Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Antonelka wrote:Donia to lozeczko chicco jest bardzo fajne. Ja na nie zdecydowalam sie zaby na dole moc w czyms dziecko polozyc bo chyba w lezaczku to za dlugo nie powonno lezec.
Lezaczek wybralam taki kosmiczny marki 4moms.
Musze sledzic bardzo dokladnie nasz watek, bo wylapuje nowe ciekawostki. Wow, naprawde kosmiczny ten lezaczek 4moms, nie slyszalam o takim. W Norwegii to glownie stokke, baby bjørn itd. skandynawskie firmy po prostu:) Musze zrobic lepszy research.
Antonelko i dziewczyny..my chcemy miec zwyczajne drewniane lozeczko w pokoju i kolyske w naszej sypialni. Zastanawialm sie wlasnie nad ta dostawka chicco next to me, ale kusi mnie bardziej kolyska harmony baby bjørn.
A moze jeszcze cos innego? bo maluszek na poczatku bedzie spac obok naszego lozka i musze go do czegos wlozyc:)
A jeszcze prosze o Wasze opinie, myslalam zeby kupic nosidelko baby bjørn z wkladka dla noworodka..ale na norweskich stronach czytalam ze to srednio sie sprawdza na poczatku, ze lepiej wybrac chuste. Macie jakies chusty do polecenia ? myslalam znowu o chuscie baby bjørn, chyba ze zamowie cos z Polski.
Och jak kocham te tematy.... boje sie, ale tak bardzo chce sie tym cieszyc:)Antonelka lubi tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Witam dziewczyny
nie wiem czy pisałam na tym czy na poprzednim forum kwietniowym (nie umiem, badz nie wiem jak sprawdzić na jakich sie wypowiadałam)
Termin na 27.04 wg OM, wg usg 24.04 w moje urodziny
Pozdrowienia i miłej niedzieliJustyna Sz, sunshine, Milka1991, mada87, pati87, Kjopa3, AmyLeah lubią tę wiadomość
-
Dziewczynkii nie udzielam się do tematu co.kupić bo wózek.nosidelka kolderki foteliki mam po synku . Jak się upewnie czyli jutro jaka płeć to może ponysle nad zmiana jeśli okaże się dziewczynka.
Chciałam zapytać o ruchy ją je czuje już dawno ale wydaje mi się że intensywność się nie zwiększa cxyli np. Od1-3kopniaczkow leciutkich na dziento normlane ?
Monika34 -
Venice wrote:Antonelka ja też poluję na ten leżaczek z 4moms. Wiem, że jest kilka, ale nie wiem dokładnie czym się różnią. Chyba chciałabym ten największy.
Zasadniczo roznia sie sposobem bujania.
W tym linku co przeslalam to na stronie dystrybutora sa filmiki:
- ten najwiekszy buja "jak rodzic" - generalnie to jest falowaniw, bujanie na boki
- sredni husta
- a najmniekszy wibruje.
Ogladalam na youtubie filmik z porwnaniem dwoch pierwszych i dziewczyna mowila, ze dlamniwjntendwa sa na rowni ala ja nie znam sie i nie wiem jak bujanie dziecko woli - oby nie zrzygalo sie bo ja osoboscie bujac nie lubie sie i pewnie gdyby to bylo w wersji dla doroslych to belta bym puscilaDonia12 lubi tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Niebieskaa wrote:Musze sledzic bardzo dokladnie nasz watek, bo wylapuje nowe ciekawostki. Wow, naprawde kosmiczny ten lezaczek 4moms, nie slyszalam o takim. W Norwegii to glownie stokke, baby bjørn itd. skandynawskie firmy po prostu:) Musze zrobic lepszy research.
Antonelko i dziewczyny..my chcemy miec zwyczajne drewniane lozeczko w pokoju i kolyske w naszej sypialni. Zastanawialm sie wlasnie nad ta dostawka chicco next to me, ale kusi mnie bardziej kolyska harmony baby bjørn.
A moze jeszcze cos innego? bo maluszek na poczatku bedzie spac obok naszego lozka i musze go do czegos wlozyc:)
A jeszcze prosze o Wasze opinie, myslalam zeby kupic nosidelko baby bjørn z wkladka dla noworodka..ale na norweskich stronach czytalam ze to srednio sie sprawdza na poczatku, ze lepiej wybrac chuste. Macie jakies chusty do polecenia ? myslalam znowu o chuscie baby bjørn, chyba ze zamowie cos z Polski.
