X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • atat Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teklaa wrote:
    Atat jak masz blisko to idź na reklamacje, a jak nie i czasu brak to poprostu rozpuść i tyle nie denerwuj się, dziś wszyscy patrzą na pannę młoda ;) jak będziesz zle sie czuła to pójdziesz odpocząć i tyle nic na sile u mnie dzis słaba pogoda :/ az z łóżka nie chce sie wychodzić spałam jak miś do 9

Edit - Atat albo wzmocnij to co masz, albo przerób dasz radę :)

W jakas histerie wpadłam, może to hormony.
    Poprawic sie raczej nie da, jest po prostu zle, ale musze sie uspokoic, zeby takimi pierdołami sie przejmowac, no naprawde.
    Spiaca jestem i zmeczona.

Koko, ten brzuch to tak na dole Cie polal, pod pepkiem? Mnie codziennie rano boli, jak sie rozruszam to przechodzi.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny a my z maluszkiem mamy dzisiaj swoje 100 dni razem :) taki malutki prezent na urodziny dostałam :) Do wizyty już tylko 2 dni i bardzo się cieszę bo już nie mogę się jej doczekać.
    Zaraz lecimy się szykować bo dzisiaj bawimy się na weselu :)

Lokokoko, Justyna Sz, Antonelka, nutella_, Teklaa, IGA.G, Meridian lubią tę wiadomość

👩 97' , 👨 96'

04.2017r. (37+2) - 25cs🩷
    01.2019r. (37+0) - 1cs 💙
    11.2021r. (34+4) - 3cs 🩷
    Aniołek - 03.2021r. (5+0) - 2cs 🤍

Czekamy na M !
    preg.png
  • Venice Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałyście jak zamierzam przekazać informacje na temat płci dziecka starszej córce. Otóż chcemy do wielkiego kartonu wsadzić dużo różowych balonów nadmuchanych helem. Karton będzie zapakowany w papier pakunkowy, założymy kokardę. Będzie to taki prezent dla niej, na dnie kartonu włożymy jeszcze pluszaka, żeby miała jakąś pamiątkę. Wytłumaczymy jej, że jak niebieskie balony zobaczy to będzie chłopak a jak różowe to dziewczynka. Jak mi się uda nagrać to pokaże jak wyszło.

Justyna Sz, Antonelka, Teklaa, aniołkowa mama, Omon, Reni1982, Kjopa3, Milka1991, Jastin76, Hashija, AmyLeah lubią tę wiadomość

p19us65gm2vs5uf6.png
  • Dusia86 Koleżanka

Wysłany: 22 października 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,
    Ja dzis też miałam ciężką noc, bolała mnie glowa i w pachwinie tak jakbym rosła :/

w57vs65gsu25yew4.png
    fxuhqux.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    W jakas histerie wpadłam, może to hormony.
    Poprawic sie raczej nie da, jest po prostu zle, ale musze sie uspokoic, zeby takimi pierdołami sie przejmowac, no naprawde.
    Spiaca jestem i zmeczona.

Koko, ten brzuch to tak na dole Cie polal, pod pepkiem? Mnie codziennie rano boli, jak sie rozruszam to przechodzi.

Tak na dole po prostu. I to tak ze aż się obudziłam tak okropnie.. Ale na szczęście już jest dobrze ;)

Akropol fryzury to może umyj główkę i zrób po swojemu szkoda,żebyś cały dzień si miała źle czuć,:)

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już chyba zostawie to coś.
    Ale wiecie co jest rozwalające?
    Wstajsz rano niewyspana, lecisz tam, zostawiasz kasę, bo raz na jakiś czas chcesz sie poczuc ładna, zadbana, wyjatkowo jakos bardziej... a tu klops. Taka baba caly humor Ci zepsuje.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Venice Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak któraś z Was potrzebuje luteinę dopochwową to mam całe opakowanie. Mogę wysłać, albo odbiór we Wrocławiu.

p19us65gm2vs5uf6.png
  • Venice Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atat niestety tak to jest z fryzjerami często. Nieraz płaciłam za jakąś fryzurę i kończyło się tym, że szłam do domu i głowę myłam. Najlepiej się czuję w wymodelowanych włosach i już nie eksperymentuje z moimi włosami.

p19us65gm2vs5uf6.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ten piękny deszczowy poranek wstałam lewą nogą i mam ochotę zabić męża.. tak mnie denerwuje.

