X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni1982 dzięki:) zarejestrowałam się na obydwu stronach:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 10:44

Reni1982 lubi tę wiadomość

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • Kamiliia24 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Cześć dziwczyny. Macie nienormalną koleżanką na forum. Wiecie o tym? Pierwszy raz od dawna się w nocy wyspałam, nic mnie nie bolało i było mi wygodnie a ja się strasznie boję, że może to dlatego, ze coś nie tak, że dziecko nie żyje. I jak tu wytrzymać tyle do wizyty? Przecieć nie pójdę i nie powiem mu "panie doktorze bo ja jestem psychiczna jakaś"...

Ruchów dalej jak nie było tak nie ma.

Ja pierdziele.. i bądź tu mądry..........

To jak ja sie chociaz raz w nocy nie obudzę to tez mam rano takie myśli. Ale przejdę kawałek i jak czuje jakies kłucia badz cos w tym stylu to ta myśl mi przechodzi :)

aniołkowa mama lubi tę wiadomość

f2wl3e5ey0rxbebl.png

f2w3yx8d54ohfowx.png

• Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama nie jesteś psychiczna... to normalne ze się boisz... ja tez nie czuje ruchów, a mam chyba starsza ciążę od twojej. na cale szczęście mam wizytę w sobotę wiec może wytrzymam do tego czasu... i lekarz mnie uspokoi ze jest wszystko ok

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane <3

Fufka- dobrze,że już lepiej :)

JUSTYNA- ale piękne te pościele. Zazdroszczę ;) <3

Sallvie- trzymam kciuki,żebyś 12go dowiedziała się co i jak!!;)

Ja mam chłopca na 75%. Płci nie określiła mi moja lekarz prowadząca,a lekarz od usg genetycznego. Moja ciągle powtarza,że "dajmy dzieciątku podrosnac" :)

Moja noc znowu dziś była koszmarna... Okropny ból gardła, ból nosa i główy :(

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama nie pocieszę ciebie tym , ale ja miałam tak przez całą poprzednią ciąże. Latałam do lekarza co dwa tygodnie, w nocy się budziłam i czułam ,że coś nie tak, płakałam.Chociaż i może pocieszę, bo to nie objaw nienormalności, ale ... chyba coś naturalnego. Z tym, że warto trochę przystopować - ta łatwo powiedzieć :P bo stres szkodzi maluszkowi.

w drugiej ciąży na luzie do tego podchodzę :P

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, pociesza mnie to, że po wizytach piszecie, że wszystko ok ale no te 4 tygodnie dla mnie to jakaś katorga psychiczna. Dwa razy już chodizłam z martwym dzieciątkiem i nie umiem pozbyć się tej myśli :( Do soboty wytrzymasz no i byłaś nie tak dawno... co to ponad 2 tygodnie do ponad 4 :P

Nutella, ciężko do tego podchodzić na luzie jak już w poprzednich dwóch ciążach słyszałam, że "wszystko jest na pewno dobrze".. i nie było.

Macie pewnie dość mojego gadania ale no cóż.. możecie mnie uznać za psychiczną. Meliska nie pomaga. Mam teraz włączone Mozarta. Dzieciaczka i tak nie czuję ale może mnie uspokoi... chyba sobie kupie tego szumisia... hah...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 10:57

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • koniczynkaa Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołkowa mamo wcale nie jesteś nie normalną. Ja wczoraj jak nie czułam ruchów maluszka przez pół dnia a wcześniej czułam zawsze od samego rana to sięgnęłam po detektor żeby się uspokoić, jak usłyszałam serduszko to poczułam ulgę:) wiesz a najgorsze jest to, że w takich sytuacjach w niczym nie pomaga to że wiesz, że maluch mógł się obrucic, że to jeszcze wcześnie i nie muszę go czuć codziennie. W tym momencie jest tylko jedna myśl czy wszystko wporzadku.

8p3ogywlikdf22k2.png
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama po twoich przejściach nie dziwie się ze się boisz. może idź kochana jeszcze na dodatkowa wizytę jak się stresujesz... albo detektor sobie kup... żeby się uspokoić, bo stres w ciąży tez nie jest wskazany i źle działa na płód. Ja dlatego ze się stresuje wzięłam sobie pomiędzy wizytami dodatkowe usg 3d/4d, bo chciałam mieć potwierdzenie ze jest wszystko ok przed badanie połówkowym na fundusz. szkoda ze wszystko tyle kosztuje, bo tak to bym była częściej u lekarzy:)

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szumisia niena kazde dziecko dziala wiec ja najpierw wyprobuje yt a potem ewentualnie kupie. Bo mis tani nie jest i szkoda te pieniazki stracic na rzecz zbędna.

