Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Jagah, niestety jeśli chodzi o dostępność wózków u mnie to w całym mieście jest kilka na krzyż a nie bardzo mam możliwość jechać do jakiegoś dużego miasta
Poza opiniami w necie proszę też moją najbliższą rodzinkę, która zna mój gust i preferencje i oglądają stacjonarnie w Polsce, szczególnie patrzą na te o które poproszę. Ale zawsze łatwiej jak ktoś ze swojego doświadczenia jest w stanie coś podpowiedzieć bo niestety przejażdżka wózkiem po sklepie to nie to samo co kilkumiesięczne użytkowanie
W rodzinie par z malutkimi dziećmi raczej brak żebym ich mogła popytać, poza tym mało osób wie o mojej ciąży i wolałabym żeby tak zostało.
A czy to jest jakiś problem, że podpytuję?Bo wydało mi się to trochę złośliwe ;p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2016, 14:50
Kjopa3 lubi tę wiadomość
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Dzięki dziewczyny za odzew
pod opieką endo byłam ale stwierdziła że wszystko jest wyrównane i nie muszę do niej chodzić i gin mi recepty wypisuje obecnie biore eutyrox 50 i gin mowi że jest ok a mi się nie do końca te wyniki podobają chociaż jak chodziłam do endo to były podobne tylko tsh było ciut nizsze bo 1,9 na innym badaniu 1,5. Potrzebowałam waszej opinii żeby upewnić się że nie swiruje. Biorę się za poszukiwania porządnego endokrynologa. Dziękuje za opinię
Mutacja MTHFR c677t, mutacja PAI -1 4g PCOS hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem, Ana1Ana 2 +
Lipiec 2016/ 11dpo beta 23,12/ 13dpo beta 100,90/ 15dpo 407,5/ 18dpo beta 1797/ 19dpo jest pęcherzyk 3 mm/16.08 jest serduszko moje małe :* -
Jagah no właśnie ten ma też przekładaną rączkę i dziecko może być przód-tył kiedy chcesz.
http://allegro.pl/polski-wozek-wielofunk-pompowane-kola-wyprzedaz-i6594868202.html
http://allegro.pl/polski-wozek-od-producenta-80zl-6-amortyzatorow-i5746727866.html
http://allegro.pl/wozek-kamil-nowosc-karex-gratisy-raty-i5170581184.html
http://allegro.pl/kunert-ekskluzywny-wozek-vip-gratisy-i5423961786.htmlaniołkowa mama lubi tę wiadomość
-
Lokokoko wrote:Hmm bo nie jestem pewna czy to jest to
) ale będę sobie wmawiać ze tak he he he
))
Dziewczyny okropnie bolą mnie plecy ;( straaaasznie!nawet jak to jeszcze nie to
Lokokoko lubi tę wiadomość
-
Krucha wrote:Dziewczyny a Wy połówkowe usg będzie miały 3d i 4d?
bo ja sie zastanawiam wlasnie czy takie robić.
Podobno lepiej połówkowe zrobić zwykle 2d.
A najlepsze zdjecia 3d i film wychodzą od 26-28 do 32 tc. -
Krucha, 3d i 4d to podobno tylko i wyłącznie bajer. Samo badanie i tak zwykle wykonuje się w 2d. Potem przełączają na 3d/4d i nagrywają dla rodziców
Więc wybierz sobie czas na 3d/4d taki żebyś ładnie widziała dzieciątko, jeśli mówisz, że wyczytałaś, że lepiej później to ja bym pewnie tak zrobiła.
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Omon - Kochana nie mam upatrzonych sprzedawców. Zazwyczaj wpisuję szukaną frazę jaka mnie interesuje i tak szukam. Czasem od jednego kupię jedna rzecz a czasem 5, zależy jak długo można sumować aukcje. Ale każdej rzeczy szukam z osobna, nie mam stałych sprzedawców
ilae - bardzo dziękuję, ale na allegro się orientuję. Chodziło mi o to, ze na aliexpres nie umiem znaleźć innych przedmiotów sprzedającego. Kusicie tymi zakupami, chyba w grudniu coś zamówię "na próbę".
