Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Magni wrote:A co sądzicie o kalendarzach chińskich? Wśród moich znajomych w 90% się sprawdza
Jak macie ochotę to zajrzyjcie pod linki i sprawdźcie czy Wam się zgadza
Przesyłam 3 linki. U mnie 2 zwiastują chłopca a 1 dziewczynkę. Dowiem się może 3 listopada, który się sprawdził. Kiedyś się gdzieś doczytałam, że studentom medycyny wykładowca wspomniał o tych kalendarzach, jak o ciekawostce, która zaskakująco często się sprawdza
http://www.probharat.com/astrology/chinese-astrology/gender-prediction.php
https://dzidziusiowo.pl/planujemy-ciaze/starania-o-dziecko/1880-chinski-kalendarz-plci-jak-zaplanowac-plec-dziecka
http://www.ciazowy.pl/aktualnosci/nowosci-w-portalu/oto-prawdziwa-nowosc-kalkulator-plci-dziecka-na-ciazowym,2004.html
ja sprawdzałam jużwychodziła mi dziewczynka ;p
-
Dziś miałam wizytę - wszystko świetnie wyglada. Brak zastrzeżeń iiiii uwaga - synuś ma już 230 gramów !!!!!
IGA.G, sallvie, Teklaa, karolyn, lis87, Krucha, bobas2015, Antonelka, Aga1991, Omon, Kjopa3, Milka1991, Misiu2017, Donia12, Lokokoko, pati87, nutella_, stowtotka, ewela86 lubią tę wiadomość
Kolejna wizyta 25.10 -
Krucha świetne są te zabobony
z tym po ktorej stronie pierwszy raz kopnie nie znałam
oj dziewczyny to wszystko przecież z przymrużeniem oka
troche śmiechu na forum
tak, tak chiński znam teoretycznie wychodzi że chłopak ale kto siedzi w środku nie wiem i co raz bardziej mnie to zastanawia zwłaszcza że u nas rozne opinie
a lekarze tez nic jeszcze nie sugerowali
Omon a moze sok ze świeżo wyciśniętych pomarańczy, ja tez mam sucho w gębie a woda mi kompletnie nie podchodzi muli, mdli juz nawet woda z cytryna niechętnie i ostatnio wymyśliłam sobie sok pomarańczowy nakupiłam wycisnęłam pyyyycha, ogólnie bardzo cytrusy mi podchodzą (Krucha jest na to jakis zabobon?) grejpfruty, mandarynki, pomarańcze mniam, mniam
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
No super dziewczyny,że już wiecie. Aga jaki duży chłopak!
Milka moja córcia młodsza to Kornelka,aniołek słodki, w zasadzie bezproblemowe dzieckoja musze poczekać jeszcze 3 tyg.
Krucha ile ty znasz tych przesądów,szok. Ponoć jeszcze tętno wskakuje na płeć,powyżej 140 dziewczynka,niżej chłopiec.Milka1991, Teklaa lubią tę wiadomość
-
itania wrote:Aga..a na Raciborskiej masz taki oddział ratunkowy dla noworodków? Cos mi się zdaje, ze taki jest tylko w GCZD a Medyków
ja rodziłam na Łubinowej i szczerze polecam.
Jak jestes zadowolona to super. Ja tylko pisze co słyszałam i wypowiadam swoje zdanie. To moja pierwsza ciąża wiec so konca sie nie znamNa raciborskiej znajduje sie oddział neonatologiczny
-
Ja również sprawdziłam i wychodzi z kalendarza chińskiego 2x pod rząd chłopak
Ja wogole nie jadam słodyczy mdli mnie jeśli troche zjem. Okropne to jest bo nawet przekąsić nie mozna nawet wafelka
-
Tekla soku wyciskanego nie próbowałam, ale to raczej musiałby być taki świeżutki? Czy wieczorem wyciśnięty na rano będzie też ok?
