WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna prze-pie-kny salon! Jak i całe mieszkanie :) taaak strasznie Wam zazdroszczę własnych mieszkań ;-D macie super! Wszystkie macie pięknie! :)

Justynka i wstaw jakaś fotkę... Bo pewnie przesadzasz i jestesbzgrabniutka mamusia :*

Dziewczyny doradźcie mi coś. Znowu będę nawijac na temat zatok, ale juz nie wiem jak sobie z nimi radzić. Skończyłam tydzień temu brać antybiotyk i nie chce brać kolejnego. A ciągle mam zielony katar z domieszką krwi, a niekiedy wydmuchuje sama krew (przepraszam za opis) i spływa mi to do gardła i piecze i boli. A głowę mi rozsadza

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zastanawiam się nad jednym. Lekarka kazała mi brać euthyrox 1 h przed posiłkiem - nie wiem dlaczego (w poprzedniej ciąży pół godziny). Sprawa wygląda tak, że jak już wstanę to biegiem lecę do lodówki, bo padam z głodu. A tu muszę wytrzymać godzinę.. Siedzę, a raczej biegam za roczniakiem i mdleje. :D za to codziennie wstaje w godzinach 4-6 nakarmić małą. I czy to jest jakaś różnica, gdy zjem o tej 4 godzinie- 4 h przed posiłkiem? Jak to jest? Nie chce przesadzać, ale chce żeby leki działały jak należy, bo to chodzi o maluszka mojego :)

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella mi osobiście wydaje się,że jak zjesz 4h przed posiłkiem to nic się nie stanie. Bo to chodzi tylko o to żeby hormony się wchłonely dlatego nie wolno noc jeść ani pić.

Mój lekarz mówi ze pół h przed posiłkiem :)

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko mój mąż na zatoki smarował sobie czoło, skronie maścią tygrysia, i mu pomagało...
    brzuch mam już strasznie wielki... w obwodzie przytyłam od poczatku ciąży 14cm... a to dopiero polowa:( myślałam ze brzuch mi wyskoczy dopiero po 6 miesiącu:(:( Jeszcze chód mi się zmienił i chodzę jak słonica... brzuch mi przeszkadza, plecy bolą, nogi spuchnięte...tylko radość z dzieciątka trzyma mnie w szczęściu, bo ogólnie ten stan błogosławiony średnio znoszę:( albo mam jakiś gorszy dzień... sama nie wiem:(:( zawsze chciałam mieć mały brzuszek... zawsze mi się strasznie takie podobały i zazdroszczę wszystkim dziewczyna które takie maja.
    Waga początkowa 64kg, dzisiaj 71,5kg:( a to ja w sobotę...
    72b0f455ec17dc17med.jpg

nutella_, Donia12, karolyn, sunshine, Lokokoko, Niebieskaa, Aga1991, Peg, Milka1991, pati87, misKolorowy, sallvie, Kjopa3, lis87, ilae, Omon, Magni, sy__la lubią tę wiadomość

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella spokojnie możesz zjeść te 4 godziny przed posiłkiem. Ja biorę Eythyrox jakoś po 6 jak mąż wstaje a śniadanie jem przed 10 :P To chodzi żeby przynajmniej te pół godziny zachować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 09:15

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama to ja pytałam :D
    Justyna Sz świetnie wyglądasz ! a wagą, obwodem się nie przejmuj. Jak się dzidzia urodzi to zrzucisz :)

Justyna Sz lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    aniołkowa mama to ja pytałam :D
    Justyna Sz świetnie wyglądasz ! a wagą, obwodem się nie przejmuj. Jak się dzidzia urodzi to zrzucisz :)
    tobie udało się po pierwszej ciąży wrócić do dawnej figury??

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna no i gdzie ta gruba mama o jakiej mówisz? Szukam i nie widzę :-D
    Masz piłeczkę. Ładnie zaznaczone plecy i tylek! No wulkan sexu! :) serio!

A Twoje włosy... Ukradlabym. Kolor, długość i loki super! ;)))

Justyna Sz, Milka1991 lubią tę wiadomość

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za wszystkie info odnosnie Zusu. Pytalam kolezanek i po dwoch moich chorobowych widze, ze moj zus spoznia sie na szczescie z platnoscia gora dwa tygodnke. Oby tak zostalo;)

Justyna piekne mieszkanie:) ja mam w bardzo podobnym stylu :)
    Mojego synka pokoik jest malutki i zrobiony dla przedszkolaka, wiec Wam nie pomoge. Warto jednak kupic juz na ppczatku kallaxa z ikei. Miesci tyle zabawek, ze wszyscy sie dziwia:) i do tego fajnie wyglada

q5Anp2.pngT2kLp2.png

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, a ja bym chciała taki jak Twój :D i przy okazji włosy też zabieram bo masz bardzo podobne ale trochę dłuższe a moje jakoś bardziej nie chcą urosnąć :P

Ktoś pisał, że mój brzuch przynajmniej widać w ubraniu, taak, specjalnie ubieram tylko te ubrania w których jakkolwiek widać, w czymś szerszym nie ma szans, temu tylko opięte sweterki wchodzą w grę. Płaszczyk zimowy dalej rozmiar S :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 09:16

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko dzięki poprawiłaś mi humor:*:*:* jak ma się dola to warto zajrzeć na forum:) tu zawsze jakoś potraficie pocieszyć:)ostatnio dopadła mnie chandra, oby wszystko minęło i wróciło mi dobre samopoczucie, bo na razie wszystko widzę w czarnych barwach... och te zmiany nastrojów...

Lokokoko lubi tę wiadomość

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna - piękne mieszkanie. Takie w moim stylu :) i brzuchol tez piękny okraglutki! Jak zjem sniadanie to zrobię zdjęcie swojego "olbrzyma". Jeżeli masz sporo wód to musisz przywyknąć do dużego brzuchola. U mnie w pierwszej ciąży było mało wód i mały brzuch. Ale na patologii musiałam odlezec swoje. Wiec coś za coś. Poza tym jak leżałam na oddziale przedporodowym to się mnie pytali co ja tu robię w 6 miesiącu ;) a sąsiadki z sali obok z dużą ilością wód podczas KTG zawsze szukali do posłuchania drugiego bliźniaka :D choć to ciaza pojedyncza byla. Najlepiej więc byliby mieć wszystko idealnie. Ale jak wiadomo- ideałów nie ma :P

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna Sz wrote:
    Lokokoko dzięki poprawiłaś mi humor:*:*:* jak ma się dola to warto zajrzeć na forum:) tu zawsze jakoś potraficie pocieszyć:)ostatnio dopadła mnie chandra, oby wszystko minęło i wróciło mi dobre samopoczucie, bo na razie wszystko widzę w czarnych barwach... och te zmiany nastrojów...
    Słynny cudowny drugi trymestr? Co żadna z nas go jeszcze nie spotkała ;)

Justyna Sz, misKolorowy, lis87, kasieniaczek, Omon lubią tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutelka, przepraszam, że pomyliłam wpisy no ale chciałam dobrze.
    Jak będziesz miała to pamiętaj o linku na priv dla mnie :D chętnie obejrzę choć wiesz, że mi się mocno nie spieszy :D do 7.12 mogę poczekać :)

Donia Ty tu nie strasz z małą ilością wód przy mneijszym brzuchu :P Ja tam mam nadzieję, że wód mam dość :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 09:19

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolynwlasnie mam tego kallaxa z ikea i komode iszafe z ikea. Mozesz wstwic zdjecie pokoiku twojego przedszkolaka :) jakie masz kolory pudelek w regale kallax??
    Dobia zrób zdjęcie swojego olbrzyma:)ciekawa jestem jak z tymi moimi wodami, bo mam na najwyższej granicy:( w sobotę mam usg to się podpytam co i jak
    aniolkowa mama a ja ci zabieram ten śliczny brzuszek... a oddam swój w zamian:)tylko zawartość pozostawię :)

aniołkowa mama, Aga1991 lubią tę wiadomość

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • Fufka30 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idziemy dziś do domu krążek będę mieć zakładany u mojego lekarza prowadzącego :)

Niebieskaa, aniołkowa mama, Justyna Sz, Donia12, karolyn, Korcia, Aga1991, sunshine, Milka1991, Jastin76, misKolorowy, Kjopa3, lis87, Taśka22, IGA.G, Jagah, kasieniaczek, sy__la lubią tę wiadomość

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah doskonale Was rozumie jeżeli chodzi o te humorki. Mnie odpadają na wieczór. Coś chce,ale sama nie wiem co... Marudze i generalnie po tym zachowuje się znowu jak wariatka wszystko mnie bawi itp itd :)

Justynka ciesze się! Bo serio super wyglądasz ;)

U mnie dalej ubrania w rozmiarze 34 ;) mieszczą się w wszystkie przed ciążowe :) ale to tylko kwestia czasu. Moja mama w dwóch ciazach miała mikroskopijne brzuszek, a w trzech prze ogromny. Nie ma reguły :) jaki będzie to będzie. Grunt żeby lokator miał się dobrze <3

Justyna Sz, kasieniaczek lubią tę wiadomość

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lis87, przepiekne te rzeczy! cud miod i orzeszki. Slicznie wykonane. Ja w ramach dobrych badan zamowilam Mariance jej pierwszego pluszaka.

http://basniowydom.pl/

Babeczka szyje istne cuda, zerknijcie dziewczyny, bo to moze tez byc swietny prezent gwiazdkowy dla kogos. Jak dostane fotke mojego pluszaka to tez tutaj wstawie.

Justyna Sz, lis87, Jagah lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko to masz sporo rodzeństwa:) ale Ci fajnie... ja mam tylko jedna siostrę i chciałabym mieć jeszcze z dwójkę, trojkę:)zawsze jest weselej i więcej osób do odwiedzania:)
    Niebieskaa piękne te pluszaki. podoba mi sie myszka w miętowej sukieneczce. Wszystkie pluszaki ręcznie robione maja w sobie urok...

Niebieskaa lubi tę wiadomość

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 4. Sami bracia i to starsi :D no i taknjak mówisz jest super :))

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
‹‹ 875 876 877 878 879 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