Ja już po połówkowych. Dzidziuś cudny i okrąglutki - 380g3d/4d nie bardzo się udało bo jednak tkanki tłuszczowej jeszcze za mało, wychodził taki potworek
Ale mamy płytkę na pamiątkę, więc super
Ogólnie wszystko dobrze, tylko na kontrolnych wizytach u mojego gina mam mu zwrócić uwagę, by sprawdzał nereczki bo jedna wyszła mniejsza druga większa mimo, że oba wymiary mieszczą się w normie. To podobno częste i normalne bo to wszystko się ciągle kształtuje. Zobaczymy, oby się to wyrównało
Syn był bezwstydny o razu jajka wywalił an wierzch, za to profilu buźki nie bardzo chciał pokazać
Kjopa - bo tak się powinno kupować biustonosz by w sklepie zapiąć się na najluźniejszą haftkę. Później materiał się lekko rozciąga i powinniśmy mieć możliwość przejścia na ciaśniejszy obwód. Dlatego zaczęłam kupować na allegro biustonosze w obwodzie 60 bo sklepowe 65 zapinałam od razu na najciaśniejszą.
kahaśka - ja nie miałam
nutella - a wybierając formę zapłaty "przelewy" to normalnie ot A wiera Ci się strona swojego banku, tak? Czy najpierw musisz zrobić z banku przelew na jakąs kartę, z której dopiero możesz płacić? Jest możliwość tak jak na allegro poobserwować inne aukcje sprzedającego i zapłacić później? Czy muszę od razu? A te feedbacki to takie opinie o sprzedającym tak?
Wiecie coo.. wczoraj wieczorem znowu czułam bulgotanie i tak patrzę na mój brzuszek a on.. PŁYWA! Pierwszy raz widziałam kopniaczkiRaz pod pępkiem a za sekundę z boku. Zastanawiałam się czy to nie gazy, bo wzdęcia mnie też męczyły, no ale przecież nie pierwszy raz mam wzdęcia i nigdy nic się nie ruszało. Myślę, że chyba odgłos kiszek działał na dzidziusia pobudzająco bo czasem słyszałam jak mi jeździ a później cisza i nagle pół brzucha podskakuje
Myślałam, że tych pierwszych ruchów brzuszka to będę wyglądać, że to będzie takie subtelne a tu od razu z grubej rury. To było cudowne!!! Mam nadzieję, że będzie tak coraz częściej
Milka - ja płacąc przez przelewy też muszę sama wpisywać wszystkie daneNie mówię o alli tylko za kupach w PL ale to chyba bez różnicy.
W ogóle a propo zakupów to ładnie się załatwiłam. Chciałam zalicytowac śpiochy za 17,50 zł a kliknęłam 71,50 zł o_O Wysłałam prośbę o wycofanie mojej oferty ale sprzedawca totalnie mnie olewa. Co więcej następnęgo dnia dostałam od niego paczkę z poprzednim zamówieniem i te ubranka słabe jakościowojakieś zmechacenia, na jednych śpiochach plamki, o których nie było mowy. A te spiochy kupiłam w ostateczności za 26 zł (lepsze to niż 71,50
) i jestem wściekła bo pewnie też będą byle jakie a za tą cenę to i w sklepie bym ładne kupiła. Ehh.. mam nauczkę
nutella - albo jesteś mega farciarą albo czas wymienić wagę na taką, która działaa tak serio, super się trzymasz
Donia - odnośnie wcześniaka, może wiek ciąży był błędnie wyliczony? Może mama miała długie albo nieregularne cykle? A może łożysko nie funkcjonowało jak trzeba i dzidziuś "nie dojadał"? Kurcze, smutne to
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2016, 15:01
Kjopa3, Donia12, Jagah, ilae, karolyn, Peg, Milka1991, Omon lubią tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
aniolkowa mama- ja juz tak sie uparlam na ten wozekze chyba nic nie jest w stanie mnie przekonac ze sie nie nadaje.... taki uparciuch ze mnie... moze pozniej bede zalowac ale trudno takie zycie:) szkoda ze nie mozesz sobie poogldac na zywo bo to tez duzo daje, i osoby ktore sprzadaja tez mowia wiele o tych wozkach i innych. Dobrze ze pytasz o opinie innych mam:) ja tez chetnie poslucham bo moze cud sie stanie i zmienie zdanie... kobieta zmienna jest:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2016, 14:59
12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
-
Kjopa- wszystko fajnie, tylko waga wozka jest przerazajaca, faktycznie odczuwalne jest to 16kg?!
