Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Venis super! podpowiedz jak powiedzieć starszakowi o dzieciaczku. Mój jeszcze nic nie wie, aczkolwiek ostatnio mnie złapał na oglądaniu wózków i mówi: a co Ty tutaj tak oglądasz? Wózki? dla dzieci? jakbyśmy kiedyś mieli dziecko, tak? ale to chyba jeszcze nie będzie jutro? bo brzuch Ci trochę już urósł...
Ale nie podjęłam tematu na razie -
Donia12 wrote:kiddy evolution nie rozkłada się w aucie. Baza na to nie pozwala. Rozłożyć go można poza autem - sam, czy na stelażu wózka.
Teraz są dwa nowe - które mają takiego isofixa, który pozwala rozkładać fotelik w samochodzie podczas jazdy: evo - lunafix, i evoluna i-size. I ja myślałam własnie o którymś z nich.
Tak wlasnie o ten rozkładany mi chodzi, nowość 2016 nie wiem tylko dlaczego jest taki mix z nazwami na Allegro odnajduje go jako pro2 i jest rozkładany widać po zdjęciach jak i filmikach/gifach ze jest do tej pozycji leżenia - chyba ze mnie oświecisz
Edit- aaa Tobie chodzi ze w aucie? Hmmm faktycznie w ten sposob nie patrzyłam, myślałam ze jak sie rozkłada to wszędzie yhy dobra to juz bardziej dokładnie bede patrzeć ale tez czytałam ze te leżenie w aucie nie jest do końca ok chyba gdzies u Mroczka ktos dał artykuł bo kupił taki fotelik i tam chodziło o to ze przy hamowaniu inaczej mięśnie sie rozciągają jak dziecko jest w takiej pozycji leżącej i nie wiem co o tym myślec jak znajdę ten artykuł to Ci wkleję f
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 22:24
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Fufka dla mnie jest fenomenalne ze dziecko tak sobie radzi i zabiera od mamy to co mu potrzeba
Mnie denerwuje uczucie w przełyku jakby jedzenie mi podchodziło blewiem ze to ponoć normalne, ale litości! nie dość ze teraz mamy rozne dolegliwości to jeszcze przed nani poród natura mogłaby byc bardziej sprawiedliwa
... ja pitole kobieta to mistrzyni!
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Jesli chodzi o foteliki dla dzieci to polecam blog i stronę na fb Osiem Gwiazdek - osobiście moj mały jeździł w foteliku maxi cosi citi a teraz w axkid minikid ( tyłem do kierunku jazdy )
Teklaa, niania.ogg lubią tę wiadomość
Synek :* urodzony 1.04.2017 -
Donia znalazłam http://foteliki-pod-lupa.pl/kompatybilnosc/funkcja-lezenia-w-foteliku-0-13kg-nigdy-w-samochodzie/ daj znac co myślisz, jak i inne dziewczyny
Misiu2017 wrote:Jesli chodzi o foteliki dla dzieci to polecam blog i stronę na fb Osiem Gwiazdek - osobiście moj mały jeździł w foteliku maxi cosi citi a teraz w axkid minikid ( tyłem do kierunku jazdy )
Misiu2017 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-71898.png
https://www.maluchy.pl/li-72950.png -
Dziewczyny, mam pytanie.
Wczoraj dentystka mi przepisała płyn do płukania, po wizycie była już apteka zamknięta, więc mąż mi dopiero dziś go wykupił no i nie powiedział w aptece, że to dla kobiety w ciąży, po prostu podał kartkę od dentystki a tak drukowanymi literami "NIE STOSOWAĆ W CIĄŻY I PODCZAS KARMIENIA PIERSIĄ"
Trochę mnie skołowało, ale zaryzykowałam i go użyłam, tylko z mniejszej dawce (dla dorosłych podali 15ml i dolać wody do zaznaczonej linii na korku, dla dzieci 6-12l 10 ml) a ja wzięłam tak troszkę poniżej linii 10 ml i dolałam wody do pełna, czyli trochę ponad wyznaczoną linię.
