X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniolkowa mama- a moze kupno gondoli, a potem dokupienie lekkiej i sprecyzowanej spacerowki? :) Jak kupowalam pierwszy wozek to mialam taka sama wizje, zeby starczyl dla dwojki dzieci, a tymczasem jak corka miala 1,5 roku to kupilam lekka spacerowke i dopiero wtedy zaczela sie prawdziwa radosc ze spacerowania :D Poza tym, naprawde podziwiam za zakup wozka na podstawie opinii, ale jak nie ma wyjscia to wiadomo.

Rozowy Kordonek- jak teraz zobaczylas bauns na brzuchu to przyzwyczajaj sie do wiekszych i silniejszych fali dunaju :D No i wbijania nog w pecherz albo inne wnetrznosci, to dopiero jest impreza! :D

U mnie Orzeszek sie odzywa najczesciej po popcornie, chrupkach paprykowych, i makaronie ze szpinakiem ;) Wlasnie teraz czuje dansing w srodku B-)

aniołkowa mama, Milka1991 lubią tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah wrote:
    Misiu2017- olejek z drzewa herbacianego jest zakazany w ciazy.

Reni- mnie na bol glowy pomagaja jedynie cieple kompresy albo rozgrzewajace napoje, jak kawa, herbata z imbirem. Co do ruchow to pisalam tutaj na forum o ich zaczatku, a potem kilka dni zupelnej ciszy, i nagle ruszylo z pelna moca ;) W pierwszej ciazy zaczelo sie w 18tc i dziecko bylo bardzo ruchliwe, a teraz zupelnie inaczej to odczuwam, bardziej subtelnie i delikatnie :)

Kjopa- tez rozwazam powrot do starego wozka, glownie gondoli. Tylko martwie sie spacerowka, mam fajny i kompaktowy model, tylko nie obraca sie przodem do mamy. A akurat okres spacerowki wypadnie w zimie, i mysle nad wozkiem przod-tyl, ahhhh, te rozterki ;)

Dziękuje za odpowiedx, trochę mnie uspokoiłaś ;)

Jagah lubi tę wiadomość

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • Krucha Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy Kordonku a z jakiej strony zamawiałaś te ciuszki, które ostatnio nam pokazywałaś? :)

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah wrote:
    Kjopa- wszystko fajnie, tylko waga wozka jest przerazajaca, faktycznie odczuwalne jest to 16kg?!

Moj pierwszy wozek to byl 3w1, ale mialam stelaz aluminiowy i waga wyszla 11kg. Spacerowka jest przekladana przod-tyl, ale bylam niezadowolona, bo slabo wyprofilowana i dziecko mi sie turlalo z jednej na druga strone wozka ;) Teraz mieszkam na zupelnie innym ternie, wszedzie plasko i prosto to nie potrzebuje wielkich kol ani amortyzatorow, a mimo to, ciezko mi sie zdecydowac na inny model. Nie podobaja mi sie obecne gondole-kolyski.

Jak na spacerach jeździliśmy to nie czułam tej wagi. Bardzo dobrze podjeżdża się na krawężniki i jeździ po parku,śniegu. No ale wiadomo wnieść go gdzieś na górę i złożonego do bagażnika to wagę czuć. Ja mam zamiar jeszcze pojechać po nowym roku do sklepu popatrzeć inne wózki i wtedy się zastanowię. Dużo daje ta rączka którą można zmienić kierunek jazdy. Młody jak się zaczynał nudzić i marudzić to cyk w drugą stronę i spokój :-) Do tego dużo miejsca w spacerówce,zawsze miał coś tam nawpychane-zabawki itp. i też się bawił.

Jagah lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna Sz wrote:
    to tak jak u mnie:) dlatego kolor wybieralam taki ktory bedzie dobry i dla chlopca i dziewczynki:) jeszcze jednego dziecka nie urodzilam a juz bym chciala jeszcze dwojke:) no chyba ze trafia mi sie male urwisy to poprzestane na dwojce:)
    Też chciałam trójkę do drugiej ciąży ;) ale mój dal ostro w kość ;) juz chce zostać przy dwójce i myślę nawet o powiązaniu jajowidow co by nie brać chemii.. ale nic jeszcze na ten temat nie wiem..

Jagah, Justyna Sz lubią tę wiadomość

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobas- polubilam, bo mam podobny tok rozumowania ;) Zawsze marzylam o trojce, ale starania o drugie dziecko byly strasznie trudne emocjonalnie, i strasznie trudno przechodze ciaze, do tego ta endometrioza spedza mi sen z powiek. Mysle, ze podejme decyzje jak poznam plec obecnego dziecka, ale rowniez myslalam o wykluczeniu jajowodow z gry ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2016, 15:30

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie - dzieki za czujność , z olejkami rzeczywiście w ciąży trzeba uważać . Ja sporadycznie ale używałam . Teraz w ciąży mnie na szczęście nie bolało gardło .

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze tak by facet sobie cos podwiązał? ;) dlaczego kobiety musza myślec o antykoncepcji tylko :/

sy__la lubi tę wiadomość

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobas ja tez chciałam trójkę, ale się rozmyśliłam. Być może , a raczej na pewno zmienię zdanie w przyszłości, ale to ta dwójka musi być odchowana :P
    Ja po ciąży zakładam Mirene. 5 lat spokoju. I kieszeń o ponad tysiąc lżejsza.