Och jak kocham te tematy.... boje sie, ale tak bardzo chce sie tym cieszyc:)
http://allegro.pl/lozeczko-dostawne-kolyska-3w1-filip-3-materac-i6207928167.html
http://allegro.pl/kagu-lulla-lozeczko-dostawne-z-kolyska-90-x-40-i5820537258.html?fromVariant=5820551931
no i oczywiście kwestia tego jaki kto ma budżet..Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2016, 08:45
Niebieskaa lubi tę wiadomość
12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
-
Jeszcze nie wiem ale raczej bardziej pójdę w prostotę dla dziecka zarowno wizualna oraz jak się da aby mozna dłużej poużywać poprzez modernizacje cos wlasnie jak stokke - jeszcze czas wiec zobaczymy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2016, 08:45
karolyn lubi tę wiadomość
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
A ja myślałam o leżaczku tiny love:
http://www.tinylove.pl/index.php?k15,zabawki-lezaczki
jest większy od kosza mojżesza i ma też wersję z różnymi bajerami typu muzyka i wibracje. Może być w formie kołyski lub kosza
Tutaj prezentacja na youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=JMlTixppPLMJustyna Sz, Niebieskaa, karolyn lubią tę wiadomość
-
U mnie dzisiaj ostatni dzień 14 tygodnia a jutro przede mną męczący i stresujący dzień. Co polecacie na rozluźnienie w takich momentach? Po prawie dwóch miesiącach wracam do domu, do męża (ze względu na poprzednie poronienia do 2 trymestru leczyłam się u różnych lekarzy w Polsce i chcieliśmy żeby ciągle ktoś ze mną był). Boję się podróży. Czekają mnie 2 pociągi, 2 samoloty i autobus... Oczywiście na jedno lotnisko zostanę "odstawiona" a z drugiego odbierze mnie mąż ale to i tak cały dzień. I czarne myśli, że coś się stanie dzidzi, że tam się coś stanie... niby mają dobrą służbę zdrowia no ale bezpieczniej człowiek się czuje jak rozumie dosłownie wszystko co lekarz do niego mówi
Czmu ja umiem się cieszyć tylko 2 dni po wizycie? Potem już same czarne scenariusze... Ile dałabym za to żeby czuć już to dziecko...
Przepraszam za smęcenie..Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Witam się w 16 tygodniu
Zaraz jade do h&m zobaczyć/przymierzyć kurtkę zimową. Strasznie marzne, mam nadzieję że coś znajdę.
Ja mam łóżeczko i kolyske po synku. Do zabawy, pierwszego karmienia itp mamy lezak fisher price. Już chyba jest trochę przestarzały (porównując do tych które pokazujecie) ale na dluuugo nam wystarczyl. Ma wibre, buja się, najpierw synek czasem w nim leżał w salonie, potem mozna podnieść oparcie i spokojnie karmić a potem służył jako krzesełko (dość dlugo). Link http://www.mulan.pl/fisher-price-lezaczek-bujaczek-cudowna-planeta-t4145.html
Niebieskaa lubi tę wiadomość
-
Vitae, my mamy też tego typu i do tej pory mała z niegi korzysta. Teraz jak z fotela hehe. Jakbym miała kupować bardziej wypasiony to kupiłabym huśtwakę. Ma moim poprzednim wątku sporo dziewczyn wymieniało na huśtawki dość szybko
vitae13 lubi tę wiadomość
-
Niebieskaa ja mam chustę LittleFrog, jedna z tańszych, ale u mnie się sprawdzała. Z tych, które przetestowałam odpowiadała mi Natibaby, za to LennyLamb była sztywna jak decha. Jeśli chcesz podeślę Ci linka do bloga mojej koleżanki ze studiów, jest instruktorem chustonoszenia i promuje je w całej Polsce. Co do nosidełek to faktycznie lepiej na początek chustę, bo dziecko ma naturalnie rozstawione nóżki, jak żabka, ortopeda nam kazał, się nosić w chuście, bo Franek za mało odwodził nóżki po urodzeniu. A co do nosidełka baby bjorn to w ogóle bym go nie kupowała kochana. Zdecydujesz jak chcesz, ale to nie jest nosidło, tylko wisiadło, dziecko wisi na kroczu i można je odwracać przodem do świata, to też niewskazane.