Ja swego czasu uwielbiałam soki marchewkowe, nie wiem w jaki sposób ale pomagały mi na bolesne miesiączki. No i też nie każdy - tylko Kubuś i Vitaminka. W ogóle dużo ich piłam, ale teraz nie dam rady nic prócz wody. Chociaż nie, oprócz wody to jeszcze mleko - sporo go piję, ale ja od dziecka takim mlekożulem jestemChociaż w ciąży to powinnam raczej z kartonu mleko pić a nie takie swojskie (niepasteryzowane), no ale jak mamy swoje mleko to żal kupować
Aż z ciekawości jutro poproszę męża, żeby mi rano szklankę takiego zimnego mleka przyniósł do łóżka.
Ogólnie kiedyś słyszałam, że kobieta w ciąży powinna szklankę mleka dziennie pić żeby dziecko nie miało alergii, ale nie wiem ile w tym prawdy. -
Iga ja też mam 17.11 polowkowe
Bobas 3.3cmnie jest źle ale mogłoby być lepiej więc do obserwacji
Korcia to ja też chcę takiego aniołka
Omonku nie słyszałamo o tym mleku ale ja codziennie je pije bo tez tlumacze sobie że wtedy dziecko nie będzie mieć skazy, tego bym nie chciałaciekawe czy to prawda
-
Omon zanim wstaniesz to lepiej zamiast się napić coś przegryź. Jakiś sucharek czy biszkopcik i wtedy po chwili się napij. Któraś chyba dziewczyna tu na wątku pisała kiedyś,że lekarz mówił żeby nie pić najpierw bo wzmaga mdłości.
-
Krucha - Jaki fajny brzusio
To że rano jest dużo mniejszy już nie jedna dziewczyna mówiła
nawet u mnie tak jest, rano jak wstanę prawie brzucha nie widzę, ale mija godzinka - dwie i wraca "na miejsce" a wieczorem jak jestem najedzona po całym dniu to już w ogóle.
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Milka1991 wrote:Iga ja też mam 17.11 polowkowe
Bobas 3.3cmnie jest źle ale mogłoby być lepiej więc do obserwacji
Korcia to ja też chcę takiego aniołka
Omonku nie słyszałamo o tym mleku ale ja codziennie je pije bo tez tlumacze sobie że wtedy dziecko nie będzie mieć skazy, tego bym nie chciałaciekawe czy to prawda
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
https://www.chinesegenderchart.info/western-gender-chart.php
Dziewczyny tu jest fajny kalendarz chiński, prawdziwy chiński bo liczy księżycowe lata matki.
Na samym dole wybiera sie zakładkę z odpowiednim rokiem poczęcia czyli 2016.
Po lewej jest kolumna wybiera sie swoj rok urodzenia. A górna kolumna to czas w ktorym doszło do zapłodnienia, w naszym pzypadku czyli kwietniowek to bedzie lipiec/sierpień
Ma naprawdę spora sprawdzalność ale nie 100% oczywiscie -
Juz ktoras chyba pisala o plamieniu po stosunku. Wlasnie zobaczylam plamke brazowej krwi po stosunku. Mialam dzis tez cytologie pobierana.
W 2 ciazy po stosunku mialam krwawienie pojechalam na ip. Okazało sie ze jakies naczynko mi peklo tylko wtedy krwi troche sporo bylo.
A teraz to jakies 3 male kropki. Oczywiście nie klade sie spac i poobserwuje sie troche. Brzuch nic a nic nie boli.
-
Krucha mam identycznie rano płasko od popołudnia/wieczór brzuchol :p
Z tymi zabobonami czuje się jak w familiadzie
Omon ja nie lubie zimnego wiec na świeżo wyciskam, mam taki elektryczny wyciskacz do cytrusów bzyk, bzyk i już szklanka soku(ewentualnie jak jestem na mieście to z tarczyna szklana butelka pomaranczowy żaden inny smak, ani marka) dla mnie ten sok pomaranczowy, to duza ulga, bo mam problem z nawadnianiem mało co mi podchodzi
swojego czasu jak miałam mocne nudności zaczynałam od cieplej wody z cytryna, ale koniecznie musiała byc ciepła, wode niestety do teraz nie jestem w stanie wypić, szklanka = nagła pustka w żołądku, mulenie, jeszcze zwykłej herbaty to sie napije, ale owocowa nie eh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 22:06
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171