X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • koniczynkaa Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o libido to u mnie aktualnie jest zerowe..... aż żal mi mojego faceta....

8p3ogywlikdf22k2.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja lekarka koło 50tki ale z tych wariatek.
    Opinie nt alkoholu to ja już słyszałam rożne, mi to w ogóle lata.
    Ale moja babcia ciagle opowiada jak musiała w ciąży przed praca kieliszek wódki wypić bo inaczej ja mdlilo :)
    Ciocia ciagle na piwo miała ochotę :)
    Każdy ma swoją opinie, każda matka swój rozum.
    Oj ile ja znam dzieci alkoholiczek super mądrych szybko rozwijających się!!!
    Pani doktor zapewne chodziło info żebym przestała się spinać i rozluźniła.
    Mi alkohol śmierdzi w ciąży okrutnie wiec i tak nic z tego ;)
    Muszę mieć inne sposoby na rozluźnienie :)

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 18 tygodniu;-) ja jeszcze w ogole nie czuje ruchów:-( juz strasznie nie mogę się ich doczekać...

Karmin, sallvie, Kjopa3 lubią tę wiadomość

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • koniczynkaa Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że alkoholiczki mają też zdrowe dzieci. Trochę się unioslam przepraszam, ale to takie zboczenie zawodowe i temat który zawsze we mnie powodowal masę emocji.

8p3ogywlikdf22k2.png
  • Karmin Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atat co lekarz to inna opinia :) ja bym się bała wypić :P hmm a tak w ogóle to my się głowimy jak poprawić nasze libido, wyluzować a to nasi faceci powinni o to zadbać i nas zdobyć, zachęcić :D

2nn3gov3vlkkz390.png
  • Karmin Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna Sz, ja mam tak samo, próbuje wieczorami nasłuchiwać i się zastanawiam czy to już to ale czekam na coś konkretnego żeby nie mieć wątpliwości :) łożysko mam na tylnej ścianie więc teoretycznie szybciej powinnam poczuć no ale mam też trosze tłuszczyku więc może dlatego nic :)

Justyna Sz lubi tę wiadomość

2nn3gov3vlkkz390.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam właśnie mega wysokie libido tylko jakieś opory!
    Nie darowała my sobie jakbym zaczęła plamić czy coś.
    No takie chore leki i urojenia.
    Mnie tam do alkoholu nie ciągnie w ogóle.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spokojnie z ruchami. Ja czułam w pierwszej ciąży w 18 tyg i były to takie delikatne bulgotania. Ale córcia była ogólnie mało ruchliwe.w drugiej już w 13,mala mega ruchliwa i wiedziałam o co chodzi. Łożyska na tylniej ścianie. A teraz już 20 tydz i ledwo czuje,p sporadycznie. Łożysko na sprzed niej ścianie.

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • Omon Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 5 miesiącu :)
    Brzuszka brak, ruchów brak, ale i wymiotów brak! :D Nareszcie :P

Wczoraj byliśmy u lekarza i będziemy mieli syna :) Ładnie wypiął do nas tyłeczek i machał swoim "dzwoneczkiem" :D Potem jeszcze lekarz pokazywał jajeczka, ale przyznam szczerze, że nic tam nie widziałam, więc wierzę na słowo, że tam były :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cdfaa317d87d.jpg

Milka1991, Szczęśliwa Mamusia, Karmin, Peg, sallvie, Jagah, vitae13, niania.ogg, kahaśka, karolyn, Kjopa3, Korcia, Anjouek, IGA.G, Antonelka, nutella_, Niebieskaa, Donia12, Magni, MyHappy, Justyna Sz, lis87, pati87 lubią tę wiadomość

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • Karmin Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korcia pocieszyłaś mnie dzięki :) będę cierpliwa :)

Omon super! gratuluję synka :D :D coś wysyp chłopaków na tym forum :D

Omon, Korcia lubią tę wiadomość

2nn3gov3vlkkz390.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny :) Miłego dnia życzę !

Karmin, Milka1991, Justyna Sz lubią tę wiadomość

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynko.Sz Kochana moja koleżanka, dopiero w 20 tc poczuła pierwsze ruchy maleństwa , są i takie dziewczyny co i jeszcze dalej dopiero poczują .

Omon Gratuluję z całego serca Synka :*:*:*:* , macie juz typy imion :*:*:*.

atat U mnie libido też szaleje , mąż raz chce raz nie chce strzelę go normalnie , przeważnie jak ja chcę to on już śpi :p.

Ciekawa jestem co nasze szczęście chowa między nóżkami , mi każdy mówi że będzie kolejna córka , mój mąż też nie lepszy stwierdził , że on tylko same córki robi :p przecież Gabrysia miała być Adasiem :D.

Dziś jest bardzo ładny dzień , tylko że zimnoo straszenie na dworzu , no w końcu jesień :p , samopoczucie dobre choc czasami sił nie mam, apetyt nawet nawet maleństwo od rana już mnie tam smyra :*:*. Jak ja wizyty nie mogę się doczekać , idę zaraz za obiad się brać choć mi się nie chce :p.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 11:04

Omon lubi tę wiadomość

• annak Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmin wrote:
    coś wysyp chłopaków na tym forum :D

Hehe, dobrze jest!
    Nasze córki będą miały z kogo wybierać! :-D

Gratuluję, Omon!

Szczęśliwa Mamusia, Omon, Milka1991, Wanda1986, lis87, mada87 lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

Chciałam Wam raz jeszcze, z całego serca podziękować za wsparcie w tych ostatnich trudnych tygodniach oraz za Waszą niezwykłą reakcję na moje dobre wiadomości w czwartek.
    Naprawdę czułam, że jestem częścią jakiejś wielkiej silnej drużyny :-)

Z góry przepraszam, jeśli w najbliższym czasie będę pytać Was o coś, o czym już 100 razy rozmawiałyście tutaj na forum w ostatnich dniach, ale byłam totalnie psychicznie wyłączona z jakichkolwiek przygotowań pod kątem kwietnia. Teraz dopiero wracam do żywych i nic nie wiem, nic nie mam, na niczym się nie znam. Dziecko we mgle :-D
    Będę Was teraz zamęczać pytaniami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 10:52

Karmin, aniołkowa mama, Szczęśliwa Mamusia, Omon, Peg, vitae13, kahaśka, karolyn, Kjopa3, Jagah, Milka1991, Venice, IGA.G, Antonelka, nutella_, Wanda1986, MyHappy, Justyna Sz, lis87, mada87, pati87, AmyLeah lubią tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf,
    Moja droga, wyobrażam sobie, jak bardzo się denerwujesz teraz, ale chciałam Ci napisać dwie rzeczy.
    Po pierwsze - w całej tej trudnej sytuacji, trzeba jak najczęściej myśleć o jej pozytywnym aspekcie, to znaczy o tym, że TAK SZYBKO lekarz zorientował się, że z szyjką jest coś nie tak. Nic lepszego nie mogło się zdarzyć. Jesteście zaopiekowani i bezpieczni! To najważniejsze!
    I po drugie - na moim dawnym wątku marcówek 2016 było kilka dziewczyn, które miały szwy lub pessary i to właśnie one najdłużej utrzymały ciążę! Po prostu były podwójnie zabezpieczone, podwójnie uważały na siebie, podwójnie się oszczędzały i to przyniosło efekt w postaci donoszonych do końca maluchów. To częsty scenariusz i naprawdę nie zdziwię się, jeśli tak będzie i u Ciebie.

Pozdrawiam Cię i ściskam bardzo mocno. Wszystko będzie dobrze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 10:51

She Wolf lubi tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byłam u lekarza. Bylam u innego, a nie u swojego prowadzącego bo musiałam się skonsultować w sprawie leków. Mój lekarz mówił, że będzie chłopczyk, a wczoraj ten drugi powiedział, że będzie dziewczynka:-D 17 listopada mam połówkowe, wiec mam nadzieje, ze będzie juz na 100% wiadomo kto tam mieszka :-) Dzidziuś waży 250 gram i ma 14 cm.

Omon, Szczęśliwa Mamusia, Kjopa3, Antonelka, Donia12, niania.ogg, lis87, pati87 lubią tę wiadomość

• Karmin Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:

Z góry przepraszam, jeśli w najbliższym czasie będę pytać Was o coś, o czym już 100 razy rozmawiałyście tutaj na forum w ostatnich dniach, ale byłam totalnie psychicznie wyłączona z jakichkolwiek przygotowań pod kątem kwietnia. Teraz dopiero wracam do żywych i nic nie wiem, nic nie mam, na niczym się nie znam. Dziecko we mgle :-D

Spokojnie damy radę :D ja też nic nie mam i nic nie wiem :D i pewnie jeszcze znajdą się osoby na tym forum które mają podobnie :D do tej pory tylko podczytywałam dziewczyny i zbierałam doświadczenie :D

2nn3gov3vlkkz390.png
  • Karmin Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peg wrote:
    Wczoraj byłam u lekarza. Bylam u innego, a nie u swojego prowadzącego bo musiałam się skonsultować w sprawie leków. Mój lekarz mówił, że będzie chłopczyk, a wczoraj ten drugi powiedział, że będzie dziewczynka:-D 17 listopada mam połówkowe, wiec mam nadzieje, ze będzie juz na 100% wiadomo kto tam mieszka :-) Dzidziuś waży 250 gram i ma 14 cm.

Mam podobną sytuację i tez czekam do połówkowych, moje na początku grudnia będą :) będzie to dłuższe i dokładniejsze badanie więc mam nadzieję że już na 100% dowiemy się kto w naszych brzuszkach mieszka :D

Peg, ilae lubią tę wiadomość

2nn3gov3vlkkz390.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmin mi ten pierwszy lekarz powiedział, że na 100% chłopczyk. Nawet kupiłam kilka rzeczy dla Dzidziusia, oczywiście męskich :-D a ten wczorajszy, że na 100% dziewczynka :-D juz nie mogę doczekać się połówkowych.

• Jagah Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj zagladam jeszcze na forum i potem snilo mi sie w nocy, ze pije piwo z puszki i zagryzam chrupkami paprykowymi, zgroza! ;) Obudzilam sie po 5, bo myslalam, ze strzeli mi pecherz, i nie zasnelam wiecej. A szkoda, bo dzisiaj znowu deszcz.

She Wolf- jak sie czujesz po zabiegu, wszystko dobrze? :*

bobas- chyba musze poglebic wiedze, w temacie laserowych poprawek ;) U mnie wiele dobrych przezyc wrocilo jak zaczelam cwiczyc miesnie Kegla.

Omon- gratuluje syna, i zazdroszcze tego imienia na W ;) Chyba bede musiala uzyc swoich wdziekow, zeby przekonac Mezulka w tym temacie :D

Ach, libido podniesione trzy razy bardziej niz przed ciaza, ale czesto zmeczenie robi swoje i odpuszczam(y).

Jade dzisiaj obczaic wozki, zrobie im w sklepie porzadny test ;)

Omon lubi tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
‹‹ 714 715 716 717 718 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