Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamiliia24 wrote:Dziewczyny a tak w ogole bo ja nie jestem właścicielka jakiegoś wielkiego brzucha jak na ten czas ale czy tez czyjecie taki opór jakbyście chciały podkurczyc nogi albo jak stoicie podnieść wysoko kolana ??
To chyba nasz MaluszekMarysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Różowy_KordonekTo będą nasze pierwsze święta już na swoim:) choinkę kupiliśmy w tamtym tygodniu i trochę tanich bombek,a pewnie takie ładniejsze pokupujemy po świętach jak już będą wyprzedaże:)
właśnie chce zrobić takie bombki jak ty. Na youtube jest instrukcja jak krok po kroku zrobić. Nazywają się cotton ball:) Jeszcze popiekę trochę pierników, udekoruje je i powieszę na ładnych wstążeczkach na choince. No i Taska22 może nas zainspiruje w stworzeniu fajnych ozdób:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 13:15
nicto lubi tę wiadomość
12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
-
Kasieniaczek - nastawiam się na 5 pajacow, bo zamierzam stosować je głównie do snu, jako pizamke. Na pewno więcej body z długim i krótkim rękawem, 2-3 kaftaniki, 2-3 pary spodni bezuciskowych/śpiochów. Wszystko planuje w rozmiarze 56, kilka sztuk 62. Potem będę obserwować w czym najwygodniej dziecku
Planuje też jakiś wyjściowy sweterek/bluzę, a reszta garderoby zależy od ujawnienia płci
-
Dziewczyny ratunku, teraz ja schizuję!
Poszłam do łazienki bo zrobiło mi się tak jakoś mokro, patrzę na wkładkę a tu(sorry za opis): taki kłaczek ze śluzu, przeźroczysty, gęsty, galaretowaty, taka spora zbita kulka. No ja pierdzielę. Myślicie że to może być słynny czop śluzowy ? no bez jaj, dopiero 21 tydzień !
Powiedzcie że schizuję i jestem głupia i niemądra.
Nie chcę dzwonić do gina, bo dopiero co byłam na wizycie parę dni temu... -
Odnośsnie ubranek-ja dostałam radę, żeby nie kupować dużo..nie wiadomo do końca ile cm będzie miał Dzidziuś, czy 50 czy np 59. Ponoć na początku pajacyki do spania się nie sprawdzają, bo nie są blisko ciała,sa zimne.Do szpitala kupię ok 4-5 kompletów (tzn. body albo kaftanik + spioszki) w rozmiarze 56-62, no i coś do wyjscia na dwór, jakiś kombinezonik/kurteczkę/sweterek w zależności od pogody. Dodatkowo myślę na poczatek po 2-3 kaftaniki, śpioszki, body...
Spotkałam się z opinią że nie poleca się stosować dzieciom Sudocremu czesto pogarsza stan. A i kremiki do twarzy dla dzieci czesto uczulają- podobno oliwka najlepsza..Reni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami
-
Milka1991 wrote:Dziewczyny ratunku, teraz ja schizuję!
Poszłam do łazienki bo zrobiło mi się tak jakoś mokro, patrzę na wkładkę a tu(sorry za opis): taki kłaczek ze śluzu, przeźroczysty, gęsty, galaretowaty, taka spora zbita kulka. No ja pierdzielę. Myślicie że to może być słynny czop śluzowy ? no bez jaj, dopiero 21 tydzień !
Nie chcę dzwonić do gina, bo dopiero co byłam na wizycie parę dni temu...
12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
-
Różowy_Kordonek wrote:Kamiliia - ja tylko raz zapytałam o długość szyjki, to było koło 19tc i miałam 45mm. Owszem ja mam już problem z nakładaniem skarpet czy butów. Mąż mnie wczoraj w żartach przewrócił na brzuch na łóżku i podkulił nogi (na tyle na ile mogłam je podkulić" i zaczął się chichrać, że wyglądam jak taki nafaszerowany kurczak
No tylko u mnie brzuch sporawy
No to możesz byc spokojna bo długa.. ja wlasnie juz tak trochę sie obawiam tej szyjki niestety ze bede miec problem. Okaże sie na wizycie tak naprawdę jak sie zmieniła.
Co do ozdób świątecznych to ja robiłam kiedys choinkę z bombek małych na styropianowym stożku
-
Jagah wrote:Milka - spokoooojnie! U mnie też pojawiają się takie grudki, trudne do zrozumienia i oceny, ale mam po prostu taki rodzaj śluzu, może u Ciebie jest podobnie? Obserwuj się, jeśli pojawi się tego więcej i częściej to postaw na konsultacje
Ja nie mam praktycznie żadnego śluzu...nic...Może to też źle?
Pustynia..Reni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami
-
Milka ja mam tak ale od poczatku, wiec dla mnie to norma ale jesli tak nie mialas, a soe niepokoisz moze faktycznie to skonsultij z ginem:)
My obchodzimy drugie swieta na swoim:)) cos cudownego:) nie moge sie doczekac ubierania choinki itp. A cotton ballsy uwielbiam nawet na codzien;)Justyna Sz lubi tę wiadomość
-
Reni - zamiast sudocremu to polecam linomag i bepanthen. A oliwka to najlepsza na ciemieniuche, na ciało nie smarowałam.
Edit
Sluz to naprawdę indywidualny temat, czasem zależy od ilości spozywanej wody, a czasem od organizmu. Suchość ani zbytnia wilgotność nie jest powodem do zmartwieńWiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 13:50
Reni1982 lubi tę wiadomość
-
Milka1991 wrote:Dziewczyny ratunku, teraz ja schizuję!
Nie chcę dzwonić do gina, bo dopiero co byłam na wizycie parę dni temu...Milka1991 lubi tę wiadomość
-
Justyna Sz - o widzisz, pierniki tez fajny pomysł
Tylko mnie się marzy żywa choinka, lubię jak pachnie, więc raczej kupimy świeżo przed świętami. Ale o ozdobach trzeba pomyśleć już wcześniej
Te bombki to nie cotton balls.. bardziej o takie koronkowe mi mi chodziło http://img4.garnek.pl/a.garnek.pl/027/157/27157698_800.0.jpg/koronkowe-bombki-poki-co.jpg ale pewnie nie będę umiała ich zrobić i skuszę się na te podesłane przez Ciebie
Jagah - widzę, że my z wyprawka podobnie tylko ja się nastawiam na 62 a kilka tylko sztuk 56Body i pajace wiadomo, ale jakieś lekkie sweterki, geterki, bluzeczki chyba kupię większe, będę miała pewność, że je wykorzystam.
Milka - nie wydaje mi się aby był to czop, chyba, że faktycznie był duży? Czop jest zazwyczaj podbarwiony krwią. Myślę, że to Twój normalny śluz, ale nie wiem co Ci doradzić w tej sytuacji
Gabi - a ta oliwka Ci się nie przeterminuje do kwietnia? Nigdy nie rozumiałam osób, które zaczynają wyprawkowe zakupy od kosmetyków, bo to zdawało mi się najbezpieczniej kupić na końcu z racji na ograniczony czas ważności. Bezpieczniej teraz chyba wziąć się za śpiochy, kocyki, to może leżakować ;P
Reni - mój też jest umiarkowany. Jedynie tyle co na bieliźnie pod koniec dnia lekka smużka, nic nie kapie, nic nie cieknie, nie mam uczucia "mokrości", ale u mnie tak jest od początku. Nawet na pierwszej wizycie mówiłam gin, że mam uczucie suchości mimo, że wszyscy piszą, że powinno być odwrotnie. Czystość pochwy mam ok, więc nie am co schizowaćNajbliższa wizyta 15.03
-
Lepiej takie sytuacje skonsultować z ginem dla własnego i dla maluszka spokoju... Jeśli masz możliwość, to zadzwoń do niego.
U mnie z kolei śluzu praktycznie nie ma, nie pamiętam co to wkładki. Czasem się pojawi takie uczucie mokrości, np po kichnięciuale generalnie to u mnie raczej sucho. No i przy figlach też inaczej, niż kiedyś... Chyba trzeba by było zaopatrzyć się w jakiś nawilżający żel.
Ja ubranek też aż tak dużo nie chcę mieć na początku. Mam po 2-3 sztuki na razie w rozmiarze 56, w second handzie kupiłam kilka bodziaków 56, to tego mam więcej. Kupując ubranka już teraz, będę się skupiać raczej na rozmiarze 62. Lepiej podwinąć rękawek czy nogawkę, niż miałoby być za małepoza tym nie znam na 100% płci więc to co kupuję, jest raczej uniwersalne. Jak na połówkowych nam lekarz potwierdzi córeczkę, to będę dla dziewczynki kupować. W domu wiadomo dziecku wszystko jedno, ale kilka komplecików trzeba mieć gdzieś na spacerek, do dziadków czy chociażby do lekarza. I jakiś kocyk czy rożek chciałabym już mieć dla dziewczynki bardziej niż unisex
A nam się wczoraj popsuł dekoder do tv, nie mam telewizji i taaaaka cisza w mieszkaniu... Przynajmniej zrobiłam porządek w szafie z ubraniami, na coś musiał się ten dekoder popsućz nudów zaczęłam oglądać Dr House od początku po raz drugi od kilku lat
I wczoraj byliśmy z moim na basenie. Była tam mama z taaaaką malusieńką dziewczynką, zakochałam sięmiała może kilka tygodni, miała koło takie zakładane przy szyjce i z mamusią sobie pływała w wodzie. Jak widziałam, jak mała trzymała kciuka mamy tymi swoimi malusieńkimi paluszkami, to nie mogłam oderwać wzroku i coraz bardziej nie mogę doczekać się już kwietnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 14:02
Jagah, Biszkopciki lubią tę wiadomość
-
Ale coś dziwnego poczułam. Mocne tak jakby 3 "kopniaki" w miejscu dosyć wysoko. Między pępkiem, a miejscem jak się kończy mostek pod piersiami zastanawiam się co to może być...