Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny help !
ostatnio było pytanie o MAGNEZ i któraś z Was, nie pamietam już która napisała, że pije musujący... inna zaś napisała, że musującego chyba nie wolno... chciałabym żeby mi sie ta istotka pijący musujący ujawniła to raz a dwa dlaczego nie wolno?
skonczyl mi sie mój magvitb i żelazko i poprosilam mame zeby wracajac z pracy mi kupila... no i żelazo kupiła to samo ale magnez z witamina b6 kupiła mi musujący i mam teraz dylemat-pić czy nie pić... dodam,że z tyłu jest napisane Zaleca się w stanach zmęczenia fizycznego i psychicznego,w czasie ciąży i karmienia piersią oraz dla osób nadużywających alkholu i kawy
jedyne co znalazłam co mnie jakos nie przekonuje do nie zażywania i nie wiem ile w tym w ogole prawdy - przez to ze jest musujacy moga sie pojawic wzdecia... raczej chodzi mi o cos czy w jakis sposob ten magnez moze zaszkodzic.. no ale raczej by nie sprzedawali go w aptece z nadrukowanym wyrazni,ze sie zaleca i w ciąży. -
Właśnie się dowiedziałam, że...
zobaczę męża za 10 dniVenice, aniołkowa mama, Omon, Taśka22, ilae, karolyn, Jagah, IGA.G, Milka1991, Donia12, mada87, lis87, niania.ogg, Aga1991, Antonelka lubią tę wiadomość
-
Anjouek chodziło o mnie ale ja nie piję musującego tylko w saszetkach (tu gdzie mieszkam niektóre leki są inne). Jeśli chodzi o musujący nie wiem czy może zaszkodzić, wątpię, ale jest w nim chyba tlenek magnezu, który jest bardzo słabo przyswajalny więc chyba nie warto. Zobacz jaką ma formę choć i o tym można znaleźć różne opinie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 18:21
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Aniołkowa mama jaką Ty masz talię!! zazdroszczę!
Omon ja keratynowe prostowanie miałam robione, ale nie byłam zadowolona. Może to dlatego, że miałam je jak dopiero co wchodziło na polski rynek i byłam jako "szczur doświadczalny". Teraz miałam iść, bo mnie fryzjerka namawiała, ale jednak odmówiłam. Nie chce mi się siedzieć 4 godziny.
Na włosy polecam super odżywkę robioną w domu: oliwa, olej kokosowy, miod i żółtko...Po tym włosy są rewelacyjneaniołkowa mama lubi tę wiadomość
-
Obiecalam aktualne zdjecie
Dopiero na zdjęciu widze jaka gruba jestem..Rośniemy, Rośniemy...
17t6d
nutella_, ilae, Venice, Anjouek, kahaśka, sallvie, Jagah, IGA.G, Justyna Sz, aniołkowa mama, Niebieskaa, karolyn, Omon, Milka1991, Donia12, mada87, Korcia, lis87, vitae13, Aga1991, kasieniaczek, Różowy_Kordonek, Antonelka lubią tę wiadomość
Reni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami
-
Mój narzeczony i w pierwszej i w tej ciąży jest chętny żeby mnie depilować
Ja za to na to nigdy mu nie pozwolę
Zbyt duże ryzyko
A to my 17t3d:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/67f9e801ad04.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1a1d37947858.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/325dfdb7ff33.jpg
Ja pisałam,że nie wolno magnezu musującego ale to mówiła mi koleżanka i farmaceutka potwierdziła. Niby dlatego,że jest CO2.
Gratuluję udanych wizyt
Ja dziś robiłam ziemniaki,paluszki rybne i buraczki a na deser W-ZWiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 18:36
nutella_, Venice, Anjouek, karolyn, Jagah, Reni1982, Justyna Sz, Niebieskaa, Omon, Milka1991, Donia12, lis87, vitae13, Aga1991 lubią tę wiadomość
-
aniołkowa mama wrote:Anjouek chodziło o mnie ale ja nie piję musującego tylko w saszetkach (tu gdzie mieszkam niektóre leki są inne). Jeśli chodzi o musujący nie wiem czy może zaszkodzić, wątpię, ale jest w nim chyba tlenek magnezu, który jest bardzo słabo przyswajalny więc chyba nie warto. Zobacz jaką ma formę choć i o tym można znaleźć różne opinie
jest w nim węglan magnezu, poczytalam troszke, wchlanianie lepsze niz tlenek ale tez nie za duze bo 30%... no i troche go ogolnie malo bo 100mg w jednej tabletce kiedy tego co bralam do tej pory bylo 470mg w jednej tabletce a brac ich mialam po 2-3 w zaleznosci od tego czy bede miala skurcze/bole brzucha... wiec niewarto faktycznie...no nic, bede go sobie piła a szczegolnie dzis skoro mi sie skonczyl a jutro sobie dokupie ten mój MagvitB6 bo kosztuje całe 8-10 zł za okolo 50 tabletek wiec sie nie wykosztujemama po prostu zapomniala nazwy....
