Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
ilae wrote:frytkownica do frytek równoważy blender do np. zdrowych smoothie, czyli jesteś na zero
Podoba mi się Twój tok myślenia!
Donia - dokładnie taki miałam zamiar, bo już tonę w różnych zakładkach na komp. czasami chcąc zmodyfikować jeden składnik muszę wszystko przepisywać na worda żebym pamiętała, że użyłam innych proporcji a tak to druknę sobie przepis ze strony i długopisem przekreślęmam już nawet segregator przygotowany, także strzeliłaś w dziesiątkę
Anjouek - ja też nie mam czystego sumienia. Wczoraj zjadłam 2 talerze zupy meksykańskiej, później całe opakowanie wafelków "pryncypałki" (tez je kochacie?!) później w aucie mężowi podjadłam śliwki w czekoladzie a po powrocie do domu z zakupów okazało się, że teściowa upiekła murzynka (jeszcze ciepły!) z czekoladą, więc zjadłam 2 kawałki, dojadłam 2 krokietami i koniec końców trzeba tez było przetestować frytkownicę... Nawet mąż się za głowę złapał, choć zazwyczaj to on mnie namawia, żebym karmiła Tymka
atat - zgadza się, wraz z początkiem 22 tygodnia, zaczynamy 6 miesiąc. Brzmi dumnie!
Pierwszy raz dzisiaj złapał mnie w nocy skurcz łydki. Ranyy.. nie mogłam tego rozmasować, nawet teraz jak chodzę to taka dziwna ta noga jak z drewna
Antonelka - bardzo ładnie wyglądasz bez makijażuJa totalnie chodzę rozmemłana
Podobnie jak kasieniaczek makijaż tylko jak gdzieś dalej jedziemy, chociaż wczoraj nawet na zakupy się nie malowałam ale to dlatego, że nikt mnie w B-B nie zna xD Jak jadę do pracy to makijaż obowiązkowo bo nikt by mnie nie poznał
Jagah, Omon, ilae, Anjouek, Donia12 lubią tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
Kamiliia24 wrote:Witam dziewczyny po kilku dniach nieobecności.
Przykro że kolejne z nas musza przezywac jakies niepookoje ;/
Ja zastanawiam się czy któraś z was ma taka mega wodnista wydzielinę koloru białego? Kolor niby prawidłowy (wody to nie sa robiłam test ph i uzylam wkładki). Tydzien temu lekarz mierzył mi szyjke po moim telefonie i wyszło 32,8 mm. nie wiem czy wydzielina moze byc objawem skracania? No i czt ktoras doswiadcza od czasu do czasua takieo kłucia po jednej badz drugiej stronie ujścia pochwy? Ja tak czasem mam ;/
ps. u nas 18 tydzień. ;)oby reszta szybko zleciala..Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Hej
Ja po weselu, czułam się bardzo dobrze i posiedzieliśmy do 1.00dziś odpoczywam, może mały spacer jeszcze. Mała mnie kilka razy kopnęła i czułam pod ręką więc jestem spokojna. Ale ruchy mega rzadkie i słabe...
Jula Justin Fufka ja też trzymam za Was kciuki i jestem dobrej myśli. Mam nadzieję że Wy też wierzycie w siebie i swoje maleństwa
Ja jeszcze nie wiem co z sylwestrem. Może kogoś zaprosimy i jak się poczuje senna to wyjdę odpocząć. Nie miałabym z tym problemu
Nutella pięknie się prezentujesz z małą księżniczką
Mrik gratuluję parki. Super !
nutella_, mrik, Omon lubią tę wiadomość
-
atat wrote:Kurczę poszłam do kościoła i na kilka rzeczy do sklepu i znów wróciłam z tym bólem z prawej strony
I żniw się martwię. Ale wyrostek tak nisko by nie był chyba
co do bóli - mnie też one dość często męczą, a to kolka z lewej, a to ciągnie z prawej... ostatnio stwierdziłam, że ból brzucha w ciąży towarzyszy mi od 4 tygodnia ciąży, ciągle coś kłuje, pobolewa... a z córeńką wszystko dobrze. już nauczyłam się tych bóli, wiem co boli. jak pojawi się jakiś nieznany bó (jak ostatnio kolka jelitowa) to wtedy idę szybko do lekarza. a tak staram się odpoczywać, ewentualnie no spaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2016, 14:37
-
IGa,
Przeczytalam to zdanie u Ciebie:
"a tak staram się odpoczywać, ewentualnie no spa"
i zrozumialam, ze ewentualnie jakies SPA i mysle sobie, o kurde, to jest mysl, zle sie czuje, pojde do spa
IGA.G, Omon, Donia12 lubią tę wiadomość
ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
aniołkowa mama wrote:Do dziewczyn, które kłują się Clexane:
jaką macie dawkę i ile ważycie? Pani farmaceutka była dziś jakos bardzo zdziwiona moją dawką.. nie wiem czemu. Dawka 0,6 ml/ waga 63 kg. Zastrzyk raz dziennie.
