to też nie dobrze. Przed ciążą ważyłam 49 kg potem w 9 tygodniu 50 kg i teraz spadłam znów do 49 kg. Z synem przytyłam tylko 7 kg, więc może taka moja uroda.
Annak myslami z Tobą, czekamy na wieści.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 10:21
-
Różowy kordonku ja mam trzy gazety ze wzorami haftu. Później mogę Ci napisać jakie wzory mam i może na skanerze bym skopiowała i przesłała jakby było coś ciekawego dla Ciebie. A tak to może będę szukać czegoś innego w necie. Na pewno mam krajobrazy, na wielkanoc różne, papieża, strzelca.
Tutaj Jezus który dałam babci bez ramki :
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/751f6e69b833.jpg
I inne:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c38f187c2c39.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/51a045c6179e.jpg
karolyn, She Wolf, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
bobas2015 wrote:Pappe robi się tylko w dniu badania lub na następny dzień. Wg mojego lekarza dłuższy odstęp czasowy nie ma sensu i jest naciąganiem na kasę. Więc nie bartwilabym się tym bo Twój wynik jest nie miarodajny. Zastanowilabym Dlaczego lekarz tak to zlecił .
Mam wyniki usg z tego dnia ale od innego gina. Napisalam na fb do mamygibekolog z prosba o zestawienie danych. Moze wtedy ryzyko bedzie calkiem inne. Ciekawe tylko czy mi cos odp? -
Teklaa wrote:Pati a nie mozesz skonsultować tego szybciej ze swoim ginem? Będziesz spokojniejsza, zobacz co sie z Toba bidulko dzieje
nie denerwuj sie! nie intepretuj sama wyników pappy, poproś nawet o konsultacje, tak jakbyś chciała receptę, albo nawet podejdź dzisiaj bezpośrednio jak przyjmuje, niech spojrzy na wyniki, powiesz ze nie mogłaś wytrzymać 3tyg do wizyty, moje nie odeśle Cie z kwitkiem
Moj gin nie robi pappy i zreszta u mnie wmiescie zaden gin nie robi. Takze wynikow mi nie zestawi w programie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 10:28
-
Tekla z tego co wiem duphaston odstawia się stopniowo zmniejszając dawkę. Jakbyś potrzebowała luteine dopochw to mam,mogę dać.
Pati, spokojnie. Pisałaś,że wszysko jest w normie. Myślę,że jest wszysko dobrze z Twoim Malenstwem. Taki stres jest wam niepotrzebny.
Annak, dużo siły wam życzę. Mocno wierzę w dobre wiadomości!
H mnie 3 dzień z bólem głowy. Przez to jestem nerwowa. Masakra jakaś. W sobotę idziemy na wesele,jakoś chęci brak.