Milka1991, kahaśka lubią tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• pati87 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniolkowa mama
    Nie jestes jedyna. Moze pomoze ci rozmowa z przyjaciółka czy psychologiem.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• karolyn Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chociaz jestem po trudnej ciąży jestem teraz jakoś spokojniejsza niż wtedy. Chyba mysl, ze mam juz zdrowe dziecko uspokaja. Wtedy nie moglam jakos uwierzyć w swoje szczescie i ciagle myslalam, ze to się nie skonczy dobrze. Dlatego dobrze Cię rozumiem aniołkowa:)
    Ja też raczej mam chłopca, potwierdziło to dwóch lekarzy. Płeć w ciazy z pierwszym synkiem poznalam w 17 tygodniu także mam chyba bezwstydne dzieciaki ;)

Podczytuje Was dziś bo mam w miare wolny dzień :) cały weekend przsiedziałam na uczelni, byłam padnięta. Dochodzę do siebie. Troche posprzątałam,zwłaszcza futrynę - nie wiedziałam ,ze jest aż tak zakurzona;D:)

Mały chyba lubi ze mna studiowac ;) ruchy czułam cały czas. Za to dziś leniwie:)

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołkowa mamo,
    Wiesz mysle ze my wszystkie a na pewno wiekszosc z nas jest szurnieta w takim razie.
    Mnie kluje to podbrzusze to jutro lece na przyspieszona wizyte.
    A ile rzeczy wymyslam dookola?? :)

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png

Wysłany: 21 listopada 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, oczywiście z rodziną i przyjaciółmi staram się o tym gadać a psycholog w nie ojczystym języku mi się nie uśmiecha bo szkoda mi tyle pieniędzy na coś czego nie zrozumiem w 100%.

Co do wizyt niestety nie jest tak łatwo, że zapłacę za kolejną i sobie pójdę. Eh, kwestia służby zdrowia i praw jakie tu panują a nie chce kłamać, że mnie coś strasznie boli żeby mnie przyjął... nie o to przecież chodzi...

Ale dziękuję za rady :* Zastanowię się nad detektorem. Szkoda, że w PL nie kupiłam za te 120 zł... heh

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobas2015 wrote:
    Jak noc jeszcze nie widać to pewnie dziewczynka;)

To nie o to chodzi czy widać miedzy nóżkami coś czy nie widać. Tak nóżki były ułożone. A że sprzęt na NFZ to lekarz mówi że nawet miedzy nogi nie może zajrzeć :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołkowa mamusiu, to Ty masz też taki problem z płucami, że nie możesz wziąć pełnego wdechu?
    Mi ginekolog zasugerował wiedząc o moich wcześniejszych problemach z przewlekłym zapaleniem zatok, że może to być wina właśnie zatok (a nie płuc), a nie nerwica. Choć i nerwicy się nie wyklucza ;) wytłumaczył mi to jakoś w ten sposób, że przy problemie z zatokami, mózg może oddychania przez nos nie uznawać jako 'pełnowartościowe' (?) i dlatego pojawiają się duszności w postaci odczucia za małych płuc, bo organizm chce uzupełnić niedobór tlenu. Dał mi skierowanie do laryngologa, co w sumie mnie ratuje z drugiej strony, bo nie pamiętam kiedy zasnęłam oddychając przez nos i nie pamiętam dnia, kiedy nie użyłabym chusteczki. Nie pamiętam już jak to jest nie mieć kataru, może coś mi na to poradzi albo przepisze :)

I wczoraj piekłam serniczek na oreo z kajmakiem z wiórkami kokosowymi na górze. Bomba kaloryczna, no ale te zachciewajki :D

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko - Właśnie u mnie też dzisiaj powiedział że sprzęt jest taki marnej jakości i że musimy poczekać aż maluszek urosnie :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png

Wysłany: 21 listopada 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilae, nie o to chodzi teraz. Bardziej to płaczę i non stop się martwię... i się zastanawiam.

Pójdę chyba kupić ten detektor... mam taką oliwkę w żelu, mogę na tym sprawdzać? Bo nie ma w zestawie żelu z tego co widziałam

Pokieruje może ktoś jak używać AngelSOunds ewentualnie? Pewnie są w necie jakieś filmiki co? Bo moja instrukcja będzie po francusku jeśli go dostanę w sklepie^^ :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 11:51

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati87 wrote:
    Co do szumisia niena kazde dziecko dziala wiec ja najpierw wyprobuje yt a potem ewentualnie kupie. Bo mis tani nie jest i szkoda te pieniazki stracic na rzecz zbędna.
    Znam takie dzieci co nie tolerowały żadnych szumów. Moja lubi, ale ciche. Odkurzacza boi się do tej pory hehe. Suszarkę już toleruje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 11:42

Korcia lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• karolyn Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh przesunęli mi połówkowe, niby tylko dwa dni ale średnio mi ta sobota pasuje...
    Mam więc na 17 grudnia. Patrząc na to, że niektóre z Was juz dawno miały, będę chyba na końcu ;) dobrze, że mam wizyte eszcze u swojej ginki 30 listopada to wstepnie dowiem się co i jak:)

Ja tez planuje kupić szumisia;) ale ptaszka (whisbird);) jakoś mi sie bardziej podoba;)))) (cenowo też).
    W ogóle ja nie wiem kiedy ten listopad zleciał! dopiero był 1!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 12:09

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Kamiliia24 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a tak w ogole bo ja nie jestem właścicielka jakiegoś wielkiego brzucha jak na ten czas ale czy tez czyjecie taki opór jakbyście chciały podkurczyc nogi albo jak stoicie podnieść wysoko kolana ??

f2wl3e5ey0rxbebl.png

f2w3yx8d54ohfowx.png

‹‹ 865 866 867 868 869 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