X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • ilae Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy Wy też tak macie, że jak porobicie coś więcej czy więcej się poruszacie, to póżniej czujecie wyraźniejsze jakieś kłucia czy miesiączkowe bóle? Dziś trochę posprzątaliśmy, ciasto siedzi w piekarniku, a mnie brzuch boli :( niby to normalne, ale tyle się naczytałam, że bóle niby okresowe mogą oznaczać skracanie się szyjki :(

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie było już za późno.

gannrjjgludxthfp.png[img][/img]tjkgv4f.pngwp12us3.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Donia to lozeczko chicco jest bardzo fajne. Ja na nie zdecydowalam sie zaby na dole moc w czyms dziecko polozyc bo chyba w lezaczku to za dlugo nie powonno lezec.
    Lezaczek wybralam taki kosmiczny marki 4moms.
    Antonelka to moje kolejne marzenie !! Pokazywałam ten leżak tatusiowi w zeszłym tygodniu i widziałam jak się oczy zaświecily. Patrzylam juz nawet ile kosztują używane :) w sumie to na kilka pierwszych miesięcy - nie zdąży się zniszczyć. Także panie prezesie niech że będzie pan hojny w premii rocznej :D :D

Antonelka lubi tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lis87 wrote:
    Ja niestety ale nie mogę wszystkiego. Żadnych MC ani pizzy ani nic na co miałabym ogromna ochotę, nawet pierogów mogę max 4. Wyszła mi cukrzyca ciążowa i staram sie uważać, jak jem cos nielegalnego to w bardzo małych ilościach i po godzinie od razu sprawdzam cukier :) no ale na pewno jem cześciej, tyle ze wersje ciut zdrowsze niż bym chciała :D a tyje i tak i brzuch rośnie jak widać szybciutko :) właśnie mam nadzieje, ze to karmienie pomoże w rzuceniu zbędnych kilogramów :)
    ja jem tyle co przed ciążą czasami troszkę mniej, bo mam lekkie mdłości i jakoś mniej mi się w żołądku mieści, a tez sporo przytyłam i urosłam. Chyba taka nasza uroda:) po porodzie wrócimy do super figury:) trzeba się pocieszać:)Udanej randki... mąż będzie wniebowzięty, bo wyglądasz bosko:)

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    Dla dwuletniego dziecks to już chyba dostawka powinna być ok. Moja będzie miała rok i trzy miesiące, więc chyba za wczesnie na dostawke i raczej na 90% zdecyduje się na wozek rok po roku. Mam już upatrzone.

Nutella ja kupilam graco stadium duo. Myslalam tez o innych przeglądalam różne fora i nie jest szczytem nowoczesnosci i stajlu, ale przekonaly mnie do niego opinie, ze dzieciakom jest wygodnie nawet w wieku dwóch lat i jeszcze w nim pojezdzą. Jeszcze nie rozpakowalam go zeby posprawdzać. Pottzebowalam wozka taniego (odkupilam od kobitki za 250zl +przesyłka), w miarę możliwości lekkiego, z siedziskami takimi żeby nadał sie na dluzej niż pól roku. U mnie roznica bzedzie rok i 5miesięcy.

Kiedys na ulicy zaczepilam kobiete z Bebetto 4ride czy jakos tak tez podwojny i wszystko spoko- stylowy, nowoczesny ale siedzenia malusie. Dwulatek w tym siedzeniu był na styk.

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia ja chyba kupie ten co husta przod/tyl RockaRoo. Ten co ma te rozne tryby troszke za drogi ....chyba...bo jak mnie poniesie to nie recze za siebie.
    Tesciowie kupia wozek wiec troszke latwiej bedzie na inne rzeczy wydac kaske.
    Glupot nie chce kupowac i zbednych gadzetow (typu podgrzewacz do chusteczek) ale to mnie kusi mega :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2016, 21:04

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelika1984 wrote:
    Jestem z Wami codziennie. Czytam co się u Was dzieje. Same pozytywy i bardzo mnie to cieszy. Ja skonczylam plamic. W poniedziałek wizyta. A nie odczuwam się bo jakoś ostatnio nie mam nastroju pozdrawiam.
    tez mam takie dni ze totalnie nie mam nastroju... zero pozytywów... oby ci kochana szybko przeszło i żebyś zaczęła czuć jak najbardziej pozytywne emocje.

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna Sz wrote:
    tez mam takie dni ze totalnie nie mam nastroju... zero pozytywów... oby ci kochana szybko przeszło i żebyś zaczęła czuć jak najbardziej pozytywne emocje.

Ja mam dziś taki dzień....kłotnia, ciche dni,placze sobie,wszystkiego mi sie odechcialo, pizza ktora zrobilam leży i nikt nie jje, sama zjadłam kawałek, miło że sie napracowalam i w dupie maż to ma, żadnych przyjaciól face to face, te na odległość tez
    mnie mają gdzieś,mąż też niezainteresowany....tak czytam Wasze wpisy o zakupach, wózkach, śpioszkach, mebelkach...ahh tylko łez więcej

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też gorsze dni. Z mężem się kloce non stop. Mam wrażenie, że każdy ma w dupue mój wysiłek, a znajomi... bez komentarza.

Reni1982 lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Donia ja chyba kupie ten co husta przod/tyl RockaRoo. Ten co ma te rozne tryby troszke za drogi ....chyba...bo jak mnie poniesie to nie recze za siebie.
    Tesciowie kupia wozek wiec troszke latwiej bedzie na inne rzeczy wydac kaske.
    Glupot nie chce kupowac i zbednych gadzetow (typu podgrzewacz do chusteczek) ale to mnie kusi mega :-)
    A to one są różne? :) taka jestem spostrzegawcza że nie zauważyłam.

