Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • koniczynkaa Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o libido to u mnie aktualnie jest zerowe..... aż żal mi mojego faceta....

8p3ogywlikdf22k2.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja lekarka koło 50tki ale z tych wariatek.
    Opinie nt alkoholu to ja już słyszałam rożne, mi to w ogóle lata.
    Ale moja babcia ciagle opowiada jak musiała w ciąży przed praca kieliszek wódki wypić bo inaczej ja mdlilo :)
    Ciocia ciagle na piwo miała ochotę :)
    Każdy ma swoją opinie, każda matka swój rozum.
    Oj ile ja znam dzieci alkoholiczek super mądrych szybko rozwijających się!!!
    Pani doktor zapewne chodziło info żebym przestała się spinać i rozluźniła.
    Mi alkohol śmierdzi w ciąży okrutnie wiec i tak nic z tego ;)
    Muszę mieć inne sposoby na rozluźnienie :)

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 18 tygodniu;-) ja jeszcze w ogole nie czuje ruchów:-( juz strasznie nie mogę się ich doczekać...

Karmin, sallvie, Kjopa3 lubią tę wiadomość

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • koniczynkaa Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że alkoholiczki mają też zdrowe dzieci. Trochę się unioslam przepraszam, ale to takie zboczenie zawodowe i temat który zawsze we mnie powodowal masę emocji.

8p3ogywlikdf22k2.png
  • Karmin Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atat co lekarz to inna opinia :) ja bym się bała wypić :P hmm a tak w ogóle to my się głowimy jak poprawić nasze libido, wyluzować a to nasi faceci powinni o to zadbać i nas zdobyć, zachęcić :D

2nn3gov3vlkkz390.png
  • Karmin Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna Sz, ja mam tak samo, próbuje wieczorami nasłuchiwać i się zastanawiam czy to już to ale czekam na coś konkretnego żeby nie mieć wątpliwości :) łożysko mam na tylnej ścianie więc teoretycznie szybciej powinnam poczuć no ale mam też trosze tłuszczyku więc może dlatego nic :)

Justyna Sz lubi tę wiadomość

2nn3gov3vlkkz390.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam właśnie mega wysokie libido tylko jakieś opory!
    Nie darowała my sobie jakbym zaczęła plamić czy coś.
    No takie chore leki i urojenia.
    Mnie tam do alkoholu nie ciągnie w ogóle.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spokojnie z ruchami. Ja czułam w pierwszej ciąży w 18 tyg i były to takie delikatne bulgotania. Ale córcia była ogólnie mało ruchliwe.w drugiej już w 13,mala mega ruchliwa i wiedziałam o co chodzi. Łożyska na tylniej ścianie. A teraz już 20 tydz i ledwo czuje,p sporadycznie. Łożysko na sprzed niej ścianie.

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • Omon Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 5 miesiącu :)
    Brzuszka brak, ruchów brak, ale i wymiotów brak! :D Nareszcie :P

Wczoraj byliśmy u lekarza i będziemy mieli syna :) Ładnie wypiął do nas tyłeczek i machał swoim "dzwoneczkiem" :D Potem jeszcze lekarz pokazywał jajeczka, ale przyznam szczerze, że nic tam nie widziałam, więc wierzę na słowo, że tam były :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cdfaa317d87d.jpg

Milka1991, nick nieaktualny, Karmin, nick nieaktualny, sallvie, Jagah, vitae13, niania.ogg, kahaśka, karolyn, Kjopa3, Korcia, Anjouek, IGA.G, Antonelka, nutella_, Niebieskaa, Donia12, Magni, MyHappy, Justyna Sz, lis87, pati87 lubią tę wiadomość

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • Karmin Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korcia pocieszyłaś mnie dzięki :) będę cierpliwa :)

Omon super! gratuluję synka :D :D coś wysyp chłopaków na tym forum :D

Omon, Korcia lubią tę wiadomość

2nn3gov3vlkkz390.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny :) Miłego dnia życzę !

Karmin, Milka1991, Justyna Sz lubią tę wiadomość

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynko.Sz Kochana moja koleżanka, dopiero w 20 tc poczuła pierwsze ruchy maleństwa , są i takie dziewczyny co i jeszcze dalej dopiero poczują .

Omon Gratuluję z całego serca Synka :*:*:*:* , macie juz typy imion :*:*:*.

atat U mnie libido też szaleje , mąż raz chce raz nie chce strzelę go normalnie , przeważnie jak ja chcę to on już śpi :p.

Ciekawa jestem co nasze szczęście chowa między nóżkami , mi każdy mówi że będzie kolejna córka , mój mąż też nie lepszy stwierdził , że on tylko same córki robi :p przecież Gabrysia miała być Adasiem :D.

Dziś jest bardzo ładny dzień , tylko że zimnoo straszenie na dworzu , no w końcu jesień :p , samopoczucie dobre choc czasami sił nie mam, apetyt nawet nawet maleństwo od rana już mnie tam smyra :*:*. Jak ja wizyty nie mogę się doczekać , idę zaraz za obiad się brać choć mi się nie chce :p.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 11:04

Omon lubi tę wiadomość

• annak Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmin wrote:
    coś wysyp chłopaków na tym forum :D

Hehe, dobrze jest!
    Nasze córki będą miały z kogo wybierać! :-D

Gratuluję, Omon!

nick nieaktualny, Omon, Milka1991, Wanda1986, lis87, mada87 lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

Chciałam Wam raz jeszcze, z całego serca podziękować za wsparcie w tych ostatnich trudnych tygodniach oraz za Waszą niezwykłą reakcję na moje dobre wiadomości w czwartek.
    Naprawdę czułam, że jestem częścią jakiejś wielkiej silnej drużyny :-)

