Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie + 4 kg, ale wierzę że wróce do wagi z przed ślubu...bo było 52 kg wolę siebie w rozmiarze 34..Ładne macie brzuszki...ja też marzyłam żeby w ciąży mieć tylko piłeczkę
, a tu widzę że w nogi poszło, a to że w cycki to super
ale Mąż moówi że już wystarczy
Zdziwi się co będzie na koniec
Mam ochotę zrobić tartę na obiad. Macie ciekawe pomysły ?Justyna Sz lubi tę wiadomość
Reni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami
-
Dla mnie zrobilo.sie troche za pstrokato. Poczotkowa wizja byla inna:) biale sciany kredowa jedna sciana ale trudno..
Same zabawki sa mega kolorowe ale reszta mieszkania jest w tonacji.chlodnej bez pstrokacizny, wiec niech mu bedzie;) to jego krolestwo. Dywan zobaczyl w majstrze:D i maz go nakrecil:) bo ja chcialam jeden kolor. -
aniołkowa mama wrote:Hahaha Kordonek to był od zawsze mój patent na te sprawy ale wczoraj nawet to nie chciało zadziałać
Ale faktycznie, kawa najczęściej pomaga ale moja dzidzia strasznie nie lubi kawy. Kiedyś baardzo lubiłam a teraz po pół kubeczka mi niedobrze. Jedna z nielicznych rzeczy, która mi teraz przeszkadza.
ja przed ciążą byłam kawoholikiem, potrafiłam ze trzy jedna po drugiej wypić, tyle, że moje kawy to połowa mlekaw ciąży długo nie piłam a później naszła mnie ochota, zazwyczaj do ciastka czy placka, ale tak jak ty połowę kubka wylewałam bo po kilku łykach czułam, ze dość, mimo, że robiłam najsłabszą. Zaczęłam sobie robić kawkę w takich malutkich filiżaneczkach, do tego połowa mleka i na sam koniec jeszcze odrobina mleka skondensowanego - dzięki temu kawunia jest bardzo delikatna
aniołkowa mama lubi tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
Witamy się z wami w wyjątkowo pogodny wtorek
Ale macie sliczne mieszkanka i sliczne brzuszki. Każda bez wyjątku !!
My dzisiaj stajemy z rana na wadze a tam .. W ciągu jednej nocy przybyło nam 800 gram. I z 57,4 zrobiło się od tak 58,2Maluszek rośnie w oczach!
Od wczorajszej wizyty staram się w końcu cieszyć ciąża a nie tylko sobie coś wmawiac i się zamartwiać. A do kolejnej wizyty już tylko 20 dnihaa niby tydzień mniej czekania a jak dużo daje
Lokokoko, Justyna Sz, Misiu2017, Milka1991, Szczęśliwa Mamusia, IGA.G lubią tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
karolyn ja mam cale mieszkanie bardzo stonowane w delikatnych kolorach. mąż teraz nakazał ze chociaż u dziecka ma być wesoło i kolorowo, bo wyczytał ze dziecko musi mieć dużo kolorów:) oczywiście postaram się go trochę przystopować, bo tak jak mówisz same zabawki dużo koloru dodadzą.
Kleopatra lubi tę wiadomość
12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
-
Ja po wizycie. Dzidzia waży 200gram. Szyjka długa zamknięta. Wszystko ok.
karolyn, Justyna Sz, sallvie, Donia12, lis87, Kjopa3, Milka1991, Aga1991, IGA.G, sunshine, ilae, pati87, nutella_, Korcia, Omon, misKolorowy, Antonelka lubią tę wiadomość
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Jeju jak mi sie nic nie chce. Dzieć w przedszkolu (było ich 4 sztuki dzisiaj), zdjęłam jedno pranie, powiesiłam drugie. Trzecie się pierze. W chałupie bałagan taki ze aż strach. W niedziele goście - urodziny synka. Wypadało by ogarnąć. Ale mnie się nic nie chce.... obiad jeszcze trzeba zrobić... ale tak mi się chce jak i sprzątać. Koszmar normalnie. Super energia drugiego trymestru
-
Hej dziewczyny od czwartku leczyłam sie domowymi sposobami, 3razy dziennie płukanie gardła na dwa sposoby, potem mikstura ktora robili w aptece na bazie wit a i D oraz gliceryny - nawilzajie, tabletki isla- nawilżanie, płukanie irigasin dwa razy, w niedziele tez włączyłam inhalacje, brak gorączki ogólnie dobre samopoczucie,to mnie cieszyło i cieszy, ale niestety gardło ciagle czerwone zaczęłam tracić głos angina jak nic i zsczelam czuć ze idzie w prawe ucho i nos, wiec od wczoraj włączyłam antybiotyk augmentin przetrzepałam cały internet bo bałam sie go brac, ale okazało sie ze to mit i gorsza trwająca lub niewyleczona infekcja dla dzieciątka, pytałam sie tez gina i mowil ze ten antybiotyk ok, do tego ciocia mówiła ze córka znajomej urodziła i dzieciątko musiało dostac antybiotyk prawdopodobnie dlatego ze nie doleczyla przeziębienia wiec tym bardziej sie zdecydowałam, trzymajcie kciuki dopiero drugi dzien ale poprawa jest wiem ze musi minąć 2-3dni.
Dobrze ze w czwartek mam wizyte u gina to zobacze maleństwo, oczywiscie standardowo przed wizyta boje sie o nie, wiec nie moge sie doczekać.
