Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Marsylia mocno wierzę,że synek będzie zdrowy!
Italia, super, gratulacje!
Lisku dochodz do siebie i nabierajcie sil. Teraz już będzie ok!
Pytanie z tych obrzydliwych, ale nie mam się kogo poradzić. Czy może któraś z was to ma, lub spotkalyscie się z takim problemem. Otóż na wardze środowej zaraz pod wzgorkiem zrobił mi się mega zylak,który nie boli ale go czuje,takie napięcie. Można coś z tym zrobić? Gin we wtorek ale trochę mnie to martwi,że może być to wskazanie do cc -
Dziewczyny, słyszałyście o tej salmonelli w jajkach z Dino? I podobno w Kauflandzie też je sprzedawali w promce. Sprawdziłam te które mamy w domu, niby inne serie, ale nie sprawdzę tych, które zjedliśmy. Zawsze gotujemy, ale ja ich dotykałam a przez glukometr mam zawsze pokłute paluszki, a nie wiem czy przez skaleczenie też można się zarazić. W każdym razie trochę spanikowała i zaraz zrobiło mi się niedobrze...
-
Jestem po polowkowych.
Nadal jest coreczka, wazy 310g i mierzy okolo 14cm.
Wszystkie pomiary w normie, a bylo ich sporo
Szyjka nadal ma 30mm, a tak sie martwilam.
Kolejne mierzenie szyjki za 2 tyg. A pozniej beda mi juz tylko robic jakies wymazy, ktore pokazuja czy jest w najblizszym czasie ryzyko przedwczesnego porodu.
Itania, super wiadomosc
Lis, dzielna dziewczynka. Jak sie czujesz?
Kiedy beda sprawdzali dlugosc szyjki?
Marsylia, mam igromna nadzieje, ze synek jest zdrowy.
Donia12, Milka1991, ilae, Kjopa3, sallvie, pati87, karolyn, Justyna Sz, Peg, sunshine, Jagah, Korcia, itania, Antonelka, Niebieskaa, misKolorowy, niania.ogg, vitae13 lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
U mnie na wadze -3. Dzisiaj rano -3.5 ale to chyba z wrażenia po wczorajszym zębie. Ogólnie zazwyczaj jednak -3. Chyba się musze przyzwyczajać po woli do tego ze teraz to już waga będzie rosla:/ a szkoda. Miło było mieć -4...
Moje szczęście od wczoraj przyprawia mnie o zawalik mały. Czuję ja w kroku. Właściwie to nie wiem jak nisko ale ogólnie to gdzieś tam na dole niestety. Musze jakoś wytrwać do 30-tego. Mam nadzieję że na polowkowych lekarz rozwieje moje wątpliwości. -
Ugotowalam rosol. Skoro już tak o nim pisalyscie. Wypiłam juz chyba ze 300 ml. Jestem full ale jest taki dobry ze chętnie bym jeszcze trochę wypila. Mniam mniam. Rosol na indyku, wołowinie i kawałku wieprzowiny. Taki miejski wypasik
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
Różowy Kordonek to mnie zaciekawiłaś tymi placuszkami kapuścianymi
na pewno spróbuję zrobić
Aniołkowa ziemniaki w mundurkach ze śledziami w śmietanie to ulubione danie mojego mężaco do kostek rosołowych itp ja już dawno wszystko odstawiłam na bok, wszystkie sosy robie sama. ale zdarza mi się zjeść czipsa, czy frytki - choć staram się,aby to było rzadko
Marsylia witaj! trzymam kciuki za twoje dzieciątko!
Lis super, że już poteraz niech synek siedzi do kwietnia
a ty odpoczywaj
Itania super!!!!
She Wolf cieszę się, że małą wszystko dobrze
ja dzisiaj też zaszalałam na zakupach ale tylko do domu rzeczy - pościele, poduszki, kołdry, koce, zasłony i wiele wiele innychna razie dla Anielki nie kupuje, w grudniu wezmę od sióstr ubranka bo siostrzenicach i wtedy dokupie co trzeba będzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 20:32
She Wolf lubi tę wiadomość
-
lokokoko możesz wysłać przepis i tak siedze w domu nie mam co robić to chociaż może jakieś ciasto bym zrobiła
Haha ja właśnie wrocilam z zakupów i się zaopatrzylam w rozne pysznosci na cały wieczór i jutrzejszy ranekKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Wanda1986 wrote:Dziewczyny, słyszałyście o tej salmonelli w jajkach z Dino? I podobno w Kauflandzie też je sprzedawali w promce. Sprawdziłam te które mamy w domu, niby inne serie, ale nie sprawdzę tych, które zjedliśmy. Zawsze gotujemy, ale ja ich dotykałam a przez glukometr mam zawsze pokłute paluszki, a nie wiem czy przez skaleczenie też można się zarazić. W każdym razie trochę spanikowała i zaraz zrobiło mi się niedobrze...
Korcia lubi tę wiadomość
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
She wolf super wieści
eforts Tak chciałam taką różnicę wiekuminimum 5 lat no i się udało;)
Nie wyobrażałam sobie wczesniej drugiego dziecka. Synkowi poswięciłam cały swój czas:) W między czasie podjęłam prace, kupilismy mieszkanie.
