Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja lekarka koło 50tki ale z tych wariatek.
Opinie nt alkoholu to ja już słyszałam rożne, mi to w ogóle lata.
Ale moja babcia ciagle opowiada jak musiała w ciąży przed praca kieliszek wódki wypić bo inaczej ja mdlilo
Ciocia ciagle na piwo miała ochotę
Każdy ma swoją opinie, każda matka swój rozum.
Oj ile ja znam dzieci alkoholiczek super mądrych szybko rozwijających się!!!
Pani doktor zapewne chodziło info żebym przestała się spinać i rozluźniła.
Mi alkohol śmierdzi w ciąży okrutnie wiec i tak nic z tego
Muszę mieć inne sposoby na rozluźnienie
ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
Justyna Sz, ja mam tak samo, próbuje wieczorami nasłuchiwać i się zastanawiam czy to już to ale czekam na coś konkretnego żeby nie mieć wątpliwości
łożysko mam na tylnej ścianie więc teoretycznie szybciej powinnam poczuć no ale mam też trosze tłuszczyku więc może dlatego nic
Justyna Sz lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny spokojnie z ruchami. Ja czułam w pierwszej ciąży w 18 tyg i były to takie delikatne bulgotania. Ale córcia była ogólnie mało ruchliwe.w drugiej już w 13,mala mega ruchliwa i wiedziałam o co chodzi. Łożyska na tylniej ścianie. A teraz już 20 tydz i ledwo czuje,p sporadycznie. Łożysko na sprzed niej ścianie.
-
Witam się w 5 miesiącu
Brzuszka brak, ruchów brak, ale i wymiotów brak!Nareszcie
Wczoraj byliśmy u lekarza i będziemy mieli synaŁadnie wypiął do nas tyłeczek i machał swoim "dzwoneczkiem"
Potem jeszcze lekarz pokazywał jajeczka, ale przyznam szczerze, że nic tam nie widziałam, więc wierzę na słowo, że tam były
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cdfaa317d87d.jpgMilka1991, Szczęśliwa Mamusia, Karmin, Peg, sallvie, Jagah, vitae13, niania.ogg, kahaśka, karolyn, Kjopa3, Korcia, Anjouek, IGA.G, Antonelka, nutella_, Niebieskaa, Donia12, Magni, MyHappy, Justyna Sz, lis87, pati87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJustynko.Sz Kochana moja koleżanka, dopiero w 20 tc poczuła pierwsze ruchy maleństwa , są i takie dziewczyny co i jeszcze dalej dopiero poczują .
Omon Gratuluję z całego serca Synka :*:*:*:* , macie juz typy imion :*:*:*.
atat U mnie libido też szaleje , mąż raz chce raz nie chce strzelę go normalnie , przeważnie jak ja chcę to on już śpi :p.
Ciekawa jestem co nasze szczęście chowa między nóżkami , mi każdy mówi że będzie kolejna córka , mój mąż też nie lepszy stwierdził , że on tylko same córki robi :p przecież Gabrysia miała być Adasiem.
Dziś jest bardzo ładny dzień , tylko że zimnoo straszenie na dworzu , no w końcu jesień :p , samopoczucie dobre choc czasami sił nie mam, apetyt nawet nawet maleństwo od rana już mnie tam smyra :*:*. Jak ja wizyty nie mogę się doczekać , idę zaraz za obiad się brać choć mi się nie chce :p.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 11:04
Omon lubi tę wiadomość
-
Karmin wrote:coś wysyp chłopaków na tym forum
Hehe, dobrze jest!
Nasze córki będą miały z kogo wybierać!
Gratuluję, Omon!Szczęśliwa Mamusia, Omon, Milka1991, Wanda1986, lis87, mada87 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny,
Chciałam Wam raz jeszcze, z całego serca podziękować za wsparcie w tych ostatnich trudnych tygodniach oraz za Waszą niezwykłą reakcję na moje dobre wiadomości w czwartek.
Naprawdę czułam, że jestem częścią jakiejś wielkiej silnej drużyny
Z góry przepraszam, jeśli w najbliższym czasie będę pytać Was o coś, o czym już 100 razy rozmawiałyście tutaj na forum w ostatnich dniach, ale byłam totalnie psychicznie wyłączona z jakichkolwiek przygotowań pod kątem kwietnia. Teraz dopiero wracam do żywych i nic nie wiem, nic nie mam, na niczym się nie znam. Dziecko we mgle
Będę Was teraz zamęczać pytaniami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 10:52
Karmin, aniołkowa mama, Szczęśliwa Mamusia, Omon, Peg, vitae13, kahaśka, karolyn, Kjopa3, Jagah, Milka1991, Venice, IGA.G, Antonelka, nutella_, Wanda1986, MyHappy, Justyna Sz, lis87, mada87, pati87, AmyLeah lubią tę wiadomość
-
She Wolf,
Moja droga, wyobrażam sobie, jak bardzo się denerwujesz teraz, ale chciałam Ci napisać dwie rzeczy.