Za dużo? Za mało?aniołkowa mama lubi tę wiadomość
-
atat wrote:IGa,
Przeczytalam to zdanie u Ciebie:
"a tak staram się odpoczywać, ewentualnie no spa"
i zrozumialam, ze ewentualnie jakies SPA i mysle sobie, o kurde, to jest mysl, zle sie czuje, pojde do spaale nie mam kasy na takie luksusy
w grudniu musimy opłacić notariusza
-
IGA.G wrote:dobra myśl
ale nie mam kasy na takie luksusy
w grudniu musimy opłacić notariusza
Ja wydalam tyle w tym miesiacu na USG i konsultacje, ze byloby super Spa za to
USG polowkowe samo u Roszkowskiego kosztuje 450 zl
Ale powiem pomysl przedni
ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
Venice ja za bardzo nie skupialam sie na mimie bo jej nie bralam pod uwage wiec nie skomentuje.
Ale chyba wyzej oceniam stokke - jakosc wykonania.
Zreszta wiele zalezy od oswietlenia w sklepie - swiat dziecka jest dosc ponury i towary nie prezentuja sie jakos super fajnie a np w caramella interiors to wozki stoja przy oknie wiec duzo lepsza prezentacja. No ale tam nie bylo ani mimy ani mutsyWiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2016, 15:24
Venice lubi tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Justin, Jula, Fufka, bardzo mocno trzymam za was kciuki.
Ja znów plamię. Mam tak co ok 2 tyg, na usg wszystko wyglada ok i nikt nie wie dlaczego tak się dzieje. Chyba przyspieszę jeszcze wizytę u mojego prowadzącego. Już sama nie wiem co o tym myśleć...
Nutella, świetnie wygladacie z Małą
My na Sylwka raczej nigdzie nie idziemy. Nawet nie bardzo mi sie chce, mój mąż też specjalnie nie jest sylwestrowy.
Jutro do pracy, intensywny tydzień sie zapowiada. Już mi się nic nie chce... -
Omon wrote:Nutella masz bardzo fajną kurtkę
Zdradzisz gdzie można taką znaleźć?
Omon lubi tę wiadomość
-
Vitae13 moze byś poszła na l4? Moze to z przemęczenia ?
Ja z kolei martwię sie bo czasami mam takie parcie jakby mi sie chciało iść na kibelek za ta druga sprawa . Ogólnie tez bardzo nisko czuje maluszka jakby cos majstrował przy pęcherzu . Jutro ide do lekarza wiec wszystkiego sie dowiem .Synek :* urodzony 1.04.2017 -
Iga, Misiu, co do bóli mam tak jak Wy. Ciągle mnie coś pobolewa, w tym czuję taki ciężar jakby w dole podbrzusza cały czas. Jakoś się przestałam tym już przejmować i staram się dużo odpoczywać. Nic nie jest baardzo uporczywe ani nie są to silne bóle ani skurcze. A jak już to coś zakłuje od czasu do czasu, 2 sekundy i koniec. Do tego ciągle czuję się jakbym miała w brzuchu zakwasy. I kto mi powie, że ciąża to stan błogosławiony?;p
Vitae ja się dziś przemęczyłam troszkę i miałam takiego |uwaga obleśne| gluta na wkładce :p odpoczywajWiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2016, 16:51
Misiu2017 lubi tę wiadomość
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Kordonek no jasne
ja lubie... ale ogólnie slodycze kocham i malo wybredna jestem w tej kategorii hihih
nutella_ super ta kurtka faktyczniemam akurat szachownice u siebie w miescie wiec moze sie wybiore, widze rozne fajne modele maja na swojej stronie... akurat brzuszek mi troszke skoczyl przez ostatnie dni i jak kurtke zakladlam to jakas obcisla sie zaczela wydawac
a wczesniej mialam w niej tyle miejsca,ze myslalam,ze przechodze do konca tej zimy eh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2016, 16:54
-
aniołkowa mama wrote:Iga, Misiu, co do bóli mam tak jak Wy. Ciągle mnie coś pobolewa, w tym czuję taki ciężar jakby w dole podbrzusza cały czas. Jakoś się przestałam tym już przejmować i staram się dużo odpoczywać. Nic nie jest baardzo uporczywe ani nie są to silne bóle ani skurcze. A jak już to coś zakłuje od czasu do czasu, 2 sekundy i koniec. Do tego ciągle czuję się jakbym miała w brzuchu zakwasy. I kto mi powie, że ciąża to stan błogosławiony?;p
Vitae ja się dziś przemęczyłam troszkę i miałam takiego |uwaga obleśne| gluta na wkładce :p odpoczywajcóreczka zdrowa, wyniki w normie, widocznie ma tak być
aniołkowa mama, ilae lubią tę wiadomość
-
Dziękuję za podpowiedźz Szachownicą
Jutro się wybiorę bo moja kurtka już na długo nie wystarczy.
Ja planuję na Sylwestra wieczór filmowy. Nie dajmy się zwariować.
Od kilku dni nie czuję malutkiego i zaczynam się stresować a wizyta dopiero 6.12
Czekamy na Mateusza
Clexane 0,8 Encorton 20mg, Utrogestan 3x1, globulki progesteron mikronizowany, (Prolutex 2x0,25 do 10tc)
10.1998 syn
7.2014 (*) 10 tydz.
4.2015 (*) 9 tydz.
2.2016 (*) 8 tydz. Amelia
homozygota CC A1298C MTHFR