Moj pierwszy wozek to byl 3w1, ale mialam stelaz aluminiowy i waga wyszla 11kg. Spacerowka jest przekladana przod-tyl, ale bylam niezadowolona, bo slabo wyprofilowana i dziecko mi sie turlalo z jednej na druga strone wozkaTeraz mieszkam na zupelnie innym ternie, wszedzie plasko i prosto to nie potrzebuje wielkich kol ani amortyzatorow, a mimo to, ciezko mi sie zdecydowac na inny model. Nie podobaja mi sie obecne gondole-kolyski.
-
Justyna, też żałuję, że nie mogę zobaczyć
Widziałam tylko Adamexy i Bebetto ale teściowie już oglądali Anexa na żywo i mówią, że ich zdaniem lepszy od Camarelo czy Adamexa
Opinie zawsze przydatne. Ja też jestem uparciuch i sie trochę podłamałam tymi opiniami bo 2 tys. to nie aż taki mały wydatek
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Lokokoko wrote:Hmm bo nie jestem pewna czy to jest to
) ale będę sobie wmawiać ze tak he he he
))
Dziewczyny okropnie bolą mnie plecy ;( straaaasznie!
-
aniołkowa mama wrote:Justyna, też żałuję, że nie mogę zobaczyć
Widziałam tylko Adamexy i Bebetto ale teściowie już oglądali Anexa na żywo i mówią, że ich zdaniem lepszy od Camarelo czy Adamexa
Opinie zawsze przydatne. Ja też jestem uparciuch i sie trochę podłamałam tymi opiniami bo 2 tys. to nie aż taki mały wydatek
-
Lokokoko wrote:Ha ha. A powiedzcie mi jak u was wygląda kwestia szpilek? Chodźcie? Bo ja uwielbiam i chce chodzić jak najdłużej,ale niem czy wolno xd
-
Lokokoko wrote:Ha ha. A powiedzcie mi jak u was wygląda kwestia szpilek? Chodźcie? Bo ja uwielbiam i chce chodzić jak najdłużej,ale niem czy wolno xd
Kochana, kilka postow wyzej piszesz o bolu plecow, a teraz o chodzeniu w szpilkachNo wybacz, musisz chyba zrezygnowac z obcasow albo chociaz ograniczyc na wyjscie na specjalne okazje
A plecy moga bolec z roznych powodow, nawet jak zbyt dlugo stoisz, jestes w ruchu, kregoslup potrzebuje odpoczynku i warto znalezc chociaz kwadrans i wygodnie sie polozyc, odpoczac
-
różowy kordonek feedbacki to opinie o produkcie, który chcesz kupić. Jak wejdziesz w dany produkt to możesz wejść w opinie. Im więcej pozytywnych- tym lepiej. Możesz pooglądać zdjęcia tego, co przyszło innym
Wchodząc w płatność wybieram mój bank z listy wszystkich co tam mi się wyświetlają. I przekierowuje mnie automatycznie.
Rzeczy ci się podobają mozesz dodać do listy życzeń ( to coś takiego jak u nas obserwowane) albo do koszyka. Jak wybierzesz kilka rzeczy od tego samego sprzedawcy to ci się wyswietli.
Na pierwszym zdjeciu jest serduszko. Klikając na nie dodajesz do listy życzeń. Na drugim masz opcję kup teraz lub dodaj do koszyka. No i wiadomo kupując teraz- placisz teraz. Inaczej to wyglada na komputerze, bo masz napis "lista życzeń".
Polecam kupowanie przez telefon przez aplikacje BO JEST TANIEJ
-
Justyna, nie będę bo się boję podróży, niestety to przynajmniej 2 pociągi i 2 samoloty. Na wózek akurat kasę mamy odłożoną a chciałabym żeby wózek posłużył też kolejnemu maluchowi jeśli się takiego doczekam
Dlatego wolałabym nowy. Już z założenia u mnie ma więcje niż 1 dziecko go wykorzystać
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
aniołkowa mama wrote:Justyna, nie będę bo się boję podróży, niestety to przynajmniej 2 pociągi i 2 samoloty. Na wózek akurat kasę mamy odłożoną a chciałabym żeby wózek posłużył też kolejnemu maluchowi jeśli się takiego doczekam
Dlatego wolałabym nowy. Już z założenia u mnie ma więcje niż 1 dziecko go wykorzystać
aniołkowa mama lubi tę wiadomość