Plusy: brzuszek sie pojawił, a jeszcze kilka tyg temu bylo płaskowaga idzie w gore z 63/64 na 66 wiec przybieramy powoli
Justyna Sz lubi tę wiadomość
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
nick nieaktualnyWitajcie kochane :* :*:*:*:*.
Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty :* :*:* , i za nasze małe Skarby :*:*:*:*. Do mojej wizyty , jeszcze 2 dni nie licząc jutra.
Ale słonko świeci , tylko że zimno jak nie wiem właśnie gotuje na małym ogniu kopytaka potem mielone zrobię , na koniec cebulkę usmażę. Już dziś Wtorek tak tego USG się nie mogę doczekać , ciekawi mnie czy teraz, zaleci mi to badanie a raczej test na obciążenie glukozą , oby tak chcę mieć już za sobą to badanie
. Malutka od rana mi dokucza , my z mężem nie możemy dojść do porozumienia , ja chcę dla córeczki bardzo chcę dać na imię Ania , a ten że staromodne itp itd , a mi żadne się nie podoba oprócz tego , mamy ciężki orzech do zgryzienia
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 11:15
Justyna Sz lubi tę wiadomość
-
Lokokoko wrote:Dziewczyny doradźcie mi coś. Znowu będę nawijac na temat zatok, ale juz nie wiem jak sobie z nimi radzić. Skończyłam tydzień temu brać antybiotyk i nie chce brać kolejnego. A ciągle mam zielony katar z domieszką krwi, a niekiedy wydmuchuje sama krew (przepraszam za opis) i spływa mi to do gardła i piecze i boli. A głowę mi rozsadza
Hmmm a co brałaś? Był jakis efekt czy tak sobie? Byłaś na kontroli? Irigasin polecam z całego serca, tylko jak masz zatkane dziurki to nie mozna w ulotce tez jest taka informacja, ja jednak do tej mojej jednej prawej zatkanej próbowałam aby chociaż nawilżyć, a inhalacje robisz? Ja staram sie dwa razy dziennie szałwia, rumianek i łyżka sody, oddychasz nos-usta-nos-usta, jak czujesz ze idą smarki to smarkaj wczoraj pierwszy raz tak zrobiłam nie zdejmowałem ręcznika i w husteczke tylko do miski aby para nie uciekała, potem przez 20-30min nic nie mów, nie jedz i nie pij, ani nie wystawiaj na zimno, nawilżaj nos woda morska, tylko kurczaczki poszłabym najpierw na kontrole jak miałaś antybiotyk i dalej taki katarLokokoko lubi tę wiadomość
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Różowy_Kordonek wrote:karolyn - ZUS płaci za całe zwolnienie. Jeśli masz na 3 tygodnie to płaci Ci za całe 3 tygodnie a nie tylko za te dni, które brakuje Ci do 26-go. Ich nie interesuje kiedy miałaś wypłatę w pracy. Co więcej ZUS ma 30 dni na wypłacenie od ostatniego dnia zwolnienia, czyli jeśli zwolnienie masz od 1-go listopada do 21-go listopada to od 21-go ZUS ma 30 dni na wypłacenie Ci za te 3 tygodnie.. Ja dostanę całą kwotę za cały miesiąc w terminie wypłaty bo mnie wypłaca pracodawca, który później rozlicza się sam z ZUSem (mój zakład pracy liczy więcej niż 20 pracowników)
-
nutella_ wrote:zastanawiam się nad jednym. Lekarka kazała mi brać euthyrox 1 h przed posiłkiem - nie wiem dlaczego (w poprzedniej ciąży pół godziny). Sprawa wygląda tak, że jak już wstanę to biegiem lecę do lodówki, bo padam z głodu. A tu muszę wytrzymać godzinę.. Siedzę, a raczej biegam za roczniakiem i mdleje.
za to codziennie wstaje w godzinach 4-6 nakarmić małą. I czy to jest jakaś różnica, gdy zjem o tej 4 godzinie- 4 h przed posiłkiem? Jak to jest? Nie chce przesadzać, ale chce żeby leki działały jak należy, bo to chodzi o maluszka mojego
Nutella bo podobno lepiej jest godzinę niż pół, lek lepiej się wchłonie, ja czasem biorę o 5 jak mąż wstaje do pracy i idę spać dalej... wyniki mam dobre więc chyba sobie nie szkodzę ;p -
Justyna Sz wrote:karolyn ja mam cale mieszkanie bardzo stonowane w delikatnych kolorach. mąż teraz nakazał ze chociaż u dziecka ma być wesoło i kolorowo, bo wyczytał ze dziecko musi mieć dużo kolorów:) oczywiście postaram się go trochę przystopować, bo tak jak mówisz same zabawki dużo koloru dodadzą.
-
Justyna Sz wrote:IGA.G pochwal się zdjęciem:)
na razie urządzimy jej kącik w sypialni. ogólnie na chwilę obecną mamy tylko urządzony salon z aneksem kuchennym, pozostałe pokoje są puste ;p bo nie mamy kasy
czekamy na 13nastki
Justyna Sz, Kamiliia24 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny tak Wam fajnie że macie swoje mieszkanka, remontujecie, meblujecie ahhh
...my wynajmujemy,wiec żadnych remontów, mebli nie ma sensu kupować..Nie wiem też jak długo tu będziemy mieszkać.
My planujemy dom w przyszlosci- ale to kwestia kilku lat..
Zaczęła mnie głowa boleć, ide na spacer bo słoneczko świeci.Trzeba korzystać, Słyszałam , że ma być sroga zima..się okażeJustyna Sz, Kamiliia24 lubią tę wiadomość
Reni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami