X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • ilae Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    Biorąc kredyt nie ważne w której transzy pójdzie dotacja z Mdm, chyba, że musisz zapłacić od razu za całe mieszkanie to wtedy nie wiem jak to się rozwiązuje. u nas był podział na transze

Oh, o tym nie wiedziałam. Oby to były transze. Bo wtedy sprzedawcy wszystko jedno... Jeśli ma to być od razu cała kwota, to może być problem, bo chyba mało kto będzie chciał czekać pół roku na kasę :(

Taśka22, sunshine lubią tę wiadomość

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tego kredytu my planujemy z narzeczonym wziąć kredyt tez jakoś styczeń/luty. Tylko że my chcemy zrobić w ten sposób że kredyt będzie tylko na ukochanego tak jakby sam dla siebie mieszkanie kupował bo większą zdolność kredytowa będziemy mieli :) później u notariusza mieszkanko będzie już na nasza dwójkę :)

IGA.G, Milka1991 lubią tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Kjopa jak robisz sos koperkowy to pulpetow?

Ja robiłam pierwszy raz w życiu z tego przepisu:
    http://www.zajadam.pl/sosy/sos-koperkowy

Antonelka lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak robicie to siemię lniane? Ile łyżek ziarenek na ile wody? Gotować czy zalać wrzątkiem. Mąż mnie straszy, ze po siemieniu rosną boczki ;] czytałam, że warto zamiast na wieczór to rano sobie zjeść, prawda to? :>

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kordonek ja jez ziarenka - do musli, jogurtu pycha :) i rano

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 19:50

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png

Wysłany: 5 listopada 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ale same ziarenka? One mogą zapchać przewód pokarmowy jedzone na sucho.. Nie zalewasz ich?

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja znajoma dietetyczka mówiła, że spokojnie można jeść z jogurtem albo musli ok 2 łyżeczek dziennie. czasem zalewam, ale rzadko bo nie lubię. zalewam wrzątkiem i przykrywam

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    można też zmielić w młynku do kawy, i też dodawać do potraw

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png

Wysłany: 5 listopada 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak, tez dodaję do jogurtów albo do smoothie ale na zaparcia czytam, że najlepiej siemię przegotować. Tylko raz piszą gotować 10 minut, raz, ze wystarczy zalać wrzątkiem a innym razem, że nie wrzątkiem tylko letnią wodą.Ze zmielonym jest ten problem, że zaraz po zmieleniu zaczyna się wytwarzać cyjanowodór i dlatego powinno się natychmiast zalać je wrzątkiem, więc nie wiem czy dodatnie takich zmielonych do sałatki będzie dobrym pomysłem, choć pewnie związki tego cyjanowodoru są śladowe ;)

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm a ja czytałam, że na zaparcia lepszy cały, a jak ktoś ma problemy z żołądkiem to kleik... i weź tu bądź mądry

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi na zaparcia pomogły całe w tym tygodniu jadłam codziennie

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama po pęknięciu wrzodów zalewała całe ziarenka na 10-15 minut wrzątkiem i później piła/jadła łyżeczką :) nigdy nie mogłam pojąć, jak to można jeść :D

3jvzdf9h7tp5lfxx.png

Wysłany: 5 listopada 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA - bo na zaparcia własnie całe ziarna trzeba jeść. Tylko nie wiem czy je gotować czy tylko zalewać wrzątkiem. Wrzątkiem czy letnią wodą?

ilae właśnie tak teraz zrobiłam, zobaczymy czy się zrobi z tego kleik i jakie to będzie w smaku, bo gotować trochę mi się nie chce.. tylko więcej mycia później xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 20:10

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:
    IGA - bo na zaparcia własnie całe ziarna trzeba jeść. Tylko nie wiem czy je gotować czy tylko zalewać wrzątkiem. Wrzątkiem czy letnią wodą?

ilae właśnie tak teraz zrobiłam, zobaczymy czy się zrobi z tego kleik i jakie to będzie w smaku, bo gotować trochę mi się nie chce.. tylko więcej mycia później xD

Zawsze mi mówiła, że nie jest złe :D ale twardo po powrocie ze szpitala ze dwa lata codziennie rano to robiła. Taki kleik własnie jadła. Ja to bym chyba tego nie przełknęła :D odpukać, na moje zaparcia działają śliwki suszone. Nie dość, że pomagają, to są na dodatek w czekoladzie ;D

Milka1991, neharika lubią tę wiadomość

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilae jak działają na ciebie śliwki w czekoladzie, która działa wręcz odtwrotnie bo powoduje zaparcie ;p to nie masz dużych problemów ;p zazdrszczę ;p

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    Ilae jak działają na ciebie śliwki w czekoladzie, która działa wręcz odtwrotnie bo powoduje zaparcie ;p to nie masz dużych problemów ;p zazdrszczę ;p

Na początku ciąży miałam problem, mogłam nie iść z 5 dni, nic nie pomagało. Jakiś czas temu znów to samo, mój kupił mi śliwki, ale w czekoladzie... (sam skorzystał cwaniaczek :D ) i podziałało :) widocznie jak mówisz, nie jest tak tragicznie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 20:17

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na szczęście też tragedii nie mam, ostatnich kilka dni się męczyłam, ale na szczęście wróciło wszystko do normy, jem jabłka codziennie, pije dużo wody :) bo ostatni weekend dał mi popalić, tak brzuch mnie bolał

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na mnie nic nie działa - tylko czopek glicerynowy i czasami kiwi ;)
    Czy wy tez macie tak mocno widoczne zylybtetaz w ciąży ? Bo minusie strasznie ostatnio uwidoczniły No i pajączki na nogach :/

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3

Wysłany: 5 listopada 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm.. ja ogólnie też daję radę, nie mam takich przerw jak piszecie, że 5 dni ;) Zawsze raz dziennie wyjdzie co ma wyjść, tylko nie jest to to samo co przed ciążą. Przepraszam jeśli będzie niesmacznie :/ Zawsze ze 3 razy dziennie "wylatywało ze mnie" aż miło, człowiek był 2 kg lżejszy a teraz ustękam się, usiedzę a wyjdzie jakiś bobek do niczego nie podobny ;) Może to tez kwestia dużej zawartości żelaza w suplemencie, ale stwierdziłam, że spróbuję siemienia. Tym bardziej, że podobno jedzony na pół godziny przed posiłkiem zmniejsza apetyt (po prostu pęcznieje w brzuszku i zapycha) więc może to mnie przekona ;)

Milka1991 lubi tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu, ja mam bardzo widoczne żyły i pierwsze pajączki na udach...

Misiu2017 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
‹‹ 718 719 720 721 722 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