No ale i tak mam teraz mieszane uczucia.
Jak to jest z tymi płynami?
Bo zdaję sobie sprawę, że firmy farmaceutyczne różne rzeczy piszą, no ale np. na nospie nie jest napisane, że nie stosować w ciąży tylko stosować pod kontrolą lekarza, więc trochę mnie zaniepokoiło, że na tym płynie pisze, żeby w ogóle nie stosować.
Dentystka była poinformowana o ciąży, więc nie powinna nic szkodliwego przepisać. No ale z drugiej strony wczoraj trafiłam na nową dentystkę, która była pierwszy dzień - nie wiem czy to jej pierwszy dzień w pracy w ogóle czy pierwszy w naszej przychodni, ale była młoda, więc możliwe, że to był jej ogólnie pierwszy dzień, więc jest prawdopodobne że się pomyliła, chociaż moim zdaniem nie usprawiedliwia jej to.
Mam używać tego płynu czy poczekać do poniedziałku i iść zapytać? -
To płyn Eludril. Szczerze mówiąc to nie wiem dokładnie na co mi go zapisała, mówiła o tym, że miałam sporo kamienia i że mam pościskane zęby (tzn. bardzo blisko siebie) i żadnym szczotkowaniem fizycznie nie mam szans wyczyścić ich dokładnie, więc muszę się wspomagać płynem. Mam nim płukać 2 x dziennie przez dwa tygodnie, no ale to mi z kolei też nie pasuje, bo przecież po dwóch tygodniach mi się nagle zęby nie rozsuną? No sama już nie wiem.
I jeszcze jedna sprawa - może Loko będzie lepiej wiedziała.
Mam od niedawna białe plamki na kilku zębach, szczerze mówiąc to widziałam je, ale jakoś nie przejmowałam się tym specjalnie, nawet nie sprawdzałam w google, myślałam, że to jakieś przebarwienie które samo zniknie. No ale dentystka powiedziała, że muszę stosować pastę z fluorem, bo mogą mi się ubytki w tych miejscach robić.
No i coś mnie podkusiło doczytać o tym w google - a tam znalazłam z kolei, że białe plamki to fluoroza i że właśnie wykluczyć fluor trzeba.
Tutaj sama do siebie powiedziałam, że dr google to żaden autorytet i posłucham dentystki, no ale z drugiej strony ona taka młoda i w ogóle mało konkretna. Miałam wrażenie że więcej komentowała krzywy zgryz do leczenia ortodontycznego niż to na czym ona jako dentystka się powinna skupić -
Witam was dziewczyn:) dzisiaj wybił mi 15 tydzień 0 dni:) według belly zaczynam 16 tydzień. Nie wierze ze to tak szybko minęło i ze okres największego zagrożenia jest już za mną. wstawiam moje zdjęcie z 5 tygodnia i z dzisiaj dla porównania jak bardzo mój brzuch urósł. przytyłam 4,5 - 5kg a wyglądam jakbym utyła z 10 kg:)u was tez jest tak widoczna różnica?
nutella_, Szczęśliwa Mamusia, kahaśka, sallvie, Lokokoko, Donia12, Omon, sunshine, Kjopa3, Milka1991 lubią tę wiadomość
12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
-
Omon ja mam takie plamki przy szyjce i dentystka mówiła, że to odwapnienia. Odpryskuja mi kawałki zęba. Miałam zmienić dietę, mniej cukru, trzy razy conajmniej szczotkowac i na noc nakładać pastę i jej nie splukiwac.