Reni1982, Lokokoko lubią tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Teklaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przyjaciółka miała podobnie i chciała czesać się u takiego fryzjera na swój slub wiec poszła przy okazji wesela na próbna i ponoć mega zonk (nie widziałam ale osoby co ją widziały potwierdziły) tez myła włosy na szybko i kręciła, tylko ze ona ma trudne włosy, proste i czasami lepiej zostawić tak jak jest z natury, na poprawinach wlasnie miała proste naturalne rozpuszczone idealne jak po prostowaniu i zawsze sie na to daje nabrać " prostowalas włosy! a nie ty takie masz :p ;)"

Więc Atat nie kombinuj umyj i rozpuść, albo lekko zakręć i bedzue ślicznie lub delikatnie podepnij prostota najlepsza, a Ty masz się nie denerwować tylko skorzystać ze masz dzis wychodne, a jak nie będziesz sie dobrze czuła to spokojnie zapewne znajdziesz ustronne miejsce gdzie odpoczniecie

mhsvhdgexfg3d4nx.png
    kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko, cyzli to zagrożenie przewczesnym porodem to nie coś wynikającego z wieku bo mamy wynik bardzo podobny a ja jestem 6 lat starsza (matko... kiedy ja się tak postarzałam?:P). Spytam jak będę dzwonić po korektę wyniku czyli dopiero w listopadzie... Denerwuje mnie to, że tylko ona może to zmienić. Program komputerowy chyba mają taki sam no ale cóż. Mam nadzieję, ze ta waga (wpisali mi do wyliczeń 10 kg więcej, nosz kurcze) dużo nie zmieni choć i tak jestem zła. Babeczka, która tą wagę wpisywała (laborantka) w trakcie jak u niej byłam odbierała prywatne telefony, nie lubię takiego czegoś. Pewnie dlatego się pomyliła...

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Teklaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Już chyba zostawie to coś.
    Ale wiecie co jest rozwalające?
    Wstajsz rano niewyspana, lecisz tam, zostawiasz kasę, bo raz na jakiś czas chcesz sie poczuc ładna, zadbana, wyjatkowo jakos bardziej... a tu klops. Taka baba caly humor Ci zepsuje.

To zostawiaj i sie nie przejmuj pewnie i tak wyglądasz ślicznie <3 uśmiechnij się do lustra ;)

mhsvhdgexfg3d4nx.png
    kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171
  • Teklaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Cześć dziewczyny a my z maluszkiem mamy dzisiaj swoje 100 dni razem :) taki malutki prezent na urodziny dostałam :) Do wizyty już tylko 2 dni i bardzo się cieszę bo już nie mogę się jej doczekać.
    Zaraz lecimy się szykować bo dzisiaj bawimy się na weselu :)

Ooo kolejna :) udanej zabawy! my mielismy iść za tydzień, ale... odwołano tzn. nie z dnia na dzien juz w wakacje, ale w kalendarzu miałam zapisane umówić sie do fryzjera ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2016, 10:21

mhsvhdgexfg3d4nx.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omon - ja czytałam, ze kobieta w ciąży nie powinna używać żadnych płynów do płukania jamy ustnej bo zawierają jakiś składnik, który przy połknięciu może szkodzić rozwojowi dziecka. Ale nie wiem czy to dotyczy tylko I trymestru czy całej ciąży. W każdym razie jak Lokokoko pisze, ze można, to chyba można ;)

Justyna Sz - wyglądasz ślicznie :) Wcale brzuszek nie taki duży, u mnie porównując 5t a 16 różnica jest raczej większa ;D Chociaż też zależy czy robię zdjęcie brzuszka rano czy po południu. Moim zdaniem wyglądasz bardzo dobrze i brzuszek rośnie w sam raz :)

Justyna Sz lubi tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna Sz wrote:
    Witam was dziewczyn:) dzisiaj wybił mi 15 tydzień 0 dni:) według belly zaczynam 16 tydzień. Nie wierze ze to tak szybko minęło i ze okres największego zagrożenia jest już za mną. wstawiam moje zdjęcie z 5 tygodnia i z dzisiaj dla porównania jak bardzo mój brzuch urósł. przytyłam 4,5 - 5kg a wyglądam jakbym utyła z 10 kg:)u was tez jest tak widoczna różnica?

a0f387221aed8abcmed.jpg

Justyna ja mam większy brzuch, a nie przytyłam nawet 1kg i nikt mi nie chce uwierzyć ;p nie wiem jak to się dzieje, bo nie schudłam w innych partiach, tylko brzuszek wyskoczył :) super brzuszek u Ciebie :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Kochane byłam wczoraj na wizycie na NFZ u mojego gina nie zrobil mi USG ma bardzo stary sprzęt trochę go zaniepokoiło moje bóle podbrzusza nie mam ich czesto od czasu do czasu, nie mam plamien ani nic , mam dziś być u niego na 10.50 do jego specjalistycznego gabinetu , badał mnie gin nie stwierdził nic nie pokojącego jednak woli zobaczyć czy wszystko jest dobrze także dziś też mam wizytę. Gratuluję potwierdzenia płci kochane, IGA. G Wysyłam Ci zaproszenie , do przyjaciółek :*:*.