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż za 7 dni o tej porze będzie do mnie już jechał <3. Miesiąc bez niego. Jak ja dałam radę?

Lokokoko, niania.ogg, Milka1991 lubią tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu2017 wrote:
    A moze tak by facet sobie cos podwiązał? ;) dlaczego kobiety musza myślec o antykoncepcji tylko :/
    dobra mysl:)jak cos to powiem mezowi ze mu urodzilam dzieci w meczarniach wiec niech on idzie na operacje podwiazania:)

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella twoj maz pracuje za granica?? na pewno nie jest ci latwo...

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to też ja nic hormonalnego nie mogę brać żeby się zabezpieczać-neurolog zabronił, gumki to nie wygodne więc trzeba będzie coś wymyślić ;-) A u nas to chyba nie można jajowodów podwiązać bez wskazań? Za to facet może bez problemu zabezpieczyć co trzeba.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah i tak myślę, że po ok. roku kupiłabym lżejszą spacerówkę :) tego akurat multum w o wiele niższych cenach więc też nad tym myślałam :) no nic, jeszcze mamy z 3-4 tygodnie, będziemy szukać, czytać, co się da to oglądać i porównywać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2016, 15:41

Jagah lubi tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my właśnie po naszej pierwszej "sesji" ciążowej, którą zrobiła nam moja kuzynka :)
    Przedstawiamy wam się z synkiem/córeczką w całej okazałości :)

330zp7o.jpg

2ltn3hz.jpg

aniołkowa mama, Justyna Sz, Lokokoko, Jula222, Jagah, nutella_, Venice, IGA.G, She Wolf, karolyn, Peg, Kjopa3, Donia12, Antonelka, pati87, Korcia, lis87, sunshine, Teklaa, Milka1991, sy__la, Anjouek, Omon, Aga1991 lubią tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah wrote:
    Kochana, kilka postow wyzej piszesz o bolu plecow, a teraz o chodzeniu w szpilkach ;) No wybacz, musisz chyba zrezygnowac z obcasow albo chociaz ograniczyc na wyjscie na specjalne okazje ;) A plecy moga bolec z roznych powodow, nawet jak zbyt dlugo stoisz, jestes w ruchu, kregoslup potrzebuje odpoczynku i warto znalezc chociaz kwadrans i wygodnie sie polozyc, odpoczac :)

Jagah mnie trzeba sprowadzic na ziemie! haha. jakos nie wiem dlaczego w ogole nie powiazalam tych dwoch rzeczy razem... Ogolnie teraz mam problemy z pamiecia, koncentracja itp... chyba lapie mnie ten caly efekt odmozdzenia czy cos :d

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna Sz wrote:
    nutella twoj maz pracuje za granica?? na pewno nie jest ci latwo...
    Nie. A raczej tylko chwilowo. Dostał propozycję szkolenia w Danii. Być może po tym ma szansę być kimś w firmie, a nawet jeśli nie to zarobki przez te 3 miesiące pozwolą nam się odkuć:)
    Ale są dziewczyny na forum, których mężowie pracują za granicą na stałe :)

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu2017 wrote:
    To dobry pomysl, ale nie rozwiazuje moich problemow z jajnikami/endometrioza. U mnie kuracja hormonalna odpada, mam same zle wspomnienia w tym temacie, a znalezc dobrego lekarza, ktorzy dobierze odpowiednie hormony to prawdziwa sztuka ;)

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    Nie. A raczej tylko chwilowo. Dostał propozycję szkolenia w Danii. Być może po tym ma szansę być kimś w firmie, a nawet jeśli nie to zarobki przez te 3 miesiące pozwolą nam się odkuć:)
    Ale są dziewczyny na forum, których mężowie pracują za granicą na stałe :)
    no to dobrze ze chwilowo:)pewnie ze jak ma okazje do szkolenia i awansu to warto sie przemeczyc... bardzo wspolczuje wszytskim tym ktorych mezowie musza prcowac zagranica. rozłąka na pewno jest ciezka:( ja chyba bym nie dala rady ale niestety sytuacja czesto do tego zmusza... nasz kraj nie daje zbyt wiele mozliwosci...

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • Venice Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, u nas panowała jelitówka, więc nie miałam jak się odezwać. Mam nadzieję, że mnie nie złapie, bo zazwyczaj mnie bierze po dwóch dniach.

Apropo nospy- jak mi się skracała szyjka to byłam cały czas na nospie, chyba 3 razy dziennie no i oczywiście magnez. Oprócz tego kiedyś był fenoterol, ale teraz go wycofali. Także ja bym nospy nie odstawiała na własną rękę.

Ja kiedyś chciałam czwórkę dzieci, ale po urodzeniu pierwszego długo nie mogłam się zdecydować na drugą ciąże. Myślę, że dwójka mi starczy, ewentualnie może przed czterdziestką jeszcze na trzecie mi starczy siły :)

Justyna Sz lubi tę wiadomość

p19us65gm2vs5uf6.png
‹‹ 845 846 847 848 849 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