X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane!

Fufka trzymam kciuki i wierzę,że wszystko będzie dobrze <3

Co do sylwestra to mój małż zdecydował ze w tym roku w domku. Pewnie z moja rodzinka. Bardzo się ciesze bo nie miałam ochoty nigdzie wychodzić :-)

Nutella- kwitnaca wyglądasz :-*

Jeżeli chodzi o mnie. Wczoraj byliśmy na urodzinach powiedzieliśmy do północy i później godzina drogi do domku i myślałam,że już nie dojadę do domu.bol pleców i na wymioty mnie brało. Najgorzej bo to ja byłam kierowca.
    Później cała noc nie spałam,bo mój D był spragniony a to zaś kataru dostał i takie miałam przeżycia. Jestem wykończona
    Później mieliśmy gości, przed sekunda pojechali i w końcu na spokojnie się położyłam
    Ale za chwile jadę do hm kupić sobie sweterek <3

Chciałabym juz podglądać mojego chlopca,ale wizyta dopiero 07.12;)

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lokokoko chciałam spytać z czystej ciekawości, bo już któryś raz to widzę, że ktoś męża nazywa "małż" i padło na ciebie. Czemu tak ?

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha... Nie wiem, gdzieś to raz widziałam i tak mi utkwiłi. Mąż-małż. :-D nie zastanawiałam się nawet nad tym,że tak pisze. Jakoś tak już odruchowo :-)

Milka1991 lubi tę wiadomość

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie w skrócie małżonek :P

Omon lubi tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no pewnie tak!;))

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od wczoraj wieczorem jak rozszalał się mój maluszek, tak po tą chwilę czuje go bardzo często :) może już zostanie ta regularność :D

Anjouek lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez dzis szaleje - czuje go wreszcie bardzo wyraźnie ;) zaraz przywiozą pizzę - maz zamówił ( taki mały grzeszek dzis ;) )

ilae, IGA.G lubią tę wiadomość

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie to dzis czuje jakieś bolączki w biodrze :/

• Donia12 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj cały dzień w gościach wiec dopiero teraz obiadek jem.
    Chwilowo nie narzekam tez na żadne boleści :) Jutro wizyta u lekarki. Potem czekanie do 30 listopada żeby się dowiedzieć ile to nasze dziewczę mierzy i waży i czy wszystko jest ok.

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie juz stres udziela przedc1 USG polowkowym we wtorek.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati87 wrote:
    A mi sie juz stres udziela przedc1 USG polowkowym we wtorek.
    Ja jutro o 17.00 mam wizyte

• Omon Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy w ciąży można jeździć na łyżwach?
    W naszym mieście uruchomili miejskie lodowisko i mają zamontowaną kamerkę internetową - tak oglądam dziś na yt i tak by się chciało pojeździć :)
    Ale pewnie ryzyko upadku na brzuch to wyklucza?
    Chociaż ja jeżdżę od lat i kontroluję upadki, zawsze padam na tyłek, ale to też może być niebezpieczne pewnie.
    Edit/ i chyba sama sobie już odpowiedziałam :D
    Następny sezon będzie mój :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2016, 19:33

Lokokoko lubi tę wiadomość

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w niedzielny wieczór :) ja we wtorek wizyta, jutro ide na barania krwi i moczu. Do mnie tez przypaletaly sie hemoroidy :/
    Z rzeczy śmiesznych, leżymy na kanapie z M i pytam sie go czy będziemy rownież kupować fotelik samochodowy stokke tak jak wózek czy jakis inny. On odpowiada, ze oczywiście kupimy ten fotelik ale to chyba jak dziecko bedzie miało pół roku. Wiec pytam sie jak będziemy go przewozić wcześniej bo przecież dużo jezdzimy. A mój kochany maż wiedząc, ze dzieci małe musza leżeć myślał, ze dziecka gondole z wózka będziemy przyczepiać pasami i tak jeździć z nim

Omon, nutella_, Milka1991, misKolorowy, Lokokoko, Reni1982 lubią tę wiadomość

atdc2n0anx2cx72s.png
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no myślałam, ze umrę ze śmiechu jak sobie to wyobraziłam. Juz został uświadomiony, ale stwierdził ze z ilością rzeczy jakie biorę ze sobą plus te wszystkie gadżety boba chyba musimy zakupić przyczepę :D

