WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolyn mam identyczny regal tylko zamiast żółtych mam białe pudelka ale chyba dokupię i żółte bo wyglądają wesoło. a skąd taki dywanik masz??fajny dla chlopca. twój jaśnie pan ma gust.

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie + 4 kg, ale wierzę że wróce do wagi z przed ślubu...bo było 52 kg wolę siebie w rozmiarze 34..Ładne macie brzuszki...ja też marzyłam żeby w ciąży mieć tylko piłeczkę ;), a tu widzę że w nogi poszło, a to że w cycki to super ;) ale Mąż moówi że już wystarczy :P Zdziwi się co będzie na koniec ;)

Mam ochotę zrobić tartę na obiad. Macie ciekawe pomysły ?

Justyna Sz lubi tę wiadomość

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie zrobilo.sie troche za pstrokato. Poczotkowa wizja byla inna:) biale sciany kredowa jedna sciana ale trudno..
    Same zabawki sa mega kolorowe ale reszta mieszkania jest w tonacji.chlodnej bez pstrokacizny, wiec niech mu bedzie;) to jego krolestwo. Dywan zobaczyl w majstrze:D i maz go nakrecil:) bo ja chcialam jeden kolor.

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Hahaha Kordonek to był od zawsze mój patent na te sprawy ale wczoraj nawet to nie chciało zadziałać :( Ale faktycznie, kawa najczęściej pomaga ale moja dzidzia strasznie nie lubi kawy. Kiedyś baardzo lubiłam a teraz po pół kubeczka mi niedobrze. Jedna z nielicznych rzeczy, która mi teraz przeszkadza.

ja przed ciążą byłam kawoholikiem, potrafiłam ze trzy jedna po drugiej wypić, tyle, że moje kawy to połowa mleka ;) w ciąży długo nie piłam a później naszła mnie ochota, zazwyczaj do ciastka czy placka, ale tak jak ty połowę kubka wylewałam bo po kilku łykach czułam, ze dość, mimo, że robiłam najsłabszą. Zaczęłam sobie robić kawkę w takich malutkich filiżaneczkach, do tego połowa mleka i na sam koniec jeszcze odrobina mleka skondensowanego - dzięki temu kawunia jest bardzo delikatna :)

aniołkowa mama lubi tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się z wami w wyjątkowo pogodny wtorek :)
    Ale macie sliczne mieszkanka i sliczne brzuszki. Każda bez wyjątku !! :)

My dzisiaj stajemy z rana na wadze a tam .. W ciągu jednej nocy przybyło nam 800 gram. I z 57,4 zrobiło się od tak 58,2 :) Maluszek rośnie w oczach!
    Od wczorajszej wizyty staram się w końcu cieszyć ciąża a nie tylko sobie coś wmawiac i się zamartwiać. A do kolejnej wizyty już tylko 20 dni :) haa niby tydzień mniej czekania a jak dużo daje :D

Lokokoko, Justyna Sz, Misiu2017, Milka1991, Szczęśliwa Mamusia, IGA.G lubią tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolyn ja mam cale mieszkanie bardzo stonowane w delikatnych kolorach. mąż teraz nakazał ze chociaż u dziecka ma być wesoło i kolorowo, bo wyczytał ze dziecko musi mieć dużo kolorów:) oczywiście postaram się go trochę przystopować, bo tak jak mówisz same zabawki dużo koloru dodadzą.

Kleopatra lubi tę wiadomość

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Dzidzia waży 200gram. Szyjka długa zamknięta. Wszystko ok.

karolyn, Justyna Sz, sallvie, Donia12, lis87, Kjopa3, Milka1991, Aga1991, IGA.G, sunshine, ilae, pati87, nutella_, Korcia, Omon, misKolorowy, Antonelka lubią tę wiadomość

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju jak mi sie nic nie chce. Dzieć w przedszkolu (było ich 4 sztuki dzisiaj), zdjęłam jedno pranie, powiesiłam drugie. Trzecie się pierze. W chałupie bałagan taki ze aż strach. W niedziele goście - urodziny synka. Wypadało by ogarnąć. Ale mnie się nic nie chce.... obiad jeszcze trzeba zrobić... ale tak mi się chce jak i sprzątać. Koszmar normalnie. Super energia drugiego trymestru :)

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia, ja mam identycznie. Pranie czeka aż je ktoś wyprasuje od 2 tygodni chyba, a w tym momencie mam dylemat czy ugotować zupę czy jednak iść spać :P:P

ilae, Donia12 lubią tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Teklaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny od czwartku leczyłam sie domowymi sposobami, 3razy dziennie płukanie gardła na dwa sposoby, potem mikstura ktora robili w aptece na bazie wit a i D oraz gliceryny - nawilzajie, tabletki isla- nawilżanie, płukanie irigasin dwa razy, w niedziele tez włączyłam inhalacje, brak gorączki ogólnie dobre samopoczucie,to mnie cieszyło i cieszy, ale niestety gardło ciagle czerwone zaczęłam tracić głos angina jak nic i zsczelam czuć ze idzie w prawe ucho i nos, wiec od wczoraj włączyłam antybiotyk augmentin przetrzepałam cały internet bo bałam sie go brac, ale okazało sie ze to mit i gorsza trwająca lub niewyleczona infekcja dla dzieciątka, pytałam sie tez gina i mowil ze ten antybiotyk ok, do tego ciocia mówiła ze córka znajomej urodziła i dzieciątko musiało dostac antybiotyk prawdopodobnie dlatego ze nie doleczyla przeziębienia wiec tym bardziej sie zdecydowałam, trzymajcie kciuki dopiero drugi dzien ale poprawa jest wiem ze musi minąć 2-3dni.
    Dobrze ze w czwartek mam wizyte u gina to zobacze maleństwo, oczywiscie standardowo przed wizyta boje sie o nie, wiec nie moge sie doczekać.

Plusy: brzuszek sie pojawił, a jeszcze kilka tyg temu bylo płasko ;) waga idzie w gore z 63/64 na 66 wiec przybieramy powoli

mhsvhdgexfg3d4nx.png
    kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane :* :*:*:*:*.
    Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty :* :*:* , i za nasze małe Skarby :*:*:*:*. Do mojej wizyty , jeszcze 2 dni nie licząc jutra ;) .

Ale słonko świeci , tylko że zimno jak nie wiem właśnie gotuje na małym ogniu kopytaka potem mielone zrobię , na koniec cebulkę usmażę ;) . Już dziś Wtorek tak tego USG się nie mogę doczekać , ciekawi mnie czy teraz, zaleci mi to badanie a raczej test na obciążenie glukozą , oby tak chcę mieć już za sobą to badanie ;) . Malutka od rana mi dokucza , my z mężem nie możemy dojść do porozumienia , ja chcę dla córeczki bardzo chcę dać na imię Ania , a ten że staromodne itp itd , a mi żadne się nie podoba oprócz tego , mamy ciężki orzech do zgryzienia :) .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 11:15

• Teklaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    Dziewczyny doradźcie mi coś. Znowu będę nawijac na temat zatok, ale juz nie wiem jak sobie z nimi radzić. Skończyłam tydzień temu brać antybiotyk i nie chce brać kolejnego. A ciągle mam zielony katar z domieszką krwi, a niekiedy wydmuchuje sama krew (przepraszam za opis) i spływa mi to do gardła i piecze i boli. A głowę mi rozsadza

Hmmm a co brałaś? Był jakis efekt czy tak sobie? Byłaś na kontroli? Irigasin polecam z całego serca, tylko jak masz zatkane dziurki to nie mozna w ulotce tez jest taka informacja, ja jednak do tej mojej jednej prawej zatkanej próbowałam aby chociaż nawilżyć, a inhalacje robisz? Ja staram sie dwa razy dziennie szałwia, rumianek i łyżka sody, oddychasz nos-usta-nos-usta, jak czujesz ze idą smarki to smarkaj wczoraj pierwszy raz tak zrobiłam nie zdejmowałem ręcznika i w husteczke tylko do miski aby para nie uciekała, potem przez 20-30min nic nie mów, nie jedz i nie pij, ani nie wystawiaj na zimno, nawilżaj nos woda morska, tylko kurczaczki poszłabym najpierw na kontrole jak miałaś antybiotyk i dalej taki katar

