X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Bolalo mnie w srodku prawie codziennie. To bylo takie uczucie jakbym miala infekcje. Szczypalo mnie przy sikaniu.
    Ciezko okreslic gdzie dokladnie, ale raczej nisko w pochwie.
    Palpitacyjnie ciezko dokladnie zbadac dlugosc. No i jeszcze jest ryzyko ze zacznie sie otwierac od srodka, wtedy lekarz tego nie zauwazy :/

Dlatego dziewczyny pilnujcie, żeby od połówkowego najpóźniej lekarze sprawdzali szyjkę na usg.

She, cieszę się, że zabieg już za Tobą. Teraz musi być dobrze. Zobaczysz, że jeszcze będzie trzeba dzidzię wyganiać ;)

Ja mam strasznie twardy brzuch od paru dni. Aż mnie boli skóra i mięśnie od naciągania. Mam wrażenie, że urósł ogromnie ostatnio. Wizyta w środę i mam nadzieję, że nic złego się nie dzieje.

She Wolf lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• sunshine Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korcia wrote:
    Dzień dobry.
    Sunshine idziemy łeb w łeb. Fajnie,że to j już 20 tydzień ;)
    Mg dzisiaj mamy dwie imprezki,urodziny mamy i teściowej. Męczy mnie chyba jakaś alergia. Wieczorem bardzo siedzą mnie oczy,nie miłosiernie. Cały dzień jest spokój a wieczorem.sie zaczyna. Rano budzę się słuchnieta.

I jeśli dobrze pamiętam to tez jesteś z Gdyni :)

atdc2n0at8s9ecys.png
  • neharika Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytam Was i powiem Wam, że jestem w szoku, dopiero były usg serduszkowe a już są połówkowe! Piękne macie te brzuchy

Milka1991 lubi tę wiadomość

• neharika Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga.G ja rodziłam na Staszica i teraz też bym chciała, ale zobaczymy jak to będzie, niedługo mamy badania w Warszawie, zobaczymy co zdecydują, boję się staram się nie tracić nadziei,ale jest ciężko

• Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neharika a co się dzieje? Co z tymi przeciwciałami u Cibie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 15:02

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieniaczek - cudne uczucie. Teraz jak ruchy zaczną być coraz to bardziej wyraźnie to już w ogóle! :)

kasieniaczek lubi tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • neharika Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Wanda jesteś jeszcze

• neharika Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam taki długi post i mi wcieło, myslalam że już nie masz komputera

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    neharika wrote:
    Iga.G ja rodziłam na Staszica i teraz też bym chciała, ale zobaczymy jak to będzie, niedługo mamy badania w Warszawie, zobaczymy co zdecydują, boję się staram się nie tracić nadziei,ale jest ciężko

podniosłaś mnie na duchu :) ja się zaczynam bać porodu ;p ale odsuwam od siebie jeszcze te myśli. kiedy jedziesz do Warszawy?

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • neharika Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam przeciwciała antyD i anty E, niestety dwukrotnie powtarzaliśmy badania i mimo że lekarze mieli nadzieję że to jest błąd, to one jednak są , to mija czwarta ciąża,mam jedno dziecko, boję się bardzo tego że odsyłają mnas do Warszawy,ze tuta nie mogą nam pomóc

• neharika Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do Warszawy jedziemy 15.11 teraz ciągle robię badania które mamy zabrać ze sobą. Iga a Ty masz lekarza że Staszica?

• neharika Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwie ciąże straciłam w naszym małym szpitalu, w trzeciej jeździłam do Lublina i teraz też chciałam tam rodzić, ale oni nie mogą zrobić transfuzji do dziecka w brzuchu dlatego mnie skierowali na badania do Warszawy,chcialbym żeby było na tyle dobrze żeby rodzić w Lublinie,no ale zobaczymy, poprostu się boję

• Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam komputera, zaglądam czasem z rodziców, ale tylko jak ich nie ma w domu, bo sobie nie życzą. Przypuszczam, że dopiero w Warszawie zdecydują jak zaradzić sytuacji, czytałam że jest transfuzja wewnątrzmaciczna od ok 20tc, mówili może coś na ten temat?

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • neharika Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ciągle o tym mówią. Jak będzie trzeba transfuzje to trzeba będzie być w Warszawie caly czas. To około 230_km od nas a w domu dziecko które kp, właśnie odstawiamy w dzień, ale ciężko będzie odstawic w nocy

• Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, ze ja już sama nie wiem czy coś czuję czy nie. Nic takiego co bym za pewniaka uznała, ze to dzidziuś, ale np. po sprzątaniu albo innej aktywności jak siądę chwilę to czuje takie jakby burczenie w podbrzuszu.. oczywiście nic nie słychać tylko czuć tak dziwnie jak przy burczeniu brzucha, jakby coś się gdzieś przesuwało. Jak kładę rękę na brzuchu albo odsłaniam bluzkę by zobaczyć czy brzuch chociaż troszkę faluje to cisza. Czasami po takim burczeniu mam wrażenie, że z jednej strony mam lekko wzniesiony brzuch i że w tym miejscu mam bardziej twarde niż po drugiej stronie i tak sobie myślę, że to chyba dzidziuś :)

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    neharika wrote:
    Do Warszawy jedziemy 15.11 teraz ciągle robię badania które mamy zabrać ze sobą. Iga a Ty masz lekarza że Staszica?

tak, mam lekarza ze Staszica, dlatego chce tam rodzić. trzymam kciuki za wizytę w Warszawie

neharika lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • neharika Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonek może to dzidzia

• neharika Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    tak, mam lekarza ze Staszica, dlatego chce tam rodzić. trzymam kciuki za wizytę w Warszawie
    Ja chodzę do dr Robaka , chciałabym żeby wszystko było ok i żebyśmy się tam spotkały

IGA.G lubi tę wiadomość

• neharika Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga to dobry szpital, mają trzeci stopień referencyjności, radzą sobie dobrze, tylko trochę tam ciasno i nie zawsze mama może być z dzieckiem

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    neharika wrote:
    Ja chodzę do dr Robaka , chciałabym żeby wszystko było ok i żebyśmy się tam spotkały
    Ja chodzę do Swatowskiego :) w takim razie mam nadzieję, na spotkanie :):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 16:09

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
‹‹ 716 717 718 719 720 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