Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
She Wolf myślę, że to tętno Twojego dzidziola
Miałam kupić dopplera, ale w końcu już chyba poczekam na ruchy... fajnie posłuchać serduszka, ale pewnie jakbym teraz kupiła to niedługo poszedłby w odstawkę.
She Wolf lubi tę wiadomość
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
melduję sie po wizycie
dalej muszę leżec, szyjka 3,2cm, i otwarta ale bez "efektu lejka", czyli z tego co zrozumiałam nie jest rozwarta od strony macicy, wiec nie ma ryzyka że pęcherz płodowy będzie napierał, tylko jest chyba rozwarta od drugiej strony.
Z dzidzia ok. ALe nie mierzył, nie mam niestety zdjęcia. Bardzo ruchliwe maleństwo. No i nie dało się podejżeć czy chłopiec czy dziewczynka.stowtotka lubi tę wiadomość
-
Peg ja właśnie dziś miałam zawroty głowy i jakiś gorszy dzień. normalnie od rana leżę jak największy leń ;p i wcale mi się nic nie chce.
Przekonuję się do tego prenatalu, o którym piszecie, zamiast femibionu, które biorę, ale nie mam możliwości kupienia teraz tego prenatalu.. może za 2 miesiące jak będę miała taką możliwość przerzucę się na prenatal.. staram się jeść zdrowo i mam nadzieję, że to dużo daje. Zaraz sprawdzę w jakim jedzonku jest selen i wapń i dorzucę do mojej "diety".Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 15:51
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
She Wolf wrote:Dziewczyny korzystajace z dopplera, czy Wy od razu wiedzialyscie ze to serduszko? Ja dzis niby znalazlam je i odczyt byl ponad 130, ale nie do konca jestem przekonana. Czy mogloby to byc cos innego?
Ja mam czesto tak, ze slysze bicie serduszka, a nie ma zadnych liczb na monitorze. Wczoraj sluchalam i po raz drugi udalo sie uslyszec serduszko i jednoczesnie detektor pokazywal 145-148. Jak teraz jestem w 18/19 tyg to slychac bardzo wyraznie i glosno.
Zerknij na youtube, np. tutaj:
https://www.youtube.com/watch?v=XlZAMcitiMM
albo:
https://www.youtube.com/watch?v=vHht6nyYoOw
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Niebieska, mam jeszcze do Ciebie jedno pytanko, nie masz problemu z przesyłką leków? Kojarzy mi się, że Ty pisałaś, że zamawiasz z apteki internetowej a mama Ci dalej przesyła? Nie chodzi mi raczej o leki na receptę bo te wszystkie dostanę sobie tutaj, a raczej witaminki. Trochę się obawiam bo podobno mogą "sprawdzać" i za takie sprawdzanie tj. za wysyłkę do laboratorium się słono płaci. Może u mnie trochę inaczej bo nie przebywam w kraju Unii Europejskiej.. może ktoś ma podobnie?Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Aniolkowa mama,
Norwegia tez nie jest w Unii i ostatnio zaostrzyli bardzo prawo odnosnie lekow. Na pewno mozna przesylac cos co wlasnie nie jest na recepte i co mozna kupic w Norwegii. Np. rodzice nie mogli mi przeslac acardu, bo odpowiednik acardu w No jest na recepte. Powiem szczerze, ze wysylali mi tylko jakies witaminy i kosmetyki z apteki. Ale to przeszlo bez problemu. I oczywiscie jak rodzice wysylaja to paczka przechodzi jako "gift", nigdy nie naliczyli mi cla. Ostatnio zamawialam plaszcz i naiwnie myslalam, ze jak nie bedze naklejek sklepu to nie nalicza cla, prawie zemdlalam jak musialam zaplacic za clo polowe wartosci plaszcza.
Kiedys zamawialam ze stanow rozne suplementy i wiedzialam, ze sa legalne w Norwegii,ale chcieli tylko zebym doslala do urzedu celnego deklaracje co jest w srodku i jaka jest wartosc i tyle.
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Niebieska dzieki :*
Aniolkowa, moja mama wysyla mi leki i nigdy, przenigdy paczka nie zostala zatrzymana. Moze czasem idzie troszke dluzej. Wiec smialo25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
She Wolf a gdzie mieszkasz? I o jakich lekach mowa? Ja myślałam w sumie tylko o witaminach dla ciężarnych.
Niebieska a czy na paczce Twoi rodzice piszą, że w środku są witaminy? Z reguły poza "gift" trzeba napisać co jest w środku. Co do cła do nas raz przyszły obrazy namalowane przez kogoś z rodziny i naliczyli nam 1200 zł cłaale udało się to odkręcić. Kombinowaliśmy też z wózkiem ale nic na razie nie wymyśliliśmy bo to za wielkie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 16:27
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Dziękuje za info dotyczące wózka caretero
chyba jednak z niego zrezygnujemy, bo można podpiąć tylko ich fotelik bez żadnych atestów, testów. Synek jeździ w cybexie, myslę, więc o nosidełku tej firmy. Spodobały mi sie też wózki mutsy, również lekkie, kompaktowe.
Co do szczepień to również nie chciałam sie udzielac, bo wiem jak takie tematy się kończą. Sama jestem za szczepieniami ale z głową. MMR na pewno będziemy odwlekać do 2 rż. żadnych dodatkowych, a już na pewno nie rotawirusy.
Syn mógł dostać darmowa szczepionkę na ospę. Chyba jako jedyna z przychodni odmówiłam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 16:36
-
Aniolkowa w UK, Ty tez z tego co pamietam?
Co do wozka, to ja tez zamierzam sprowadzic z PL. jesli kupujesz nowy, to czesto sklepy wysylaja za granice, jesli uzywany, to kurierem mozna. Nigdy mi nic sprowadzanego z Polski czy niemiec nie oclono. Co innego z US25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Ja dzisiaj byłam na wizycie. Dzidziuś zdrowy wazy 160g, siedział po turecku wiec wiemy, ze będziemy mieli synka
aniołkowa mama, Milka1991, Jagah, Krucha, kahaśka, Kjopa3, She Wolf, sunshine, Niebieskaa, sallvie, pati87, Peg, Omon, vitae13, Venice, Lokokoko, mada87, Donia12, IGA.G, stowtotka, Antonelka, AmyLeah lubią tę wiadomość
-
vitae13 wrote:Karolyn a o ktorym Mutsy myslisz?
Jeszcze nie wiem:) wolałabym je zobaczyć na żywo, podoba mi się EVO ale nie wiem czy on ma pompowane koła, a mi na tym bardzo zależy.
Chociaż patrząc na wagi takich wózków waham się czasem.... -
aniołkowa mama wrote:No ja aktualnie jestem w Szwajcarii i wszystko powyżej jakiejś tam kwoty (400 zł? nie wiem dokładnie) będzie oclone
No nic. Zobaczymy
Dzięki za podpowiedź o lekach.
Oj przepraszam. Myslalam ze jestes w UKniepotrzebnie sie wtracalam :p
To moj baby brain :p macie tak ze czujecie sie jak lekko ulomne? Ja zazwyczaj nie mialam problemu z pamiecia, koncemtracja, nauka, a teraz co chwila robie cos glupiego i nic nie pamietam!!! Ktos mi cos powie a ja jakbym wcale tego nie rejestrowala. Po prostu swoj swiat haha!Omon lubi tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
Dziewczyny przepraszam bo to ja wywołałam znowu dyskusję o szczepieniach. W sumie to nikt nie odniósł się do artykułu tylko od razu zaczęła się dyskusja "za" i "przeciw". Włączył mi się ten artykuł na FB i pomyślałam,że wrzucę bo anty szczepionkowcy chcieli coś udowodnić a się nie udało (ciekawe czy będzie publikacja tych badań). Ja szczepiłam ale nie namawiam żadnej mamy na szczepienie jeśli czuje inaczej.Też się martwię o NOP. Więc więcej nie poruszam tematu.
Lis gratuluję synka -
She Wolf jakie wtrącała?
ja pytałam o opinie
i dziękuję za odpowiedzi.
Ja czasem jestem taka otępiała ostatnio. Myślę o jednym a mówię drugie
A z wózkami i szczepionkami to w ogóle jestem daleeeeko w tyle... chyba jeszcze zdążę to wszystko nadgonić.. Wy już wteyd pewnie będziecie wszystkie miały to będę pytać o opinieNie wszytskie da się wymacać, znaleźć
sy__la lubi tę wiadomość
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]