Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Lokokoko wrote:Mam 4. Sami bracia i to starsi
no i taknjak mówisz jest super
)
Pewnie mieli dużo kolegów hehe:) ja mam 10 lat młodszą siostrę wiec dopiero od niedawana się dogadujemy
12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
-
Proszę bardzo: w ubraniu
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dd74257777c1.jpg
No i moja zwykła ciąża skrzętnie skrywana pod ciaza spożywcza
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/44814cdeead5.jpgLokokoko, Milka1991, Aga1991, sallvie, sunshine, Kjopa3, lis87, ilae, Omon lubią tę wiadomość
-
aniołkowa mama pamiętam o tobie.Tylko mam tak napięty grafik, a jak mam chwilę to albo mi się nie chce, albo wolę poleniuchować
Justyna Sz tak zrzuciłam sama z siebie w ciągu 3 miesięcy 25 kg po porodzie.a jadłam normalnie. No prawie, bo kolację już przesypiałam zazwyczaj, ale 3-4 posiłki
.
Justyna Sz, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
Justyna Sz wrote:Donia12 kochana za wielkiego brzucha to ty nie masz:) jest dobry jak na ten tydzień ciąży:)sorka ale to zdjęcie i tak należy do twojego kota:)jest przesłodki
ja mówię że to piesokot. Łazi za mną cały dzień i albo woła na ręce albo ładuje się na kolana. Chcielismy towarzyską rasę to mamy
Justyna Sz lubi tę wiadomość
-
sunshine wrote:Zadzwoń do nich. Ja kiedyś dzwoniłam i pani powiedziała mi na kiedy przewidziany jest przelew. Może pracodawca późno dostarczył twoje zwolnienie do ZUS?
Juz wiem o co chodzi... Zus otrzymal zwolnienie szybko-poczatek pazdziernika, ale mial pytanie do pracodawcy jak wyliczyc wynagrodzenie, z premia czy bez...i wyslali pismo oczywiwscie pod koniec tych 30 dni w ktorych powinien wyplacic pieniazki, pracodawca ma 7 dni na odpowiedź, a ZUS dopiero po otrzymaniu tego pisma ma czas do 30 dni na wyplate...takze wyplate za pazdziernik dostane najpozniej na poczatku grudniaMilka1991 lubi tę wiadomość
Reni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami
-
nutella_ wrote:aniołkowa mama pamiętam o tobie.Tylko mam tak napięty grafik, a jak mam chwilę to albo mi się nie chce, albo wolę poleniuchować
Justyna Sz tak zrzuciłam sama z siebie w ciągu 3 miesięcy 25 kg po porodzie.a jadłam normalnie. No prawie, bo kolację już przesypiałam zazwyczaj, ale 3-4 posiłki
.
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
Nutella kochana mi się w ogóle nie spieszy. Nawet będę szczęśliwa jak poczekasz do 7.12
haha
Lokokoko widać rodzice byli bardzo wytrwali w walce o upragnioną córeczkę! Musisz być księżniczką w domu. Ja mam tylko 2 braci a i tak czuję przywileje z okazji bycia rodzynkiemLokokoko, Justyna Sz lubią tę wiadomość
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Nowo mieli mieli
ale ja zawsze się wstydziłam
to mój najstarszy brat jest ode mnie 11 lat starszy. Później 10 lat 8 lat i dwa lata
Donia no i super
Wstaje dziewczyny, bo leżę dalej plackiemidę zrobić jeść i ciasto bananowe
Justyna Sz lubi tę wiadomość
Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
hej hej
witam się z kubkiem słabej kawy.
Justyna dostajesz karnego kopniaka w Twój zgrabny tyłek za smutanie się
Wyglądasz pięknie z tym brzuszkiem i nie martw się że tak Ci podskoczył, teraz pewnie przystopuje
Fufka podoba mi się uśmieszek
Moja koleżanka miała krążek i pięknie donosiła ciążęw sumie te krążki chyba lepsze niż szycie...
Niebieska powiem szczerze że pluszaki oryginalne, ale dla mnie wyglądają jak z horroru, mam jakieś dziwne skojarzenia...hahachyba wolę bardziej tradycyjne misie
ale pochwal się swoim
Ja miałam ciężką noc, kurka, obudził mnie ból brzucha, dotykam i twardy jak skała, heja po no spę, przeszło trochę, ale zasnąć już nie zasnęłam. Staram się podchodzić do tego wszystkiego na luzie, ale czasem nawet ja wymiękam. Strasznie się wystraszyłam czy z małą w porządku. Czekam na jakiś znak od niej. Kurde, to dopiero połowa ciąży a ja już tak się do niej przywiązałam, że pisząc to mam łzy w oczach...ech
[img]https://www.picgifs.com/reaction-gifs/reaction-gifs/crying-sad/crying009 watermark.gif[/img]
A ja Wam prezentuję mój brzuch z dziś na końcówce 5 miesiąca ciąży.
Chyba mały trochę nie, a może tak się tylko wydaje ?
Bo to 8kg+ gdzieś musiało się upchnąć.