-
Kjopa i Reni piękne brzuszki i nie gruba tylko w ciąży !
Bobas dajesz wszystkiego po łyżce stołowej, mieszasz, trzymasz 20-30 min. Najlepiej jest jeszcze zawinąć głowę ręcznikiem lub czepkiem. Ja taka cwana, a dawno tego nie robiłam. Zawsze mi mało czasu. Będę musiała na dniach zrobić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 18:46
Reni1982 lubi tę wiadomość
-
No to wreszcie dorwałam na chwilę laptopa i mogę wstawić zdjęcie swojego brzuszka od przodu gdzie widać jak zaczyna powolutku pojawiać się ciemna kreska
nutella_, Taśka22, Jagah, Kjopa3, IGA.G, Justyna Sz, aniołkowa mama, karolyn, Milka1991, Donia12, lis87, Aga1991, Omon, Antonelka lubią tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
ilae wrote:
-
ilae- mnie podoba sie bardziej druga wersja, bo widac ombre i wiecej zabawy kolorami
Na pierwszym obrazku to rownie dobrze moze byc dobrze ukryty odrost
Kjopa- woooow, ale Ci brzusio smignal! moja pamiec zatrzymala sie na obrazie w szarych getrach
Ta ciemna kreseczka na brzuchu to Linea Negra, u mnie jest juz widoczna jakis czas, ale zniknie po porodzie, takze pikus
Venice- tez jestem fanka domowych maseczek i moge potwierdzic, ze miod to wspanialy skladnik, ktory bosko odzywia, jak i nawilza wlosy -
aniołkowa mama wrote:Jastin, udało Ci się coś dowiedzieć? Coś wskurać? Ktoś się podejmie uzupełniania wód? No bo kurde.... muszą walczyć chamy jedne!! ;/
Eh nie mam dzis sił na walkę... moze jutro będzie nowy lepszy dzieńleżeć mam i tyle powiedzieli. Jutro na wizycie zapytam kiedy do domu bo nie chce leżeć to i tak nic nie zmieni
-
Venice kiedyś czesto olejowałam włosy i ogólnie byłam wlosomaniaczka straszna, oleje,maski, plukanki, picie skrzypu i pokrzywy, drozdzowy napój
ale potem straciłam zapał
zainspirowałaś mnie wspomnieniem o tej masce zeby do tego powrócic i sobie trzasnelam maseczke bo wszystko w domu miałam
ah pachniało przez ten miód pięknie, że az chciało sie to zjesc
mmm
ja to z racji,ze w czepeczku szybko rozchodziła mi się gumka i nie trzymala dobrze a ręcznika szkoda mi brudzic to stosuje taka metode - zawijam wlosy w reklamoweczke, taka przezrozysta siatke z biedronki/stokrotki...i na to jeszcze zakladam ręcznik
w rezultacie recznik nie jest w jaju/oleju a kłaczki maja tamsaune pierwsza klasa
Venice lubi tę wiadomość
-
Atat ja miałam w ciąży robioną cytologie (pomimo tego, ze miałam robioną w tym roku przed ciążą), usg piersi robiłam przed ciąża było wszystko w porządku więc jakoś nie myślałam żeby iść a ginekolog nie wspominała o tym.
Niebieska mam ten sam problem z rogalem, mam wrażenie, że mam za wysoko i za twardo pod głową, ale sie nie poddajei za każdym razem jest coraz lepiej i coraz wygodniej (próbuje co kilka dni)
Może po prostu mocnej ucisnełaś brzuch detektorem? Może przypadek. Choć ponoć maluchy na przykład nie lubią usg i zakrywają się rączkami, choć ta teoria średnio mnie przekonuje bo przecież nie wiemy co robi gdy na niego nie patrzymy, może tak samo trzyma?
Antonelka jak łożysko na tylej ścianie to ruchy są wcześniej wyczuwalneAntonelka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jak Wy spłukujecie olej z włosów?
Co do zdjęć, na drugim chyba jest ciemniejsza góra. Ja nie chciałabym ruszać swoich naturalnych włosów, bo nie chciałabym później walczyć z odrostamino i do 3. grudnia nie chciałabym poprawiać włosów, a na ślubie trzeba jakoś wyglądać