-
Omon, ja chyba bym nie używała tego płynu jak nie jest to nic tak ważnego jak ból. Zadzwoniłabym lub wepchnęła się do tej dentystki, lub innej, żeby wyjaśniła mi ten napis. Wiele rzeczy stosowanych nawet całkiem zewnętrznie (niektóre kremy na twarz od dermatologa) są zdecydowanie zakazane w ciąży. Bardzo dawno temu tych kremów używałam, ale pamiętam, ze Pani dermatolog chyba z 3 razy powtórzyła żeby odstawić 3 miesiące przed planowaną ciążą więc podejrzewam, że z niektórymi płynami do płukania może być podobnie choć teoretycznie ich nie połykasz
Rozsunięcie mnie rozbawiło ;d ona pewnie chce doraźnie usunąć kamień i robić to co jakiś czasAle na pewno Loko będzie wiedziała lepiej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2016, 09:00
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
nick nieaktualnyKochane byłam wczoraj na wizycie na NFZ u mojego gina nie zrobil mi USG ma bardzo stary sprzęt trochę go zaniepokoiło moje bóle podbrzusza nie mam ich czesto od czasu do czasu, nie mam plamien ani nic , mam dziś być u niego na 10.50 do jego specjalistycznego gabinetu , badał mnie gin nie stwierdził nic nie pokojącego jednak woli zobaczyć czy wszystko jest dobrze także dziś też mam wizytę. Gratuluję potwierdzenia płci kochane, IGA. G Wysyłam Ci zaproszenie , do przyjaciółek :*:*.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2016, 09:20
-
A ja mam już słaby poranek.
Poszłąm rano do fryzjera na czesanie - idziemy dziś na wesele, a wyglądam fatalnie. Nic nie dalo sie wytlumaczyc fryzjerce, wszedzie jakies fredzle mi wystaja i za godzine to sie rozpadnie. Wsciekla jestem. Zamiast sie dobrze wyspac to zrywam sie z rana zeby zaraz i tak myc glowe i czesac od nowa. Strata kasy. wsciekla jak osa jestem.
Do tego pobolewa mnie brzuch. Gin mowi ze to wyglada na skurcze, dostalam konskie dawki magnezu i nospy jak nie przejdzie to luteina od nowa
Boje sie o malenstwo, jutro dopiero USGponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
Atat jak masz blisko to idź na reklamacje, a jak nie i czasu brak to poprostu rozpuść i tyle nie denerwuj się, dziś wszyscy patrzą na pannę młoda
jak będziesz zle sie czuła to pójdziesz odpocząć i tyle nic na sile u mnie dzis słaba pogoda
az z łóżka nie chce sie wychodzić spałam jak miś do 9
Edit - Atat albo wzmocnij to co masz, albo przerób dasz radęWiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2016, 09:28
atat lubi tę wiadomość
Cześć kochane!
Aniołkowa mama pytałaś ile mam lat.mam 21
Omon skarbie, piszesz ze masz stworzone zęby (scisniete) więc płyn eludril jak najbardziej wchodzi w grę. W ciąży i okresie karmienia piersią można go stosować normalnie po tym jaku zalecił lekarz. Zawiera on chlorheksydyne,która jest bakteriobójcze,antyseptyczna i usuwa osad. Ja na Twoim miejscu nalewalabym odpowiednią ilość zalecana przez dentystę ibdolewala do końca cieplej wody i jazda.
Jeżeli chodzi o te białe plamki. To owszem jest to jeden z objawów fluorozy. Ale tak samo jest to objaw odwapnienia szkliwa-nakwczesniekszego stadium próchnicy.
I podczas badania dentysta pod zglebnikiem wyczuwa pewnie,że ta plamka jest "w dotyku" matowa i dlatego stwierdziła,że to początki próchnicy. Także martw siebie i śmiało stosuj się do zaleceń dentystki
Jeżeli chodzi o mnie. Dziś w nocy obudził mnie straszny ból pleców o brzuszka. Nie był to ból taki jak na okres. Masalowalidmu dość długo brzuszek i przestało.Omon, Kjopa3 lubią tę wiadomość
Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[