Z góry przepraszam, jeśli w najbliższym czasie będę pytać Was o coś, o czym już 100 razy rozmawiałyście tutaj na forum w ostatnich dniach, ale byłam totalnie psychicznie wyłączona z jakichkolwiek przygotowań pod kątem kwietnia. Teraz dopiero wracam do żywych i nic nie wiem, nic nie mam, na niczym się nie znam. Dziecko we mgle :-D
    Będę Was teraz zamęczać pytaniami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 10:52

Karmin, aniołkowa mama, nick nieaktualny, Omon, nick nieaktualny, vitae13, kahaśka, karolyn, Kjopa3, Jagah, Milka1991, Venice, IGA.G, Antonelka, nutella_, Wanda1986, MyHappy, Justyna Sz, lis87, mada87, pati87, AmyLeah lubią tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf,
    Moja droga, wyobrażam sobie, jak bardzo się denerwujesz teraz, ale chciałam Ci napisać dwie rzeczy.
    Po pierwsze - w całej tej trudnej sytuacji, trzeba jak najczęściej myśleć o jej pozytywnym aspekcie, to znaczy o tym, że TAK SZYBKO lekarz zorientował się, że z szyjką jest coś nie tak. Nic lepszego nie mogło się zdarzyć. Jesteście zaopiekowani i bezpieczni! To najważniejsze!
    I po drugie - na moim dawnym wątku marcówek 2016 było kilka dziewczyn, które miały szwy lub pessary i to właśnie one najdłużej utrzymały ciążę! Po prostu były podwójnie zabezpieczone, podwójnie uważały na siebie, podwójnie się oszczędzały i to przyniosło efekt w postaci donoszonych do końca maluchów. To częsty scenariusz i naprawdę nie zdziwię się, jeśli tak będzie i u Ciebie.

Pozdrawiam Cię i ściskam bardzo mocno. Wszystko będzie dobrze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 10:51

She Wolf lubi tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byłam u lekarza. Bylam u innego, a nie u swojego prowadzącego bo musiałam się skonsultować w sprawie leków. Mój lekarz mówił, że będzie chłopczyk, a wczoraj ten drugi powiedział, że będzie dziewczynka:-D 17 listopada mam połówkowe, wiec mam nadzieje, ze będzie juz na 100% wiadomo kto tam mieszka :-) Dzidziuś waży 250 gram i ma 14 cm.

Omon, nick nieaktualny, Kjopa3, Antonelka, Donia12, niania.ogg, lis87, pati87 lubią tę wiadomość

• Karmin Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:

Z góry przepraszam, jeśli w najbliższym czasie będę pytać Was o coś, o czym już 100 razy rozmawiałyście tutaj na forum w ostatnich dniach, ale byłam totalnie psychicznie wyłączona z jakichkolwiek przygotowań pod kątem kwietnia. Teraz dopiero wracam do żywych i nic nie wiem, nic nie mam, na niczym się nie znam. Dziecko we mgle :-D

Spokojnie damy radę :D ja też nic nie mam i nic nie wiem :D i pewnie jeszcze znajdą się osoby na tym forum które mają podobnie :D do tej pory tylko podczytywałam dziewczyny i zbierałam doświadczenie :D

2nn3gov3vlkkz390.png
  • Karmin Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peg wrote:
    Wczoraj byłam u lekarza. Bylam u innego, a nie u swojego prowadzącego bo musiałam się skonsultować w sprawie leków. Mój lekarz mówił, że będzie chłopczyk, a wczoraj ten drugi powiedział, że będzie dziewczynka:-D 17 listopada mam połówkowe, wiec mam nadzieje, ze będzie juz na 100% wiadomo kto tam mieszka :-) Dzidziuś waży 250 gram i ma 14 cm.

Mam podobną sytuację i tez czekam do połówkowych, moje na początku grudnia będą :) będzie to dłuższe i dokładniejsze badanie więc mam nadzieję że już na 100% dowiemy się kto w naszych brzuszkach mieszka :D

nick nieaktualny, ilae lubią tę wiadomość

2nn3gov3vlkkz390.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmin mi ten pierwszy lekarz powiedział, że na 100% chłopczyk. Nawet kupiłam kilka rzeczy dla Dzidziusia, oczywiście męskich :-D a ten wczorajszy, że na 100% dziewczynka :-D juz nie mogę doczekać się połówkowych.

• Jagah Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj zagladam jeszcze na forum i potem snilo mi sie w nocy, ze pije piwo z puszki i zagryzam chrupkami paprykowymi, zgroza! ;) Obudzilam sie po 5, bo myslalam, ze strzeli mi pecherz, i nie zasnelam wiecej. A szkoda, bo dzisiaj znowu deszcz.

She Wolf- jak sie czujesz po zabiegu, wszystko dobrze? :*

bobas- chyba musze poglebic wiedze, w temacie laserowych poprawek ;) U mnie wiele dobrych przezyc wrocilo jak zaczelam cwiczyc miesnie Kegla.

Omon- gratuluje syna, i zazdroszcze tego imienia na W ;) Chyba bede musiala uzyc swoich wdziekow, zeby przekonac Mezulka w tym temacie :D

Ach, libido podniesione trzy razy bardziej niz przed ciaza, ale czesto zmeczenie robi swoje i odpuszczam(y).

Jade dzisiaj obczaic wozki, zrobie im w sklepie porzadny test ;)

Omon lubi tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
‹‹ 714 715 716 717 718 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