Niebieskaa, vitae13 lubią tę wiadomość
-
witam się w 18 tc
zaczynam 5 mięsiąc
co do leżaczków, łóżeczek itp to ja w grudniu będę wybierała, z braku czasu oczywiście
na znajomych nie mogę narzekać, część mamy z dzieciaczkami małymi, część bez dzieci, ale na razie nie odczuwam różnicy w kontaktachWiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2016, 11:42
Donia12, kahaśka, Justyna Sz, Kjopa3, kasieniaczek, Reni1982 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Antonelka ubawiłaś mnie z tym beltemMikołajek mój chodzi na zajęcia z integracji sensorycznej. Któregoś razu miał focha i nie chciał ćwiczyć (dzieci w ogóle to uwielbiają te zajecia) i pani mówi do mnie, ze póki mu nie przejdzie to ona mi będzie pokazywać co z nim robi. No i zaczęło sie: kazała mi usiąść na desce zawieszonej na 4 sznurach. Dała mi małe kuleczki, pęsete i mały wazonik. I kazała mi wrzucać po kuleczce do wazonika a ona w tym czasie zaczęła huśtac tą deskę. No masakra. A to jeszcze było nic. Mikołaj to z rozbiegu łapie zawieszona pod sufitem hustawke - drążek i w powietrzu kręci się z taką prędkością że eMek jak to zobaczył to powiedział ze musi wyjść bo zaraz się wyrzyga
a dzieciakom to sprawia tyle radości!
Zresztą Mikołaj chodzi na te zajecia bo ma jakieś odruchy/zachowania czy coś w podobie, które powinny zniknąć do 6m życia a nie zniknęły. Tak jakby był niedostymulowany. Teraz juz będę zwracała na to większą uwagę - żeby niczego nie przegapićWiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2016, 12:00
-
Witam, ale dzisiaj pospalismy, wstałam dopiero o 11, spacer z psem i śniadanie
My rownież myślimy nad ta karuzela 4moms, trochę droga ale czytałam, ze warta swojej ceny. Nozna pomysleć, ze minusem jest waga dziecka-tylko do 9kg, wiec max chyba rok posłuży. Chyba, ze będziemy miały większe dzieci to nawet i ciut krócejz tego co zauważyłam to takie karuzele tylko niektóre są do 12kg. Ja nie jestem niestety zwolennikiem chusty. Mam tu kilka sąsiadek, które to praktykowały i teraz mówią, ze maja bardzo duży problem z dzieckiem. Dzieci były blisko mamuś, ciagle wtulone, szli razem, teraz dziecko ma rok i ni cholery nikt nie moze go wziąć na ręce. Krzyczy mama i koniec, nawet do ojca nie chce tak iść, nie mówiąc juz o kimś innym. Nie twierdze, ze tak ma każde dziecko, ale widząc to ja niestety zrezygnuje.
-
Wanda1986 wrote:Niebieskaa ja mam chustę LittleFrog, jedna z tańszych, ale u mnie się sprawdzała. Z tych, które przetestowałam odpowiadała mi Natibaby, za to LennyLamb była sztywna jak decha. Jeśli chcesz podeślę Ci linka do bloga mojej koleżanki ze studiów, jest instruktorem chustonoszenia i promuje je w całej Polsce. Co do nosidełek to faktycznie lepiej na początek chustę, bo dziecko ma naturalnie rozstawione nóżki, jak żabka, ortopeda nam kazał, się nosić w chuście, bo Franek za mało odwodził nóżki po urodzeniu. A co do nosidełka baby bjorn to w ogóle bym go nie kupowała kochana. Zdecydujesz jak chcesz, ale to nie jest nosidło, tylko wisiadło, dziecko wisi na kroczu i można je odwracać przodem do świata, to też niewskazane.
No pewnie kochana, podsyłaj linka!!dziekuje!
A propos innych dziecięcych tematów to zainteresowała mnie książka "Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy" i chętnie ja przeczytam juz niedługo. Jakoś mało interesują mnie te książki ciążowe, oprócz porodu. Tyle juz przerobiłam a propos komplikacji i krwawień ze te tematy to w ogole omijam. Czytałam tez o ciąży w 1. Ciąży a poroniłam , teraz to juz chętnie poczytam cos dotyczące dalszych etapów.
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017