Dziewczyny już wieczór - mam nadzieje że obudzicie się w lepszych humorach i panowie też przemysla

Lokokoko, Reni1982 lubią tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też miałam taki okres z moim narzeczonym, że ciągle się klocilismy... Jednak D pojechał do pracy w tzw delegacje i mielismy czas żeby pomyśleć na spokojnie i juz jest lepiej. Wyrzuciłam mu wszystko co myślę i jest dobrze :3

Reni1982 lubi tę wiadomość

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni1982,nutella_- w pewnym momencie znajomi zawsze się kończą... maja inne priorytety. Sama wiem ze po wkroczeniu w małżeństwo wiele osób się ode mnie odwróciło, dawni znajomi dalej imprezują, a ja wole spędzać czas z rodzina... nie łamcie się dziewczyny... zawsze są gorsze dni ale po nich pojawiają się te dobre... pogadajcie z mężami i im wywalcie jak się czujecie może zrozumieją... u mnie podziałało... Teraz nie potrzebni nam przyjaciele.... najważniejszego przyjaciela nosimy pod sercem i to powinno nam dawać najwięcej radości. trzymajcie się mocnoo... a tutaj zawsze można pogadać i się wyżalić... jest nas dużo, a na pewno każda ma jakieś smutki...wszystkie dziewczyny są super i zawsze służą ramieniem do wygadania i wypłakania...

Reni1982, Venice, Milka1991 lubią tę wiadomość

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia12 wrote:
    A to one są różne? :) taka jestem spostrzegawcza że nie zauważyłam.

sa 3 rodzaje :-)

http://www.4momspoland.pl/

• Donia12 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz już wiem. Ale na nieszczęście ja marze o tym najdroższym :/ chyba w totka czas zacząć grać.

Antonelka lubi tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia12 wrote:
    Teraz już wiem. Ale na nieszczęście ja marze o tym najdroższym :/ chyba w totka czas zacząć grać.

Dlatego ja mowie, ze chyba na bank musze napasc :-)

Donia12, Milka1991 lubią tę wiadomość

• Lokokoko Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy raz od początku ciąży skusilam się na chipsy :))

Reni1982, nutella_ lubią tę wiadomość

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    Pierwszy raz od początku ciąży skusilam się na chipsy :))

Nie powiem na zdrowie ale jak mialas ochote to od paczki chipsow jeszcze nikt nie umarl :-)

Lokokoko lubi tę wiadomość

• Reni1982 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna Sz wrote:
    Reni1982,nutella_- w pewnym momencie znajomi zawsze się kończą... maja inne priorytety. Sama wiem ze po wkroczeniu w małżeństwo wiele osób się ode mnie odwróciło, dawni znajomi dalej imprezują, a ja wole spędzać czas z rodzina... nie łamcie się dziewczyny... zawsze są gorsze dni ale po nich pojawiają się te dobre... pogadajcie z mężami i im wywalcie jak się czujecie może zrozumieją... u mnie podziałało... Teraz nie potrzebni nam przyjaciele.... najważniejszego przyjaciela nosimy pod sercem i to powinno nam dawać najwięcej radości. trzymajcie się mocnoo... a tutaj zawsze można pogadać i się wyżalić... jest nas dużo, a na pewno każda ma jakieś smutki...wszystkie dziewczyny są super i zawsze służą ramieniem do wygadania i wypłakania...
    ;
    Ładnie napisałaś...ja własnie rano powiedziałam co myślę, wg mnie mam rację,przemyslalam to kilka razy, jak nie kilkanascie... ale jak zwykle cisza..uslyszalam tyle zebym sobie nie wkrecala, jak ja nie zaczne sie odzywac, mąź też nie, tym razem już nie będę tą pierwszą

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • Venice Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka ja też poluję na ten leżaczek z 4moms. Wiem, że jest kilka, ale nie wiem dokładnie czym się różnią. Chyba chciałabym ten największy.

Temat znajomych widzę...u nas odkąd zaszłam w ciążę nagle telefony przestały dzwonić, weekendy spędzamy sami w domu lub razem z mężem gdzieś idziemy. W pierwszej ciąży też przez to przechodziłam, ale później z upływem czasu wszyscy wracali. Taka kolej rzeczy, mam teraz inne priorytety niż rozrywka..ale smutne to jak nagle stajesz się jakby niewidzialna....

p19us65gm2vs5uf6.png
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. My po weselu. Bylo całkiem ok. Potanczylismy. Choć wiadomo,że z dziećmi nie ma zabawy na całego.
    Dzisiaj przychodzą teście i w końcu im mówimy o ciąży. Ciekawe jak to przyjmą. Podejrzewam,że będzie ciężko.
    Z mezem póki co super,wiadomo są gorsze dni ale teraz nie mogę narzekać. A co o przyjaciół to jak byłam w ciąży pierwszej to regularnie się widzieliśmy,nawet kiedy urodziła się córcia. Ale kiedy cześć weszła w nowe związki, urodziły się dzieci to to właśnie oni odeszli. Mamy teraz cześć znajomych z którymi jesteśmy w stałym kontakcie j się regularnie spotykamy ( wiadomo,że czasem trudno zgrać aby wszystkie dzieci były zdrowe) ale się udaje.
    Miłego dnia

8p3o3e3k2s82vwqj.png
‹‹ 615 616 617 618 619 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