Po pierwsze - w całej tej trudnej sytuacji, trzeba jak najczęściej myśleć o jej pozytywnym aspekcie, to znaczy o tym, że TAK SZYBKO lekarz zorientował się, że z szyjką jest coś nie tak. Nic lepszego nie mogło się zdarzyć. Jesteście zaopiekowani i bezpieczni! To najważniejsze!
I po drugie - na moim dawnym wątku marcówek 2016 było kilka dziewczyn, które miały szwy lub pessary i to właśnie one najdłużej utrzymały ciążę! Po prostu były podwójnie zabezpieczone, podwójnie uważały na siebie, podwójnie się oszczędzały i to przyniosło efekt w postaci donoszonych do końca maluchów. To częsty scenariusz i naprawdę nie zdziwię się, jeśli tak będzie i u Ciebie.
Pozdrawiam Cię i ściskam bardzo mocno. Wszystko będzie dobrze!Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 10:51
She Wolf lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWczoraj byłam u lekarza. Bylam u innego, a nie u swojego prowadzącego bo musiałam się skonsultować w sprawie leków. Mój lekarz mówił, że będzie chłopczyk, a wczoraj ten drugi powiedział, że będzie dziewczynka:-D 17 listopada mam połówkowe, wiec mam nadzieje, ze będzie juz na 100% wiadomo kto tam mieszka
Dzidziuś waży 250 gram i ma 14 cm.
Omon, Szczęśliwa Mamusia, Kjopa3, Antonelka, Donia12, niania.ogg, lis87, pati87 lubią tę wiadomość
-
annak wrote:
Z góry przepraszam, jeśli w najbliższym czasie będę pytać Was o coś, o czym już 100 razy rozmawiałyście tutaj na forum w ostatnich dniach, ale byłam totalnie psychicznie wyłączona z jakichkolwiek przygotowań pod kątem kwietnia. Teraz dopiero wracam do żywych i nic nie wiem, nic nie mam, na niczym się nie znam. Dziecko we mgle
Spokojnie damy radęja też nic nie mam i nic nie wiem
i pewnie jeszcze znajdą się osoby na tym forum które mają podobnie
do tej pory tylko podczytywałam dziewczyny i zbierałam doświadczenie
-
Peg wrote:Wczoraj byłam u lekarza. Bylam u innego, a nie u swojego prowadzącego bo musiałam się skonsultować w sprawie leków. Mój lekarz mówił, że będzie chłopczyk, a wczoraj ten drugi powiedział, że będzie dziewczynka:-D 17 listopada mam połówkowe, wiec mam nadzieje, ze będzie juz na 100% wiadomo kto tam mieszka
Dzidziuś waży 250 gram i ma 14 cm.
Mam podobną sytuację i tez czekam do połówkowych, moje na początku grudnia będąbędzie to dłuższe i dokładniejsze badanie więc mam nadzieję że już na 100% dowiemy się kto w naszych brzuszkach mieszka
Peg, ilae lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wczoraj zagladam jeszcze na forum i potem snilo mi sie w nocy, ze pije piwo z puszki i zagryzam chrupkami paprykowymi, zgroza!
Obudzilam sie po 5, bo myslalam, ze strzeli mi pecherz, i nie zasnelam wiecej. A szkoda, bo dzisiaj znowu deszcz.
She Wolf- jak sie czujesz po zabiegu, wszystko dobrze? :*
bobas- chyba musze poglebic wiedze, w temacie laserowych poprawekU mnie wiele dobrych przezyc wrocilo jak zaczelam cwiczyc miesnie Kegla.
Omon- gratuluje syna, i zazdroszcze tego imienia na WChyba bede musiala uzyc swoich wdziekow, zeby przekonac Mezulka w tym temacie
Ach, libido podniesione trzy razy bardziej niz przed ciaza, ale czesto zmeczenie robi swoje i odpuszczam(y).
Jade dzisiaj obczaic wozki, zrobie im w sklepie porzadny testOmon lubi tę wiadomość