WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, pozdrawiam z pracy!

Mam wrazenie, ze moj brzuch jest najmniejszy na watku, choc i tak troche podrosl. Ale ja juz dosc daleko zaszlam...czy on jeszcze urosnie?:P

3e471bf8a05e479cmed.png

Justyna Sz, Kjopa3, Milka1991, Lokokoko, kahaśka, Aga1991, pati87, Korcia, Dusia86, karolyn, sallvie, Teklaa, sy__la, Omon, stowtotka lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • mrik Ekspertka

Wysłany: 26 października 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krucha wrote:
    Pomarańcze to na dziewczynkę ponoć, ale ja tez mam parcie na sok pomarańczowy a ma byc podobno chłopczyk ;)

haha ja tez na pomarancze parcie heheh jak nic bedzie parka :)

o148l6d8octf4x0k.png
  • mrik Ekspertka

Wysłany: 26 października 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae wrote:
    Ja mleko to jak mi sie zachce. Ale ostatnio chyba czegos mi brakuje, bo czesciej siegam po platki czy kakao.
    Wykituje zaraz. Polozylam sie z bolem glowy i nadzieja, ze przejdzie. No i dupa, jest jeszcze gorzej. Migrena to nie jest, a nie przespalam chyba nawet godziny i uswiadomilam sobie, ze moze to z glodu. Zjadlam na 2 godziny przed spaniem 3 jablka i kinder bueno a moj zoladek zachowuje sie jakby nie widzial jedzenia. Wcinam kanapke i ie spac. Pewnie zasne za godzine, a za 1.5h musze wstac, bo do lekarza na rano :(

mialam to samo przez dwa ostatnie dni... wczoraj az balam sie zasnac by sie znowu z bolem nie obudzic, na szczescie minal..
    A duzo pijesz? nawadniasz organizm? Z glodu jak najbardziej moze byc bol glowy, ale rozumiem jak ciezko zjesc na sile gdy organizmu mowi absolutne NIE :/
    Czasem tez bol glowy powodowany jest problemem z kregoslupem badz z uszami..

o148l6d8octf4x0k.png
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Dziewczynki, pozdrawiam z pracy!

Mam wrazenie, ze moj brzuch jest najmniejszy na watku, choc i tak troche podrosl. Ale ja juz dosc daleko zaszlam...czy on jeszcze urosnie?:P

3e471bf8a05e479cmed.png
    rzeczywiście nie wielki:)choć coś tam widać:) ale spokojnie jeszcze będziesz mogla ponarzekać na wielkość:) ciesz się ze jeszcze nie musisz wymieniać garderoby:)

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska mój jest też mniej więcej taki, a co gorsze, to właściwie w całości tylko i wyłącznie spożywczy :) Ale ponieważ ja w pracy nadal się nie przyznałam to póki co mi to bardzo odpowiada. No i oczywiście nadal liczę na to, że będę miała jak z synem - urośnie dopiero w 38 tygodniu :D :D

Przez Was od wczoraj nie marzę o niczym innym jak tylko o POMARAŃCZACH i innych cytrusach. Absolutnie konieczne jest, abym dzisiaj nabyła sobie kilo pomarańczy i zrobiła sobie sok.
    No a do śniadania popijam właśnie mleko (a raczej kakao) - to oczywiście też przez Was :D

No a teraz jak prawdziwy korposzczur wracam do roboty mimo iż jestem na chorobowym, o!

Aga1991, Teklaa lubią tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    Mnie małożon wybudził. Makarmiłam małą i dalej w kimono jak się uda ;)
    Ja mleko piję zapobiegawczo na zgagę. Z reguły szklankę pod wieczór ;)
    Co do zabobonów to w pierwszej ciąży jadłam słodkie na potęgę a wcześniej moim ulubionym słodyczem były chipsy hehe ;) Dodatkowo zbrzydłam podobno. A teraz? Sama nie wiem, no jest całkiem inaczej, także nie do końca wierzę lekarzowi, bo mam przeczucie, że jednak chłopak będzie. Kalendarz chiński z Basią mi się nie sprawdził :P Teraz nawet nie patrzę, bo na poprzedniej grupie było w nim dużo błędów ;)

Kaśka moje dwie ciążę skrajnie różne w pierwszej mnóstwo energii, libido do nieba, w drugiej senność,mega mdłości.... I mam dwie córki. Teraz już na yo nie patrzę.
    Mk tak jak u was, 2 razy cora raz syn, poprzednio sprawdziły się dwie córki
    oby teraz się mylił.

kahaśka lubi tę wiadomość

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • mrik Ekspertka

Wysłany: 26 października 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny prosze o rade.. bo nie wiem co robic, kichnelam i ciurkiem mi krew z nosa poleciala.. jakos zatamowalam i poki co jest ok, zaraz do pracy musze wychodzic, nie wiem jak mam to traktowac... moze podczas kichania (kicham ok.8 razy dziennie) naruszylam troche nos i poszlo... problem, ze do GP czyli lekarza rodzinneg nie dostane sie do konca nast. tyg. bo wszystkie terminy zajete..