Lokokoko lubi tę wiadomość

mhsvhdgexfg3d4nx.png
    kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:
    karolyn - ZUS płaci za całe zwolnienie. Jeśli masz na 3 tygodnie to płaci Ci za całe 3 tygodnie a nie tylko za te dni, które brakuje Ci do 26-go. Ich nie interesuje kiedy miałaś wypłatę w pracy. Co więcej ZUS ma 30 dni na wypłacenie od ostatniego dnia zwolnienia, czyli jeśli zwolnienie masz od 1-go listopada do 21-go listopada to od 21-go ZUS ma 30 dni na wypłacenie Ci za te 3 tygodnie.. Ja dostanę całą kwotę za cały miesiąc w terminie wypłaty bo mnie wypłaca pracodawca, który później rozlicza się sam z ZUSem (mój zakład pracy liczy więcej niż 20 pracowników)
    a mi tak zus nie wypłaca. miałam zwolnienie od 12 do 10 następnego miesiąca, i przyszły dwa przelewey (4 listopada za okres od12 do 31 października) i teraz (za okres od 1 listopada do 10 listopada)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    zastanawiam się nad jednym. Lekarka kazała mi brać euthyrox 1 h przed posiłkiem - nie wiem dlaczego (w poprzedniej ciąży pół godziny). Sprawa wygląda tak, że jak już wstanę to biegiem lecę do lodówki, bo padam z głodu. A tu muszę wytrzymać godzinę.. Siedzę, a raczej biegam za roczniakiem i mdleje. :D za to codziennie wstaje w godzinach 4-6 nakarmić małą. I czy to jest jakaś różnica, gdy zjem o tej 4 godzinie- 4 h przed posiłkiem? Jak to jest? Nie chce przesadzać, ale chce żeby leki działały jak należy, bo to chodzi o maluszka mojego :)

Nutella bo podobno lepiej jest godzinę niż pół, lek lepiej się wchłonie, ja czasem biorę o 5 jak mąż wstaje do pracy i idę spać dalej... wyniki mam dobre więc chyba sobie nie szkodzę ;p

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:
    Tak w ogóle, rozwiązałam problem z zaparciami ;] jedna kawka dziennie i po sprawie ;D idzie jak po maśle! ;D
    u mnie działa Inka ale z zimnym mlekiem, nie gotowanym :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna Sz wrote:
    karolyn ja mam cale mieszkanie bardzo stonowane w delikatnych kolorach. mąż teraz nakazał ze chociaż u dziecka ma być wesoło i kolorowo, bo wyczytał ze dziecko musi mieć dużo kolorów:) oczywiście postaram się go trochę przystopować, bo tak jak mówisz same zabawki dużo koloru dodadzą.
    ja się zgodziłam na jedną ścianę miodową w pokoju córeczki :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G pochwal się zdjęciem:)

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna Sz wrote:
    IGA.G pochwal się zdjęciem:)
    jak tylko się przeprowadzimy i ogarniemy, akurat w pokoju małej jest składowisko farb, paneli i naszych rzeczy z przeprowadzki :) na razie urządzimy jej kącik w sypialni. ogólnie na chwilę obecną mamy tylko urządzony salon z aneksem kuchennym, pozostałe pokoje są puste ;p bo nie mamy kasy :) czekamy na 13nastki :)

Justyna Sz, Kamiliia24 lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak Wam fajnie że macie swoje mieszkanka, remontujecie, meblujecie ahhh :) ...my wynajmujemy,wiec żadnych remontów, mebli nie ma sensu kupować..Nie wiem też jak długo tu będziemy mieszkać.
    My planujemy dom w przyszlosci- ale to kwestia kilku lat..

Zaczęła mnie głowa boleć, ide na spacer bo słoneczko świeci.Trzeba korzystać, Słyszałam , że ma być sroga zima..się okaże ;)

Justyna Sz, Kamiliia24 lubią tę wiadomość

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni my wynajmowaliśmy 7 lat... najpierw na studiach i później też, także też się naczekaliśmy.

Reni1982 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
‹‹ 877 878 879 880 881 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