Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
IGA.G wrote:Biorąc kredyt nie ważne w której transzy pójdzie dotacja z Mdm, chyba, że musisz zapłacić od razu za całe mieszkanie to wtedy nie wiem jak to się rozwiązuje. u nas był podział na transze
Oh, o tym nie wiedziałam. Oby to były transze. Bo wtedy sprzedawcy wszystko jedno... Jeśli ma to być od razu cała kwota, to może być problem, bo chyba mało kto będzie chciał czekać pół roku na kasęTaśka22, sunshine lubią tę wiadomość
-
Co do tego kredytu my planujemy z narzeczonym wziąć kredyt tez jakoś styczeń/luty. Tylko że my chcemy zrobić w ten sposób że kredyt będzie tylko na ukochanego tak jakby sam dla siebie mieszkanie kupował bo większą zdolność kredytowa będziemy mieli
później u notariusza mieszkanko będzie już na nasza dwójkę
IGA.G, Milka1991 lubią tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Antonelka wrote:Kjopa jak robisz sos koperkowy to pulpetow?
Ja robiłam pierwszy raz w życiu z tego przepisu:
http://www.zajadam.pl/sosy/sos-koperkowy
Antonelka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jak robicie to siemię lniane? Ile łyżek ziarenek na ile wody? Gotować czy zalać wrzątkiem. Mąż mnie straszy, ze po siemieniu rosną boczki ;] czytałam, że warto zamiast na wieczór to rano sobie zjeść, prawda to? :>Najbliższa wizyta 15.03
-
no tak, tez dodaję do jogurtów albo do smoothie ale na zaparcia czytam, że najlepiej siemię przegotować. Tylko raz piszą gotować 10 minut, raz, ze wystarczy zalać wrzątkiem a innym razem, że nie wrzątkiem tylko letnią wodą.Ze zmielonym jest ten problem, że zaraz po zmieleniu zaczyna się wytwarzać cyjanowodór i dlatego powinno się natychmiast zalać je wrzątkiem, więc nie wiem czy dodatnie takich zmielonych do sałatki będzie dobrym pomysłem, choć pewnie związki tego cyjanowodoru są śladoweNajbliższa wizyta 15.03
-
IGA - bo na zaparcia własnie całe ziarna trzeba jeść. Tylko nie wiem czy je gotować czy tylko zalewać wrzątkiem. Wrzątkiem czy letnią wodą?
ilae właśnie tak teraz zrobiłam, zobaczymy czy się zrobi z tego kleik i jakie to będzie w smaku, bo gotować trochę mi się nie chce.. tylko więcej mycia później xDWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 20:10
Najbliższa wizyta 15.03
-
Różowy_Kordonek wrote:IGA - bo na zaparcia własnie całe ziarna trzeba jeść. Tylko nie wiem czy je gotować czy tylko zalewać wrzątkiem. Wrzątkiem czy letnią wodą?
ilae właśnie tak teraz zrobiłam, zobaczymy czy się zrobi z tego kleik i jakie to będzie w smaku, bo gotować trochę mi się nie chce.. tylko więcej mycia później xD
Zawsze mi mówiła, że nie jest złeale twardo po powrocie ze szpitala ze dwa lata codziennie rano to robiła. Taki kleik własnie jadła. Ja to bym chyba tego nie przełknęła
odpukać, na moje zaparcia działają śliwki suszone. Nie dość, że pomagają, to są na dodatek w czekoladzie
Milka1991, neharika lubią tę wiadomość
-
IGA.G wrote:Ilae jak działają na ciebie śliwki w czekoladzie, która działa wręcz odtwrotnie bo powoduje zaparcie ;p to nie masz dużych problemów ;p zazdrszczę ;p
Na początku ciąży miałam problem, mogłam nie iść z 5 dni, nic nie pomagało. Jakiś czas temu znów to samo, mój kupił mi śliwki, ale w czekoladzie... (sam skorzystał cwaniaczek) i podziałało
widocznie jak mówisz, nie jest tak tragicznie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 20:17
-
Hmm.. ja ogólnie też daję radę, nie mam takich przerw jak piszecie, że 5 dni
Zawsze raz dziennie wyjdzie co ma wyjść, tylko nie jest to to samo co przed ciążą. Przepraszam jeśli będzie niesmacznie
Zawsze ze 3 razy dziennie "wylatywało ze mnie" aż miło, człowiek był 2 kg lżejszy a teraz ustękam się, usiedzę a wyjdzie jakiś bobek do niczego nie podobny
Może to tez kwestia dużej zawartości żelaza w suplemencie, ale stwierdziłam, że spróbuję siemienia. Tym bardziej, że podobno jedzony na pół godziny przed posiłkiem zmniejsza apetyt (po prostu pęcznieje w brzuszku i zapycha) więc może to mnie przekona
Milka1991 lubi tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03