o148l6d8octf4x0k.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrik wrote:
    dziewczyny prosze o rade.. bo nie wiem co robic, kichnelam i ciurkiem mi krew z nosa poleciala.. jakos zatamowalam i poki co jest ok, zaraz do pracy musze wychodzic, nie wiem jak mam to traktowac... moze podczas kichania (kicham ok.8 razy dziennie) naruszylam troche nos i poszlo... problem, ze do GP czyli lekarza rodzinneg nie dostane sie do konca nast. tyg. bo wszystkie terminy zajete..
    W ciąży może się zdarzyć. Mamy w sobie więcej krwi i wszystkie naczynka i śluzówki nabrzmiałe. Gdybyś nie mogła zatamować albo leciałaby Ci często to wtedy do lekarza

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Lokokoko Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :))

Mrik mi co rano jak siakam nos leci krew, a też ciągle kicham. Pierwsza rzecz po przebudzeniu jest kichniecie :) wiec wydaje mi się, że to naczynko.

Mi z kalendarza chińskiego wyszła... Córa! A doktorek mowi, że synuś. 2 listopada wizyta wiec popatrzymy znowu bablowi między nozki.

Któraś z nich was pisała, że zjadła 3 jabłka i coś tam i nadal glodna. Przepraszam, że zapomniałam ale jestem jeszcze zaepana. Jaaaa z tym jedzeniem mam dokładnie tak samo... Masakra. Jem, a nadal czuje takie uczucie w żołądku. Wtedy zazwyczaj pije i czekam chwile i przechodzi :(

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrik a bierzesz Clexane lub acard czy coś? bo one mogą powodować takie krwawienia. Jeśli nie, to, że pękło jakieś naczynko też bardzo możliwe. Jednak się się bardzo niepokoisz podejdź do tego lekarza i spytaj czy Cię przyjmie... bez przesady. Do końca następnego tygodnia??? a jak ktoś zachoruje nagle na anginę czy cokolwiek? Matko co to za przychodnia... chyba lekarzy za mało ;/

za 2 godzinki mam wizytę a leżę w łóżku :P aż się boję wstać. A włosy straszą, no tak do ludzi wyjść nie mogę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 09:08

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa, moja kuzynka miała taki mały brzuch, że kończąc szkołę rodzenia 3 tygodnie przed porodem wyglądała jakby miała za pół roku rodzic hehe. A wychodząc ze szpitala wyglądała jak przed ciążą ;)

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrik wrote:

Tak moze sie zdarzy bo na naczynka w ciazy sa kruche.

Ale gdybys sie martwila to chyba, ze jak powiesz ze jestes w ciazy to nie moze odmowic przyjecia Ciebie.

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • mrik Ekspertka

Wysłany: 26 października 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny, tak biore Aspiryne to jest cos ala Acard tu w UK gdzie mieszkam, juz chyba jest ok, nie leci... pojde do pracy, troche slabo sie czuje ale mysle, ze to tez oslabienie bo dwa ost. dni mialam koszmarne migreny i malo co jadlam, jeszcze raz dzieki uspokoilyscie mnie :*

o148l6d8octf4x0k.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

89a01ba4b051315emed.jpg

A tutaj moj brzuszek :))

mrik, Krucha, Aga1991, karolyn, Milka1991, sallvie, pati87, Antonelka, Omon lubią tę wiadomość

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    ja sprawdzałam już :) wychodziła mi dziewczynka ;p

Mi z każdego kalendarza wychodzi dziewczynka, w na usg - chłopak :)))

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • Krucha Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krew z nosa to normalka w ciązy;)

• Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:

89a01ba4b051315emed.jpg

A tutaj moj brzuszek :))
    śliczny:) ale chudzinka jesteś:)

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    Cześć :))

Mrik mi co rano jak siakam nos leci krew, a też ciągle kicham. Pierwsza rzecz po przebudzeniu jest kichniecie :) wiec wydaje mi się, że to naczynko.

Mi z kalendarza chińskiego wyszła... Córa! A doktorek mowi, że synuś. 2 listopada wizyta wiec popatrzymy znowu bablowi między nozki.

Któraś z nich was pisała, że zjadła 3 jabłka i coś tam i nadal glodna. Przepraszam, że zapomniałam ale jestem jeszcze zaepana. Jaaaa z tym jedzeniem mam dokładnie tak samo... Masakra. Jem, a nadal czuje takie uczucie w żołądku. Wtedy zazwyczaj pije i czekam chwile i przechodzi :(

Też mam wizytę 2 listopada :)) i czekam, czekam.., który to bedzie u Ciebie tydzień?
    A z tym kichaniem mam tak samo, codziennie rano..i przynajmniej kilka razy w ciągu dnia. Dzień bez kichania, to dzien stracony hihih

Lokokoko lubi tę wiadomość

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • mrik Ekspertka

Wysłany: 26 października 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja kicham jak szalona w ciazy, wczesniej tak nie mialam :)

o148l6d8octf4x0k.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/1796b4d09283d.jpg.html
    Z samego rana u nas tak ;)

Kjopa3, Aga1991, Justyna Sz, Lokokoko, sallvie, Dusia86 lubią tę wiadomość

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
‹‹ 639 640 641 642 643 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