Tak jeszcze apropo ruchów. My z małym mamy swój rytuał od tygodnia. Czytałam, ze dziecko moze juz cos słyszeć od 20tygodni, dlatego codziennie po kolacji kładę sie na kanapie i puszczam z YouTube muzykę dla dzieci w brzuszku. Jakis Mozart bądź znajdę sama jakaś muzykę poważna, ale miła i przyjemna dla ucha. Powiem Wam, ze codziennie w tym czasie mnie kopnie, kilka razy falami. Zawsze jest to podobna godzina-plus minus 30min. Jak cały dzień mały nie daje o sobie znać tak wtedy zawsze go poczuje. Moze spróbujcie tak i dzieciaczek tez bedzie aktywny :) ogólnie zobaczyłam, ze jak słuchamy muzyki bo czytamy czy cos, to mały jest bardziej aktywny. Moze to bedzie jego pasja-kto wie :)

Widze ze dwa posty mi z tego zrobiło...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2016, 19:21

Omon, pati87, Lokokoko, IGA.G lubią tę wiadomość

atdc2n0anx2cx72s.png
  • Omon Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lis mój mąż też z tych co na wszystko mają tanią alternatywę :D Ale nie do końca przemyślaną :P

Widziałyście tą stronę?
    http://www.sklepikdzieciecy.pl
    Pati napisała o jakimś wózku, wpisałam nazwę w google i kliknęłam w pierwszy link i to była właśnie ta strona, mają spory wybór wózków i fotelików i wygląda fajnie, że można negocjować cenę :)
    Ja wzięłam sobie przykładowy wózek 2w1, dodałam do niego fotelik Maxi cosi, bazę do niego, adaptery i wyszła mi cena 2 197zł i jeszcze z opcją negocjacji, moim zdaniem świetne. Chyba będę jednak będę się upierać żeby rodzice nam jednak dorzucili do wózka i pozwolili nam go kupić, może ta możliwość kupienia taniej w zestawie ich przekona :P

lis87 lubi tę wiadomość

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisku już się zdecydowałaś na jakiś konkretny model z stokke? Ja oglądałam no ale to drogi interes :D

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • vitae13 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu, no właśnie ten tydzień bedzie decydujący i postanowię czy zostanę do świąt w pracy czy przejdę wcześniej na L4.

Lisku, od razu mi sie skojarzylo z tym:http://www.britax-roemer.pl/foteliki-samochodowe/baby-safe-sleeper/

Misiu2017 lubi tę wiadomość

CHŁOPCZYK OLEK :)
    qjn3p1.png1kjSp2.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lis87 wrote:
    Witam w niedzielny wieczór :) ja we wtorek wizyta, jutro ide na barania krwi i moczu. Do mnie tez przypaletaly sie hemoroidy :/
    Z rzeczy śmiesznych, leżymy na kanapie z M i pytam sie go czy będziemy rownież kupować fotelik samochodowy stokke tak jak wózek czy jakis inny. On odpowiada, ze oczywiście kupimy ten fotelik ale to chyba jak dziecko bedzie miało pół roku. Wiec pytam sie jak będziemy go przewozić wcześniej bo przecież dużo jezdzimy. A mój kochany maż wiedząc, ze dzieci małe musza leżeć myślał, ze dziecka gondole z wózka będziemy przyczepiać pasami i tak jeździć z nim
    Ale można przewozić w gondoli. Szczególnie wcześniaki i dzieci z dysplazja stawu biodrowego ;)

kahaśka lubi tę wiadomość

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vitae13 to mój maz chyba myślał ze my tak tez mozemy z gondola normalna od wózka :P on w ogóle mnie ostatnio zadziwia swoim myśleniem. Sadzi, ze jak sie mały urodzi to juz w ogóle nie wyjdziemy z domu, nie wyjedziemy nigdzie itp :P

Aniołkowa mamy upatrzony stokke trailz granatowy. Ostatnio wchodziłam na ich stronę i jest niedostępny! Mam nadzieje, ze po nowym roku pojawi sie na nowo, bądź jakieś nowe kolory :D ja jestem przekonana do tego wózka bo juz go prowadziłam, wiec wiem ze to mój wybranek :D

atdc2n0anx2cx72s.png
  • Anjouek Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

lis87
    gdzies widzialam gondole z funkcja przypinania pasami ;) tylko to juz wtedy cała tylna kanapa zajęta przez dzidziolka :) wiec jak ktos ma wiecej dzieciorów to raczej odpada :)

Omon
    oj moj facet to tez aby cos tanie bylo a nie do konca bezpieczne... a ja sobie juz wymyslilam fotelik Kiddy Evolution Pro i nie odpuszcze :P on chcial taki najgorszy dolaczony do wozka od producenta bez zadnych atestow :P myslalam,ze go palne grrr

lis87, Omon lubią tę wiadomość

cXUFp2.png

461775lyax060s2m.gif
‹‹ 861 862 863 864 865 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