WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    Mam 4. Sami bracia i to starsi :D no i taknjak mówisz jest super :))
    zawsze chciałam starszego brata... ale Ci fajnie :P Pewnie mieli dużo kolegów hehe:) ja mam 10 lat młodszą siostrę wiec dopiero od niedawana się dogadujemy :)

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę bardzo: w ubraniu

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dd74257777c1.jpg

No i moja zwykła ciąża skrzętnie skrywana pod ciaza spożywcza

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/44814cdeead5.jpg

Lokokoko, Milka1991, Aga1991, sallvie, sunshine, Kjopa3, lis87, ilae, Omon lubią tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama pamiętam o tobie.Tylko mam tak napięty grafik, a jak mam chwilę to albo mi się nie chce, albo wolę poleniuchować :)

Justyna Sz tak zrzuciłam sama z siebie w ciągu 3 miesięcy 25 kg po porodzie. :) a jadłam normalnie. No prawie, bo kolację już przesypiałam zazwyczaj, ale 3-4 posiłki :).

Justyna Sz, Milka1991 lubią tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia12 kochana za wielkiego brzucha to ty nie masz:) jest dobry jak na ten tydzień ciąży:)sorka ale to zdjęcie i tak należy do twojego kota:)jest przesłodki :)

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fufka super ze dzisiaj wychodzisz! W domku zawsze się człowiek lepiej czuje.

Jula a u Ciebie jak?

Jastin - daj znać jak się macie!

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna Sz wrote:
    Donia12 kochana za wielkiego brzucha to ty nie masz:) jest dobry jak na ten tydzień ciąży:)sorka ale to zdjęcie i tak należy do twojego kota:)jest przesłodki :)
    :) ja mówię że to piesokot. Łazi za mną cały dzień i albo woła na ręce albo ładuje się na kolana. Chcielismy towarzyską rasę to mamy :)

Justyna Sz lubi tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Reni1982 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine wrote:
    Zadzwoń do nich. Ja kiedyś dzwoniłam i pani powiedziała mi na kiedy przewidziany jest przelew. Może pracodawca późno dostarczył twoje zwolnienie do ZUS?

Juz wiem o co chodzi... Zus otrzymal zwolnienie szybko-poczatek pazdziernika, ale mial pytanie do pracodawcy jak wyliczyc wynagrodzenie, z premia czy bez...i wyslali pismo oczywiwscie pod koniec tych 30 dni w ktorych powinien wyplacic pieniazki, pracodawca ma 7 dni na odpowiedź, a ZUS dopiero po otrzymaniu tego pisma ma czas do 30 dni na wyplate...takze wyplate za pazdziernik dostane najpozniej na poczatku grudnia

Milka1991 lubi tę wiadomość

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • Justyna Sz Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    aniołkowa mama pamiętam o tobie.Tylko mam tak napięty grafik, a jak mam chwilę to albo mi się nie chce, albo wolę poleniuchować :)

Justyna Sz tak zrzuciłam sama z siebie w ciągu 3 miesięcy 25 kg po porodzie. :) a jadłam normalnie. No prawie, bo kolację już przesypiałam zazwyczaj, ale 3-4 posiłki :).
    25kg!!!!! Bardzo dużo:)Fajnie:) czyli jest szansa dla nas wszystkich ze będziemy jakoś wyglądać:)

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella kochana mi się w ogóle nie spieszy. Nawet będę szczęśliwa jak poczekasz do 7.12 :D haha

Lokokoko widać rodzice byli bardzo wytrwali w walce o upragnioną córeczkę! Musisz być księżniczką w domu. Ja mam tylko 2 braci a i tak czuję przywileje z okazji bycia rodzynkiem :D

Lokokoko, Justyna Sz lubią tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowo mieli mieli :) ale ja zawsze się wstydziłam :-D to mój najstarszy brat jest ode mnie 11 lat starszy. Później 10 lat 8 lat i dwa lata ;-D

Donia no i super :)

Wstaje dziewczyny, bo leżę dalej plackiem :-D idę zrobić jeść i ciasto bananowe :-D

Justyna Sz lubi tę wiadomość

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loko - czego się wstydziłas? Braci? :) ja mam jednego - 10 lat młodszego. Jeszcze nie dojrzał na tyle, żeby się z nim dogadać ;)

She Wolf lubi tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej :)
    witam się z kubkiem słabej kawy.

Justyna dostajesz karnego kopniaka w Twój zgrabny tyłek za smutanie się :)
    1884863knipzvnsab.gif
    Wyglądasz pięknie z tym brzuszkiem i nie martw się że tak Ci podskoczył, teraz pewnie przystopuje ;)

Fufka podoba mi się uśmieszek :)
    Moja koleżanka miała krążek i pięknie donosiła ciążę ;) w sumie te krążki chyba lepsze niż szycie...

Niebieska powiem szczerze że pluszaki oryginalne, ale dla mnie wyglądają jak z horroru, mam jakieś dziwne skojarzenia...haha :D chyba wolę bardziej tradycyjne misie :P ale pochwal się swoim :)

Ja miałam ciężką noc, kurka, obudził mnie ból brzucha, dotykam i twardy jak skała, heja po no spę, przeszło trochę, ale zasnąć już nie zasnęłam. Staram się podchodzić do tego wszystkiego na luzie, ale czasem nawet ja wymiękam. Strasznie się wystraszyłam czy z małą w porządku. Czekam na jakiś znak od niej. Kurde, to dopiero połowa ciąży a ja już tak się do niej przywiązałam, że pisząc to mam łzy w oczach...ech ;)
    [img]https://www.picgifs.com/reaction-gifs/reaction-gifs/crying-sad/crying009 watermark.gif[/img]