Poza tym maż pracuje w rozjazdach. Niestety samej ciężko byłoby mi z dwójką małych dzieci. Teraz pocieszam się tym, że starszak nieco odchowany, chociaż nadal potrzebuje dużo mojej uwagi.Takiego mam synka mamusi.She Wolf lubi tę wiadomość
-
bobas2015 wrote:Wanda ja w pierwszej ciazy mialam duzo zylakow tam na dole..okropnie to wygladalo bylam w panice, ale to nie jest wskazanie do cc. Nic mi sie nie stalo , zylaki po porodzie zeszly..
Bobas to chyba do mnie. Uff to mnie pocieszylas z tą cesarza. A powiedz mj bolało cie? Czulas je? Bo mnie nie boli ale jakby cały czas to czuję,taki dyskomfort,jakby pulsowanie.
-
Korcia wrote:Bobas to chyba do mnie. Uff to mnie pocieszylas z tą cesarza. A powiedz mj bolało cie? Czulas je? Bo mnie nie boli ale jakby cały czas to czuję,taki dyskomfort,jakby pulsowanie.
W ogóle czuje ze po tej ciszy potrzebne będzie mi sanatorium... a tak poważnie to chodakowska skalpel biegi i rower.. laser na zwężenie ścian pochwy i na naczynka i może jakoś to będzie
A ja znowu zmieniam temat.. się tak napaliłam na te szumisie no i są szumisie.pl i whisbear.pl no i cholera go wie czy któreś są lepsze. Cena tu i tu wysoka więc fajnie byłoby mieć to lepsze. Czy któraś z Was miała z nimi jakąś styczność?
Z jednymi, z drugimi a najlepiej to z jednym i drugim?Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Karolyn, kurcze jakbyś o mnie pisała
mąż często w delegacji, młody absorbujacy, do tego w mieście nie mam zadnej rodziny, aktualnie zmieniamy mieszkanie. Ale cieszę się, że nie będzie dużej różnicy wieku. Początek będzie trudny ale później już będzie coraz fajniej
Trochę tylko martwi mnie jak synek przejdzie zmiany, praktycznie w jednym czasie zmienimy mieszkanie, co za tym idzie żłobek i pojawi się dziecko. Ale będzie dobrze
Gratuluję udanej wizyty
karolyn lubi tę wiadomość
-
aniołkowa mama wrote:A ja znowu zmieniam temat.. się tak napaliłam na te szumisie no i są szumisie.pl i whisbear.pl no i cholera go wie czy któreś są lepsze. Cena tu i tu wysoka więc fajnie byłoby mieć to lepsze. Czy któraś z Was miała z nimi jakąś styczność?
Z jednymi, z drugimi a najlepiej to z jednym i drugim?
Ja niestety nie mam porównania, ale dzis niewiele myśląc z tej oszalamiajacej radości zamowilam whisbear z sensorem płaczu. Widziałam kiedyś te babeczki co go zaprojektowaly, chyba w DDTvn były. Polki, matki, a do tego tak fajnie opowiadaly o swoim projekcie. Ze dlugo szukaly idealnej kombinacji szumow, ze misie szyte sa recznie itp. jakos mi zakotwiczyły w pamięci. Poza tym fajnie tego whisbeara można zawiesić na szczebelkach lozeczka. Takie skrzyżowanie misia i ośmiornicyi kolorystyka mi odpowiada. Na ceneo znalazłam w cenie 137zl+przesyłka 9zl. A do tej pory widziałam za okolo 180zl. Mam nadzieje ze u nas się sprawdzi, Nela lubila bialy szum, ale suszarkowy
troche to bylo niebezpieczne jak zasypialam razem z nią przy wlaczonej suszarce
Jak przyjdzie przesyłka to opiszę moje wrażenia16.09 dwa centymetry człowieka
14.10 - usg prenatalne
8.11 - 146g, SYNUŚ!!!
28.04.2017- NA ŚWIAT PRZYSZEDŁ NASZ OKRUSZEK
[/ur
-
koniczynkaa wrote:Aniołkowa tutaj szumiś jest troszke tańszy
http://www.bdsklep.pl/whisbear-szumiacy-mis-z-funkcja-cry-sensor-cytryna-0-,id-348781
Ja dzis zamowilam na http://www.leo.sklep.pl/zabawki/whisbear-mis-szumiacy-z-funkcja-cry-sensor-arbuz---wh07,p56849602
16.09 dwa centymetry człowieka
14.10 - usg prenatalne
8.11 - 146g, SYNUŚ!!!
28.04.2017- NA ŚWIAT PRZYSZEDŁ NASZ OKRUSZEK
[/ur
-
A ja melduje ze oszalalam. Energia tak mnie rozpiera, ze:
- upieklam sernik z jagodami
- ugotowalam bigos na kaczce z winem, jablkiem i skliwlami wedzonymi
- ugotowalam mieso na pasztet i jutru go upieke.
A w miedzy czasie napadlam na kilka sklepow w zwiazku z BF....nawet nie wiem co kupilam bo bylam w amoku...Peg, ilae, atat, kahaśka, Milka1991, Niebieskaa lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami