X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • annak Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin,
    Kochana, wysyłam do Ciebie mnóstwo pozytywnych myśli i mam nadzieję, że się trzymasz jakoś.
    Wiesz... tak sobie pomyślałam po Twoim ostatnim wpisie... pamiętam, jak wysyłałaś pierwszy post o tym, że jest źle. Wtedy klimat tego postu był taki, że wydawało się, że jeśli coś złego ma nastąpić, to zdarzy się to za chwilę. Bił z Twojego wpisu brak nadziei.
    A tymczasem, od tamtego czasu minęło... ile? Tydzień? Dwa? Więcej? A Ty cały czas ciśniesz do przodu ze swoją ciążą. Za chwilę minie kolejny taki tydzień i kolejny. Bo skoro minął już ten czas od tamtego pierwszego postu, to czemu nie miałoby tego czasu minąć więcej?

Nie wiem, czy nas czytasz cały czas, ale jeśli tak, to wiedz, że jesteśmy z Tobą i myślimy!

Fufka,
    Jaka sytuacja u Ciebie na froncie?

Monika34,
    A jak Tu się miewasz?
    Jak d-dimery? Przepływy i inne takie?

Omon, Jastin76 lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• pati87 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Itania
    Ciesze sie ze wszystko ok. Myslalam o tobie czesto i wierzylam w dobry wynik amnio.

itania lubi tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Lokokoko Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisku ściskam Was mocno! <3

Moje ciasto juz gotowe teraz tylko polewa.

Narobilyscie mi smaku na Rafaello :(( moja ulubiona czekolada w ciąży jest milka jelly. Strzela w buzi są w niej żelki i takie coś ememensy ;-D love IT <3

I któraś pisała o frytkach... Odhapilam i zrobiłam z jajem sadzonym i kefirem :-D

I mode słonik-on!:-D taka jestem najedzona xd

Milka1991 lubi tę wiadomość

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zjadłam smażone dorsza. Mniam. Zamrozony mam jeszcze kawałek karpia.
    Oj... rybki to mi ostatnio dobrze wchodzą. Rybki i zupy - ale takie bezziemniaczane :) rosół np.

Itania - gratuluję! Szalej kobieto teraz!

Lis - ciesze się ze juz po. I widzę że psychicznie reż juz całkiem inaczej :) Tak trzymaj!+

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wrażenie, że mój żołądek zmniejszył się do wymiarów piłeczki do ping-ponga. Jak tylko coś zjem to jestem mega syta. W ogóle chyba brzuch rośnie w mega tempie, bo czuję jakby mi miała skóra pęknąć :/ pomimo tego, że nie jest napięta. Jest mi z nim jakoś niewygodnie, czego nie pamiętam z pierwszej ciąży hmmm.

Z okazji Black Friday kupiłam w F&F pajace dla Basi w kolorach dla Juniora hehe. Niech chłopak coś ma. ;) a że będzie musiał "trochę" poczekać to trudno hehe

Lokokoko, sunshine lubią tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• ilae Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    A ja mam wrażenie, że mój żołądek zmniejszył się do wymiarów piłeczki do ping-ponga. Jak tylko coś zjem to jestem mega syta. W ogóle chyba brzuch rośnie w mega tempie, bo czuję jakby mi miała skóra pęknąć :/ pomimo tego, że nie jest napięta. Jest mi z nim jakoś niewygodnie, czego nie pamiętam z pierwszej ciąży hmmm.

Ja też tak mam, żołądek mi się obkurczył w 1. trymestrze, gdzie praktycznie nic nie jadłam. Teraz zjem troszkę i czuję się strasznie pełna, a za pół godziny znów jestem głodna. I tak w kółko :)

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kahaska
    Tez zwrocilam uwage ze jakos ostatnio po malej porcji jedzenia czuje jakbym sie objadla tak jak po swietach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 18:11

kahaśka lubi tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Lokokoko Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie zależy jaki mam dzień :-D
    Boje się ważenia na wizycie :))

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    To u mnie zależy jaki mam dzień :-D
    Boje się ważenia na wizycie :))

Ja na ostatniej wizycie 16. listopada byłam na zero. Teraz się boję, ale chyba sobie kupię w końcu wagę, to może jakoś bardziej będę się kontrolować z jedzeniem.

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Krucha Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia witaj :)
    Trzymam mocno kciuki za wyniki amnio, na pewno bedą dobre! :)

• Lokokoko Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    25rcl0g.jpg

"Boje się ważyć" po czym poszłam, ukroilam sobie dwu metrowy kawałek Izaury -.-
    Filipek jest pod talerzykiem. Wspiera mnie w jedzeniu:-D

sallvie, nutella_, Justyna Sz, sunshine, Omon, Milka1991, Donia12 lubią tę wiadomość

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salatka zrobiona, paznokcie zrobione, sukienka zalozona...lece na imprezke, sama, bez meza:D

Udanego weekendu, dziewczyny!

ilae, Lokokoko, nutella_, sallvie, kahaśka, Justyna Sz, karolyn, Omon, Milka1991, Donia12, misKolorowy lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • ilae Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa baw się dobrze :D

Niebieskaa lubi tę wiadomość

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lokokoko ale pysznie wyglądające ciasto aż bym zjadła mimo że na słodkie w ciąży to muszę mieć na prawdę wielka ochotę :)

Ja za to siedze i zajadam się ogorkami i majonezem :) a zaraz ide zrobić sobie frytki :)
    Tak a propos tych frytek 65sqqc.jpg
    Takie życiowe haha

nutella_, kahaśka, Lokokoko, ilae, Omon, Milka1991, Donia12 lubią tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę dać przepis Sallvie ;-D

Hahaha rozbawił mnie ten mały klient e brzusiu :-D

Co my mamy z tymi frytkami dziś?'!!:-D

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem tak podekscytowana przyjazdem męża, że chyba dziś nie pójdę spać. Zobaczę go pomiędzy 6 a 8 rano. Dziewczyny ja cały dom sprzątnęłam dziś kilka razy żeby się czymś zająć i żeby czas zleciał :D
    Już wyczerpały mi się pomysły. Ja nie dość, że już w piżamkach, wypindżona, wypachniona, pazury nawet zrobione ! :D

ilae, Lokokoko, Milka1991, misKolorowy, Taśka22 lubią tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    Jestem tak podekscytowana przyjazdem męża, że chyba dziś nie pójdę spać. Zobaczę go pomiędzy 6 a 8 rano. Dziewczyny ja cały dom sprzątnęłam dziś kilka razy żeby się czymś zająć i żeby czas zleciał :D
    Już wyczerpały mi się pomysły. Ja nie dość, że już w piżamkach, wypindżona, wypachniona, pazury nawet zrobione ! :D

Możesz przyjechać do mnie z takim zapałem do sprzątania haha :D

Ja na pazury się wybieram w czwartek, już ponad miesiąc jestem bez i nadal czuję się jak kaleka. Chyba znów będę robić te nieszczęsne hybrydy, ale muszę sobie kupić LEDową lampę, UV mnie wykończy, 2 minuty to za długo

I moja chyba córcia się dzisiaj strasznie rozkopała. Czuję ciągle kopniaczki już z prawie dwie godziny z małymi przerwami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 19:28

Omon lubi tę wiadomość

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae wrote:
    Możesz przyjechać do mnie z takim zapałem do sprzątania haha :D

Ja na pazury się wybieram w czwartek, już ponad miesiąc jestem bez i nadal czuję się jak kaleka. Chyba znów będę robić te nieszczęsne hybrydy, ale muszę sobie kupić LEDową lampę, UV mnie wykończy, 2 minuty to za długo

Ja kupowałam na aliexpress. Polecam, jest świetna. Mała, można podłączyć pod usb. :) Sun9c lub 9s -nie wiem, który model mam. Dawałam 85 zł :)

ilae lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    Ja kupowałam na aliexpress. Polecam, jest świetna. Mała, można podłączyć pod usb. :) Sun9c lub 9s -nie wiem, który model mam. Dawałam 85 zł :)

Taki mostek kupowałaś cienki czy ogólnie całą lampę? O Sun9c/s słyszałam dobre opinie, ale nie wiem nawet, czy są takie mostkowe też, czy normalne.

edit:
    coś takiego masz?
    https://www.google.pl/search?q=lampa+sun9c&espv=2&biw=1536&bih=735&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiLnOjIxcTQAhUE_SwKHcBVAjAQ_AUIBigB#imgrc=xI-pFZuwvoRJrM%3A

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 19:33

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae wrote:
    Taki mostek kupowałaś cienki czy ogólnie całą lampę? O Sun9c/s słyszałam dobre opinie, ale nie wiem nawet, czy są takie mostkowe też, czy normalne.

edit:
    coś takiego masz?
    https://www.google.pl/search?q=lampa+sun9c&espv=2&biw=1536&bih=735&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiLnOjIxcTQAhUE_SwKHcBVAjAQ_AUIBigB#imgrc=xI-pFZuwvoRJrM%3A
    dokładnie ją :D cała ręka się mieści, a jest jednocześnie mała.

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
‹‹ 916 917 918 919 920 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