Szczęśliwa dziękuje za zaproszenie :*
    co do bóli, ja też mam bóle i mój lekarz powiedział, że w ogóle go to nie niepokoi, że tak może być. jak nie ma plamień, skurczy i ból nie nasila się z dnia na dzień, ustaje po odpoczynku lub no spie to wszystko wg niego w porzadku. mnie pobolewa, czasem wieczorem po cieżkim dniu, a czasem cały dzień, czasem po środku podbrzusza, czasem po bokach

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Venice Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna Sz ślicznie wyglądasz, nie widać różnicy w wyglądzie. Brzuszek rośnie jak trzeba :)

p19us65gm2vs5uf6.png
  • Omon Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loko ślicznie dziękuję za odpowiedź :*
    Na mojej ślubnej facebookowej grupie jest jedna dentystka, więc jej też zapytałam i odpisała mi praktycznie to samo co Ty :) "Ja bym stosowała normalnie, bo gorsze ognisko infekcji w postaci zapalenia dziąseł i przyzębia (może się przyczynić do przedwczesnego porodu, niskiej masy urodzeniowej itp.) niż mikroskopijna dawka chlorheksydyny z płynu." Dziś też wzięłam mniej płynu i więcej wody, mogę tak robić? Czy wtedy traci to sens? Przyznam, że płyn jest ohydny i szczególnie rano dla mnie nie do przyjęcia :D No ale dla mnie każdy płyn jest paskudny :P Past w sumie też nie lubię, więc trudny ze mnie przypadek, ale jak mus to mus :)

Atat dla mnie fryzjerzy to temat rzeka. Czasem się zastanawiam skąd poniektóre biorą te dyplomy :/ Ja mam naturalnie kręcone włosy i znaleźć fryzjera, który będzie potrafił się z takimi obejść to jest tragedia. Mamy w mieście fryzjerkę z bardzo dobrymi opiniami i mnóstwem dyplomów. Poszłam do niej na strzyżenie, wiecie co zrobiła? Najpierw popatrzyła taka skołowana "o jakie ma pani kręcone włosy..." po czym stwierdziła, że musi je umyć, bo są długie i gęste, po umyciu mi je wysuszyła, wyprostowała i zmoczyła. Moje włosy skręcają się dosłownie chwilę po zmoczeniu, więc znów je wysuszyła i jeszcze raz wyprostowała. Nie będę komentować samego cięcia, dla mnie prostownica w ręku fryzjerki to już zły znak, chyba, że już po strzyżeniu jak je układa, nigdy wcześniej bo zawsze kończy się tragedią.
    Albo hit: moja fryzjerka poszła na macierzyński i zamknęła salon, więc teściowa namówiła mnie żebym poszła do tej do której ona chodzi. Zadzwoniłam, ale pani stwierdziła, że nie może mnie umówić póki nie zobaczy włosów :O No więc pojechałam, powiedziałam, że chcę podciąć i zrobić odrost - "y... no dobrze, tylko wie Pani, no... ja nie wiem jakimi farbami miała Pani koloryzacje, więc nie wiem czy uda mi się wyrównać... no i ma Pani ciemne włosy więc musiałabym rozjaśniacz dać... no i nie gwarantuję że nie wyjdą niebieskie albo zielone..." Nie, nie umówiłam się do niej :P Nawet nie komentowałam, tak mnie zatkało, że obróciłam się na pięcie i uciekłam :)
    Obecnie nie mam swojej fryzjerki więc chodzę od salonu do salonu już od dwóch lat i szukam kogoś kto wie co robi, ale jest ciężko :/ Dodatkowo ja jestem wymagająca, no ale w niektórych salonach to mnie braki w wyszkoleniu wręcz przerażają.
    Ostatni raz byłam u fryzjera w maju i teraz się boję iść znowu do kogoś obcego, naprawdę się boję. Byłam już blondynką, przez jakiś czas nosiłam sombre w którym czułam się super, poszłam do fryzjerki i powiedziałam, żeby wmieszać trochę miodowego blondu, chodziło mi o delikatnie rudawy refleks, ale żeby to nadal był blond. No i wyszłam z tym: https://naforum.zapodaj.net/thumbs/17d02b568469.jpg

Teklaa lubi tę wiadomość

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja dzis jakiś kiepski humor mam , kilka dni temu czułam jakby dzidziuś sie ruszał a 2dni cisza - martwię sie . Wiem ze to troszkę wcześnie

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    Justyna ja mam większy brzuch, a nie przytyłam nawet 1kg i nikt mi nie chce uwierzyć ;p nie wiem jak to się dzieje, bo nie schudłam w innych partiach, tylko brzuszek wyskoczył :) super brzuszek u Ciebie :)
    Wstaw zdjęcie chętnie zobaczę twój brzuszek. Ja nie wiem czemu tyle przytylam skoro nie jem więcej niż przed ciążą ;-) lekarz mi powiedział ze przytyłam za dużo ale ja naprawdę nie ma na to wpływu, a odchudzać się nie będę.

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
‹‹ 609 610 611 612 613 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