Dziewczyny z dużymi brzuszkami, czekajcie grzecznie, jeszcze Was tak podgonię, że hoho
karolyn, Justyna Sz, Niebieskaa, Lokokoko, Aga1991, sallvie, sunshine, Kjopa3, Donia12, lis87, Korcia, Omon, sy__la lubią tę wiadomość
-
Milka, jak fajnie, ze masz maly brzuszek:DDD bo ja tez mam maly haha, a idziemy leb w leb. Jak widze brzuchy niektorych dziewczyn...to wole zapomniec co widzialam, bo zaczynam roztaczac przed soba czarne wizje.
Hahaha jak z horroru powiadasz?a to ciekawe skojarzenie, pluszak, ktory ja wybralam to moze i wyglada troche jak zmutowany hahaha bo to jest sarenka,ale rozczulila mnie od razu:)
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
nutella_ wrote:zastanawiam się nad jednym. Lekarka kazała mi brać euthyrox 1 h przed posiłkiem - nie wiem dlaczego (w poprzedniej ciąży pół godziny). Sprawa wygląda tak, że jak już wstanę to biegiem lecę do lodówki, bo padam z głodu. A tu muszę wytrzymać godzinę.. Siedzę, a raczej biegam za roczniakiem i mdleje.
za to codziennie wstaje w godzinach 4-6 nakarmić małą. I czy to jest jakaś różnica, gdy zjem o tej 4 godzinie- 4 h przed posiłkiem? Jak to jest? Nie chce przesadzać, ale chce żeby leki działały jak należy, bo to chodzi o maluszka mojego
raczej nie ma różnicy, ja tez się przebudzam ok 5 rano i biorę tabletkę na pół śpiąc a później kładę się, wstaję koło 8/9 i idę prosto do lodówkiMoje TSH co miesiąc praktycznie takie samo
Justyna Sz - nie rycz Mała, nie rycz!Super wyglądasz
(Mogę być trochę nieobiektywna bo też mam duży brzuszek xD) tylko u mnie zamiast 7,5 kg to mam 10 do przodu
To dopiero słoń
I rozstępy na tyłku ;P Z chodzeniem nie jest najgorzej, ale nałożenie skarpetek czy butów, nie mówiąc o pomalowaniu paznokci u stóp - nie lada wyczyn! Tak samo wstanie z łożka - to u mnie czynność wieloetapowa
Przewrót w bok-> podparcie się-> stękanie i błaganie męża o pomoc-> siad podparty-> pełzanie na tyłku do skraja łóżka przez uginanie i prostowanie nóg (jakbym tyłek w prześcieradło chciała wytrzeć
)-> Przerzucenie ciężaru ciała na dwie kończyny i parkiet z zachwianiem równowagi i westchnieniem ulgi -> Cel osiągnięty!
Kiedyś chciałam wstać z łóżka i mówię do męża "popchnij mnie!" Chciałam żeby mnie w plecy popchnął żebym usiadła a on nie wiedząc o co chodzi popchnął mnie na skraj łóżka, że prawie zleciałam"NIE W TA STRONĘ!!! DO GÓRY!!!"
Milka1991, Justyna Sz, Reni1982, Kjopa3, ilae lubią tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
Milka1991 8kg?? chyba przytyłaś w uszach... bo nie widać. Ale masz figurę... normalnie jak modelka.... aż nie chce wiedzie jak ty wyglądałaś przed ciążą
:P:P i dzięki za kopniaka w tyłek:P:P pomógł!! już teraz to się śmieje z tego gifu:)
-
Donia... Nie braci, a ich kolegów. Lol
Milka a pamiętam jak jeszcze nie tak dawno byłaś przerażona jak.mialas 5kg na plusie. Tylko faktycznie nie wiem gdzie je masz :-p szczuplusia jesteś!Milka1991 lubi tę wiadomość
Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
Milka ja myślę, że na twardnienia sa niestety bardziej narażone kobietki własnie z takim brzuszkiem jak masz. Ja miałam identyczny z synkiem (teraz nieco wiekszy) i własnie czesto czułam napinania, twardnienia. Teraz troszkę mniej no ale to dopiero końcówka 18 tygodnia....
Justynato jedyne kolorowe pomieszczenie w domu
no ale pomagał mi już wszystko wybierac mój synek;), więc duzo jest jego pomysłów. Malutki pokoik, więc nie było łatwo. Dywan chciałam np. już stonowany ale jasnie pan chciał koniecznie ulice:)
Wrzucam na chwilkę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 10:32
Milka1991, Justyna Sz lubią tę wiadomość
-
Hahaha Kordonek to był od zawsze mój patent na te sprawy ale wczoraj nawet to nie chciało zadziałać
Ale faktycznie, kawa najczęściej pomaga ale moja dzidzia strasznie nie lubi kawy. Kiedyś baardzo lubiłam a teraz po pół kubeczka mi niedobrze. Jedna z nielicznych rzeczy, która mi teraz przeszkadza. No prawie... mężu idzie dzisiaj na fondue ze znajomymi i jakoś nie jestem przekonana czy można jeść w ciąży (wiem, że wino odparowuje ale jakoś tak...) do tego to tak strasznie śmierdzi
:D
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]