Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj ja też z włosami temat rzeka.
Przez wiele lat miałam długie, chodziłam tylko na podcięcia. Na króko obcięła mnie przyjaciółka - artystka. Fajnie odważnie pocieniowane. Żaden fryzjer już tak nie umiał. Zawsze ona poprawiała.
Od kilku lat znów zapuszczam ale nadal mam mocno cieniowane i to wydaje się za ciężkie dla fryzjerów. Z mocnym cieniowaniem zupełnie sobie nie radzą. Dramat.
ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
Ja na wadze już minus 8 kg, ale miałam z czego zrzucać
Diabetolog mówi, że utrata wagi jest ok na tej diecie, byle nie za szybko, a ja zwolniłam ostatnio, 2 kg w miesiąc. Jeszcze 3 kilo i dobiję do wagi sprzed pierwszej ciąży
Piszecie o wózkach, a widzę, że sporo tu mam z małym odstępem czasu między dziećmi, macie kochane jakieś pomysły? Franek chodzi od dawna, ale nigdy nie tam gdzie ja bym chciała, ucieka mi, łatwiej mi w wózku. Jak planujecie to rozwiązać, dostawka do wózka? Podwójny wózek? Są takie na gondolę i spacerówkę naraz, widziałam na Aliekspress. Za pół roku może być całkiem inaczej, bo dzieci szybko się rozwijają. Chyba dostawka powinna być w sam raz dla dwulatka zamiast wózka, jak myślicie?neharika lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, piszecie o ruchach Maleństw. Nie wiem ile w tym prawdy, ale podobno pierwsze ruchy oznaczaja połowe ciąży. Tak kiedyś kobiety wyznaczały czas do końca...zanim pojawiło się USG. W mojej rodzinie to sie sprawdzało.
Misiu2017, Milka1991 lubią tę wiadomość
Reni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami
-
Wanda1986 wrote:Piszecie o wózkach, a widzę, że sporo tu mam z małym odstępem czasu między dziećmi, macie kochane jakieś pomysły? Franek chodzi od dawna, ale nigdy nie tam gdzie ja bym chciała, ucieka mi, łatwiej mi w wózku. Jak planujecie to rozwiązać, dostawka do wózka? Podwójny wózek? Są takie na gondolę i spacerówkę naraz, widziałam na Aliekspress. Za pół roku może być całkiem inaczej, bo dzieci szybko się rozwijają. Chyba dostawka powinna być w sam raz dla dwulatka zamiast wózka, jak myślicie?
-
Justyna Sz wrote:Wstaw zdjęcie chętnie zobaczę twój brzuszek. Ja nie wiem czemu tyle przytylam skoro nie jem więcej niż przed ciążą
lekarz mi powiedział ze przytyłam za dużo ale ja naprawdę nie ma na to wpływu, a odchudzać się nie będę.
wstawie za kilka dni, bo w obecnej chwili nie mam lustra ;p jestem na pudłachjak będę miała możliwość zrobienia zdjęcia to wstawię
Justyna Sz lubi tę wiadomość
-
Misiu2017 wrote:Dziewczyny a ja dzis jakiś kiepski humor mam , kilka dni temu czułam jakby dzidziuś sie ruszał a 2dni cisza - martwię sie . Wiem ze to troszkę wcześnie
Misiu ja też tak mam, czułam kilka dni temu i do dzisiaj cisza. ja sobie tłumaczę, że jeszcze dzidziuś ma miejsce i zależy jak się ułoży. ostatnio na usg był główką do przodu, więc nie miałam jak czućMisiu2017 lubi tę wiadomość
-
Omon no dokładnie tak to jest s tymi ogniskami zapalnymi :** ja stosowalabym wg zaleceń :* ewentualnie rozbij se na dwie dawki.
)) tylko stosuj dwq tygodnie, bo chlorheksydyna lubi bawić ząbki na żółto jak za długo się stosuje
Justyna masz piękne wlosy!! Już wcześniej chciała to napisać, ale jakoś się zapedzilam.
Aniołkowa będę czekała na jakieś wieści na temat tego przedwczesnego porodu, bo też mnie to zastanawia :**
Justyna Sz, Omon, aniołkowa mama lubią tę wiadomość
Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
Reni1982 wrote:Dziewczyny, piszecie o ruchach Maleństw. Nie wiem ile w tym prawdy, ale podobno pierwsze ruchy oznaczaja połowe ciąży. Tak kiedyś kobiety wyznaczały czas do końca...zanim pojawiło się USG. W mojej rodzinie to sie sprawdzało.
Moja teściowa mówiła to samo - ruchy w 4,5 mięsiaca ciąży. tak kiedyś liczonodlatego czekam spokojnie, mimo, iż czułam kilka razy łaskotanie
Reni1982 lubi tę wiadomość
-
Witam sie w słoneczna sobotę
ja od rana na ornych obrotach. Zaczęłam w końcu Sprzatanie domu. Wszystkie szafy, szafki i szafeczki. Wszystko muszę przejrzeć i zrobic jak najwiecej miejsca w domu na rzeczy dla dziecka. No i opróżniam tez jego pokój
dopiero 3szafy a juz 8worow 120l do wyrzucenia. Zrobiło sie nagle tyle miejsca, ale przede mną jeszcze duuuuzo pracy. Pewnie bym dalej nic nie robiła, ale zaczęliśmy sie interesować remontem domu przed narodzinami. Cały pomalujemy no i wyszukujemy pokoik. Wybrałam juz tapetę, która na dniach zamówię, oświetlenie, meble juz tez mam praktycznie wybrane ale jeszcze nie kupujemy. Znalazłam babkę co ma swoją pracownie i sama szyje pościele, rożki itp. Zrobiłam u niej zamowienie na cały pokój, nawet w miski
nie wiemy jeszcze czy chłopczyk czy dziewczynka, ale wiedzieliśmy jakie chcemy kolory, a pozniej dołoży sie jakiś akcent różowego bądź niebieskiego.
Tez zaczęłam oglądać sie za wózkami, nam sie bardzo podobają wózki Cosatto i chyba na niego sie zdecydujemy, byłam juz w sklepie oglądać je, jednak mieli tylko spacerówki, nie gondole. Poczekam aż przyjdzie dostawa jak mi sie spodoba to zamówię w jakimś fikuśnym kolorze -
lis87 wrote:Znalazłam babkę co ma swoją pracownie i sama szyje pościele, rożki itp. Zrobiłam u niej zamowienie na cały pokój, nawet w miski
A znalazłaś stacjonarnie gdzies u siebie czy to ktoś prowadzący sprzedaż online? :śNajbliższa wizyta 15.03
-
Różowy_Kordonek wrote:A znalazłaś stacjonarnie gdzies u siebie czy to ktoś prowadzący sprzedaż online? :ś
-
IGA.G wrote:Lis a u mnie bada okropnie od dwóch dni
moja przyjaciółka ma koleżankę, która szyje rzeczy dla dziecka - pościel, kocyki, ubranka i już mam zamówioną u niej wyprawkę po nowym roku ma uszyć
Dziewczyny czy któraś z Was miała do czynienia z tymi wózkami Cosatto? No i jakie macie opinie o wózku z jednym kołkiem z przodu? Bo to mnie troszkę martwi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2016, 12:59
-
Lis zamówiłam kocyk Minky z poduszką (polarek szary, bo jestem fanatyczką szarego,a wzorek jeszcze do dogadania), uniwersalne body, śliniaczki, dresiki ale już większe. ogólnie mam się jeszcze zastanowić nad wzorami, ma mi pzresłać w grudniu materiały jakie kupi. bo nie zawsze ma takie same