A ja Wam prezentuję mój brzuch z dziś na końcówce 5 miesiąca ciąży.
    Chyba mały trochę nie, a może tak się tylko wydaje ?
    Bo to 8kg+ gdzieś musiało się upchnąć.
    Dziewczyny z dużymi brzuszkami, czekajcie grzecznie, jeszcze Was tak podgonię, że hoho ;)
    60c2257c011240d5med.jpg
    c3093962c83f1a86med.jpg

karolyn, Justyna Sz, Niebieskaa, Lokokoko, Aga1991, sallvie, sunshine, Kjopa3, Donia12, lis87, Korcia, Omon, sy__la lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka, jak fajnie, ze masz maly brzuszek:DDD bo ja tez mam maly haha, a idziemy leb w leb. Jak widze brzuchy niektorych dziewczyn...to wole zapomniec co widzialam, bo zaczynam roztaczac przed soba czarne wizje.

Hahaha jak z horroru powiadasz?:D a to ciekawe skojarzenie, pluszak, ktory ja wybralam to moze i wyglada troche jak zmutowany hahaha bo to jest sarenka,ale rozczulila mnie od razu:)

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    zastanawiam się nad jednym. Lekarka kazała mi brać euthyrox 1 h przed posiłkiem - nie wiem dlaczego (w poprzedniej ciąży pół godziny). Sprawa wygląda tak, że jak już wstanę to biegiem lecę do lodówki, bo padam z głodu. A tu muszę wytrzymać godzinę.. Siedzę, a raczej biegam za roczniakiem i mdleje. :D za to codziennie wstaje w godzinach 4-6 nakarmić małą. I czy to jest jakaś różnica, gdy zjem o tej 4 godzinie- 4 h przed posiłkiem? Jak to jest? Nie chce przesadzać, ale chce żeby leki działały jak należy, bo to chodzi o maluszka mojego :)

raczej nie ma różnicy, ja tez się przebudzam ok 5 rano i biorę tabletkę na pół śpiąc a później kładę się, wstaję koło 8/9 i idę prosto do lodówki ;) Moje TSH co miesiąc praktycznie takie samo :)

Justyna Sz - nie rycz Mała, nie rycz! ;D Super wyglądasz :) (Mogę być trochę nieobiektywna bo też mam duży brzuszek xD) tylko u mnie zamiast 7,5 kg to mam 10 do przodu ;) To dopiero słoń :) I rozstępy na tyłku ;P Z chodzeniem nie jest najgorzej, ale nałożenie skarpetek czy butów, nie mówiąc o pomalowaniu paznokci u stóp - nie lada wyczyn! Tak samo wstanie z łożka - to u mnie czynność wieloetapowa :D Przewrót w bok-> podparcie się-> stękanie i błaganie męża o pomoc-> siad podparty-> pełzanie na tyłku do skraja łóżka przez uginanie i prostowanie nóg (jakbym tyłek w prześcieradło chciała wytrzeć ;))-> Przerzucenie ciężaru ciała na dwie kończyny i parkiet z zachwianiem równowagi i westchnieniem ulgi -> Cel osiągnięty!

Kiedyś chciałam wstać z łóżka i mówię do męża "popchnij mnie!" Chciałam żeby mnie w plecy popchnął żebym usiadła a on nie wiedząc o co chodzi popchnął mnie na skraj łóżka, że prawie zleciałam ;D "NIE W TA STRONĘ!!! DO GÓRY!!!" ;D

Milka1991, Justyna Sz, Reni1982, Kjopa3, ilae lubią tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 8kg?? chyba przytyłaś w uszach... bo nie widać. Ale masz figurę... normalnie jak modelka.... aż nie chce wiedzie jak ty wyglądałaś przed ciążą:P:P:P i dzięki za kopniaka w tyłek:P:P pomógł!! już teraz to się śmieje z tego gifu:)

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle, rozwiązałam problem z zaparciami ;] jedna kawka dziennie i po sprawie ;D idzie jak po maśle! ;D

Milka1991, ilae, kasieniaczek lubią tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek ubawił mnie twój opis wstawania z łóżka <lol>

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia... Nie braci, a ich kolegów. Lol :-D

Milka a pamiętam jak jeszcze nie tak dawno byłaś przerażona jak.mialas 5kg na plusie. Tylko faktycznie nie wiem gdzie je masz :-p szczuplusia jesteś! :)

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka ja myślę, że na twardnienia sa niestety bardziej narażone kobietki własnie z takim brzuszkiem jak masz. Ja miałam identyczny z synkiem (teraz nieco wiekszy) i własnie czesto czułam napinania, twardnienia. Teraz troszkę mniej no ale to dopiero końcówka 18 tygodnia....

Justyna :) to jedyne kolorowe pomieszczenie w domu :) no ale pomagał mi już wszystko wybierac mój synek;), więc duzo jest jego pomysłów. Malutki pokoik, więc nie było łatwo. Dywan chciałam np. już stonowany ale jasnie pan chciał koniecznie ulice:)
    Wrzucam na chwilkę:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 10:32

Milka1991, Justyna Sz lubią tę wiadomość

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Kordonek to był od zawsze mój patent na te sprawy ale wczoraj nawet to nie chciało zadziałać :( Ale faktycznie, kawa najczęściej pomaga ale moja dzidzia strasznie nie lubi kawy. Kiedyś baardzo lubiłam a teraz po pół kubeczka mi niedobrze. Jedna z nielicznych rzeczy, która mi teraz przeszkadza. No prawie... mężu idzie dzisiaj na fondue ze znajomymi i jakoś nie jestem przekonana czy można jeść w ciąży (wiem, że wino odparowuje ale jakoś tak...) do tego to tak strasznie śmierdzi :D:D

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
‹‹ 876 877 878 879 880 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